Etrafımda sürekli hamile haberleri duymaktan sıkıldım artık.

bahar_25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2011
56
0
86
İstanbul
Günaydın Herkese

1,5 yıllık evliyim ve 1 yıldır istememize rağmen gebelik hiç olmadı.Bazı problemler var,ve eşim doktora gitmekten hiç hoşlanmayan biri.Eee bu iş tek başınada yapılamadıgı için keyfini beklemek durumundayım oysaki ben muayenelerdi,tahlilllerdi,rahim filmi derken bir sürü acıya katlandım.Devamındada tedavinin sanki onların canı acıyacak ama destek yok işte.
Neyse benim içimi asıl acıtan durmadan inadına gözüme sokar gibi hamile haberi almak.(ALLAH herkesin evladını kendisine bağışlasın burdaki duygum kesinlikle kıskançlık değil)Sonuçta hamile kalmalarının yada kalmamalarının bana ne faydası yada zararı varki.

Eşimin kardeşi bizden sonra evlendi ve şimdi bebekleri doğdu.Yine ailesinden yakın birinin eşi hamile.Bir diğer akrabası çokkk yakın o da hamile.Yakın arkadaşlarının çocugu olan var eşi hamile olan var.Keza benim etrafımda öyle benden küçük kuzenlerim anne oldular.Biri evlenmeye görsün aklıma gelen başıma geliyor:)zırttt bilmem ne hamileymiş haberi alıyoruz.Hani şey gibi bekarken durmadan eve birilerinin düğün davetiyesi gelir ya.Sanırım buna ALGILAMADAKİ SEÇİCİLİK deniyor.
Tabi arkasından aaaaaa biz sizden bekliyorduk falan filan gibi cümleler.Biz yapamıyoruz varsa bir yolu sen söyle diyesim geliyor o insanlara inanın.
Sabah sabah yazmamın nedeni dün akşam yine bir yakının hamile oldugu haberi gelmesi:):50:

Kesinlikle isyan etmek ve neden böyle oluyor demek istemiyorum.
Allahım nerde var ise herkese hayırlı ve sağlıklı evlat sahibi olmayı nasip etsin,bizlerede sabır versin.:50::43:

çok iyi anlıyorum seni canım...
kıskançlık değil bu sadece benim neden olmuyor duygusu...
birebir aynı durumdayım seninle...
"bişey yokmu sende..bak şuda hamile vıdıvıdıvıdııı"...
boğuyo artık beni bu laflar.......
kocam bile sıkıyo artık beni...
annemde öyle tabi.....
herşeyin bi zamanı var işte....
beklemekten başka çaremiz yok ne yazıkki....
inşallah en kısa zamanda allah verir bütün isteyenlerin evladını....

annemde öyle tabi.....

Aminnn.İnşallah.En kötüsüde o haberi aldıgınızda yani başkalarının hamile oldugu haberini kalabalıklar içinde yapayalnız kalıyorsun.Yüzüne oturtman gerekan bir tebessüm ve ağzına yerleşecek iyi dilekler.Tüm samimiyetimle allah kimseye acı yaşatmasın ama bu anlatılamaz bir his.İçinde patlayan volkanlara rağmen bir şey yapamamak ve insanların bunu anlamadan yaramızı kanatmaları.

Günaydın Herkese

1,5 yıllık evliyim ve 1 yıldır istememize rağmen gebelik hiç olmadı.Bazı problemler var,ve eşim doktora gitmekten hiç hoşlanmayan biri.Eee bu iş tek başınada yapılamadıgı için keyfini beklemek durumundayım oysaki ben muayenelerdi,tahlilllerdi,rahim filmi derken bir sürü acıya katlandım.Devamındada tedavinin sanki onların canı acıyacak ama destek yok işte.
Neyse benim içimi asıl acıtan durmadan inadına gözüme sokar gibi hamile haberi almak.(ALLAH herkesin evladını kendisine bağışlasın burdaki duygum kesinlikle kıskançlık değil)Sonuçta hamile kalmalarının yada kalmamalarının bana ne faydası yada zararı varki.

