ettiğim duamın kabul olmamasını diliyorum yaradandan:(:(:(

alyazmali_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
33
1
296
Konya
Aslında dua mı ettim beddua mı ,bugün geriye bakınca karar veremiyorum. 4 senelik evliyim,bitti dört sene...

4 sene boyunca psikolojik olarak bitmiş biriydim.evliliğimde eşimin ailesinden dolayı çeşitli sorunlar yaşadım,doktorlara gittim ama kendime çare aramak için değil sadece eşimi oyalamak içindi. Teşhis Majör (ağır) depresyon ,panik bozukluk..Öğretmenim,o sıralar atanamamıştım daha. evde resmen kafayı yedim.evden dışarı çıkmazdım,kimseyle görüşmek,konuşmak,tanışmak istemezdim.hala da çok iyi sayılmam ama çok şükür şimdi biraz daha iyiyiim. Eşimle evlendiğimizde konuşmuştuk,ilk yıl çocuk istemiyorduk.ilk seneden sonra eşim çocuk mevzusunu telaffuz etmeye başladı,başlarda susturmak kolay oldu,ama sonra sonra ısrarla istemeye başladı.iki senedir ise şiddetli kavgalarımızın tek sebebiydi.boşanmayı bile düşünmüştüm.gerçekten çok hastaydım,hastalıklı bir beynim vardı.ben hiç korunmadım,eşim korundu.hep koorktum hamile kalmaktan.bir gün olsun,bir an olsun istemedim çocuk.en büyük korkum olmuştu.o aileye bir çocuk vermek istemiyordum.sesler yükselmeye başlayınca Allaıma tek duam şu olmuştu..'Bana çocuk verme Allah'ım.istemiyorum,Bana asla cocuk verme..çocuğum olmasın...' o kada çok istedim ki bunu,hemde gönülden ağlayarak defalarca........

Allah'a çok şükür daha iyiyim,Hayatım düzene girdi.Eşim ben onu bıraktığım zamanlarda bile hiç bırakmadı beni. içimdekileri yüzüne haykırdığımda bile en büyük destekçim oldu..tahammül sınırlarını aştım,sabrın büyüğünü gösterdi.zaten dört sene bende çok istedim ,denedim,ama bırakamadım onu.farklı bir bağ var aramızda.gerçekten çok aşığım,herşeyim benim.

ve bugün ona bir çocuk vermek istiyorum.canı gönülden istiyorum..Bizi yeniden diriltecek bir bebek istiyoruz.Ama artık ettiğim dualardan dolayı korkuyorum,çok büyük laflar ettim...nasıl dedim bende anlayamıyorum şimdi ...daha hiç denemedik,adetim şimdi.bitince deneyeceğiz.korkuyorum arkadaşlar.eşim her duasında sağlıklı ,hayırlı evlatlar ister....Ama ben Allah'ın huzuruna çıkmaya,ondan sağlıklı bir bebek istemeye utanıyorum.Yüzüm yok istemeye..

kötü bir dua olmuş..Şimdi de aksini dile ondan..Dua çok önemlidir dinimizde..Belki sınayacak seni biraz,buna hazırlıklı ol..

Allah senin içinide bilir,düşüncenide...Ve hakkında en hayırlısını verir kuşkusuz...Tövbe edip hiç düşünmeden iyi dualarına devam et.Olmazsada vardır bir hayrı de...

Allah sağlıklı bir bebek verir inşallah...Sende tez zamanda tamamen rahatlarsın inşallah...

Allah affedicidir.dularınızı eksik etmeyin..Allahım hayırlısıyla sağlıkla bebeğinizin olmasını nasip etsin.olacak diye düşünürseniz olur.olmaz diye kendinizi etkilerseniz olması güçleşir..

bu dünyaya bir can gelecekse, vakti saati bellidir
buna sizin dualarınız ne engel olabilir, ne de bunu sağlayabilir
dualara bu tür anlamlar yüklemek, dini bilgi eksikliğinden başka birşey değildir

Keşke her ettiğimiz dua kabul olsa,
ama yok böyle birşey.
Şimdiden çocuğum olmayacak psikolojisine girme,
ruh halide önemli hamile kalmanda.
Allah sağlıklı evlatlar versin inşallah size.

ben gönülden istenen dualarin kabul oldugunu dusunuyorum annemle babam ayri babam bobrek hastası cok buyuk sorunları cekti cok fazla dua eden bir insan degilim ama allah'in varlıgına inanıyorum bir kac ay hergece onun için dua ettim ben dogdugumdan beri yıllardır cıkmayan bir bobrek cıktı yani bilemiyorum inanin saskınım ama kimseye ben dua ediyorum diyen bi insanda degilim bundan utanıyor muyum hayır ama sadece buraya yazıyorum içinizden dileyin gercekten isterseniz olur

ya niye utanıyorsun ağır depresyon geçirirken söylenmiş sözler bunlar..
allah kulunun yüreğini sizden daha iyi bilir..
onun rahmetinden ümit kesilmez...

Ruh sağlığınız yerinde değilken, düzgün kararlar veremezsiniz.
O an gerçekten bebeğiniz olsaydı durumunuz daha da ağırlaşabilirdi.
Üstünüze çok gelindiğinden sizde sağlıklı dua edememişsiniz.
Rabbim kulunun içini kulundan daha iyi bilir.
Size şah damarınızdan daha yakınım demiyor mu?
Boşuna kendinizi üzmeyin.
Ettiğiniz dua için tevbe edin. İçinizi ferahlatacak bir şeyler bulun ve yapın.

