• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Etli Yemek Yapmayınca Fedakar Bir Eş Olmaz mısınız?-Eşin Küsme Huyu-

yanlız bu başlık benim sürekli olarak karnımı açıktırıyo:1:
hamile olduğun için daha anlayışlı olmalıydı eşin, ben kendi hamileliğimde yaşamadım ama yaşayan çok gördüm, her türlü yemek kokusundan midesi bulanıp fenalaşan
size bu yemek konusunda en azından ramazan bitene kadar yardımcı olack biri yok mu, şurda 10 gün kaldı zaten, annen olur, kaynanan olur...
gerçi esas mesela küsmesi
ben küsen erkekleri anlamıyorum, 10 gün küslük ne ya, hayır onların zamanında pepe de yoktu ki:27::27:
espiri anlaşıyışı varsa insan sevdiğini hiç üzer mi şarkısını yolla faceden falan
:1:

Son düzenleme:
Sayın arkadaşım herkes daha evliliğin ilk zamanlarında korunmayı aklından geçirmez çünkü ilk birlikteliklerde hamile kalmak beklenen bir durum değildir. Hem insan daha evliliğin ilk dönemlerinde (cicim ayları) sevgi beklerken böyle manasız küslüklerle karşılaşınca bu kişi için hoş bir durum olmuyor. Hem zaten eş bile olsa kimse kimsenin kaprisini çekmek zorunda değil diye düşünüyorum. Çünkü bu kardeşimiz kendinden ne kadar ödün vermişse eşinin de o kadar ödün vermesi lazım. Beyefendi orta yolu bulacağına çocuk gibi küsüp bencillik yapmayı tercih etmiş.

neden ilk birliktelikte hamile kalmak mümkün olmasın
her cinsel birliktelikte hamile kalmak mümkündür sonuçta, ilk olması farketmiyor.
burda cinsellik yaşar yaşamaz hamile kalanı çok gördü
k.

erkekler toplumun kadınlara dayattıgı kadın dediğin fedakar olmalı (veya fedakar olacak olan kadındır )misyonunu o kadar güzel menfaatlerine geldiği gibi kullanıyorlar ki şimdi kendini suclu hissetmenin sebebi bu..aslında bu bir yanılsama..haklıyken haksız hissetmenin sebebi iyi cocuk olma eğilimi ve cogu kadın en son bu ahlak evresine ulasabilirmiş kolberge göre.. (kohlberg in ahlak kuramındaki basamağın bu) sebebi erkeklerin ve ataerkil toplumun farklı düşünmemize hosgörü göstermeyip surat asarak dıslayarak gerektiğinde dayakla bizi hizaya getirmesinde olmasın..

Sevgili odecha sana tamamen katılıyorum. Bir kısmımız ataerkil düzene uymakla kalmayıp onun yılmaz savunucuları haline geliyoruz. Böylece yine biz anneler ve özellikle erkek anneleri ataerkil kafa yapısına sahip erkeği üstün gören eşitlikçi düşünce barındırmayan oğullar yetiştirip erkek egemen topluma fayda sağlıyoruz. gene ezilen biz kadınlar oluyoruz ama kadının yeri kocasının yanı ya da yemek yapmak temizlik yapmak kadının görevidir demekten de kendimizi alamıyoruz. Dünya kadınlarının bence en büyük problemi kendi aralarında kız kardeşliği oluşturamamalarıdır. Bunun en büyük örneğini sadece bu konuda bile görebiliyoruz. Ama aynı dertten muzdarip bir erkek olsaydı diğer tüm erkekler onun arkasında olurlardı. İşte onlar aralarında bu kardeşliği kurabildikleri için onlar ezen biz de ezilen kesim oluyoruz.

neden ilk birliktelikte hamile kalmak mümkün olmasın
her cinsel birliktelikte hamile kalmak mümkündür sonuçta, ilk olması farketmiyor.
burda cinsellik yaşar yaşamaz hamile kalanı çok gördü
k.

Canım mümkün değil demedim ben ama belli ki bu arkadaşımız için sürpriz olmuş. Ayrıca hemen hamile kalmış olması neden kocasının nazını çekmesini gerektirsin ki? Esas abes durum burada.