Eşimin kardeşi bizden sonra evlendi ve şimdi bebekleri doğdu.Yine ailesinden yakın birinin eşi hamile.Bir diğer akrabası çokkk yakın o da hamile.Yakın arkadaşlarının çocugu olan var eşi hamile olan var.Keza benim etrafımda öyle benden küçük kuzenlerim anne oldular.Biri evlenmeye görsün aklıma gelen başıma geliyor:)zırttt bilmem ne hamileymiş haberi alıyoruz.Hani şey gibi bekarken durmadan eve birilerinin düğün davetiyesi gelir ya.Sanırım buna ALGILAMADAKİ SEÇİCİLİK deniyor.
Tabi arkasından aaaaaa biz sizden bekliyorduk falan filan gibi cümleler.Biz yapamıyoruz varsa bir yolu sen söyle diyesim geliyor o insanlara inanın.
Sabah sabah yazmamın nedeni dün akşam yine bir yakının hamile oldugu haberi gelmesi:):50:

Allahım nerde var ise herkese hayırlı ve sağlıklı evlat sahibi olmayı nasip etsin,bizlerede sabır versin.:50::43:

Canım benim biraz positif duşun vardır herseyde bir hayır bence eşini ikna etmeye çalış benim esim kendi gitti doktora bendemi problem diye tanı azoospermi çıktı bana kalsa iki sene daha bekleyelim duyordum bak ama şimdi öğrendik ve suan tam bir yıldır bütün işlemlerle ilgileniyoz bence biran ikna etki zaten uzun süren bir süreç bunu esine anlatmaya çalış ve positif duşun bol bol dua et cevrendekileride hiç ama hiç takma derim kendini bosa yıpratırsınız kendini yıpratarak insanları sevindirme derim ben öyle yapıyorum benim arkadaslarımın cocukları okula başlamak üzere ne yapayım yaniiiii ağlamak yerine kendimi dinliyorum ve hayatın tadınızda cirariyorum bosver cevreyi bebislerimize inşallah en kısa zamanda kavuşuruz öpüyorum seni tatlim:54:

Aminnn.İnşallah.En kötüsüde o haberi aldıgınızda yani başkalarının hamile oldugu haberini kalabalıklar içinde yapayalnız kalıyorsun.Yüzüne oturtman gerekan bir tebessüm ve ağzına yerleşecek iyi dilekler.Tüm samimiyetimle allah kimseye acı yaşatmasın ama bu anlatılamaz bir his.İçinde patlayan volkanlara rağmen bir şey yapamamak ve insanların bunu anlamadan yaramızı kanatmaları.

gerçekten konuyu çok güzel özetlemişsin. Allahım isteyen herkese nasip eder inşallah.

walla artık sorduklarında bize, biz çocuk istemiyoruz diyip kestirip atıyoruz. ilerde birgün olduğunda da sürpriz oldu dicem. insana yalandan başka çare bırakmıyor bu türk toplumu. istiyoruz ama olmadı desek vah vahhhh acaba ne sorunu var fln gibisinden yaklaşıcaklar. türk toplumu bu durumun bir sorun bir suç olmadığını anlarsa birgün ozaman ideal toplum oluruz.

konu sahibi arkadaşım:

lütfen insanların ne dediğine takılma bu dönemde... alıngan -hassas olabilirsin... çocukla ilgili herşeyi üstüne alınabilirsin... kimisi gerçekten mutlu haberini paylaşır,kötü niyeti yoktur,ama kimisi de gerçekten nispet yapar...üzülme... hayırlısını iste inşalah olur...

Bebek sahibi olmak isteyip uzun zaman uğraşan ve sonunda bebek sahibi olan insanların çoğunun zamanında geçtiği aşamalar bunlar inanın bana...Ben de dahil....:).İnşallah sizin için de bu durumlar geçmişte kalır ve vakti zamanı geldiğinde sağlıkla kucaklarsınız yavrunuzu..:)

Son düzenleyen: Moderatör:
aynen bende çok sıkıldım özellikle bu aralar arkadaşlarımın çoğu hamile kaldı herkes bana soruyo yok diyorum neyse stres yapma inşallah olur diyolar bu bile sanki sinirimi bozuyo:(

Canım öncelikle insanları hiç takmamayı öğreneceksin patavatsız insan çok. Oluyor mu olmuyor mu, kırıyor muyuz diye düşünmezler hele hamile kalan bazı insanlar, ya da onların yakınları alaycı alaycı konuşur ama bu senin değil onların ayıbı bunu böyle düşün. Bir de hemen bebek düşünmek zorunda değil ki insanlar nedir yanii hemen bebek yok mu soruları sanki doğunca kendileri bakacak kendini hazır hissetmiyor da olabilirdin. Bak ben 4.5 senelik evliiym bebek yok bana da soruyorlar hem de kendi akrabalarım kısmet diyorum üzülmüyor muyum evet ama hayırlısı diyorum. Diğer taraftan eşinin ben birşey yaptırmam deme gibi bir lüksü olmamalı. Sen nasıl ki her tedaviye razı oluyorsan o da olacak bu tek taraflı olan birşey değil sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir ve gitmediği sürece de çözülmez o yüzden sen artık hiçbirşey yapma.Sen gitmiyorsan bende artık gitmiyorum çünkü sen gitmedikçe boşuna sorarlarsa da bebek falan umrumda değil demekki bebeği benim kadar istemiyorsun dersin biraz geri çek kendini yanii. İnşallah olur canım daha ne yöntemler var.

