etiket düşkünü insanlar

Ben şunu merak ettim..
Bu bahsettiğin insanlar ne peki? Milletvekili? Bürokrat? Diplomat? HSYK dan mı?

Bunlara insan diyemiyorum..
Olsa olsa insan müsveddesi olur..

yok canım o kadar yüksek değiller ama hepsi devlet dairesin memur amir maaşları iyi döşenmiş evleri arabaları var

Böyle birşey henüz olmadı sanırım.Sadece böyle olur diye endişeleniyorsun,değil mi ?
Belki korktuğun şekilde gelişmez :)

Zamanı gelince,olduğu gibi anlatırsın.Hatta çoğu az göstererek anlatırsın.
O zaman "aman bu muymuş" demezler :)

Dusunduklerinde haklisin, ama sadece senin degil, hepimizin cevresinde bu tarz insanlar var.
Benim teyzem iyidir iyi olmasina, cokta belli etmez bu tavrini ama senin dedigin gibi, bir insanin cebi dolgun, ustu basi duzgunse tamam, o `adam`dir... Icinin koflugu veya herhangi bir ozelliginin olup olmamasi onemli degil. Parasi olsun, duzgun giyinsin, duzgun bir isi olsun, oturmayi kalkmayi bilsin yeter. Iste o `insan`dir digerlerinin onemi yok...

Fakat hayat tabii ki boyle degil. Insanlarin en onemli ozellikleri `karakter`dir bence.
Eger karakteri yoksa, parasi olsun pulu olsun en varlikli halde ve en iyi egitimleri de almis olsa bes para etmez.
Herseyden once karakter ve ahlaki yapi gelir.

Sen bunlari cok kafana takma, dusundugun gibi davranmaya devam et canim.
Elbette zor bir surec gecireceksindir, anlattiklarindan bu anlasiliyor, fakat iki tarafi da idare etmek senin elinde olacak.
Bir sekilde kimseyi rencide etmeden ve ipleri koparmadan arayi tutmayi basarmani tavsiye ederim.
Unutmayalim ki kendi kotumuze her zaman ihtiyacimiz olacaktir...
Hakkinda insallah hayirlisi olur, ama dusuncelerinde yersiz degilsin..
Allah yardimcin olsun

Son düzenleme:

ayyy cnm inşallah inşallah dediğin gibi olur sesler kesilir herkes iyilik düşünür. şuan ortada birşey yok sadece başıma gelecekleri tahmin ettiğimden yazdım

Malesef hepimizin sorunu bu.
İnsanlar bir başkasının evladı kötü bir evlilik yapsın da,
bizlere de malzeme çıksın diye dört gözle bekliyorlar.
Ayrıca kötü bir evlilik değil sadece beklentileri.
Sizin için mükemmel olan bir evlilik onlar için ''avam aile,
basit düğün,küçük ev,sıradan eşyalar,revaçta olmayan meslek''
bütün bunları eleştirebilecekleri,zavallı hayatlarında oyalanabilecekleri şeyler oluyor.
Hiiiiç düşünmeyin bunları.Ben de çok düşünür,çok takar,çok sıkılırdım.
Şu ne der,x ne düşünür,falanca nasıl bulur?
İnan evlendikten sonra daha iyi anladım,
o çekindiğim nasıl düşünür dediğim insanların hepsinden daha güzel bir hayatım var.
Düşün bir kere,evliliğin de mutlu,evinde huzurlu hangi kadın bir başkasının evine,eşine,varlığına ya da yokluğuna
müdahale edip mevzu yapar?
Sen ben hiç irdelemeyiz de,işte o küçük beyinli insanlar kendi mutsuzluklarına ortak ararlar.
Eğer sen eminsen kararından hiç düşünme.
ve asla ama asla ne yaşarsan yaşa suratını düşürme.
Hep yaşadığın mutluluktan daha da fazlasını görsünler yüzünde.
Söyleyebilecek tek kelime bulamasınlar.
Karşı tarafın ailesine de takılma hiç.Evet aile önemli ama yüz kızartıcı bir suçları yoksa,
kötü meziyetleri,zararlı huyları yoksa göğsünü gere gere evlen...
Utanma onlardan.Kimsenin ailesi frak giyen erkeklerden,
Paris'e alışverişe giden kadınlardan oluşmak zorunda değil herhalde.
Hiç takılma böyle şeylere,gerçekten mutsuz olursun ve evliliğine de yansır.

