• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

etraf bihter kaynıyor!!!!

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
769
413
45
okdum, beğendim, paylaşmak istedim. yorum sizlerin:31:

"Özellikle hafta içi izin yaptığım zaman gözüme gözüme batan fena ötesi bir durum var: İstanbul’da her yer gündüz vakti salım salım salınan, vakti bol genç kadın kaynıyor!

Eğitimli, meslek sahibi 20-25 yaşlarındaki bu genç kadınların çoğu evli. Daha önceki iş deneyimleri birkaç freelance/ home office girişimlerden ya da ‘sıkılana kadar’ çalıştıkları işlerden ibaret olduğu için eh artık ihtiyaçları da kalmadığı(!) için, evlendikten sonra çalışmak akıllarına gelmiyor. Onun yerine evde oturuyorlar. Ama klasik anlamda ev hanımı da değiller. Keşke olsalar.

Birkaç sofistike Çin/İtalyan yemeği dışında pek bir şey bilmiyorlar. Bu alandaki beceriksizliklerini dost meclislerinde ballandıra ballandıra anlatarak övünme malzemesi ediyorlar. 34397453948 çeşit cilt maskesi tarifi bilirken, lavabo dibinden yemek artığı nasıl temizlenir haberleri yok mesela. Bu “Ay ben bakamaam! Ay ben yapamam! ” modellerin çoğunun imdatlarına koşan ya anneleri – “Canım annişim benim için yemekler yapmış bırakmışşş kocam yumurta yemekten bıktı ehiehi”- ya da “kadınları” var. – Yardımcı kadınlar için kullanılan ve dilimize yerleşen bu lafın içindeki ironinin de hastasıyım, o kadınsa biz neyiz? -

Ne ev hanımı ne de iş kadını olmayı becerememiş bu yeni gelinler her ayın ilk günü kendi deyişleriyle “kiosk”larından üçer beşer kiloluk moda dergilerini alıyorlar, Bebek’te, Nişantaşı’nda saatlerrrce dergilerini karıştırıyor, vitrin vitrin gezip sadece tasarım kıyafetler giyiyorlar, sporlarını ihmal etmiyorlar, yeni açılan yerleri ilk onlar ziyaret edip her türlü indirimi ilk onlar yakalıyorlar, yaz gelince ilk onlar bronzlaşıyor, havuzda en 360 derece güneş alan şezlongu onlar kapıyorlar, eh üşenmezlerse bir de blog yazıyorlar: “Bu sabah kalktıım kocacımı işe yolladım sonra spor, sonra x’in tasarım ofisine gidip muhteşem ötesi kıyafetlerini denedim, sonra durur muyum yeni açılan y’de soluklandık ardından kızlarla z’de buluştuk, yeni şefin w’sini yedim, mutlaka denemelisiniz xoxo!”

Çeşitli zamanlarda işten bunaldığımız anlarda “Evde oturmak, sadece dernek gezmek istiyorum böhühüe” diye şakasını yaptığımız şu durumun vücut bulmuş haliyle yüzleşince topuklarımı popoma vura vura işime koşasım, izindeyken bile çılgın gibi çalışasım geliyor.

Dışarıdan sıradan gibi görünen bu durum aslında ciddi bir toplumsal dönüşüme işaret ediyor. Koca parasıyla hayat kurtarmak yeni bir mevzu değil, bunu biliyoruz. Yeni olan, eskinin edilgen, orta halli bir okul mezunu, güzel bir hayata kapak atma derdindeki etli butlu kızların yerini artık süpersonik okullardan mezun, master’ını vs.sini yapmış, her türlü workshop’a katılmış, eskilerin deyimiyle “Avrupa, Amerika görmüş” , istese başka bir sürü şey yapabilme şansı olan genç kızların alması. Kariyerlerinde ciddi işler yapabilecekleri en üretken oldukları çağlarda, ellerinde üniversite diplomalarıyla evlenip pineklemeyi seçmeleri ve bunu gayet doğal karşılamaları.

80’li yıllara damgasını vuran, kadın kimliğinin yeniden inşasını hedefleyen, kadını” anne-zevce-gelin” kimliklerinin ötesine taşıyıp ev dışında da bir hayat olduğunu göstermeyi amaçlayan, kadını kamusal alana çağıran kadın hareketinin anlatmak istediği tam olarak bu değildi. Bugün, 2010 -yazıyla iki bin on- yılında, 50’li yıllarda sadece kocasına ve çocuklarına hizmet etmek ve evde hazırladığı nadide formüllerle güzelleşmekle mükellef kadın prototipinden çok daha “dar” bir prototiple karşı karşıyayız: Sadece tüketmeye programlı, işe yaramayan ve bunu bir şey sanma modasına kapılmış bir genç kadın türü bu.

