Özel muayenehanedeki Kadın doğum doktorum toxoplazma testini tekrarlatmamı istedi,ben de gayet normal olarak gidip devlet hastanesinde bunu yaptırayım nasılsa sigortam var dedim! Aman allahım demez olaydım nerdeyse 10 gün geçti daha hala sonuc çıkacak bu kadar bekletilir mi anlayamıyorum.Hastaneyi arıyorum çıkmadı diyorlar netten bakıyorum sonuç çıkmadı uyarısı sürekli.Zaten korkuyorum pozitif çıkmasından,nasıl kalbim çarpa çarpa açıyorum her seferinde bir heyecan ama yok yok yok.
Gecikmesinin gerekçesini de sorduğumda saçma sapan bir cevap alıyorum: biraz numune biriksin diye bekletebliyoruz cihazı çalıştırmak içinBayatladı o kan be !!!
İşte bu yüzden paraya kıyıp her testimi özelde yaptırdım.
Kan bayatlamaz canim emin ol. Normalde bir iki gune cikar toxo. Ama dedikleri gibi laboratuvar kitini doldurmak icin calistirmamislardir. Cunku o kitler cok pahali, tek hastaya baksan da tek kiti harciyorsun, yirmi hastaya da. Ama yine de on gun cokmus, nasil bir devlet hastanesi ki ora? Hic yoğunluk yok herhalde
Muayene çok tutuyormuş ben 50 tl veriyorum muayeneye.ben de kıyacağım sanırım.Hayır muayeneye zaten 300 300 veriyorum dünyanın parasıyla doğum olacak bunlardan hiç kısmadım ama en azından kan testi her yerde kan testidir diye düşünerek ona bari sigortamdan yararlanıyım para vermeyim diyordum,artık onu da demem
Saglik ocaklarida yapiyor gebelik tahlilleinj.ben simdiye kadar tum kan tahlillerinj,seker yuklememide saglik ocaginda yaptirdjmÖzel muayenehanedeki Kadın doğum doktorum toxoplazma testini tekrarlatmamı istedi,ben de gayet normal olarak gidip devlet hastanesinde bunu yaptırayım nasılsa sigortam var dedim! Aman allahım demez olaydım nerdeyse 10 gün geçti daha hala sonuc çıkacak bu kadar bekletilir mi anlayamıyorum.Hastaneyi arıyorum çıkmadı diyorlar netten bakıyorum sonuç çıkmadı uyarısı sürekli.Zaten korkuyorum pozitif çıkmasından,nasıl kalbim çarpa çarpa açıyorum her seferinde bir heyecan ama yok yok yok.
Gecikmesinin gerekçesini de sorduğumda saçma sapan bir cevap alıyorum: biraz numune biriksin diye bekletebliyoruz cihazı çalıştırmak içinBayatladı o kan be !!!
Saglik ocaklarida yapiyor gebelik tahlilleinj.ben simdiye kadar tum kan tahlillerinj,seker yuklememide saglik ocaginda yaptirdjm
Neden tekrarlamani istediki,pozitif mi cikmisti,evinde kedi falan mi varsağlık ocağı evime çok yakın.İlk başta oraya sordum orda yaptırmak istedim ama Aile hekimi yapmak istemedi acayip br adam, çözemedim yani nedendir.Sanki cebinden çıkacak.
Yarın gidip bir özel hastaneye bayılacağım 160 tl yi el mahkum.Bekle bekle çocuğum doğacak sonucu öyle alacaz bu gidişle.Pozitif çıkarsa antibiyotik kullanmam gerekiyormus zaten oda ayrı bir sıkıntı.Umarım geç kalmam bebeğim için.Düşündükçe ruhum daralıyor..
Aynı öyle oldum artık ağlayacağım sinirimden.Birde anlatamam nasıl stresli bir bekleyiş.Ben bukadar bekleteceklerini bilemedim ha bugün çıkar ha yarın araya haftasonu girdi derken kaç gün geçti.Bilsem verir 160 tl yi yaptırırdım özelde.Sinirim bozuluyor sayfaya her girdiğimde.Ne zor günler geçiriyorum Allahıım negatif çıksa da unutsam şu tüm sıkıntıyıBende gebelik yaşadım
Özele gidiyosun sana hasta değil ticari kazanç gözüyle bakıp gerekli olan olmayan herşeyi istiyolar.
Yapıyosun şu testi tekrarlayın diyorlar ( Bazı doktorlar tahlil başına prim alıyormuş diye duydum )
Hatta beni korkuttular bugün hemen tahlilleri yapmazsan düşük yapabilirsin gibi ( Tiroidim vardı )
Devlete gidiyosun, sonucu çok geç alıyosun. Hem özelde kazık yediğimi çözünce hem de işyerime en yakın devlet hastanesi diye devlete gittim genelde. Son haftalar özele geçtim doğum yapacağım hastaneye.
