etnik farklılıklar çok mu önemli:(

mukayese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2012
1.481
3
158
İstanbul
benim sorunum iki sevdiğim taraf arasında kalmak aslında seçim yapmayı istememek ve iki tarafı da mutlu etmek. öncelikle konu hiç bi şekilde tarafımdan ayrımcılık yapmak amacı ile açılmamış olup sadece fikir alma amaçlıdır o sebeple kimsenin bana alınmasını kırılmasını ya da art niyetli davranmasını istemiyorum

soruna gelince; ben 2 haftadır görüştüğüm biri var ve bu kişi uzun zaman sonra ben de sevgi denen şeyi yeniden alevlendiren biri buraya kadar herşey güzel ancak sorun olan kısmı ben istanbulluyum o ise doğulu aslında benim için böle şeylerin hiç önemi yoktur ama ailem karşı önceki ilişkim de çok sevmeme rağmen bu sebeple bitmişti, belki 2 haftalık süreç bunları dert etmek için erken ama ileride sorun olur mu bilemiyorum, annem şuanda da negatif bakıyo olaya, acaba yol yaknken bağlanmadan bitirmeli miyim bu ilişkiyi yoksa ileride anlaşabilirsek ailemi ikna edebilir miyim bilmiyorum offf

Çok mu önemli demişsin.Kişiden kişiye değişen bir görüş bu...
Senin ailen için önemliymiş ve önceki ilişkinden dolayı,bunu en iyi sen biliyorsun.

Ben olsam henüz yolun başındayken,bile bile aynı yola girmem.
Acaba içgüdüsel bir tepki olarak mı tekrar böyle bir ikileme mi girdin diye düşündüm.

Aileniz karsiymis ve daha once bu konuyla ilgili bir tecrubeniz olmus.

Evet daha cok yeni ama ya cok severseniz ve aileniz yine el koyarsa ve bir suru olumsuz olay yasarsaniz?

tepki deildi ona hislerim kendisini tanımadan başlamıştı sonradan öğrendim nereli olduğunu falan, önceki ilişkimde farklı sebepler de vardı bizi ayıran eğitimi işi ve benim eğitimime devam ediyo olmam gibi. ama şuanda tek sorun etnik farklılıklar en azından şu aşamada öle

Aileniz karsiymis ve daha once bu konuyla ilgili bir tecrubeniz olmus.

Evet daha cok yeni ama ya cok severseniz ve aileniz yine el koyarsa ve bir suru olumsuz olay yasarsaniz?
aslında ailem tamamen engel olmaz ben diretince ama onay verseler de bi yanları mutsuz olur bi yanları razı olmaz

İlk okuyunca başlığı dedim heralde ırk farklılığı var biri türk biri alman falan:))
Ne olacak canım bundan ben de güneyliyim nişanlım doğulu mesela.....
Etnik farklılığa girmez ama tabii ki bu bana göre..
Ama daha önceden böyle bi sıkıntın olmuşsa ailenle o zaman hiç ilerletme bence de...
Sonuçta ağzın yanmış bir kere...
Umarım mutlu olursunn

Siz zaten ayrilmamayi kafaniza koymussunuz. O zaman devam edin, zaten cok yeni. Aileniz sorun cikartirsa da siz zaten su anda bile savasa hazirsiniz.

İnsallah hayirli biriyse olur ne diyelim baska.

Ben bu "istanbulluyum" ifadesine bir türlü aklım ermiyor.
İstanbul 4646 tane kültürün karışımı bir şehir.
İstanbul'da doğunca istanbullu olunmuyor köksüz kökensiz insan mı olur ?
Sizinde bir kültürel geçmişiniz vardır elbet.
İnsanın kendini farklı görmesini gerektirecek bir durum yok ki?
Madem aileniz doğululara soğuk bakıyor sizde doğulu erkeklerle flört etmeyin olsun bitsin.
iki hafta olmuş daha mesele yapılacak birşey yok.