inanın sizinle aynı durumda olan o kadar çok insan varki mesela ben...
daha öncede yazmıştım burda benim de sevgilim kürt ve ben onun bu durumunu hiç önemsemedim çünkü ben insanların milliyetine, giyimine kuşamına, parasına değil kişiliğine baktım, ama benim ailemde de böyle gereksiz insanlar var ve bende tanştırdıgımda aynı şeylerle karşılaşıcam çünkü benmde mesleğim sevgiliminkinden yüksek...
ama senin hayatın senin kararın olmalı gerisini düşünme önemli olan senin mutluluğun :)
bu etiket olayı sadece senin değil tüm dünyanın sorunu canım :)

Konu sahibine ayıp olmasa ilk size yorum yapıcaktım.
Nasıl sinir oldum o arkadaşınıza anlatamam.
Ne huzursuz kişilikler var ya ve ne kadar nankör.
kadın yapılan inceliği,jesti,dostluğu bırakmış da koltuğa takmış rahatsız.
Boşverin lütfen,değiştirmeyin koltuğunuzu.
O istiyor diye hayatınızı,düzeninizi mi değiştireceksiniz.
Ben biri laf soktu ya da dedikodu yaptı diye evimin eşyasını,evimi bırakın çöp kovamı bile değiştirmem.
Hadsiz insanlar ya.Gitsin kendi evini değiştirsin hanım.

teşekkür ederim güzel düşüncelerin için..

cnm çok güzel yazmışsın ve benide çok iyi anlamışsın. inan bu ne yaşarsam yaşayayım insanlara en iyiyi yaşayan benim tavrını ve suratını neredeyse 4-5 yıldır uyguluyorum ve çok işe yarıyor açık arıyorlar benden laf alamayıp ablamı annemi arada derde sıkıştırıp laf alıyorlar ahhhh içlerini biliyorum onların kendi fesatlık denilerinde boğulasıcalar.

bazen çevremdeki evlenenlere arkadaşlarıma bakıyorum ikiside asgari ücretli yada ondan biraz fazla alıyorlar evlenmeye karar veriyorlar kız lise mezunu erkek lise mezunu aileler onaylıyor eşyalar alınıyor yüzler gülerek düğün yapıyorlar. evlerine gittiğinde bakıyorsun evse ev eşyaysa eşya hepsi var laf edilmesi gerekn mutluluk huzur var. ne olacak yani 5 milyarlık buzdolabıda yeter 1 milyarlıkta yeter bunu anlayıp ailedende destek alıyorlar ama bizde mümkün mü dır dır dır

ay ayni durum benimde ba$imda, ama benim sevgilim yok, annen babam bir$ey demiyor ama benim derdim herkesin derdi olmu$ vaziyette, kizlarla ne zaman toplansak (aileleriylede) "acaba leyya88 nasil biriyle evlenecek?" diye soran oluyor her defasinda, ba$ka biride " tabiki yaki$ikli vede okumu$ olacak ayni leyya88 gibi" yani herkes bunu bekliyor benden, sakin okumami$ biriyle evlenme diyenler dolu, "birakin karde$im kader diye bir$ey var, ilkokula gitmemi$ biriylede evlenebilirim" demek istiyorum ama laf söz olur diye demiyorum

malesef etrafimdakiler beni mantik evliligine te$vik ediyorlar, resmen mantik evliligini dü$ünmeye ba$ladim!! kriterlerimi falan belirledim, milletin yüzünden

