- 14 Şubat 2015
- 3.534
- 2.738
- 53
- 41
Anladim canim,insallah cikmaz biseybağışıklığım yok çıkmış,testi yaptırdığım yerdeki doktor bana hiç demedi ben toxo diye bişeyden bile bi haberdim.Köye gittik 1 ay kaldm orda bahçeden sebzeleri koparıp koparıp yedim ..(bahçede dolanan kedi ve tavuklar var) salamdır sucuktur çiğ çiğ zaten hak getire.Ne annem ne kimse böyle bişeyi bilmiyormus kimse de uyarmadı..Eve döndüğümde nette tesadüfen öğrendim birinin bebeği bu yüzden sakat doğmuş.Araştırdıkça daha fena şeyler çıktı.Hemn testi tekrarlattım gelince,negatifti ama yükselmiş değer.Erken yaptırdığım için sonuç böyle çıktı diye düşünmekten 3 haftayı zor geçirdim..Şimdi birdaha yaptırdım işte.Aklım çıkıyor pozitifleşmiş midir diye.Bebeğimle ilgili herşey araştırıp didik didik eden ben bunu nasıl atladım aklım almıyor böyle sorumsuzca davranmamn bedelini bebeğiimin ödeyebilme ihtimali beni uykularımdan uyandırıyor çok üzgünüm..
uzun oldu kusura bakmayın.İiçimi dökesim varmıs
bağışıklığım yok çıkmış,testi yaptırdığım yerdeki doktor bana hiç demedi ben toxo diye bişeyden bile bi haberdim.Köye gittik 1 ay kaldm orda bahçeden sebzeleri koparıp koparıp yedim ..(bahçede dolanan kedi ve tavuklar var) salamdır sucuktur çiğ çiğ zaten hak getire.Ne annem ne kimse böyle bişeyi bilmiyormus kimse de uyarmadı..Eve döndüğümde nette tesadüfen öğrendim birinin bebeği bu yüzden sakat doğmuş.Araştırdıkça daha fena şeyler çıktı.Hemn testi tekrarlattım gelince,negatifti ama yükselmiş değer.Erken yaptırdığım için sonuç böyle çıktı diye düşünmekten 3 haftayı zor geçirdim..Şimdi birdaha yaptırdım işte.Aklım çıkıyor pozitifleşmiş midir diye.Bebeğimle ilgili herşey araştırıp didik didik eden ben bunu nasıl atladım aklım almıyor böyle sorumsuzca davranmamn bedelini bebeğiimin ödeyebilme ihtimali beni uykularımdan uyandırıyor çok üzgünüm..
uzun oldu kusura bakmayın.İiçimi dökesim varmıs
sakin olun bu ne evham, olacaksa olur bu saatten sonra gerilmeye hiç gerek yok ama biliyorum ki bunu yapmak da çok zor. Bir süre araştırmayın böyle şeyleri, sağlık alanında doktorların dediklerine kulak asın, internette çok fazla bilgi çöplüğü var hele sağlık alanında, şuanda tıp okuyorum ve hocalarımız bu konularda araştırmalarımızı internette yapmamıza izin vermiyorlar, bilimsel makaleler atlaslar vb yerlerden araştırmalar yapıyoruz. İnternete bakıp heyecanlanmayın, kanser bile yapar internet sizi, rahat olun azıcık. Bebeğinizi sağ sağlim kucağınıza alırsınız inşallah :)
Çok çok çok ilginç
Bahsettiğiniz hastane Kadın Hastalıkları hastanesi, aynı zamanda eğitim araştırma hastanesi
Yani gelen tüm gebelerden bu testi istiyorlar rutin olarak.
Ve hastaneye bir sürü gebe geliyordur.
Nasıl numune birikmemiş olabilir ki hala.
Bence kaybettiler numuneyi. Gidip sorma şansınız yok mu?
Gazide çok iyi şeyler yaşamadım hamileliğimin başında..O yüzden üni hastaneleri ile ilgili pek güzel bir profil yok kafamda, ben de burası dünya kadar gebenin hergün testinin yapıldığı biyer diyerek güvendim burda yaptrdım.Ama unutmuşum devlette sağlığın bi önemi yok.Neden o hastanede ısrar ettin onu anlamadımhacettepe, gazi, Atatürk hastanesi falan üniversite olduğu için çok hızlı sonuç veriyo. Ben hiç etlik Zübeyde Hanım hastanesi hakkında olumlu bişi söylenen görmedim. Her yönden sıkıntılı. Ama üniversite hastaneleri özel gibi oldu artık. Azıcık yoğun ama ben olsam orda bi kac saat beklerim sonra çıkar 160 lira muayene parasına güzelinden bi yemek ısmarlarım kendime
Off çok zor bir durum. Ama çiğ salam, sucuk bunlar normal insana bile zararlıyken hamilelikte kesinlikle yenmemesi gerektiği çok yerde söyleniyor. Hatta sakatat falan da..
