• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etli Yemek Yapmayınca Fedakar Bir Eş Olmaz mısınız?-Eşin Küsme Huyu-

Teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için. Ama beni daha fazla üzen şey etli yemek yapmamı istemesinden ziyade küsme huyu. Dediğim gibi evleneli 40 gün olmadı ama neredeyse 2 haftasını bana küs geçirdi. Bunu nasıl bertaraf edebilirim? Nişanlıyken de vardı bu huyu ama o zaman uzaktaydı. Sadece akşamları msn den konuşuyorduk, ve küsmelerini mesafeye veriyordum. Aynı eve yerleşince olmaz artık diye düşünüyordum. Ama o zamanki küsmediği kadar küsüyor şimdi.

Ayni dert bendede var canim konu açmistim bununla alakali. Benim de eşim acayip kincidir. Küstümü gönlünü bile alamazsin tipki bir kadin gibi naz yapar.hamile olduğum halde hala devam ediyor malesef...ben çözüm bulamadim malesef arkadaşim.

Bogazına düskün ve özellikle etsiz yemek yemeyen erkekten bende muzdaripim..
Aynı sekilde ete zar zor dokunuyorum, annem vefat ettikten sonra yemek yapmaya ve dokunmaya basladım, sevgilim ise tam tersi sebze yemegi hiiic sevmiyor, yedigi o bir sebze yemeginin icinde bile et arıyor.. :(
Ve daha kötüsü bogazına acayip düskün bir insan, bense tam tersi.
Esiniz vejeteryan oldugunuzu biliyordu sanırım, yeni duymus gibi davranamaz malesef, böyle bir lüksü yok.
Erkeklerin küsme huyunuda anlamıyorum hic yakısmıyor ya, bende kırılınca sükuneti secerim, bir süre konusmam falan ama uzatmak hemde balayında, hemde 10 gün cok cok fazla.
Nasıl asılır bu durum bilmiyorum, Allah yardımcınız olsun, bebeginizi saglıcakla kucagınıza alın insallah..

Ortada kırılacak bi konu olur,anlarım bir gece,en fazla bir gün sessiz kalıp tavır yapmayı.
10 gün nedir arkadaş ya.
Nasıl yaşanır o evde..Allah muhafaza etsin.

Bnm esim de cok sık küser gerekli gereksiz. Ben neye kustugunu bile anlayamam:)Tek guzel huyu cok uzatmaz.
İlk zamanlar ben de cok üzülür kafaya takardim, sürekli konuşturmaya calisirdim.
Baktım iyice nazlaniyor, simdi neye küserse küssün, evde hic bı sey olmamış gibi davranıyorum.
Ne ne oldu sana diye soruyorum ne de sürat asıyorum bakıyorum hemen drgisiveriyor:)

Eşim hiç yemek ayırt eden bir insan değil,
Önüne ne koyarsan yer.
Ben balıktan nefret ederim mesela.Ne yapayım dayanamıyorum temizlemesine ,kokusuna ....
Ama eşim çok sever.
Bizim evde balık pişmezdi, o gider ya restoranda yerdi., ya da anneannesinde.
Biz de sorunu şöyle çözdük ,
Eşim bir gün yediği balıktan midesini bozdu.
O gün bugündür o da balık yemez:))))

korkutmak istemem ama hamileyken ete dokunulması çok iyi değil. dokunma yoluyla bulaşabilecek bir sürü bakteri felan var.
arkadaşıma doktoru ete çıplak elle donumamasını çok mecbur kalırsa ameliyat eldiveni ile dokunmasını söylemişti.
onun eşi de etli yemek olacağında kolları sıvayıp geçiyodu mutfağa:nazar:
eşine bunu söyleyebilirsin. belki bu konuda üstüne gitmez. bu ne yahu? hamiş olan sensin onun mu hormon dengesi bozuldu?

Son düzenleme:
30 haziranda evlendim. Ve o günden bu yana eşimin sürekli bu ithamına maruz kalıyorum. Ben vejeteryanim ve dahası ete dokunamıyorum bile. Üstelik hamileyim de ve daha fazla tiksiniyorum. Dün yine bunu dediğinde onun için yaptığım şeyleri anlattım. ''Evini temizliyorum, her gün sana yemek yapıyorum bu fedakarlık değil mi'' dedim, ''yapma o zaman!'' dedi. ve ben de ''tamam'' dedim. Oruçlu olduğu halde de bugün ona yemek falan yapmadım. Kendisi yaptı. Dünden beri sırf bu saçma sapan şey yüzünden konuşmuyoruz.