Allah yardimcin olsun canim, kendimden örnek verdim, yalniz degilsin :)

ben şu şagyy halilar moda diye bir senelik halılısını kömürlüğe atıp yenisini alanı bile duydum
neymiş efendim herkeste varmış onda niye yokmuş

bende aynen anneme attirdim :) ama millette var diye degil shagy haliyi seviyorum diye :)

bende heveslendim aldım
aşağıya çamaşırhaneye verdim
çalındı benimkide aklıma geldi bak
,kim çaldıysa artık
o sinirle parke döşettim

hihihi

evet ne yazıkki ye kürküm ye dünyası ama ben senin yerinde olsam kimsenin sözüne bakmazdım

yok canım o kadar yüksek değiller ama hepsi devlet dairesin memur amir maaşları iyi döşenmiş evleri arabaları var

Yani, o kadar yüksek makamlarda olsalardı bunlar gökte dolaşırlardı herhalde artık..

Bizde de var bunun gibi..Ananemin yeğeni, biz görüşmeyiz çünkü çok dedikoducudur.Hiç kimseyi çekemez, o kadar fesat düşünür ki, anlatıyım anlarsınız..

Ben tiroid hastası olduğum için her sabah aç karnına ilaç kullanırım.
Bir keresinde Samsun'a, memlekete gitmiştik.Onlar da Samsun'da.Herhalde 2-3 hafta kalmıştık..

Bu ananemin dedikoducu yeğeni, -kaç yaşında kadın, annemden bile büyük- sen tut benim hakkımda dedikodu çıkar.
Neymiş ben sinir hastasıymışım, sinir hapı kullanıyormuşum. O zaman da 12-13 yaşında çocuğum he düşünün..

Neyse, ananemin bir başka yeğeni, -bunu çok severim, severiz, ailecek görüşürüz, öz dayım gibidir.- bunları davet ediyor evine bir gün, dayım da beni çok çok sever.Beni davet edecekti evine, konu açılmış konuşmuşlar, derken onlara da aynısını söylemiş.
Dayımın hanımı da yanlış anlamasın mı, kadın cidden beni sinir hastası sanmış.
Ben dayımlara gittim, kadın yüzüme bakmıyo, Allah Allah dedim, noldu acaba, beni mi sevmedi..
1-2 saat geçti kadın bana sordu sen ilaç mı kullanıyosun diye, eveeet dedim bende.Tiroidlerim çalışmıyo onun ilacını kullanıyorum..Sonra kadın yumuşadı birden.Bir rahatladı ki anlatamam.Derin bi oh çekmiş gibiydi.
Artık nasıl tesirine aldıysa düşünün.
Bu bahsettiğim 10-11 sene önceydi.

2 sene önce ananeme geldiler yazın.Bu dedikoducu insan müsveddesi.
Ben de arkadaşlarımla buluşcam, güzel hazırlanmışım, diz üstünde bi kot elbise giymişim, bacaklarım da güzel şimdi Allah için, bembeyaz tenim olduğu için.
Gitmeden ananeme bi uğrayım dedim, oturuyolarmış balkonda.
Anane ben gidiyorum falan filan, gittim.

Ne demiş arkamdan..
Hiç yakışmamış, çöp gibi bacakları var, bilmem ne bilmem de.

Bunu da çok sevdiğim kuzenim duymuş, o söyledi.Bilir o kadını sevmediğimi.Adı da Huriye. Alakası yok ismiyle karakterinin..

Bi de geldi diye gidip öpmüştüm hoşgeldin diye, tüm yaptıklarına rağmen.
Bu fesatlığı yüzünden, hala kızı evlenemedi, 150 kilo vardır, obez bildiğiniz.
Herkes hakkında böyle fitne düşünür, iftira atar.
Kızının mürüvetini görmek de nasip olmadı bi türlü, 35 yaşına yaklaştı.

