Çorbalar Etli Çorba- Kibar Kılıç Yumurta Sponsorluğunda

adilemir

"Yaz gelsin tatile çıkalım"
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
34.338
39.807
1.123
Merhaba hanımlar,
Bizim evimizin en sevilen hatta yemeğe gelen misafirlerime de yaptığım garanti çorbayla yarışmaya katılmak istedim.
Bilemiyorum sizler tarafından da beğenilir mi?

Çok basit bir çorbadır. Yapımı kolay, malzeme listesi az .

MALZEMELER:

2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
2 kaşık tepeleme un
1.5 litre et suyu yada kemik suyu
1 bardak haşlanmış kuşbaşı yada dananın sevdiğiniz evinizde de olan bir yeri.
1 küçük havuç
4-5 yeşil soğanın yaprağı

YAPILIŞI:

_ Tencere ocağa konur.
_ 2 kaşık tereyağı eritilir , 1 çay bardağı kadar zeytin yağı ve ardından 2 kaşık un ilave edilir ve kısık ateşte kavrulur.

_ Un kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir ve bu karışıma 1,5 litre et suyunu ilave edilerek karıştırmaya ve kaynamasını beklemeye başlanır.

_ Kaynamaya başladıktan sonra 1 küçük havuç rendelenerek çorbamıza eklenir ve havuçların yumuşaması ile haşlanmış etlerimiz de eklenir .

_ Tuzunu da bu aşamada attığımız çorbamız 3-4 dakika kadar kaynayacak arkadaşlar . Un kavrulmuş olduğu için daha fazla kaynamasına gerek yok.
_ Ayrı bir kasede 1 kase yoğurt ve 1 yumurta sarısı çırpılır . Çorba kaynarken bir tel yardımıyla yoğurt ve yumurta sarısı karışımı , ağır ağır
tencereye eklenir ve hızlıca diğer malzemelere karışması sağlanarak sürekli çırpılır.

_ En son olarak da 4-5 adet taze soğanın yeşil kısımları ince ince doğranır . Kaynayan çorbaya atılır . 1 kez karıştırılan çorbanın altı kapatılır. Yeşil soğanların birazcık diri kalması lazım.

Benim çorba da bu kadar arkadaşlar.
Büyükten küçüğe hepimizin severek içtiği çorba karşınızda.
Hasta olduğumuzda bize kuvvet vereceğini düşündüğüm ve içindeki malzemelerden dolayı gerçekten de kuvvet bulduğum çorbam.

Diğer katılan arkadaşlara başarılar dilerim .
Hoşça kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demirleke çorba hiç sevilmez mi,üstelik zor ve lezzetli bir tarife benziyor, kıvamının tutturulması falan.

Ellerinize emeginize sağlık çok güzel görünüyor ve yazdığınız gibi çok vitaminli. Yarışmada başarılar dilerim, yeni arkadaşları aramızda görmek çok güzel

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Ellerinize,emeğinize sağlık besleyici ve sağlıklı bir çorba olmuşYarışmada bol şans diliyorum

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor başarılar dilerim

Ellerine sağlıkÇok lezzetli bir çorbaya benziyor..Etin bir yemeğe girip te , o yemeğin güzel olmaması mümkün mü?Yarışmada başarılar dilerim canım

Ellerinize sağlık ,gayet lezzetli görünüyor,başarılar

,
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor başarılar dilerim

Ellerine sağlıkÇok lezzetli bir çorbaya benziyor..Etin bir yemeğe girip te , o yemeğin güzel olmaması mümkün mü?Yarışmada başarılar dilerim canım

Ellerinize sağlık ,gayet lezzetli görünüyor,başarılar

Elinize sağlık başarılar dilerim ♡♡
çok teşekkür ederim arkadaşlar

Ellerine sağlık canım, harika gorunuyor. Yarışmada bol şanslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…