Küsme huyu beni deli ediyor. Daha bir haftalık evliyken balayından döndüğümüz gün yine böyle saçma salak bir sebepten bana 10 gün küstü.

Hanımlar sizde de var mı böyle problemler? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Daha yeni evliyiz ya,40 gün bile olmadı. bizim küsüşen değil sevişen çiftler olmamız gerekmiyor mu?1 hafta iyiysek bir hafta kötüyüz anlamıyorum. :14:

evlenırken bılıyomuydu cnm vejeteryan oldunu öle de sende

eşiniz küsmekle kolayına kaçıyor..zeki insansınız kaçış noktalarını tıkayın...küs olduğunu anlamıyor gibi sizinle konuşmaya mecbur bırakın..zamanla şımarıklığının önüne geçersiniz...sabır..

evlenirken vejeteryan olduğunuzu biliyordu değil mi? yani onun için sürpriz olmadı bu..yalnız şu kırmızı ile belirttiğim cümlelerinize katılmıyorum.evli bir kadının kendi evini temizlemesi ve yemek yapması fedakarlık değil olması gereken şeylerdir.ya eşinizle birlikte yaparsınız bunları ya da siz yaparsınız.ama senin evin,senin yemeğin demekle zaten bir aile olamadığınızı gösteriyorsunuz bence.daha çok yeni evliliğiniz ve birde hemen hamilelik araya girmiş...eş olmaya alışmadan anne-baba olmayı tercih etmişsiniz..sevgili olmakla eş olmak çok farklı.iki insanın aynı evde yaşamaya alışması biraz zaman alıyor.sabır gerekiyor biraz.karşılıklı olarak bu sabrı göstermezseniz bu tartışmalar sürer gider..küsmek yerine konuşarak halletseniz daha iyi olur.

şu ''kadınlar ev işi yemek yapar ''kuralını kim çıkarmış çok merak ediyorum.kadınların öyle bi zorunluluğu yok anlayın artık.tabi bunu çalışmayan kadınlar için söylemiyorum.

biliyorum herhalde son adet tarihine göre olduğunu
balayında işte daha 1 haftalık evliyken
korunmamışsın da
fazla erken deil mi daha adamın küslüğünü bile çekemiyorsun işte
onu diyorum

Sayın arkadaşım herkes daha evliliğin ilk zamanlarında korunmayı aklından geçirmez çünkü ilk birlikteliklerde hamile kalmak beklenen bir durum değildir. Hem insan daha evliliğin ilk dönemlerinde (cicim ayları) sevgi beklerken böyle manasız küslüklerle karşılaşınca bu kişi için hoş bir durum olmuyor. Hem zaten eş bile olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil diye düşünüyorum. Çünkü bu kardeşimiz kendinden ne kadar ödün vermişse eşinin de o kadar ödün vermesi lazım. Beyefendi orta yolu bulacağına çocuk gibi küsüp bencillik yapmayı tercih etmiş.

ah ahhhh benimde eşim et yemiyo.
bende tam bir etcil ama napayım ilk zamanlar bende 2 ayrı yemek yapıyodum.
şimdi o ne seviyosa onu yapıyorum.
Bence eşin eğer et seviyorsa gerçekten bu başka bir tutku alıp getiriyosa yapmaya çalış.
yada tatlı tatlı yardım iste o hazırlasın dolaba at hergün ona göre pişir.

şu ''kadınlar ev işi yemek yapar ''kuralını kim çıkarmış çok merak ediyorum.kadınların öyle bi zorunluluğu yok anlayın artık.tabi bunu çalışmayan kadınlar için söylemiyorum.

ikinci mesajımda ne demek istediğimi açıkaldım,konu sahibi de anladı!mesajımdan sadece bir bölümü çekip alıntılayıp sanki lafı oraya getirmek
istiyormuş gibi davranmayın!!! bütünü algılamaya çalışın,parçayı değil..ne demişim "ya eşinizle birlikte yapacaksınız ya da siz"...anladınız İnşallah.
bilen bilir bu konudaki düşüncelerimi.komik olmaya başladı çünkü :))

40 günlük evlisiniz daha ama eşinde hergün istemiyordur tabiiki eti. eldiven giyebilirsin vejeteryan olmak yememek demektir pişirmemek değildir. benim abimle eşide et yemezler ama çocuklar yiyor ve onlarada et yapmıyorlar sinir oluyoruz. hele balık dokunmuyor bile yengem ama balk çocuklara çok faydalı. sende hamilesin çocuğun yemek istedi yapmayacakmısın peki onudamı dışarıya et yemek için göndereceksin. sen bir ömür boyu yaşayacaksın o kişiyle sana et ye demiyor yemeğini yap diyor sadece bu kdar. ben evlendim hamurişi sevmezken hergün farklı hamurişi yapar buldum kendimi sırf eşim seviyor diye. ama mesela şimdide ben seviyorum diye eşimde balık ve tavuk yemezdi şimdi herzaman tüketiyoruz. birşeyleir karşılıksız yapsakda herşey karşılıklıdır cnm. oda sevmediği sebzeyi senin için sevebilir ileride.

