etnik farklılıklar çok mu önemli:(

kaderde varsa sevinmek neye yarar üzülmek :)
aileni ikna edebilecekmisin ilerde ciddi birşey olunca bizden iyi tanırsın sonuçta

kaderde varsa sevinmek neye yarar üzülmek :)
aileni ikna edebilecekmisin ilerde ciddi birşey olunca bizden iyi tanırsın sonuçta
ikna olurlar olmasına ama kırgın da olurlar diye düşünüyorum asıl ikilemde kaldığım nokta belki de bu onların gönüllerini kırmakla onlara mı haksızlık yapıyorum yoksa onların istedğini yaparak kendime mi haksızlık yaparım

Çok mu önemli demişsin canım ama bu kişiden kişiye değişen bir şeydir .
Mesela benim için çok çok önemlidir .
Kim olursa olsun ilk önce memleketini soran bir insanımdır .
Trakya veya Ege 'li olsun isterim konuşacağım,evleneceğim kişinin .
Ailem çok fazla karşı değildir ama tabi ki onlar da bizim gelenek ve göreneklerimize göre bir aile olsun ister .
Ama 'aile' tabi ki de çok büyük bir etkendir .
Şahsen onların istemediği bir evliliği yapmak istemem .
Sen de iyi düşün taşın canım zaten pek de uzun süredir birlikte değilsiniz sanırım .
Hem gönlünle hem de mantığınla düşünüp kararını ver .
İnşallah hakkında hayırlısı neyse o olur :))

Canım batıda ki erkekleri asla es geçmemek gerek . Ben de tam tersi olduğuna inanıyorum . :)

ooo onu kafaya takma erkek arkadaşın iyi biriyse ailene birde kendini sevdirirse sende çok severler emin olabilirsin buna tabi ilk başta kırgın olurlar ama kim evlenirken kim sorun yaşamamış kii sende yaşarsın mutlaka başka biri de olsa başka problemler olur..İnş. mutlu olursun umutlarında boşa çıkmaz

bişey dicem benim aklım eski sevgilinde kaldı.. şimdi madem onunla bu sebepten ayrıldıysan bide çok sevmeme rağmen demişsin. ee şimdi bu çocukta doğuluymuş iki haftadır tanıyorsun buna şans verebilecek gibiysen öbürü neden sevmene rağmen bu şansı haketmemişti :97::97:

buna takıldım şuan

Ailenizi anlamak istiyorum. Hem Düzceli olup hemde neden dogululari istemezler. Bu soruyla yargilandigizi düsünürseniz cevaplamayin.

Etnik grup olarak kendi insaninizi zaten ayirmissiniz ,onu da kendinizden

o zaman daha cahildim mantığımla hareket edemiyodum fevriydim ve ünide daha 2. sınıftaydım o evliliğe giden yolu kısaltma peşindeydi okulun bitmesini beklemek istemedi karşılıklı restleşmelerle bitti yanı sıra eğitim farkı vardı zaman zaman aynı şeyleri konuşamadığımız oluyodu, geleceğe yönelik tutarlı fikirleri yoktu anı yaşamayı seviyodu bense garantici biriyim bilmediğim yola girmeyi istemem ve girdiysem de farkettiğim anda geri dönerim
Not:bu yorumda da eğitim farkı kelimesine takılınmasın içeriğinde küçümseme amacı güdülmemiştir

Ailenizi anlamak istiyorum. Hem Düzceli olup hemde neden dogululari istemezler. Bu soruyla yargilandigizi düsünürseniz cevaplamayin.