Olan olmuş artık. İnşallah sonuç negatiftir. Ancak bu ihtimale karşı bile bekliyor olman daha enteresan. Gidip başka bir yerde yaptırsan. Özel bir hastanede iyi bir doktor bulsan da anlatsan olanları.
Peki sizce numunemi kayıp etmiş olma ihtimalleri nedir?Devlet laboratuvarında çalıştım numune biriksin diye 10 gün bekletildigini ilk defa duydum.Özel dolaplarda falan saklanıyor bozulmaz da bu kadar önemli sonuc çıkması lazim.
Peki sizce numunemi kayıp etmiş olma ihtimalleri nedir?
Bende de ayni mikrop cikmisti. Sonra testi tekrarladilar. 10 gun sonra cikti devlet hastanesinde. O on gun boyunca aglamistum devletteki dr yuzunden. Kotu yanlarindan bahsedip kurtaj onermisti. Neyse ki pozitif yani bagisiklik var cikti. (gebe kalmadan once kaptigim) İnşallah sizinki de iyi cikar..Özel muayenehanedeki Kadın doğum doktorum toxoplazma testini tekrarlatmamı istedi,ben de gayet normal olarak gidip devlet hastanesinde bunu yaptırayım nasılsa sigortam var dedim! Aman allahım demez olaydım nerdeyse 10 gün geçti daha hala sonuc çıkacak bu kadar bekletilir mi anlayamıyorum.Hastaneyi arıyorum çıkmadı diyorlar netten bakıyorum sonuç çıkmadı uyarısı sürekli.Zaten korkuyorum pozitif çıkmasından,nasıl kalbim çarpa çarpa açıyorum her seferinde bir heyecan ama yok yok yok.
Gecikmesinin gerekçesini de sorduğumda saçma sapan bir cevap alıyorum: biraz numune biriksin diye bekletebliyoruz cihazı çalıştırmak içinBayatladı o kan be !!!
Canım özelde 300 verdiğin doktor yiyecek listesi vermedi mi en azından uyarmadımı çiğ yeme diye... Bu kadar para veriyorsun ama bunu bile söylememiş ilginç yani şimdide devlet hastanesine çatıyorsun. Ben her zaman devlet hastanesine gitmeye çalışırım çünkü güvenmiyorum özellere. İnşallah önemli bir şey çıkmaz sonucun.
Gazide çok iyi şeyler yaşamadım hamileliğimin başında..O yüzden üni hastaneleri ile ilgili pek güzel bir profil yok kafamda, ben de burası dünya kadar gebenin hergün testinin yapıldığı biyer diyerek güvendim burda yaptrdım.Ama unutmuşum devlette sağlığın bi önemi yok.
Bende o hastaneye gidiyorum doktor bana.her seferinde.bi hafta sonra alrsn sonucu diyo ama ben internetten bakyrm 2 güne.çıkmıs oluyo seninki niye öyle olmuskiÖzel muayenehanedeki Kadın doğum doktorum toxoplazma testini tekrarlatmamı istedi,ben de gayet normal olarak gidip devlet hastanesinde bunu yaptırayım nasılsa sigortam var dedim! Aman allahım demez olaydım nerdeyse 10 gün geçti daha hala sonuc çıkacak bu kadar bekletilir mi anlayamıyorum.Hastaneyi arıyorum çıkmadı diyorlar netten bakıyorum sonuç çıkmadı uyarısı sürekli.Zaten korkuyorum pozitif çıkmasından,nasıl kalbim çarpa çarpa açıyorum her seferinde bir heyecan ama yok yok yok.
Gecikmesinin gerekçesini de sorduğumda saçma sapan bir cevap alıyorum: biraz numune biriksin diye bekletebliyoruz cihazı çalıştırmak içinBayatladı o kan be !!!
Aile doktorun yapmıyormu? Ertesi gün sonuç çıkıyor bu aradaben de kıyacağım sanırım.Hayır muayeneye zaten 300 300 veriyorum dünyanın parasıyla doğum olacak bunlardan hiç kısmadım ama en azından kan testi her yerde kan testidir diye düşünerek ona bari sigortamdan yararlanıyım para vermeyim diyordum,artık onu da demem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?