şu ''kadınlar ev işi yemek yapar ''kuralını kim çıkarmış çok merak ediyorum.kadınların öyle bi zorunluluğu yok anlayın artık.tabi bunu çalışmayan kadınlar için söylemiyorum.

burda insanlara yanlış şeyler empoze etmeyelim lütfen..bir kadın tabiyki yemek yapmak zorunda evini temizlemek zorunda.çocuklarına bakmak zorunda..nedemek zorunda değil ?
erkeklere bu görevi nekadar yüklersen yükle asla bir kadın gibi yapamazlar..erkekler sadece eşlerine ellerinden geldiğince yardımcı olurlar..biri yemek yaparken diğeri salata yapar..biri evi süpürürken diğeri toz alır..yani KADINLARIN EV TEMİZLEMEK YEMEK YAPMAK ZORUNLULUĞU YOKTUR diye birşey yoktur..

kelebek kesinlikle katılıyorum.. tabi ki kadın ev işi de yapacak, yemek de yapacak.. ha eşi destek olur, yardım eder elinden geldiğince o başka.. o zaman ne mutlu sana... bu kadınlara empoze edilmiş bişey değil.. öyle başlayan, öyle devam eden ve bundan sonra da öyle devam etmesi gereken bişey...çalışsın çalışmasın farkeden bişey yok... çalışan bayanlar kendilerini ona göre ayarlayıp, evinin temizliğini de yapmalı.. aa dur bakayım, ben bugün temizlik yapmayım, kocam yapsın diye düşünürseniz,pislik içinden oturursunuz valla.. ellerinden gelmio anacım, napsınlar...

İnsan yaşadığı yerin temizliğini ve kendi kişisel temizliğini elbette yapacak ama bunu kendine görev olarak addetmemeli ya da kocasının ve ya bir başkasının bunu kendisinden fedakarlık olarak beklemesine izin vermemeli. Yoksa kendi kişiliğimizden taviz vermiş oluruz. Öğrenci evlerinde yaşayan ya da bekar evlerinde yaşayan erkekler kendi temizliklerini kendileri yapmıyorlar mı ya da hepsi temizlikçi tutacak kadar zengin mi? Peki kendi temizliğini yapan erkeklerden bunu kendine görev edinenleri gördünüz mü?

kelebek kesinlikle katılıyorum.. tabi ki kadın ev işi de yapacak, yemek de yapacak.. ha eşi destek olur, yardım eder elinden geldiğince o başka.. o zaman ne mutlu sana... bu kadınlara empoze edilmiş bişey değil.. öyle başlayan, öyle devam eden ve bundan sonra da öyle devam etmesi gereken bişey...çalışsın çalışmasın farkeden bişey yok... çalışan bayanlar kendilerini ona göre ayarlayıp, evinin temizliğini de yapmalı.. aa dur bakayım, ben bugün temizlik yapmayım, kocam yapsın diye düşünürseniz,pislik içinden oturursunuz valla.. ellerinden gelmio anacım, napsınlar...

ee yani.. erkek te ''SEN YAPMAK ZORUNDA DEĞİLSEN KARICIM BEN HİÇ DEĞİLİM DER'' ..KONU KAPANIR...

artık karşılıklı bakışırlar sevişirler...evide pislik götürür..:emir_bebek:

angryangel erkeklerin kaldıkları öğrenci evini git bi gör bakalım... bi daha adım atmak isticekmisin içeri :)

konu başka yerlere gidiyor sanırım, kızın esas sorunu eşinin küsme huyu
konuşarak anlaşmak varken küsmek niye yaw
hadi çok ağır bi olay olur aralarında da küserler 10 gün konuşmazlar anlarım

Son düzenleme:
demek ki dediğin gibi, zenginlermiş, temizlikci tutuolarmış onlar da :) ben erkeklerin öle bal dök yala diyecek kadar, ev temizleyeceğine inanmıorum.. her şeyin en iyisini, en güzelini kadın yapar bence...

