etiket düşkünü insanlar

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
öyle çok canımı acıtıyorki bu insanlar heleki ailemden olmaları daha da zor... teyzemler kuzenler dayılar anneanne kuzenler hepsi (babam annem ve kardeşler dahil değil) kişiyi elbisesine göre, taksı makyajı albenisi ile göge çıkartırlar. birde mesleği iyi olsun offf ondan iyisi yoktur. bir kız zayıf olacak güzel olacak iyi mesleği olacak çok güzel ve açık giyinecek erkekler ve herkes hayran olacak. bir erkek iyi meslek kibar konuşma varlıklı ve üstün aile yakışıklı surat ve süper giyim sahibi olacak o zaman en iyisi odur. veeee bunlar yıllarca her ortamda konuşulur aman efendim filanın kızını gördünmü nasılda giyinmiş kocasıda şuymuş nasılda geldi oturdu herkes hayran kaldı bıdı bıdı gider bu hikayeler. illaki etiketi olacak insanın. hem de en kalitelisinden. normal düzeyde bir insanla çıkıyorum ben memurum o değil normal yakışıklı ailesi biraz görgü anlamında eksik ama ben çıkıyorum bu çocukla evlenmeyide istiyorum ama şimdiden oluşacak tantanayı düşündükçe kafayı yiyeceğim. mesleği benden düşük hemde meur değil ailesi ortada diye ne laflar üretilecek hadi ben takmayayım annemin yanında 5 vakit tekrarlayacaklar ve onu hasta huzursuz edecekler. milletin kızı neler buldu bizimkine bak bula bula köylüyü buldu diyecekler. ne olacak bu isanların hali aile olarak ilişkilerimiz güzel ve onların insanlıkları görgü terbiye gibi konulardaki tutumları çevreden çok takdir toplar. ama ben bu yargılamalara gelemiyorum kıyaslardan nefret ediyorum araba ev giyim kuşam para altın meslek herşey herşey kıyaslanmaktan nefret ediyorum ve maalesef benşmde başıma gelecek. bunlara dayanmak bu insanlartın ağzına laf vermemk için kimseyle bir sır paylaşmama kararı aldım ama nereye kadar benim kontrolüm dışında gelişen şeylere birşey yapamam. kendi adıma aldığım karar ise herkese yuvasında huzur utluluk dilemek karnında kurtlar solaşan ailemdeki kişileri ise allaha havale etmek.

kimseyi kafaya takma, kişilerin isteğine göre hareket edilmez diyeceksiniz ama öylede olmuyor arkadaş falan olsa silersin ailenide akrabalarına da silemezsin yani ben silemem. bu laflara gelince mecbur duyacağım inşallah az duyup canım az sıkılır.

Böyle insanlar her yerde var ki sadece senin ailende değil.Bir insanın sadece insan olması yeterli ki onu değerli yapmaya hepimizi Allah yaratmış doğarken elimiz boş ölürken elimiz boş hiçbiri bize ait değil ne mesleğimiz ne kıyafetlerimiz ne makyajımız ve hatta bedenimiz..Sabret tek diyeceğim bu sen yaşanacakları önceden tahmin etmişsin sabret sadece.İleride mutlu olacağını düşün hayırlısıyla çünkü seni mutlu eden o etiketler olmayacak sen de farketmişsin zaten :)

beğenmezlerse beğenmesinler onlar evlenmiyo ya sen evleniyon. ailen seni destekliyosa bişi olmaz

anlıyorum seni haklısın
ama işte böyle insanlar yapacak bişey yok
onlarında vakitleri gelecek.
bak ben 1,5 hafta oldu ne yediğimi biliyorum ne içtiğimi.
ben kıbrısta yaşıyorum
eşimin işi otel ve cassino
iki arkadaşım yanıma tatile gelmek istedi
biletlerini aldım,oteldeki en güzel odaya yerleştirdim
herşeyleri dört dörtlüktü
akşam üzeri evime geldiler yemek yaptım kendi ellerimle.
aaaa birde baktım tavırları değişmeye başladı
bunlar 3gün kaldı
diğer arkadaşımdan öğrendimki benim yok koltuklarımı beğenmemişler,yok evim daha güzel olabilirmiş,yok daha lüx olabilirmiş.
çıldırdım çıldırdım.
bu güzellikler bendeyse bende olacaksa sana bunun faydası ne olacakki.
işte canım var böyle insanlar hele yakınlarınsa dahada bir çıldırtıyorlar.
sorma ya.şu an koltuklara takmış vaziyetteyim,benim dengemi bozdu bunlar ya

al işte bu yani bendekilerin yapacağı eminimki bu tip hareketer. ben soğuk dururum onlara karşı hani bana pek dırlayamazlar ama annemim yanında konuşurlar aman şöyle oldu görgüleri yokmuş diye annemde cahil birisi oda buna takar eminim benden çok o üzülür. evlendik diyeli akrabaysanız allah mesut etsin deyin sevinin bizide sevindirin. ayıplamayın kınamayın açık aramayıs kıyaslamayın