öncelikle Allah bebişini sağsalim kucağına almayı nasip etsin diyorum..eşinin küsmesi çok saçma ve çocukca..bunu açık ve net bir şekilde eşine belirt..konuşmak varken,derdini güzelce anlatmak varken ,küserek hiçbiryere varamaz.

ayrıca oruçlu eşine yemek hazırlamaman çok ayıp..her ne olursa olsun akşama kadar oruç tutmuş aç kalmış birine yemek hazırlamalıydın..bunu başka şeylerle karıştırma..

erkekler toplumun kadınlara dayattıgı kadın dediğin fedakar olmalı (veya fedakar olacak olan kadındır )misyonunu o kadar güzel menfaatlerine geldiği gibi kullanıyorlar ki şimdi kendini suclu hissetmenin sebebi bu..aslında bu bir yanılsama..haklıyken haksız hissetmenin sebebi iyi cocuk olma eğilimi ve cogu kadın en son bu ahlak evresine ulasabilirmiş kolberge göre.. (kohlberg in ahlak kuramındaki basamağın bu) sebebi erkeklerin ve ataerkil toplumun farklı düşünmemize hosgörü göstermeyip surat asarak dıslayarak gerektiğinde dayakla bizi hizaya getirmesinde olmasın..

Teşekkür ederim kızlar cevaplarınız için. Ama beni daha fazla üzen şey etli yemek yapmamı istemesinden ziyade küsme huyu. Dediğim gibi evleneli 40 gün olmadı ama neredeyse 2 haftasını bana küs geçirdi. Bunu nasıl bertaraf edebilirim? Nişanlıyken de vardı bu huyu ama o zaman uzaktaydı. Sadece akşamları msn den konuşuyorduk, ve küsmelerini mesafeye veriyordum. Aynı eve yerleşince olmaz artık diye düşünüyordum. Ama o zamanki küsmediği kadar küsüyor şimdi.

tatlım ben 15 aylık evliyım bende evlendiğimde sudan sebeplerle eşimle küserdik 1 hafta kadar küs olurduk sonra barışırdık1 - 2 boyle devam etti sonra ben konusdum boyle olmaz biz evliyız hemen oyle herseye küsüp çocuk gibi küsmemeliyız konusmalıyız dedim şimdi bende hamileyım ve herşey yolunda allahıma şükürler olsun biraz sabır lütfen eşlerde oluyo böyle konusarak halledebilirsiniz

30 haziranda evlendim. Ve o günden bu yana eşimin sürekli bu ithamına maruz kalıyorum. Ben vejeteryanim ve dahası ete dokunamıyorum bile. Üstelik hamileyim de ve daha fazla tiksiniyorum. Dün yine bunu dediğinde onun için yaptığım şeyleri anlattım. ''Evini temizliyorum, her gün sana yemek yapıyorum bu fedakarlık değil mi'' dedim, ''yapma o zaman!'' dedi. ve ben de ''tamam'' dedim. Oruçlu olduğu halde de bugün ona yemek falan yapmadım. Kendisi yaptı. Dünden beri sırf bu saçma sapan şey yüzünden konuşmuyoruz.

Küsme huyu beni deli ediyor. Daha bir haftalık evliyken balayından döndüğümüz gün yine böyle saçma salak bir sebepten bana 10 gün küstü.

Hanımlar sizde de var mı böyle problemler? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Daha yeni evliyiz ya,40 gün bile olmadı. bizim küsüşen değil sevişen çiftler olmamız gerekmiyor mu?1 hafta iyiysek bir hafta kötüyüz anlamıyorum. :14:

burda evini temizliyorum ne demek ? o ev, seninde evin değilmi aynı zamanda....
istemediğin birşeyi sırf karşındaki istiyor diye yapıyorsan bunun adı fedakarlıktır..bir kadının kendi evini:20: temizleyip yemek yapması Nezamandan beri FEDAKARLIK oldu.

Back
X