merhaba canim,

bende cok fazla et seven biri degilim. yani haftalarca et yemesem aramam oyle diyeyim...ama simdilerde bebegim icin ozellikle yemeye calisiyorum. balikta sevmiyorum senin gibi bu yuzden icinde balik yagi olan vitamin hapi kullaniyorum vs. ama genede ozellikle hamileyken her besinden azar azar yemek gerektigini dusunuyorum.

eger senin esin gibi davransaydi benim esimde bizde o zaman sizler gibi boyle hayati kus gecirebilirdik. esim cok etcildir, her gun et yese bikmaz o derece..bende bu yuzden en az haftada 1 kere etli birseyler yapmaya calisirim. eger kendim yapamiyorsam herhangi bir sebepten dolayi disardan aliriz boylece sorun kalmaz.

evdemisin calisiyormusun bilmiyorum ama bana kalirsa eger calismiyorsa bayan ev isleri ondan sorulmali. ayni sey erkek icinde gecerli..hani bir sure issiz kalir vs. karisi calisir..o zaman gunluk ev islerini erkek yapar..her ne kadar kadinlar gibi yapamasalarda...butun yuku bir tarafa yuklememek gerek diye dusunuyorum. Suanda hamilesin durumun degisebilir tabii.

insan onca ugrasan cifti gorunce hemen hamile kalacagini tahmin etmez bana kalirsada...ama birbirinizi tanimadan hamile kalmak zor bir surec..oyle oluncada boyle eften puften sebeplere kafa takabiliyorsun...daha oncesinde istersen yillarca flort et..ayni evde yasamak bambaska birsey -ki bunu sende anlamissindir zaten. Buna ragmen seni tabiiki yargilamayacagim hamile kaldigin icin, bunun kiymetini zor elde edenler anlar cunku. Rabbimin bir hediyesi bana kalirsada, cocuk nasibiyle dogar..ama bu halinde boyle kuslukler cocukluklar..suanda gebeligin daha basindasin ama duygusal anlamdada ilerki haftalarda zorluk yasayabilirsin bu yuzden. insaAllah o zamana kadar sorunlarinizi halledebilirsiniz.

demek ki dediğin gibi, zenginlermiş, temizlikci tutuolarmış onlar da :) ben erkeklerin öle bal dök yala diyecek kadar, ev temizleyeceğine inanmıorum.. her şeyin en iyisini, en güzelini kadın yapar bence...

Elbette kadınların eli bazı şeylere erkeklerden daha yatkın ama bu kadının kendisini erkeğin kölesi yapmasına bahane olamaz. Hem eğer yukarıdaki mesajlarımı okuduysanız kadınlar arasındaki kızkardeşlikten bahsetmiştim. Biz şu anda bu anlamsız tartışmayı yaparak bu kızkardeşliğe zarar veriyoruz diye düşünüyorum.

ben öok küserimde eşim dayanamaz hemen gelir ama inadı tuttumu saatlerce sesizce durmak gibi bir sabra sahiptir oda bende yok :ssz:

ama bir konuya daha açıklık getirmeden geçemeyeceğim;
peygamber efendimizin hadisde şöyle rivayet edilir ;

çoçuk bakmak,yemek yapmak ve ev temizlemek kadının görevi değildir,
eğer eşiniz bunları yapıyorsa bu size olan ikramdır..

bu sahih bir hadistir.. yani kadın bunları zorunlu olduğu için değil daha iyi yapacağından yapar ve bu eşine ikramdır yani teşşekküre layıktır. :46:

20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.tabi daha da çaresiz kaldı o zaman..öğlen 3ten gece 12ye kadar aralıksız ağladım.o halde annemi de aradım .ben bu hale geldim daha ne kadar sabretmem lazım diye.tabii annem de çok korktu.oraya mı geleyim başka yere mi gideyim dedim annemin etekler tutuştu.bu arada blöf falan yapmıyordum asla.çok kararlıydım.herkesin derdi kendine büyük muhakkak ama bu küsen eş problemini yaşamayan bilemez,ne kadar ama ne kadar yıpratıcı birşey olduğunu anlayamaz .allah ta yaşatmasın zaten .neyse kayınvalidem de buna bir girişti seni rahat mı tepiyor diye.bunun kaçacak yeri kalmadı.bu olay ramazandan 1 hafta önce oldu.daha çok yeni.eşim henüz küsmeye teşebbüs dahi edemedi ama ilerisi ne olur bilemem tabi.ama tek bildiğim asla katlanmayacağım.sanırım bunu o da anladı ve tıpış tıpış değişti.işin özeti sorunların çözümünde kararlılık çok önemli.fakat o aşamaya gelebilmek te tabi ki kişiye göre değişir ama çok zaman alıyor.allah bu durumda olan herkese yardım etsin.dilerim sizin yanardağ geç harekete geçmez