RABBİM BUYURUYORKİ RAHMETİM GAZABIMIMI GEÇTİ. sEN YETERKİ PİŞMANLIKLA DÖN RABBİNE AÇ ELİNİ O AFFEDİCİDİR. O KULUNDAN HİÇ YÜZÇEVİRMEZKİ YETERKİ SEN YÜZ ÇEVİRME, GÖZYAŞIYLA DUALARINA DEVAM ET. RABBİM AFFEDER İNŞALLAH HAYIRLI DUALARINIDA KABUL EDER İNŞALLAH.

Vakti değilse henüz kendinizi hazır hissetmiyorsanız istememeniz çok normal ki şimdi bunun utancını taşımanız tamamen kendinize eziyet Boşuna üzülüyorsunuz.. Yeniden dua edin Allah'a hayırlı bir evlat için inşallah en kısa zamanda duanızı kabul eder.Etmezse de bir hayır vardır inanın..Ettiğiniz duanın kabul olmaması size bir ceza değil olsa olsa sabrınızın sınanması yahut başka türlü bir sınama olur.Önceden de şimdi de dua etmeniz en güzeli en hayırlısı siz kötü bir şey yapmamışsınız emin olun:)

Ben pişman olmanız gerektiğini düşünmüyorum önceden de Allah'a dua ettiğiniz için pişman olmanız bence anlamsız..Sadece eksik ve anlık bir dua olmuş o kadar ama onda da vardır elbet bir hayır

Son düzenleme:

arkadaşımm çokkk iyi özetlemişsinn.. tşkler
konu sahibine gelirkende tek bi kelime söylemek istiyorum Allahtan ümit kesilir mi ? ?
bnce kesilmez sende aynı şekilde yine yalwararak dua et. ve önce ki duan içinde bin kere özür dile nicelerii war çoçuk bkliyor bizim burda biri war tam 10 yılı geçti ve senin şu an yaşadığın şu ağır depresyonu aynı şekilde o yaşıyo şmdi biraz dur ve düşün.. birileri evi neşelendirmk isitor ama olmuyor o yüzden böyle psikolojisi bozuk snde kuldan (eşinin ailesinden) dolayı böyle olmuşsunn.. ?
belki o zaman gelmesi herşeyin çözümü olacaktı biliyorsun torun evlattan tatlıdır bnce öyle dua etmesemişsin zamanında ama seniii çooooooooooookkkkkkk iyi anlıyorum ruh halin ii değilmiş.. o zaman o doğru gelmiş sana ve bunun için dua etmişsin. yadırgamıyorum ki bu banada düşmez,rabbim herşeyin hayırlısını versin senin için dua edecemm...

Allah-ü Teala o duaları ne şartlarda ettiğini bilmez mi sanıyorsun? O seni senden daha iyi biliyor. Dua etmekten çekinme. Kabul olup olmaması bir yana en azından rahatlarsın, dostunla derdini paylaşmış gibi...

adamın biri peri kızına aşık olur evlenmek ister... peri,, kabul ederim ancak bir şartım var der...
adam şartı sorar:
peri- ne yaparsam yapayım soru sormayacaksın bana eğer sorarsan evlilik biter der.
adam ne yapsın aşık olmuş bi kere kabul etmiş peri kızının isteğini..
evlenmişler mutlu mesut yaşamaya devam ederken peri kızı kaynanasını öldürüvermiş..
adam çıldırmış neden diye soracak ama yapamıyor sorarsa çok sevdiği peri kızından vazgeçecek.... günler geçer bu şekilde bi çocukları olur...
olur olmasına da peri kızı çocuğunu da öldürür.. adam bu kez ciğerinin ateşini söndüremez sorar eşine neden yaptın diye...
peri kızı bana soru sormakla beni de kaybettin ama cevaplayacağım der..
anneni öldürdüm çünkü babanı aldatacaktı ,, çocuğumuzu öldürdüm çünkü büyüyünce eli kanlı bir katil olacaktı... der

yani hayrın ne oluğunu bilemeyiz.. bazen kötü sandığımız şeyler hakkımıza daha hayırlıdır..
çocuğunuz olur veya olmaz siz hayırlısını isteyin yeter.

Allah affedicidir.dularınızı eksik etmeyin..Allahım hayırlısıyla sağlıkla bebeğinizin olmasını nasip etsin.olacak diye düşünürseniz olur.olmaz diye kendinizi etkilerseniz olması güçleşir..

şüphesiz affedicidir,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.yaşadıklarımdan mıdır nedir bilmem,olumlu düşünmeye çalışsamda yapamıyorum,belkide suçluluktur hissettiğim.bilmiyorum

bu dünyaya bir can gelecekse, vakti saati bellidir
buna sizin dualarınız ne engel olabilir, ne de bunu sağlayabilir
dualara bu tür anlamlar yüklemek, dini bilgi eksikliğinden başka birşey değildir

tşk ederim cevap için.çok çok haklısınız kesinlikle...

ama içim neden rahat değil.canım niye yanıyor..galiba suçlu hissediyorum kendimi.

sıkıntılı zamanlarımda herkes bir bebeğin tüm dertlerimi unutturacağını söylerdi.ama ben azaltacağına artıracağını düşünüyordum,mutsuzluğumu düzeltmek için bir araç olsun istemedim.asla düşünmedim,demekki bebek isteyeceğimi de düşünmedim hiç.şimdi eşim her dua edişinde kendi duam aklıma geliyor.ona bu duamdan bahsetmedim hiç.üzülür şüphesiz

inşallah,dualarınız için binlerce kez teşekkürler...

teşekkür ederim.Allah hepimiz için hakkımızda hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…