valla canım eğer bu insanla evleniceksen ve yuva kuracaksan
herkesi herşeyi sileceksin
kim ne derse desin kulaklarını tıkayacaksın
yoluna bakıcaksın
birilerini memnun etmek için hayat yaşanmaz
seviyorsan seviliyorsan gerisini düşünmeyeceksin düşünürsen takarsan
hasta olursun üzülürsün üzersin

allah allah böylesinide ilk defa duyuyorum
hem tatile git ye iç yat
ondan sonrada evime laf et
ben olsam bir daha görüşmem

sen seviyorsan istiyorsan hiç kimseyi düşünme
bu insanlardan her yerde var malesef
insanların görünüşlerinden daha önemlisi var oda karekterleri
yinede kabul etmek istemesekte malesef dünya ye kürküm ye dünyası

evet beyazbulut haklı
takmamaya çalış,bak kendimden örnek verdim
kaç senedir burdayım evimi seviyorum huzurluydum
geldiler iki laf ettiler taktım kafaya eşimle 2gündür konuşmuyoruz
çünkü agresifleştim,eve koltuğa bahane bulmaya başladım.
ne suçu var benim canm eşimin.
benim gibi yapma,takma kafana sonra evde huzursuzluk oluyor canım.

bu tarz insanlar heryerde akrabanda olmasada çevrede arkadaşlarında
biz eşimin memleketine taşınmayı düşünüyoruz
orda yaşıyan bir tanıdığa sordum
oranın insanı çok garip evin güzel olcak m,isafir gelince binbir çeşit ikram yapçan yoksa sağda solda laf ederler
filan dedi sonra orda yaşıyan bir tanıdık geldi kadın demezmi aaa sizin burda herkes eşofmanla paazara geliyor bizim orda hayatt gidilmez
ancak bakkala gidilir eşfmanla diyor
hiiiç uğraşamam ben neysem oyum evimde bu eşimde bu kimsenin ayağına kapanmıyorum beğensin diye
övsün diye

bu kafadaki insanlar ne yapsan düzelmiyor bir teyzem elindeki birikmiş parasıya evini baştan aşağı döşedi eşyalarıda eski falan değildi ama gösteriş denilen o illet kadın aç kalacak eşinin durumu bozuldu işleri bozuldu ama eşya önemli gösteriş önemli.

ben şu şagyy halilar moda diye bir senelik halılısını kömürlüğe atıp yenisini alanı bile duydum
neymiş efendim herkeste varmış onda niye yokmuş

Ben şunu merak ettim..
Bu bahsettiğin insanlar ne peki? Milletvekili? Bürokrat? Diplomat? HSYK dan mı?

Bunlara insan diyemiyorum..
Olsa olsa insan müsveddesi olur..

ben şu şagyy halilar moda diye bir senelik halılısını kömürlüğe atıp yenisini alanı bile duydum
neymiş efendim herkeste varmış onda niye yokmuş

bende heveslendim aldım
aşağıya çamaşırhaneye verdim
çalındı benimkide aklıma geldi bak
,kim çaldıysa artık
o sinirle parke döşettim

Allaha şükür benim etrafımda böyle insanlar yok.
Olsaydı ne yapardım, herhalde hiç takmazdım.
Sadece maddiyatçı olarak görür ve tınnnnnn.

Aslida yadirgamiyorum.
Kesinlikle karsi gelinecek biliyorum ama Türkiye de yasayanlarin büyük cogunlugu bu durumda.
Evlenirken, ona buna gösteris olsun diye büyük meblalarda kredi cekilir (aslinda cok degil ama yeni evlenedikleri icin ödeyemiyorlar)
Sonra o borc ile millete gösteris icin o alinir bu satilir.
Evlenipte görünce hem borc ödeyip, hem ev gecindirmenin kolay olmadigini bu sefer baslarlar kavgaya gürültüye, hadi bkalim sonu bosanmaya kadar gider.
Dügün icin neden bu kadar borc yaptiniz, keske ufak birsey yapsaydinizda bunca borc olmasaydi? dediginiz zaman.
" ne demek hayatimda bir kez evlenecegim, güzel olmasini istemem sucmu? " derler.
Icinizden, yahu bir günün millete gösterisli, güzel gececegine, keske bunca borcun altina girmeseydinde, evliligin güzel gecseydi dersiniz.
Bu özentinin, bu gösteris merakinin, bu benim neyim eksik düsüncesinin mimari ise, TV lerde özendire özendire yayinladiklari diziler.
Sonu ne olur bilmem ama giderek cigrindan cikiyor gibime geliyor.

Son düzenleme:
Her insan çocugunun dört dörtlük bir hayat yaşamasını ister.
Ama bunu çocugu için isterse sorun yok, çevre için isterse sorun var.

Böyle diyen insanlar eminim kendi komplekslerini başkalarının üzerinde giderenlerdir.

Hiç takma, evde huzur olduktan sonra, gerisi boş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…