Ben şunu merak ettim..
Bu bahsettiğin insanlar ne peki? Milletvekili? Bürokrat? Diplomat? HSYK dan mı?
Bunlara insan diyemiyorum..
Olsa olsa insan müsveddesi olur..
öyle çok canımı acıtıyorki bu insanlar heleki ailemden olmaları daha da zor... teyzemler kuzenler dayılar anneanne kuzenler hepsi (babam annem ve kardeşler dahil değil) kişiyi elbisesine göre, taksı makyajı albenisi ile göge çıkartırlar. birde mesleği iyi olsun offf ondan iyisi yoktur. bir kız zayıf olacak güzel olacak iyi mesleği olacak çok güzel ve açık giyinecek erkekler ve herkes hayran olacak. bir erkek iyi meslek kibar konuşma varlıklı ve üstün aile yakışıklı surat ve süper giyim sahibi olacak o zaman en iyisi odur. veeee bunlar yıllarca her ortamda konuşulur aman efendim filanın kızını gördünmü nasılda giyinmiş kocasıda şuymuş nasılda geldi oturdu herkes hayran kaldı bıdı bıdı gider bu hikayeler. illaki etiketi olacak insanın. hem de en kalitelisinden. normal düzeyde bir insanla çıkıyorum ben memurum o değil normal yakışıklı ailesi biraz görgü anlamında eksik ama ben çıkıyorum bu çocukla evlenmeyide istiyorum ama şimdiden oluşacak tantanayı düşündükçe kafayı yiyeceğim. mesleği benden düşük hemde meur değil ailesi ortada diye ne laflar üretilecek hadi ben takmayayım annemin yanında 5 vakit tekrarlayacaklar ve onu hasta huzursuz edecekler. milletin kızı neler buldu bizimkine bak bula bula köylüyü buldu diyecekler. ne olacak bu isanların hali aile olarak ilişkilerimiz güzel ve onların insanlıkları görgü terbiye gibi konulardaki tutumları çevreden çok takdir toplar. ama ben bu yargılamalara gelemiyorum kıyaslardan nefret ediyorum araba ev giyim kuşam para altın meslek herşey herşey kıyaslanmaktan nefret ediyorum ve maalesef benşmde başıma gelecek. bunlara dayanmak bu insanlartın ağzına laf vermemk için kimseyle bir sır paylaşmama kararı aldım ama nereye kadar benim kontrolüm dışında gelişen şeylere birşey yapamam. kendi adıma aldığım karar ise herkese yuvasında huzur mutluluk dilemek karnında kurtlar dolaşan ailemdeki kişileri ise allaha havale etmek.
Böyle birşey henüz olmadı sanırım.Sadece böyle olur diye endişeleniyorsun,değil mi ?
Belki korktuğun şekilde gelişmez :)
Zamanı gelince,olduğu gibi anlatırsın.Hatta çoğu az göstererek anlatırsın.
O zaman "aman bu muymuş" demezler :)
öyle çok canımı acıtıyorki bu insanlar heleki ailemden olmaları daha da zor... teyzemler kuzenler dayılar anneanne kuzenler hepsi (babam annem ve kardeşler dahil değil) kişiyi elbisesine göre, taksı makyajı albenisi ile göge çıkartırlar. birde mesleği iyi olsun offf ondan iyisi yoktur. bir kız zayıf olacak güzel olacak iyi mesleği olacak çok güzel ve açık giyinecek erkekler ve herkes hayran olacak. bir erkek iyi meslek kibar konuşma varlıklı ve üstün aile yakışıklı surat ve süper giyim sahibi olacak o zaman en iyisi odur. veeee bunlar yıllarca her ortamda konuşulur aman efendim filanın kızını gördünmü nasılda giyinmiş kocasıda şuymuş nasılda geldi oturdu herkes hayran kaldı bıdı bıdı gider bu hikayeler. illaki etiketi olacak insanın. hem de en kalitelisinden. normal düzeyde bir insanla çıkıyorum ben memurum o değil normal yakışıklı ailesi biraz görgü anlamında eksik ama ben çıkıyorum bu çocukla evlenmeyide istiyorum ama şimdiden oluşacak tantanayı düşündükçe kafayı yiyeceğim. mesleği benden düşük hemde meur değil ailesi ortada diye ne laflar üretilecek hadi ben takmayayım annemin yanında 5 vakit tekrarlayacaklar ve onu hasta huzursuz edecekler. milletin kızı neler buldu bizimkine bak bula bula köylüyü buldu diyecekler. ne olacak bu isanların hali aile olarak ilişkilerimiz güzel ve onların insanlıkları görgü terbiye gibi konulardaki tutumları çevreden çok takdir toplar. ama ben bu yargılamalara gelemiyorum kıyaslardan nefret ediyorum araba ev giyim kuşam para altın meslek herşey herşey kıyaslanmaktan nefret ediyorum ve maalesef benşmde başıma gelecek. bunlara dayanmak bu insanlartın ağzına laf vermemk için kimseyle bir sır paylaşmama kararı aldım ama nereye kadar benim kontrolüm dışında gelişen şeylere birşey yapamam. kendi adıma aldığım karar ise herkese yuvasında huzur mutluluk dilemek karnında kurtlar dolaşan ailemdeki kişileri ise allaha havale etmek.
evet beyazbulut haklı
takmamaya çalış,bak kendimden örnek verdim
kaç senedir burdayım evimi seviyorum huzurluydum
geldiler iki laf ettiler taktım kafaya eşimle 2gündür konuşmuyoruz
çünkü agresifleştim,eve koltuğa bahane bulmaya başladım.
ne suçu var benim canm eşimin.
benim gibi yapma,takma kafana sonra evde huzursuzluk oluyor canım.
