Etkileyemiyorum, lütfen yardim

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba arkadaslar, gecen gün bir is görüsmesine gitmistim. Güya bugün olumlu ya da olumsuz bir cevap gelcekti ama hic bir haber gelmedi, büyük ihtimalle baskasini aldilar. Burdan konuya girmek istiyorum. Is görüsmesinde biraz ezik davrandim ve fazla konusmadim her seye sorun degil tarzinda cevap verdim. Benim sorunum bu hayatimin bir cok alaninda ezik, öz güvensiz ve azla yetinmeye razi bir izlenim yaratiyorum. Nasil güclü, tuttugunu koparan, saf olmayan kendini bir agirdan satmayi beceren bir kadin olabilirim? Icten gelir o yazmayin, cünkü bunun gelistirilebilcegini düsünüyorum ve burdaki bircok üyeninde iliskilerinde ki problemlerin bu sebepten kaynaklandigini düsünüyorum. Bu konuda kendine güvenen arkadaslar madde madde önerilerini yazarsa, cok sevinirim. Kendine saygi duyduran ve etrafinda etki birakan kadin nasil olunur? ya da en azindan nasil öyle bir görüntü yaratilabilir? Hani bazi kisiler vardirya hic bir özelligi olmadigi halde konusmasi ve durusuyla bile bir etkileri vardir bu nasil gelistirilir?

Kişisel gelişim kitapları
Sosyal medyada çıkan yazıları
Bir de toplum için de aktiv olmak gerekiyor.
Özgüveniniz ancak insan içinde gelişiyor

toplum ıcıne fazla karısarak cok ıs gorusmesıne gıderek sosyal aktıvıtelere kurslara katılıp cevre genısleterek...

ben dısarda su ıcmeye yemek yemeye utanırdım adımı bıle soylerken sesım ıcıme kacardı

okurken calısmaya basladım ılk ıs tecrubemı hatırlıyorum tam bır salaktım . suan o hallerıme guluyorum . her ıse gırıp cıktıgımda her sertıfka ıcın kurslara gıttımde her ıs gorusmesıne gıttıgımde bırseyler ogrendım

ılk ıs gorusmemde gelecekten beklentınız ne sorusuna bılmıyorum kısmet dıyen ben,
son ıs gorusmemde kendınızı nerde goruyorsunuz sorusuna sızın oturdugunuz yerde demıstım
aradakı fark sadece 10 yıl.

sız ısteyın yeterkı

Kişisel gelişim kitapları
Sosyal medyada çıkan yazıları
Bir de toplum için de aktiv olmak gerekiyor.
Özgüveniniz ancak insan içinde gelişiyor
Evet insanlardan cok uzaklastim, o yüzden normal bir insanla konusurken bile stres oluyorum sanki rahatsiz ediyormusum gibi hissediyorum.

Cok fazla insanla görüşerek konuşarak. Sosyallesmenin bu anlamda çok katkısı var.

+
Bir de dürüst olun.''Kırıcı olurum,ya üzülürse,ya ayıp olursa'' diye düşünmeyin,iş görüşmesi bile olsa ne beklediğinizi,ne istediğinizi açıkça söyleyin.Sonuçta hayrına almıyorlar işe,sizin de beklentileriniz olacak bir işten.

Cok motive edici yazmissiniz. Bende sizin o bastaki haliniz gibiyim iste su an. Normal biriyle konusurken bile terliyorum, tek basima bir sey yapinca herkes bana bakiyor gibi geliyor. Sesim konusurken bile cok kisik insanlar anlayamiyor ne dedigimi

iste insan kendini degersiz hissedince sanki onlarin bana ihtiyaco yok benim varmis gibi hissediyorum. Birde cok dürüstüm mesela bu konuda iyimisiniz diyorlar acikcasi o konuda kendime güvenemiyorum diyorum.

Kendinizi geliştirdikçe özgüveniniz artar ancak. Mesleğiniz ne bilmiyorum, kendinizi geliştirebileceğiniz, bilgi birikiminizi artırabileceğiz ortamlara girip çıktıkça hem özgüveniniz artacak, hem de farklı insanlarla muhatap olurken çekingenliğiniz azalacak.

Evet geliştirilebilir belki ama, karakter yapısı da önemli bu konuda. Yani o bahsettiğiniz tipte insanlara baksanız ilkokulda bile aynıdır muhtemelen, yaradılış özelliği bana kalırsa biraz.

Hayırlısı diyelim, allah gümüş kapıyı kapatır altın kapıyı açar, senin için uygun değilmiş demek ki.

Pes etme, verilen sorulara, olur, siz bilirsiniz, hallederim, kabul ile cevaplama, biraz farklı gir konuya. Atıyorum 5-10 yıl sonra nerede görüyorsun kendini diye sorduklarında, sizin yerinizde görüyorum kendimi, tecrübe sahibi edinmiş, problemleri pratik bir şekilde çözebilen, takım ruhu ile çalışabilen vs vs. Hoş o soru soruluyor mu hala bilmem. Ama bu tarz.

Kendine özgüvenin gelmesi için, önce kendine inanmalısın, ben bunu yaparım, diyebilmelisin.

Ondan ziyade farklı aktivetelere katılabilirsin, ve hatta araştırırsan bu yönde çeşitli kurslar da var.

Çok konuşmayan, bakışıyla duruşuyla etkileyenler de, aman herşey olacağına varır düşüncesinde olanlar. Başları daima hafif dik olur, yan bir duruşu vardır, eller karın/ göğüs hizasında olur, kalem tutar, şık giyinir vs.