“Aman canııım dizi onlar, gerçek hayat değil ki” diye diye izlediğimiz o diziler var ya. Hepsi damarımıza damarımıza işliyor. Etraf Bihter kaynıyor.

Merak ediyorum, erkekler bu duruma ne diyor?

hkoseoglu@haberturk.com

Ben de beğendim :) gerçekten doğru noktalara değinmiş.
Aklımın almadığı şeyse artık insanların moda tasarımı diye tabir ettikleri kıyafetlere tonlarca para ödeyip onlarla bir şey olduklarını sanmaları :53:

Güzel paylaşım teşekkürler.
Böyle kadınlar nedeniyle erkeklerin de beğeni anlayışı değişti diye düşünüyorum.
Evde bihter gibi gezen kadın arıyorlar :1:

Ben de beğendim :) gerçekten doğru noktalara değinmiş.
Aklımın almadığı şeyse artık insanların moda tasarımı diye tabir ettikleri kıyafetlere tonlarca para ödeyip onlarla bir şey olduklarını sanmaları :53:
canım artık tv de ne varsa bizde o var. hemen görüp beğendiğimiz şeyi sipariş ediyoruz. bi bakıyosun herkezin üzerinde aynı kıyafet herkezinevinde aynı eşya . eee , bihter gibi kadınlar aynı olur mu. onlar ne pahasına olursa olsun farklı olmak zorundalar.:ssz:

Böyle kadınlar nedeniyle erkeklerin de beğeni anlayışı değişti diye düşünüyorum.

demi:1::1::1::1:

Evet aynen dediğiniz gibi, böyle kadınlar sayesinde "bakımlı" olmak "bihter(ler) gibi" olmakla eşdeğer oldu..
Nasıl oluyor da her gün vogue dergisinden fırlamış gibi çıkıyorlar meydane:52: bilmiyorum..

demek ki kocalarının da işine geliyor...
insanlar artı değer katmadan nasıl yaşlanmayı
düşünürler bilemiyorum..hele ki kadınlar..
ev ortamında bile yapabilecek pek çok şey varken..bu
kelimeyi kullanmaktan pek hoşlanmam ama sanırım
öyleleri acınacak halde..

Kadın güzelliği, iyi giyinmeyi, estetik olmayı sever. Bu bazı kadınlarda daha yoğundur. Her kadın vakti, bütçesi nispetinde illaki birşeyler yapıyordur. Günümüzde üniversite mezunlarının çoğu işsizken ve birçok çalışma ortamı profesyonellikten uzakken kadınların tamamının çalışma hayatına atılması zaten mümkün değil. Bu yazı bir erkek bakış açısını andırıyor. Kadın giyiniyor, süsleniyor geziyor vs vs. Gezsin tabiki ben destekliyorum şahsen. Kadın hem evde ev kadını gibi çalışacak, hem çocuklara bakıcılık yapacak, hem erkek gibi dışarda çalışacak öyle şey olmaz. Allah'ın fakir fukara Sudan ülkesinde bile kadının misafirler için dışardan yemek sipariş ettirip, çamaşırı dışarda yıkattırıp, ütülettirdiğini görünce dedim yani bir tek bizim ülkede var kadına bu kadar yüklenme. Şahsen gezsinler dolaşsınlar hiçtee yadırgamıyorum. Elbette onlarında bir yaşam amaçları gayeleri vardır. Herkes kendi yaşamından sorumlu.

etrafımda hiç bu yazıdaki gibi kadın yok.çok gezen süse düşkün giyim kuşama meraklı kadınlar var ama hepsi az çok evi ile de ilgileniyor yani sadece tüketmiyorlar ayrıca üniversite mezunu olup çalışmayanda yok.iş imkanı olanlar hep çalışıyor doğrusu da bu zaten:31:

platform topuklar üzerinde 24 saat:27::27:

adeta dizginlerini eline almış;altındaki de dört nala bir atmışcasına onunla beraber koşturuyor bu kadın türü..

yazık diyorum...

valla güzel yazıymış çok doğru ben de evlendikten sonra çalışmayı istemiyorum şu anda çalışıyorum ama çok zor geldi valla ben de üniversite mezunu ev kadını olacağım ama ev işi yapmayı gene biliyorum elalemin kahrını çekmek zor valla sabah eşimi işe göndersem kahvaltı sofrasını kaldırsam çocuğumla ilgilensem çeşit çeşit ortamlara gitsek ne güzel olur ya

Herkesin kendi hayatı,parası.Herkes istediği gibi yaşar,başkalarına zarar vermiyorsa şayet.