konu sahibi arkadaşım:

lütfen insanların ne dediğine takılma bu dönemde... alıngan -hassas olabilirsin... çocukla ilgili herşeyi üstüne alınabilirsin... kimisi gerçekten mutlu haberini paylaşır,kötü niyeti yoktur,ama kimisi de gerçekten nispet yapar...üzülme... hayırlısını iste inşalah olur...

İnsanlar tabiki hamile olduklarını haber verecekler bizim yüüzmüzden içlerinde saklayacak halleri yok ,hem ben nispet yapılıyor yazmadım.Benim iç savaşım kendimle neden biz diye.
birde meraklı olup durmadan soranlardan şikayetim olur olmaz kalabalık ortamlarda.Allah herkese nasip etsin,evlat sahibi olacaklarada tamamına ermeyi nasip etsin,evladı olanlara evlatlarını bağışlasın.

Canım benim biraz positif duşun vardır herseyde bir hayır bence eşini ikna etmeye çalış benim esim kendi gitti doktora bendemi problem diye tanı azoospermi çıktı bana kalsa iki sene daha bekleyelim duyordum bak ama şimdi öğrendik ve suan tam bir yıldır bütün işlemlerle ilgileniyoz bence biran ikna etki zaten uzun süren bir süreç bunu esine anlatmaya çalış ve positif duşun bol bol dua et cevrendekileride hiç ama hiç takma derim kendini bosa yıpratırsınız kendini yıpratarak insanları sevindirme derim ben öyle yapıyorum benim arkadaslarımın cocukları okula başlamak üzere ne yapayım yaniiiii ağlamak yerine kendimi dinliyorum ve hayatın tadınızda cirariyorum bosver cevreyi bebislerimize inşallah en kısa zamanda kavuşuruz öpüyorum seni tatlim:54:

:) evet hayat bu bizim karşımıza böyle çıktı.Kimse ne oldum demesin ne olacağım desin hangimizin aklına gelirdi değil mi çocuk sahibi olamayacağımız,Ailemde kimse problem yaşamadı eşimin ailesindede yok herkes patır patır maşallah:24:Olacak inşallah.

Günaydın Herkese

işte ben de senin gibiydim....aslında bizden çoooook var canım....bizimki biraz daha uzun sürdü....5 yıl...doğurmak üzereyim, karnımı gere gere gezesim bile var ama etrafımda bana bakan gözler gebe kalamıyor olabilir diye utandırıyor beni...

istiyorsanız gerçekten herşeyi eşinle beraber yapmalısınız...biz tüp aşamasına geçmiştik ki kendiliğinden oluverdi....Rabbim böyle sınıyor...

kan,sperm testleri,rahim filmi,aşılama,tüp....siz bi yerden başlayın o sizi yakalar :16:

annemde öyle tabi.....

kabus gibi...evlendikten sonra 2. ayımda sormaya başlamışlardı...kendini bilmez, evlat isteyince olmamasının ne demek olduğunu bilmeyen densizler.....hem bi tane doğur ikinci olmasın "çocuğu olmuyor bunun" bile derler o ...likler :37:

ben kaçtım canım...kaçabildiğim kadar...soranlarla görüşmedim akrabalarla da eşim görüştü...kocakarılar ona soramıyor ya...ne çıkıyorsa kadından çıkıyor yine....ne garibiz....acıyı yaşayan kadın...onun canını yakan başka bir kadın....

içinden ne geçiyorsa söyle...ama olmuyor deme..sana ne,istemiyoruz,maddi olarak hazır değiliz,çocuk büyütmekten korkuyorum,.....

belki saçmalıyorum ama olmuyor diyince daha çok soru geliyor arkasından....:31:

Rabbim tez zamanda bebek isteyen tüm kullarına sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin.....