Son düzenleme:
20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.tabi daha da çaresiz kaldı o zaman..öğlen 3ten gece 12ye kadar aralıksız ağladım.o halde annemi de aradım .ben bu hale geldim daha ne kadar sabretmem lazım diye.tabii annem de çok korktu.oraya mı geleyim başka yere mi gideyim dedim annemin etekler tutuştu.bu arada blöf falan yapmıyordum asla.çok kararlıydım.herkesin derdi kendine büyük muhakkak ama bu küsen eş problemini yaşamayan bilemez,ne kadar ama ne kadar yıpratıcı birşey olduğunu anlayamaz .allah ta yaşatmasın zaten .neyse kayınvalidem de buna bir girişti seni rahat mı tepiyor diye.bunun kaçacak yeri kalmadı.bu olay ramazandan 1 hafta önce oldu.daha çok yeni.eşim henüz küsmeye teşebbüs dahi edemedi ama ilerisi ne olur bilemem tabi.ama tek bildiğim asla katlanmayacağım.sanırım bunu o da anladı ve tıpış tıpış değişti.işin özeti sorunların çözümünde kararlılık çok önemli.fakat o aşamaya gelebilmek te tabi ki kişiye göre değişir ama çok zaman alıyor.allah bu durumda olan herkese yardım etsin.dilerim sizin yanardağ geç harekete geçmez

bir cinnet herşeyi çözer derler ya, öyle olmuş
20 sene boyunca herşeye küsen bir eş, hani çocuklar hani bana dondurma alcaktın diye küser ya,
seninde psikolojini mahfetmiş, ne gereği var

20 yıllık evliim ben.alttan aldım olmadı üste çıktım olmadı.ben de küstüm olmadı hiçbirşey yokmuş gibi davrandım olmadı.konuştum güzellikle hiç tınmadı.küsmesi için zaman ve mekan hiç farketmedi.kandil olur bayram olur düğün cenaze olur,allah ne verdiyse artık.bu arada herkese reziliz çünkü belli etmeme huyu da yok.neyse anneme anlattım boşanıcam diye kızım herkesin kötübir huyu var sabret artık mutlu evlilik mi kaldı dedi sabretmeye devam ettim.taki pazardan onun istediği kayısıyı almadık diye küsene kadar(bu arada bu adam 47 yaşında)evde kayınvalidemler de var.bana birşeyler olmaya başladı.resmsn yanardağ gibi kabardı içim ve birden patladı.öyle bir sinir krizi geçirdim ki akıllara ziyan.eşim korkudan neyapacağını şaşırdı.doktora götürmek istedi.beni bu hale getirdiği için kendisinin gitmesi gerektiğini söyledim.doktora olanları anlatmayacağımı mı sanıyorsun dedim.korkudan dr lafı edemedi bir daha.

Sabrınıza hayran kaldım; 20 yıl..
Nası yani ya, 20 yıl çocuk gibi bir adamla uğraşmak ????
hayretler içerisindeyim !!
Ben dayanamaz ağız burun dalardım, artık ALLAH ne verdiyse :@

küsen bir erkekle uğraşmak çok zordur etli yemek yapmıyorsun diye de insan karısına küsmez ki:26:
senin bu durumunu bile bile evlenmiştir şimdi neyin tafrasını yapıyor:19:
iyilikle konuşmaya çalış canım gerçi bazen o kadar odun oluyorlar ki hiç dinlemiyorlar umarım senin eşin seni dinler ve anlar küsme huyunu da bırakır canım:31:

Back
X