Tahlilin acilse özelde yaptır ama rutin bikaç bişey var taramalar hani Down için , onları özelde yaptır en pahalı onlar niye boşa gitsin paran. Belli haftaları var o haftaya randevu tuttursan yeter, sonucu geç veya erken sorun değil.
Sıkma canınıAynı öyle oldum artık ağlayacağım sinirimden.Birde anlatamam nasıl stresli bir bekleyiş.Ben bukadar bekleteceklerini bilemedim ha bugün çıkar ha yarın araya haftasonu girdi derken kaç gün geçti.Bilsem verir 160 tl yi yaptırırdım özelde.Sinirim bozuluyor sayfaya her girdiğimde.Ne zor günler geçiriyorum Allahıım negatif çıksa da unutsam şu tüm sıkıntıyı
Özel muayenehanedeki Kadın doğum doktorum toxoplazma testini tekrarlatmamı istedi,ben de gayet normal olarak gidip devlet hastanesinde bunu yaptırayım nasılsa sigortam var dedim! Aman allahım demez olaydım nerdeyse 10 gün geçti daha hala sonuc çıkacak bu kadar bekletilir mi anlayamıyorum.Hastaneyi arıyorum çıkmadı diyorlar netten bakıyorum sonuç çıkmadı uyarısı sürekli.Zaten korkuyorum pozitif çıkmasından,nasıl kalbim çarpa çarpa açıyorum her seferinde bir heyecan ama yok yok yok.
Neden tekrarlamani istediki,pozitif mi cikmisti,evinde kedi falan mi var
sakin olun bu ne evham, olacaksa olur bu saatten sonra gerilmeye hiç gerek yok ama biliyorum ki bunu yapmak da çok zor. Bir süre araştırmayın böyle şeyleri, sağlık alanında doktorların dediklerine kulak asın, internette çok fazla bilgi çöplüğü var hele sağlık alanında, şuanda tıp okuyorum ve hocalarımız bu konularda araştırmalarımızı internette yapmamıza izin vermiyorlar, bilimsel makaleler atlaslar vb yerlerden araştırmalar yapıyoruz. İnternete bakıp heyecanlanmayın, kanser bile yapar internet sizi, rahat olun azıcık. Bebeğinizi sağ sağlim kucağınıza alırsınız inşallah :)bağışıklığım yok çıkmış,testi yaptırdığım yerdeki doktor bana hiç demedi ben toxo diye bişeyden bile bi haberdim.Köye gittik 1 ay kaldm orda bahçeden sebzeleri koparıp koparıp yedim ..(bahçede dolanan kedi ve tavuklar var) salamdır sucuktur çiğ çiğ zaten hak getire.Ne annem ne kimse böyle bişeyi bilmiyormus kimse de uyarmadı..Eve döndüğümde nette tesadüfen öğrendim birinin bebeği bu yüzden sakat doğmuş.Araştırdıkça daha fena şeyler çıktı.Hemn testi tekrarlattım gelince,negatifti ama yükselmiş değer.Erken yaptırdığım için sonuç böyle çıktı diye düşünmekten 3 haftayı zor geçirdim..Şimdi birdaha yaptırdım işte.Aklım çıkıyor pozitifleşmiş midir diye.Bebeğimle ilgili herşey araştırıp didik didik eden ben bunu nasıl atladım aklım almıyor böyle sorumsuzca davranmamn bedelini bebeğiimin ödeyebilme ihtimali beni uykularımdan uyandırıyor çok üzgünüm..
uzun oldu kusura bakmayın.İiçimi dökesim varmıs
bağışıklığım yok çıkmış,testi yaptırdığım yerdeki doktor bana hiç demedi ben toxo diye bişeyden bile bi haberdim.Köye gittik 1 ay kaldm orda bahçeden sebzeleri koparıp koparıp yedim ..(bahçede dolanan kedi ve tavuklar var) salamdır sucuktur çiğ çiğ zaten hak getire.Ne annem ne kimse böyle bişeyi bilmiyormus kimse de uyarmadı..Eve döndüğümde nette tesadüfen öğrendim birinin bebeği bu yüzden sakat doğmuş.Araştırdıkça daha fena şeyler çıktı.Hemn testi tekrarlattım gelince,negatifti ama yükselmiş değer.Erken yaptırdığım için sonuç böyle çıktı diye düşünmekten 3 haftayı zor geçirdim..Şimdi birdaha yaptırdım işte.Aklım çıkıyor pozitifleşmiş midir diye.Bebeğimle ilgili herşey araştırıp didik didik eden ben bunu nasıl atladım aklım almıyor böyle sorumsuzca davranmamn bedelini bebeğiimin ödeyebilme ihtimali beni uykularımdan uyandırıyor çok üzgünüm..
uzun oldu kusura bakmayın.İiçimi dökesim varmıs
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?