konu içeriğinde art niyet aranmamasını rica etmiştim ama sanırım o kısmı kaçırmışsınız İstanbullu olmanın özel bi anlamı yok yaşadığım şehri belirttim diğer tarafı doğulu olarak belirtmemin sebebi de şehir ayrımcılığı olarak algılanıp tepki almamak içindi aslen düzceliyim kökümü asla inkar etmem ben burada doğup burada büyüdüğüm 23 yıldır bura ile bütünleştiğim için o ifadeyi kullandım eğer yardımcı olmak için yorum yapmıyosan rica edicem bi daha yapma eleştiriye her zaman açığım tabi saldırı amaçlı olmadn doğru uslübla yapılan eleştirilere

Son düzenleme:
Ailen sıcak bakmıyorsa,ilişki de daha yeniyse geri adım atabilirsin.
Çünkü örf,adet,gelenek bunlar işin içine girince gerçekten zorlu oluyor süreç.bir şekilde yola konulur ama yıpranan sen olursun.

zor bi durum şuan yaşadığımız bi yanda sevmeye baişaldığınız bir adam bi yanda ailenizi düşünmeniz gelecek hakkında kaygılarınız. üstelik daha öncede benzer durum yaşamışsınız. Allah yardımcın olsun kardeşim. dediklerim ırkçılık gibi anlaşılmasın ama,bence bu tarz evliliklerde eşlerin birbirine ne kadar empati gösterip mutlu olmaya çalışsalar bile aileler arasında anlaşmazlıkların yaşandığını görüyorum. bir şehirde bile köylerine doğru gittikçe adet farklılıklarına rastlıyoruz. kaldı ki sizin ki çok daha uzak bi mesafe. doğu deyince hepimizin aklına örf adet töresinde değişiklikler gelir. ben her zorluğa göğüs gererim dersin evlenirsin aileler anlaşamayınca bu farklılıklar senişn canını sıkmaya başlar. daha önce de sütten ağzın yanmış daha yenisiniz üstelik vazgeç demek bana düşmez belki ama iyice etraflıca düşün derim. bak bu forumda görüyorsun kaynanasıyla görümcesi eltisiyle sorun yaşayanlar var. evlenince aynı kültürden insanlar bile bazen moralini bozmaya yetiyo demek istedim yani. severim başa çıkabilirim diye düşünme,insan evlenirken sadece eşiyle değil daha çok ailesi ile evleniyo.

tşk ederim fikirlerin için sorunumu ve çelişkimi iyi anlayanlardansın, bi kez daha belirteyim anlamayan arkadaşlara amacım ayrımcılık ırkçılık yapmak değil bunu yapacak son kişi belki de benim kaldı ki gönül sevdiyse zaten ayrım yapmıyo

Ben izmirliyim. Köküm kökenim herşeyim izmirli. Dedelerimizde Yunanistan bulgaristandan göçmüşler. Eşim ise Muşlu. Onlarda Muşa kafkasyadan göçmüşler zamanında. Eşim 3 yaşında izmire gelmiş. EŞim diğer kardeşlerinden yüz kat farklı bakış açısı görüşü vs herşeyi. Ama yinede ailede öğrendiği şeyler var. Batıda yetişen insanlarla doğuda yetişen insanlar arasında çok fark var. Mesela doğuda erkek,baba çok yüce. Yani gelince ayağa kalkma yanında bacak bacak üstne atmama hizmet etme vs. Bizde böyle aşırı birşey yoktur. Herkes istediği gibi oturur kalkar. Bunlar ufak tefek örnekler..
Ama şöyle birşeyede inanıyorum. Doğulu erkek daha delikanlı mert oluyor.

Sizin ne beklediğinizle bağlantılı birşey. Ben böyle şeylerle karşılacağımı biliyordum hazırlıklıydım. Ben tamamen onlara uymadım. Onlarda bana uymadı. Ama beraberken onlarda bende dikkat ediyoruz. Mesela kayınvalidem benim yanımda kibar konuşmaya çalışıyor. Bende hareketlerime dikkat ediyorum. Çokta görüşmüyoruz zaten ama gidiyor işte öyle :))