Hatta unutmadan, 2 sene önce biz eşimle sevgiliydik.
Konu nerden açılmışsa hatırlamıyorum, eşim o zaman üsteğmendi, ''aman geçicidir onlar'' demiş.
Siz düşünün artık neler düşündüğünü kadının..

Sırf bu kadın yüzünden garnizon tercihlerine Samsun'u yazdırmadım eşime, musallat olur diye.O kadar da severim memleketimi.

Ananem de bi türlü kopamadı bu mahluk kadından.
O da biraz sever dedikoduyu, ondan heralde.

Benim yaptığım şimdi dedikoduya mı giriyo kızlar?
Bu anlattıklarım.

gel canım senı alnından öpmek ıstedım :) Ohhh yaa!! uzgunum ama bu sadece bu konuda degılde iş,arkadas ve bılumum cevrelerdede yaygın bı durum..Mevkisi ve cebı daha buyuk olanlara el pence dıvan duranlara hıc saygı duyamıyorum..Mütevazı kısılıge sahip insanları yanınızda yer alması cok önemlı bencede..dunya dalgalı denız en ufak calkantıda yıne yanınızda olacagınızdan emınsenız gerısını koyverın gıtsın :) Aileniz endıselenecektır nıtekım de sızın Mutlulugunuzu gordukce rahatlayacaklardır..

Elalem ne der kaygısına dusmeyın sakın..Kendınız dogru olanı yaptıgınızdan emın olduktan sonra..

Şarkı size gelsin :)
http://http://www.youtube.com/watch?v=lexyklVyx-w

heryerde,herkesin ailesinde var..sadece etiketi olsun isteyenler değil herkes herşeyi kendi beğenisine,yaşantısına göre olsun ister,olmadı mı dilin kemiği yok ucu nerelere kadar uzanırsa....bazıları kendinden aşağı görse yorumunu yapar,kimisi çok havalı bulur,burnu yere düşse almaz der..yorumlar kendi yaşam şartlarına göre değişim,hız kazanır..kimbilir evlenmeyi düşündüğünüz kişinin ailesinden de size,sizin ailenize nasıl laflar gelecek..o yüzden gelebiilecek lafllara,sözlere alldırış etmemek..önemli olan sizin kiminle olmak isstemeniz..siz mutlu olduktan sonra herkes konuşur ama çoğu boş konuşur..

ooohoooo insanlar konuşacaklar...
sen en iyisinide bulsan yine laf olacak....
dedikoducu insanlar işte...
sen kendi keyfine bak..
içinden geleni yap..

Aklima bi oyun geldi ailene:)soyle yakusiklisindan bi kankin varsa ayarlasan boyle burnu havada havada gelse sizinkilerle tanismaya sukadar evimiz su kadar arabam var dese sizinkilere sorsa cevaplara da burun kivirsa bi de evlenmeden once yanima tasinmasini istiyorum dese kizinizin,artik avrupa kulturu tasimalisiniz geri kafalisiniz falan dese tepki verilince.sizinkilerinde sütten agzi yansa yogurdu uflese buz gibi ayran yapsa,bak canim cekti:)

harika bir fikir ama uygulamak biraz zor.:)))

dünden beridir çok yoğundum siteye giremedim kusura bakmayın kızlar. evet mutluluk kişiye göre ve isteklere göre değişsede hepimizin 3 metre kumaşı var bu dünyada alıp götüreceği altından sırmalıda değil bildiğin çaput bez yani hepimiz aynı şeyle gideceksek ne bu tantana değilmi. tamam bu kadar sofistike düşünsemde bende dünya malına önem veriyorum evim arabaöm güzel eşyaşarım iyi gelirim saygın işim falan filan hepsinide isterimde bende var diye başkasınınkine müdahale edemem. herkesin mutluluğu olsun gerisinide kendisi düşünsün banane yani. bir arkadaşımızın yazdığı gibi dilin kemiği yok gittiği yere kadar uzuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…