bende seninle aynı durumdayım cnm.benden sonra evlenen arkadaşlarımın çocukları kocaman oldular.nereye baksam hamile görüyorum.her gören çocuk soruyor.benim evliliğim 4 yıl olcak.polikistikover rahatsızlığım var.ablamdada var aynı rahatsızlık ablam 7 yıllık evli onunda çocuğu yok.bide bizim durumumuzu düşünün.geçen bayram eve gelen akrabamızın küçücük çocuğu anneme senin kızlarınmı kısır yoksa damatlarınmı demiş.yaşamayan bilemez bu duyguyu.allahım kimseye yaşatmasın isteyen herkese evlat versin.

hep bahaneler bulun.borcumuz var,hayatımızı yaşıcaz vs. buna benzer bahaneler uydurun.çocuk istemiyormuş gibi yapın.kafam karışık diyorum tam karar vermedim diyorum vs. vs. isteğinizi beli ederseniz acımasızlar uğraşırlar işte...

bende seninle aynı durumdayım cnm.benden sonra evlenen arkadaşlarımın çocukları kocaman oldular.nereye baksam hamile görüyorum.her gören çocuk soruyor.benim evliliğim 4 yıl olcak.polikistikover rahatsızlığım var.ablamdada var aynı rahatsızlık ablam 7 yıllık evli onunda çocuğu yok.bide bizim durumumuzu düşünün.geçen bayram eve gelen akrabamızın küçücük çocuğu anneme senin kızlarınmı kısır yoksa damatlarınmı demiş.yaşamayan bilemez bu duyguyu.allahım kimseye yaşatmasın isteyen herkese evlat versin.

İnsanların acımasızlığından nefret ettiğim gibi acıyarak bakmalarındanda nefret ediyorum.Allahım hiç kimseye yaşatmasın.Bu boğazım şişti,şuram ağrıdı doktora gideyimde iyileşeyim durumu değilki.Mahremiyetimizi herkese anlatmak zorunda bırakılıyoruz.Maddi ,manevi zor bir süreç.Ve sonunda %100 garantisi yok.Allah herkese sağlıklı,hayırlı evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah.

Günaydın Herkese

Ayy cnm yaaa işte aynı ben....1 senelik evliyim 1 senedir bebiş istiyorum ama yok yok...Olmuyor..Eşim dr.a gitmiyor..Her tlf.da acaba yine kim hamile diye düşünüyorum...Arkadaşlarım kimi hamile kimi doğurdu.Benle yaşıt akrabam 3.ye hamile.Kuzenler 2.yi yapıp bebek defterini kapadılar bile.Ama ben daha sayfa çeviremedim o ayrı mesele...Konu komşu akrabanın her görüşte bişey yokmu daha demesi cabası...Kısaca mağdurum da mağdurum...:24:

Ayy cnm yaaa işte aynı ben....1 senelik evliyim 1 senedir bebiş istiyorum ama yok yok...Olmuyor..Eşim dr.a gitmiyor..Her tlf.da acaba yine kim hamile diye düşünüyorum...Arkadaşlarım kimi hamile kimi doğurdu.Benle yaşıt akrabam 3.ye hamile.Kuzenler 2.yi yapıp bebek defterini kapadılar bile.Ama ben daha sayfa çeviremedim o ayrı mesele...Konu komşu akrabanın her görüşte bişey yokmu daha demesi cabası...Kısaca mağdurum da mağdurum...:24:

:) bu konu yüüznden hayatımdaki başka şeylere konsantre olamıyorum işime,gireceğim sınava.Ama en büyük destek eşler olması gerekirken o da uzak durunca ben tek mi yapacağım bu bebeği deyip herşeyden vazgeçmek istiyorum biran,kısacası ne yapacağımı bilmiyorum.

:) bu konu yüüznden hayatımdaki başka şeylere konsantre olamıyorum işime,gireceğim sınava.Ama en büyük destek eşler olması gerekirken o da uzak durunca ben tek mi yapacağım bu bebeği deyip herşeyden vazgeçmek istiyorum biran,kısacası ne yapacağımı bilmiyorum.

Evet malesef öyle...Her ay sormasını biliyor bişi varmı diye..Olması için bi çaba göstermiyor ama..Benimde hevesim kaçıyor git gide...Dediğin gibi başka şeylere de kafa veremiyorsun.Benim rahim filmi çektirmem lazım ne yapsam bilemiyorum.Çünkü daha sperm testi bile yaptırmadı dr.yine istiyecek.Üfff sıkıcı durumlar...Kii biz dr.a beraber gittik testin şart olduğunu üstüne basa basa söyledi..ama yok..

Back
X