Herkese kocaman merhabalar.
Vereceğim tarif normalde 3 fakat esim ve benim gibi oburlar icin 2 kisiliktir.
Uyarilarimi yapayim hemen

et yerine kiyma kullanirsaniz ve malzemeyi usengeclik edip rondodan gecirirseniz cok sikisik tas gibi bir kofteniz olur. Yapmayin
-300 gr kadar karnibahar
-200 gr kadar et (ben kurbandan kalma kemikli eti kullandim)
-1 yumurta
-1 su bardagi un
-2 tatli kasigi domates salcasi
-yarim soğan
-yarim cay bardagi sivi yag
-kirmizi biber, tuz, karabiber ve kajun. (Canim kajun, canim sponsorum

)
Oncelikleeee, etimizi hasliyoruz. (Daha sonra suyunu pilav ya da corba yapmak icin ayiriyoruz ama bunun su an konumuzla alakasi yok.

)
Eki Görüntüle 1676232
Daha sonra karnibaharlarimizi hasliyoruz. (Bu kisimda cami kapiyi acin, hatta mutfak duvarini yikin. O ne koku oyle ya.

)
Eki Görüntüle 1676233
Daha sonra dograma tahtamizi, haslanmis etimizi, haslanmis karnibaharimizi ve satirimizi alip minik minik dogruyoruz hepsini. (Sakin rondodan gecirmeyin, ciddiyim tugla pisirmisjm gibi oldu bi keresinde

) ben parca etlerden birini kullanmadim. Daha dogrusu kullanacaktim vazgeçtim. Fotograf yaniltmasin.
Eki Görüntüle 1676238
Boyle bir sonuca vardik.
Eki Görüntüle 1676240
Baska bir kaba yumurtamizi, minik minik dogradigimiz soganlarimizi, salcamizi, baharatlarimizi ve sivi yagimizi koyuyoruz.
Eki Görüntüle 1676241
Ustune etimizi ve karnibaharimizi ekleyip yoguruyoruz.
Eki Görüntüle 1676242
Asagida da goreceginiz uzere dolma ici gibi bir sey elde ettik. Tabi ki bunu sekillendiremeyiz.
Eki Görüntüle 1676243
Ustune bu sebeple unumuzu ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1676244
Bu sefer de hafif yapiskan ama sivi yag ile rahatca sekillendirebilecegimiz bir hamur elde ettik. Bunu 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz ki otursun iyice.
Eki Görüntüle 1676245
Daha sonra sivi yag ile sekillendirip tavaya alip orta isida pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 1676246
Sonraaaa afiyetle yiyoruz.
Eki Görüntüle 1676247
Aslinda bulgur pilavi ile daha guzel gidiyor ama bulgur pilavim daha pismedi.