Köfteler Etsiz Çiğ Köfte ve sosu (resimli)

oykumruyam

Öyküm abla olduuu:)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
3.016
36
683
Diğer
sonunda bunu da denedim,oldukça da lezzetliydi :)

taze soğan ve maydonozlar ufak doğranır
kuru soğan rendelenir
sarımsaklar çok küçük doğranır
domates rendelenir

1 su bar.köftelik bulgur
2 diş sarımsak
1 çorba kaş. domates salçası
1 çorba kaş.ya da biraz daha fazla biber salçası
1 yemek kaş.zeytinyağ
1 domates rendesi
isot,pul biber,kırmızı toz biber,kimyon,nane,karabiber (miktarları isteğe göre 1er tatlı kaşığı olabilir)
3-4 dal taze soğan
1 kuru soğan
biraz maydonoz
nar ekşisi
tuz

çiğ köte sosu:

1 fincan nar ekşisi
yarım çay kaş. az karabiber
1 çay kaş. pul biber
1 çay kaş. isot
yarım çay kaş. az kimyon
1 yem.kaş. zeytinyağ
1 çay kaş.acı biber salçası
hepsini iyice karıştırıyoruz

tüm malzemeler iyice yoğrulur (taze soğan ve maydanozu iyice yoğurmadan sonra ekleyip biraz da öyle yoğurun),bulguru önceden ıslatmadım ben arada bir ellerimi suyla ıslatıp çok az su ekleye ekleye 45 dakika kadar yoğurarak yumuşattım toplam yarım su bardağı su ilave etmişimdir ağzınıza alıp bakın yumuşamışsa elinizle şekil vererek kıvırcıkların üzerine yerleştirin limon ve çiğ köfte sosuyla servis yapın
afiyet olsun:)

Eklentiler

• $DSC02841.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 2.303
Son düzenleme:
kimse beğenmedi mi? hem yapmaya hem buraya yazmaya o kadar uğraştım oysa

ne bir beğeni ne bir yorum...

Eline sağlık.Yalnız kuru soğanı rendeleyin demişsin.Kuru soğan da mı var?En kısa zamanda deneyeceğim.Çünkü dışarıda satılanları midem kaldırmıyor.Yan dükkanım çiğköfteci daha bir kere almadım.

Son düzenleme:

evet canım yaa yazmayı unutmuşum hemen ekledim
ben de tekrar yapmayı düşünüyorum belki bu sefer bulguru çok az ıslatırım çünkü bu şekilde yapınca yorucu oluyor
mutlaka dene derim

Çiğköftenin içinde yeşillik oluyo muydu ?
Dışardakilerde yok,siz istediğiniz için mi koydunuz ?
Ellerinize sağlık,çifköfteyi asla affetmem,olsada yesem

yağmurunelleri benim bulduğum tarifte bu şekildeydi belki de etsiz olduğundan koymuşlardır ama yaptım ve çok güzel oldu

eline sağlık ben haşlanmış patates ve 1 kaşık yoğurt koyuyorum çiğköfteme.. patates yumuşaklık veriyo , yoğurt ne için bilmiyorum ama aldığım tarifte vardı :80:

Yaptım gayet güzel oldu.Çok teşekkürler.Yalnız yedikten sonra sosu yapmadığımı hatırladım.Ben de bir dahaki sefere ıslatmayı düşündüm.Gerçekten yorucu oluyor.Tadı gayet güzeldi.Temiz temiz çiğköfte yedim valla.

adra afiyet olsun:)
ben dün birazcık ıslatayım dedim yoğurmaya başlayınca içime sinmedi biraz daha bulgur ilave ettim
ya çok çok az ıslatmak gerekiyor ya da hiç ıslatmamak bunu anladım

çiğ köftenin içine kuru soğan yeşil soğan ve maydanoz kıyılıp konur.
nar ekşisi patates yoğurt konulmaz
tabi ben orjinal tarifinden bahsediyorum has urfa çiğ köftesinden
isteyen damak zevkine göre istediğini katabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…