Baska insanlari elestirmekten daha iyi islerimiz olmali.
Herkes istedigi gibi yasasin, isteyen evde otursun isteyen calissin.
Kimse kimseyi incitmedikten, zarar vermedikten sonra bize ne baskalarinin hayatindan.
Birinin kafasinda bir kadin modeli var onu topluma dayatmaya calisiyor.
Master yapmis ev hanimi olmak istiyordur belki, yemek yapmak istemiyordur,
kocasi disaridan ismarlamayi seviyordur belki bize ne?!

Benim gördüğüm bihterler de aynı zamanda mutaassıp.Daha kötüsü hem kel hem fodul yani.Tabii ki herkes istediği gibi yaşayabilir.Ama herkesin ait olduğu topluma karşı sorumluluğu vardır.Tüm hayatını bir asalak gibi geçirmek kimse tarafından kabul görülmemeli.

Kadın güzelliği, iyi giyinmeyi, estetik olmayı sever. Bu bazı kadınlarda daha yoğundur. Her kadın vakti, bütçesi nispetinde illaki birşeyler yapıyordur. Günümüzde üniversite mezunlarının çoğu işsizken ve birçok çalışma ortamı profesyonellikten uzakken kadınların tamamının çalışma hayatına atılması zaten mümkün değil. Bu yazı bir erkek bakış açısını andırıyor. Kadın giyiniyor, süsleniyor geziyor vs vs. Gezsin tabiki ben destekliyorum şahsen. Kadın hem evde ev kadını gibi çalışacak, hem çocuklara bakıcılık yapacak, hem erkek gibi dışarda çalışacak öyle şey olmaz. Allah'ın fakir fukara Sudan ülkesinde bile kadının misafirler için dışardan yemek sipariş ettirip, çamaşırı dışarda yıkattırıp, ütülettirdiğini görünce dedim yani bir tek bizim ülkede var kadına bu kadar yüklenme. Şahsen gezsinler dolaşsınlar hiçtee yadırgamıyorum. Elbette onlarında bir yaşam amaçları gayeleri vardır. Herkes kendi yaşamından sorumlu.
aslında bir bakıma haklısın. yazarda demiş ya dizler damara işliyor diye, bizde insanların anlık durumlarını görüp kalan hayatını dizilerde gördüğümüz kadarıyla devam ettiriyo olabiliriz. şuda bir gerçekki (burda tamemen kendi namıma konuşuyorum) çalışan, çalışmak zorunda kalan hatta birde sevmediği işi yapan,biri olarak ben kıs-ka-nı-yor-rummm.

Herkesin kendi hayatı,parası.Herkes istediği gibi yaşar,başkalarına zarar vermiyorsa şayet.
muhakkak.
Baska insanlari elestirmekten daha iyi islerimiz olmali.
Herkes istedigi gibi yasasin, isteyen evde otursun isteyen calissin.
Kimse kimseyi incitmedikten, zarar vermedikten sonra bize ne baskalarinin hayatindan.
Birinin kafasinda bir kadin modeli var onu topluma dayatmaya calisiyor.
Master yapmis ev hanimi olmak istiyordur belki, yemek yapmak istemiyordur,
kocasi disaridan ismarlamayi seviyordur belki bize ne?!
burda çok da olumsuz bir eleştiri olduğunu düşünmüyorum açıkçası. bir bakış açısı dillendirilmiş. topicte de işi tü-kak ya vardırmadığımız müddetçe sanırım bir zararı olmaz

farklı bakış açılarına bayılıyorum. zihnimi açıyorrr:32:

Erkekler bu duruma ne diyor?
Malesef cevre meselesi bu biraz biraz da özentılıkten kaynaklanan bir sorun ..
Tvler deki diziler kadınlarımızı aldatmaya ,süslenmeye,açık secik giyinmeye ve daha nicelerine sevkediyor.ve bu öyle bir duruma geliyorki gripsenmiyor,olaganmış gibi gelmeye başlıyor bize.
İslami kıstaslara göre hanım olabilen hatunlar cok olsa bugün zaten boşanmalar bu kadar cok olmazdı..
Rabbim hakkıyla hanımlık edebilmeyi nasip etsin ..zira toplumun hali çöküşte.
Kaleminize saglık bu arada cok güzel bir konuya deginmişsiniz,ne zamandır benimde dikkatimde fazlaca yer işgal ediyordu.

Back
X