Bak sen de düzceliymişsin,istanbullu değilsin yani.
Muhtemelen sevgilinde doğulu ama senin gibi istanbul kültürü edinmiş.
Eşitsiniz yani kültürel olarak.
Ben sana neden saldırayım arkadaşım?
Tanıyor musun beni bir münakaşamız mı oldu bir tartışmamız mı var evvelden?
Konuyu açıp yorum yap yorum yapma diyemezsiniz .
Benim üslubum bu hakaret mi ettim ?
İşinize gelmeyen canınızı sıkan sizi gerçeklerle yüzleştiren yorumlardan hoşlanmıyorsanız konu açmazsanız olur biter.
Konu açıyorsanız gelecek farklı görüşlere açık olmanız lazım.
Siz istanbullusunuz sevgiliniz ugandanın köylüğünden sanki o da sizin gibi göç etmiş gelmiş.
Aynı sizin gibi .. Hayır madem farklı kültürlere bakış açısı bu ailenizin neden inatla bu yöreden insan seçiyorsunuz?
Mantık hatası var gibi..

allah bozmasın diyelim tşk yorumun için:) şunu da ekleyeyim bence de doğulu erkek daha delikanlı oluyo daha sahipleniyo sevdiği kişiyi aile bağları daha kuvvetli ve daha bir sürü şey:)
bunu daha fazla uzatmıcam tşk ederim yorumun içind e bundan sonra önerilerne dayanarak kalbime seveceği kişileri çetele tutarak seçtiririm

Son düzenleme:
bunu daha fazla uzatmıcam tşk ederim yorumun içind e bundan sonra önerilerne dayanarak kalbime seveceği kişileri çetele tutarak seçtiririm

İki hafta olmuş yüzyıllık aşk gibi anlatıyorsun.
İki haftada aşık oldun ilişkiye başlandın gönlün söz dinlemiyor falan.
Hızlı bir süreç kusura bakma ben bu kadar hızlı yaşamıyorum bu süreçleri o yüzden garipsedim.
Allah korumuş o zaman iyi ki böyle ne bileyim uyuşturucu bağımlısı,şiddet yanlısı birine falan düşmedi gönlün.

biz de karadenizliyiz hizmet etme ve babanın karşısında bacak bacak üstüne atmama bizde de var ama bu adet değil SAYGIDIR...Büyüğün karşısında fazla yayılmamalı

babam hemen uyarır "ne o peşin satan gibi oturmuşsun" diye

sonuçta o aile ile hep mülaki olacaksınız ve unutmayın o evladı o aile yetiştirdi..eğer ileride pişman olacaksanız hiç başlamayın derim...

benim de doğulu kız arkadaşlarım vardı karakter olarak süperlerdi...kesinlikle kötülemem ama ben herkesin kendi kültüründen biriyle evlenmesi taraftarıyım....

ailen eğer çok sorun çıkartıcaksa,ileride ikna edemem beni evlatlıktan bile
çıkarabilirler dersen en başta mantıkla yaklaşmak en doğrusu..insan az çok
ailesinin yaklaşımlarını bilir..ailenle baş edebilcek güçteyse devam et..ama sonrasında
bir sürü sıkıntı yaşamakta sana düşücek..

:
tatlım gerçekten seviyorsan çocuk iyi biriyle onu iyi tanıyorsan vazgeçme derim aşk mücadele etmek demektir ben zayıf çıktım mücadele edemedim ve pişmanım zamana bırak zaman herşeyin ilacıdır kaderde varsa olur canım ailende elbet olumlu bakar herşeyden önce sabır allah mutluluğunuzu daim etsin

bayan algı problemi yaşamanızın sebebini çözemedim ben 2 haftalık süreci yüzyıllık aşk diye anlatmıyorum erken olduğunu da belirtmiştim isterseniz bi tekrar dönün ve objektif olarak değerlendirmeye çalışın hızlı süreç derken 2 haftada evlilik kararı almıyorum ama insanlar birlikte vakit geçirirken birbirlerine olan ilgileri ve sevgileri arttığı için acaba o döneme gelmeden bitirmeli miyim diye bi öneri isteğiydi bu, ayrıca son mesajınızda eleştirdiğiniz yorumuma gelince demek istediğim gönül ferman dinlemiyo falan değildi sadece insanların ilk beğenilerinin kütüklerinin bağlı olduğu şehirlere değil görünüşü ve davranış şekilleri yönünde olduğunu anlatmak üzerineydi.

eğer söylemek istediklerimi benim tarafımdan algılamaya çalışarak yorum yaparsanız kalabalık etmek dışında belki bana faydalı olur ve üzerinden yorum yaptığımız başlığın kısaca forumun açılış amacına hizmet etmiş olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…