Dusunduklerinde haklisin, ama sadece senin degil, hepimizin cevresinde bu tarz insanlar var.
Benim teyzem iyidir iyi olmasina, cokta belli etmez bu tavrini ama senin dedigin gibi, bir insanin cebi dolgun, ustu basi duzgunse tamam, o `adam`dir... Icinin koflugu veya herhangi bir ozelliginin olup olmamasi onemli degil. Parasi olsun, duzgun giyinsin, duzgun bir isi olsun, oturmayi kalkmayi bilsin yeter. Iste o `insan`dir digerlerinin onemi yok...
Fakat hayat tabii ki boyle degil. Insanlarin en onemli ozellikleri `karakter`dir bence.
Eger karakteri yoksa, parasi olsun pulu olsun en varlikli halde ve en iyi egitimleri de almis olsa bes para etmez.
Herseyden once karakter ve ahlaki yapi gelir.
Sen bunlari cok kafana takma, dusundugun gibi davranmaya devam et canim.
Elbette zor bir surec gecireceksindir, anlattiklarindan bu anlasiliyor, fakat iki tarafi da idare etmek senin elinde olacak.
Bir sekilde kimseyi rencide etmeden ve ipleri koparmadan arayi tutmayi basarmani tavsiye ederim.
Unutmayalim ki kendi kotumuze her zaman ihtiyacimiz olacaktir...
Hakkinda insallah hayirlisi olur, ama dusuncelerinde yersiz degilsin..
Allah yardimcin olsun
Malesef hepimizin sorunu bu.
İnsanlar bir başkasının evladı kötü bir evlilik yapsın da,
bizlere de malzeme çıksın diye dört gözle bekliyorlar.
Ayrıca kötü bir evlilik değil sadece beklentileri.
Sizin için mükemmel olan bir evlilik onlar için ''avam aile,
basit düğün,küçük ev,sıradan eşyalar,revaçta olmayan meslek''
bütün bunları eleştirebilecekleri,zavallı hayatlarında oyalanabilecekleri şeyler oluyor.
Hiiiiç düşünmeyin bunları.Ben de çok düşünür,çok takar,çok sıkılırdım.
Şu ne der,x ne düşünür,falanca nasıl bulur?
İnan evlendikten sonra daha iyi anladım,
o çekindiğim nasıl düşünür dediğim insanların hepsinden daha güzel bir hayatım var.
Düşün bir kere,evliliğin de mutlu,evinde huzurlu hangi kadın bir başkasının evine,eşine,varlığına ya da yokluğuna
müdahale edip mevzu yapar?
Sen ben hiç irdelemeyiz de,işte o küçük beyinli insanlar kendi mutsuzluklarına ortak ararlar.
Eğer sen eminsen kararından hiç düşünme.
ve asla ama asla ne yaşarsan yaşa suratını düşürme.
Hep yaşadığın mutluluktan daha da fazlasını görsünler yüzünde.
Söyleyebilecek tek kelime bulamasınlar.
Karşı tarafın ailesine de takılma hiç.Evet aile önemli ama yüz kızartıcı bir suçları yoksa,
kötü meziyetleri,zararlı huyları yoksa göğsünü gere gere evlen...
Utanma onlardan.Kimsenin ailesi frak giyen erkeklerden,
Paris'e alışverişe giden kadınlardan oluşmak zorunda değil herhalde.
Hiç takılma böyle şeylere,gerçekten mutsuz olursun ve evliliğine de yansır.
ben şu şagyy halilar moda diye bir senelik halılısını kömürlüğe atıp yenisini alanı bile duydum
neymiş efendim herkeste varmış onda niye yokmuş
bende heveslendim aldım
aşağıya çamaşırhaneye verdim
çalındı benimkide aklıma geldi bak
,kim çaldıysa artık
o sinirle parke döşettim
yok canım o kadar yüksek değiller ama hepsi devlet dairesin memur amir maaşları iyi döşenmiş evleri arabaları var
Aklima bi oyun geldi ailene:)soyle yakusiklisindan bi kankin varsa ayarlasan boyle burnu havada havada gelse sizinkilerle tanismaya sukadar evimiz su kadar arabam var dese sizinkilere sorsa cevaplara da burun kivirsa bi de evlenmeden once yanima tasinmasini istiyorum dese kizinizin,artik avrupa kulturu tasimalisiniz geri kafalisiniz falan dese tepki verilince.sizinkilerinde sütten agzi yansa yogurdu uflese buz gibi ayran yapsa,bak canim cekti:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?