Kısacası, özenti olma, kendin ol.

Ve konuşmaya çalış. Ne olursa, hatta konuyu başka yere de bağlayabilirsin. Bildiğin bir şeye mesela.

Cok motive edici yazmissiniz. Bende sizin o bastaki haliniz gibiyim iste su an. Normal biriyle konusurken bile terliyorum, tek basima bir sey yapinca herkes bana bakiyor gibi geliyor. Sesim konusurken bile cok kisik insanlar anlayamiyor ne dedigimi
bu hallerınıze sonra guleceksınız :) 8 mılyar dunya nufusunun nerdeyse yarısı boyle zaten ... bazı ınsanlar dısa donuktur bazısı ıce donuk genelde domınat aıle cocukları boyle olur
annem naziden olma gıbı bır kadın ödüm kopar annemden mesafelı ılıskımız vardır baskıcıdır babamda hıc bır sey begenmez hep elestırecek bırsey bulur. oyle aıleden ne cıkacaktı uzaya füze gonderemezdım heralde tabıkı benım gıbısı cıkacaktı once bunu kabul ettım . ya bana fatura yatır deseler vallhı kaybolurdum beceremezdım cunku benım yerıme bırseyler yapanlar vardı hep hayatım boyle gecmıstı ...

annem baktı ben ezıgım. benı kursa yazdırdı bılgısayar kursuyla basladım annem benı goturup getırıyordu dusunun ya saka gıbı tek basıma gıdemıyordum gercekten suan bunları yazarken guluyorum o hallerıme

oyle gırısken oldum kı patates almaya gıttıgım yerle ahbap olup dönüyorum ... zaman ıcınde degısıyor ben nıye boyleyım dıye uzulmeyın ınsanlar benı ezık bulur dıye dusunmeyın bol arkadas edının cesıtlı ortamlara gırın. degısmeyen tek sey degısımdır demısler . ben bıle degıstıysem

Benim karakter yapim cok uygun zaten hassas ve cekimserim. Anne babada bu yasima kadar sen sus diye yetistirdikleri icin sagolsunlar, bu durum kacinilmaz oldu. Yetistirilmenin cok etkisi var.

Evet her sey olacagina varir ve biraz rahat olan insanlar daha kolay bir seyler yapabiliyor diye düsünüyorum. Ben kendim konusurken bile kafamda acaba hata yaparmiyim diye düsünüyorum ve rahat olamiyorum. Giyimime bakimima da fazla dikkat etmiyorum bu aralar. Hepsi birbirine bagli iste. Özgüvenli ve rahatsan bir cok konuda isin rast gidiyor zaten

Benim karakter yapim cok uygun zaten hassas ve cekimserim. Anne babada bu yasima kadar sen sus diye yetistirdikleri icin sagolsunlar, bu durum kacinilmaz oldu. Yetistirilmenin cok etkisi var.

evet işte anlatmak istediğim o tamamen. Kabuğunuzdan çıkmak elinizde evet ama neden onlar gibi olamıyorum diye de kendinizi paralamaya gerek yok. Karakterimiz bir bütün sonuçta, hepimiz değerliyiz her şekilde.
İs görüşmelerine ne kadar katıldınız bilmiyorum ama görüşmelerde olumlu etki bırakmak deneyimle de ilgili oluyor.
Yani herkes ilk iş görüşmelerinde biraz çekingen kalır. Katıla katıla size sorulacak soruları bile tahmin etmeye başlarsınız.
Karamsarlığa düşmeyin yani hemen, zamanla güzel bir iş bulursunuz inşallah.

Sanki benim anne babami anlatmissiniz, demek ki o tarz yetistirilen cocuklar ayni oluyor. Annem cok soguktur benim ne sözde ne davranista sevgisini belli eder, cok kontrolcüdür ve bana cok baski yapti önceden. Babam dediginiz gibi hic bir seyi begenmez okulda 4 alsam niye 5 degil der. Ve benim babam her seye kendi kosar bizi ekmek almaya bile göndermezdi ben alirim diye. Yani baski altinda ama prenses gibi yetistim diyebilirim ama sonuclari cok aci oluyor iste. Cok özgüvensizim. Ben de sizin gibi olmak istiyorum. Ben bakkaldaki saticiyi kendimden üstün görüp konusamiyorum o derece.

Ilk is görüsmemdi:) Görüsmeyi yapan bir kadindi. Nasil özgüvenli nasil havali konusmasi falan cok rahat. Zaten o konusurken ben bunlari düsünüyordum:)

Ilk is görüsmemdi:) Görüsmeyi yapan bir kadindi. Nasil özgüvenli nasil havali konusmasi falan cok rahat. Zaten o konusurken ben bunlari düsünüyordum:)

çok normal o halde öyle sonuçlanması :)
Kendinizi eksik görmeyin hiç, gayet doğal. Kariyer sitelerinde iş görüşmelerinde ne yapmalı, ne yapmamalı gibi konuları okuyun. Zamana bırakın.

Sosyalleserek olacagini düşünüyorm. Hamilelik surecimde hic cikamadim ve eve kapaninca özgüven düşüklüğü yaşadığımı farkettim ben de. Insanlarla konuşmaya bilr cekinmeye basladim inanabiliyor musunuz? Konusursam acaba ne desem hangi cumleyle baslasam gibi sacma sapan dusunler uçup gidiyor. Önceden hic oyle degildi. Kesinlikle sosyalleşmek ortama girmek gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…