Etik değil ama...

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Çalıştığım yerde herkes birbirinin arkasından dedikodu yapıyor. (şaşırdık mı hayır.)
Muhabbetinin olmadığı insanların konuşması beni pek bağlamıyor ama daha kötüsü de varmış.

Beni asıl inciten eski arkadaşımın şuan düşmanım olması ve hala hazmedemediğim derece yanlış yaptığı halde
ne zaman karşılaşsak bir imada bulunması, yanına hoşlanmadığım insanları alıp güç taslamaya çalışması. benim anlaştığım insanları imkanını bulunca dolduruşa getirmesi. yani insanı irrite edebilecek ne varsa yapıyor kendisi, ben en çok geçerken atmaya çalıştığı laflara, hareketlerine takılıyorum son dönemlerde. ( evet çok komik çünkü 25 ve üzeri yaşlardayız)

Aylardır görmezden geliyorum, gördüğümde yok gibi davranıyorum falan ama bunu yaptıkça cevap veremediğimi, ürktüğümü düşünüyor olmalı ki her karşılaşma sonrası keyfine keyif ekleniyor. Bu kadar etkilenmemde bu konuda içimi tamamen dökemeyişim de etkili, malesef o dönemler oldukça saf davranıp çok masum görmüşüm kendisini. Ben kırmamaya çalıştıkça bir şey olsa da tartışma çıkarsam diye beklemiş ve buna hazırlıklı olduğu için de planı tek tek işlemiş geçmiş tarihte. sonradan dank edince içimde kalanları dökemedim, bayağı pasif davrandım anlayacağınız.

Her neyse, normal şartlarda çok basit bir olay evet, ama son dönemlerde istemsizce etkiliyor bu durum beni. Hiç etik değil ama ben de onu hassas noktalarından vursam, ona ayna tutsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi. Sonra ondan farkımın kalmayacağını düşünerek frenliyorum.
Sizce ayna tutmalı mı onun bu davranışlarına?

ayrıca kendisinin rahatsız olduğu fiziksel özelliklere ben sahip olsaydım muhtemelen bunları bile çoktan yüzüme vurmuştu.

Eski ben olsaydım yapma ınsanlık sende kalsın derdim ama nedense alttan alttan sende yap ama fazla göze batmadan...
Mesela laf soktuğu zaman çat diye yapıştır cevabini at bir kahkaha bak bakalım birdaha yapabiliyor mu?
Sen insanlık yapıp onun seviyesine inmemişsin ama o senin tırstığını düşünmüş...

Ona en büyük havayı onu görmezden gelerek atabilirsin ve üzebilirsin!

Bırak farkın olsun “çokta fifi” davran, onu görme gül eğlen ve umursama:) bırak o küçülsün

Bence en iyisini yapıyorsun hep diyorum susmak en güzel cevaptır diye , karşındakini yiyip bitiriyor aslında bırak takılsın kendi kendine

Bunları yaparsanız, rahatsız olduğunuz ve şikayet ettiğiniz kişinin aynısı olursunuz..

Bazı insanlar böyledir..hep yaralardan vururlar.

Siz öyle olmayın..iyiki de değilsiniz..

Birgün mutlaka bunun karşılığını alacaksınız.

Ben olsam yapardım.
Benim canımı yakanın canını 1000 kez yakarım,kinciyimdir acımam.
Seni üzene sende acıma.

Aslında sizin kendisini görmezden geldiğinizi bildiği için bu kadar üstünüze geliyor bence. Eğer cevap verirseniz istediğini elde etmiş olacak. Birisi yokmuş gibi davranmak, ona verilebilecek en büyük cevap bence.

Ne takıyorsunuz şu arkadan konuşanları. Başkalarını dolduruşa getiriyormuş. Ne güzel işte. Gerçek dost - düşman potansiyelini görüyorsunuz. Bence kendi işinize bakın sadece.

ayrıca kendisinin rahatsız olduğu fiziksel özelliklere ben sahip olsaydım muhtemelen bunları bile çoktan yüzüme vurmuştu
Burdan vurup onun seviyesizliğine inmeyin. Elbet oda bi yerde bıkacaktır.
Söz gümüşse sukut altındandır diyin geçin oda kendini bişey sanmaya devam etsin nolcak

evet aslında, cevap versem aksiyonsuz hayatına malzeme yapacak bana bunu dedi yaptı diye

Ay vhalla cok etik
Kötü niyet sezdigim lafta bende iğnelerim lafla gayet de...alttan alinacak seyler var alinmayacak seyler var

Sana etik davranmayana sen niye etik davranıcaksın ki? Hak edene hak ettiğini ver.
bir kaç kez yaptım üzerine alındı mı bilmiyorum ama kendisi yalaka olduğu ve bunu bildiği için onun da olduğu ortamda bende yalakalık olmaz demiştim. bu o an çok rahatlattı ama onunla uğraşıyor olmanın psikolojisi huzursuz etti. bana uygun değil sanırım bazı şeyler ama diş göstermem gerek hayat böyle geçmez tabii.. manipüle etme teknikleri falan okuyorum ara ara :

Bende sizin gibiyim ama bazı insanlar had bilmez ve bildirmek gerekiyor

Bende sizin gibiyim ama bazı insanlar had bilmez ve bildirmek gerekiyor
yakın tarihte ayrılabilirim buradan, acaba hiç görmeden herkesle vedalasıp mı yoksa son laflarımı söyleyerek mi gitmeli

Bence aynalamak mantıklı normalde iletişim esnasında, ama onun hassas noktalarından vurmak gibi değil. Yani o size işe geç kaldığınızda laf çarpıyorsa mesela, siz de yapabilirsiniz, kendi çizginizi bozmadan ama onun da ne yaptığını anlayacak şekilde. Ya da o sizin dış görünüşünüze laf ediyorsa, siz de benzer bir imada bulunabilirsiniz. Ama hissettirmeniz gerek amacınızın yaptığını anlaması olduğunu. Babamla bir arkadaşı sürekli bir sebepten dalga geçip insanların önünde bozup dururmuş, saçları hafif dökülmeye başlayan bir arkadaşıymış. Bir gün demiş, sen niye rüzgar çıktığında böyle yan yan yürüyorsun hayırdır diye, adam sürekli rüzgarda saçlarının bozulup kelinin gözükmesini engellemeye çalışıyormuş çünkü :) babamın bu sorusundan sonra adam bir daha ağzını açmamış :) ama kadınlarla uğraşmak daha zor tabii.

havlayan kopek isirmaz der buyuklerimiz bence tavriniza devammm

Onların seviyesine inmene gerek yok. Yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz değil mi? Ama sizinle uğraştıklarında da komple beyaz bayrak sallamayın. Gerekli yerde gerekli cevapları verin. Bunlar her yerde vardır ve kedi köpek dalaşı beklerler karşılarındakinden. En güzel cevap kendini onlar gibi yapmadan çizgini bozmamandır. Ama bu demek değil ki söylediklerinin altında kal. Dediğim gibi zamanında ve yerinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…