Etnik grup olarak kendi insaninizi zaten ayirmissiniz ,onu da kendinizden
ben bu yorumdan bişey anlamadığımı üzülerek belirtiyorum bu arada Düzce batı karadenizde yer alan 1999 depreminden sonra Bolu ilinden ayrılarak 81. il olarak siyasi haritaya eklenmiştir:)

kız mukayese seni diyet sayfaları dışındada mı görecektim
canım soruna gelince olmuyor tatlım ya doğulu bi insanla bizim hayatlarımız hayata bakış açımız değerlerimiz gerçekten çok farklı çok. yıllar once benimde kısa sureli bi arkadaşlığım olmuştu. sonra ayrıldık iyikide ayrılmışız okadar farkılardıki bizden. tabi ben o zamanlar daha 18 indeydim ilk aşkımdı bunu anlamazdım ama seneler geçince iyikide olmamış diyorum.
seçim senin ama bu iş uzadıkça ilerde yara alırsın gibi geliyor. çünkü dediğim gibi yurumuyor canım

Daha öncede böyle bir durum yaşamaşsın zaten ailen açısından.. Tekrar böyle bir yola girmek, bile bile lades demek..

öle dert bir değil ki topik topik geziyorum
tavsiyem dikkatli yorumla ırkçılıkla yaftalanabilirsin bu deneyiminle de yanımda olduğun için tşk:) herşeyin hayırlısı diyelim öyleyse

Düşünceni sevdim canım mantıklı bir insansın .
Eğitim her şeyden , herkesten çok önemli hele ki sevgilisi istemiyor diye eğitimini bırakanları hiç anlamıyorum .
Kendini garantileyeceksin elinde altın bileziğin olacak . Mutlaka olmalı .
Ailemiz bizi onca sene bin ton emekle okutmuş bütün bu emekleri boşa mı çıkartalım sırf onlar istemiyor diye .
Tebrik ediyorum seni canım çok doğru yapmışsın ..

ayn şeyleri konuşabilidğim birilerinin varlığı beni mutlu ediyo:13: tşk ederim:)

bunu memlekete göre genelleme yapmamak lazım insan kötü olduktan sonra dogusu batısı fark etmıyor ki..insan gibi olsun sana ve ailene deger versin yeter etnik kimlik önemli olmamalı bana göre

öle dert bir değil ki topik topik geziyorum
tavsiyem dikkatli yorumla ırkçılıkla yaftalanabilirsin bu deneyiminle de yanımda olduğun için tşk:) herşeyin hayırlısı diyelim öyleyse

aman kim nasıl yaftalarla yaftalasın ben burdayım
bak misal doğulu çok yakın bir kız arkadaşım var. ailesinide çok severim. iyi insanlar ama çok farklılar. mesela o kız arkadaşımında babası kesinlikle doğulu bi eş adayı seçeceksin kendine diyor. çunku biliyoki biz onlardan çok farklıyız iyi insan olabilirler ama işin içine evlilik girince aile girince o farklar batar insana.
kim ne derse desin etnik köken çok onemli ilerde uzulmeni istemem canım

Bunların cevabını en iyi siz biliyorsunuz, ailenizi biz tanımıyoruz annenin kabul edip etmeyeceğini yine sen bilirsin. Bir de doğu ama neresi bu çok önemli benim Elazığ'lı bir arkadaşım var batı erkeğine bin basar. İki haftada o kişiyi analiz etmeniz imkansız bunlar zamansız endişe diye düşünüyorum.

bunu memlekete göre genelleme yapmamak lazım insan kötü olduktan sonra dogusu batısı fark etmıyor ki..insan gibi olsun sana ve ailene deger versin yeter etnik kimlik önemli olmamalı bana göre
bana göre zaten değil ama maalesef başkalarının hele ki ailelerimizin fikirlerine müdahale edemiyoruz ben onları bakış açıları ile seviyorum öle kabul ediyorum aksi halde zaten ne ben gerçekten onların kızı ne de onlar gerçekten benim ailem olabilirlerdi. ailemin bakış açısınında yargılanmasını istemem onların da muhakkak bildiği bişeyler vardır ya da bilmediği tanımadığı kültüre sahip insanlardan koruma içgüdüsü:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…