• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

etud SORUNU :(

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Simdi kizin ilkokul 2.sinif bende evdeyim calismiyorum fakatttt
2 yasindaki kucuk kizim zor doneminde 2 yas sendromu hircinlik aglama krizleri inatlasma fikan derken buyuk kizimla rahat ders calisamiyoruz arti kizim okulda geri oldugunu yapamadigini gordukce sogudu kendine guvenmez oldu ve zaten asosyal bi cocuktu
Bende acilir diye etud fikrini sundum cocuk ok hevesledi kesin gitmek istiyorum dedi
Esimi zor ikna ettim hani calissan neyse ucrettide az degil vs...dedi ama ikna ettim ve bir aylik onden odeme yapip basladik etude
Ilk gun kizmalar azarlamalar olmus kizim zaten urkek arti ben acilsin diye ginderdigimi filan hep guzelce konustum ama ilk gun bile kizmislar yapamayinca..
Tabi uyardim hemen
Yok cocuk yanlis anlamisa getirdiler
Bugun 15.gun ve odevleri bile arkadasindan bakarak yapiyormus ogretmen sinirli kiziyo diyo ve gitmek istemiyor alicam zaten burdan memnun kalamadik
Bu cevrede sadece 2 etud var digerini denicem ucreti daha fazla ama kizim istiyor denemeyi arti evde ders odev hic yapmak istemiyor surekli mizlama halinde ilk yazililarda zayif..ozel ders desen yanasmiyor yasitlariyla kaynasmaya acilmaya da ihtiyaci var
Ama bu sin sansim esim zaten bid bid ediyor hani ucretti arti daha 2.sinifta basladik etuttu ders aldirmakti icinde hic heves yok diye soyleniyor
Size daniscagim sey bu ikinci etudu deneyeyim mi yoksa hic vermeyim evde elimden geldigince kendimmi yardimci olayim?

2 yasindaki kucuk kizim zor doneminde 2 yas sendromu hircinlik aglama krizleri inatlasma fikan derken buyuk kizimla rahat ders calisamiyoruz arti kizim okulda geri oldugunu yapamadigini gordukce sogudu kendine guvenmez oldu ve zaten asosyal bi cocuktu
Bende acilir diye etud fikrini sundum cocuk ok hevesledi kesin gitmek istiyorum dedi
Esimi zor ikna ettim hani calissan neyse ucrettide az degil vs...dedi ama ikna ettim ve bir aylik onden odeme yapip basladik etude
Ilk gun kizmalar azarlamalar olmus kizim zaten urkek arti ben acilsin diye ginderdigimi filan hep guzelce konustum ama ilk gun bile kizmislar yapamayinca..
Tabi uyardim hemen
Bugun 15.gun ve odevleri bile arkadasindan bakarak yapiyormus ogretmen sinirli kiziyo diyo ve gitmek istemiyor alicam zaten burdan memnun kalamadik
Bu cevrede sadece 2 etud var digerini denicem ucreti daha fazla ama kizim istiyor denemeyi arti evde ders odev hic yapmak istemiyor surekli mizlama halinde ilk yazililarda zayif..ozel ders desen yanasmiyor yasitlariyla kaynasmaya acilmaya da ihtiyaci var
Ama bu sin sansim esim zaten bid bid ediyor hani ucretti arti daha 2.sinifta basladik etuttu ders aldirmakti icinde hic heves yok diye soyleniyor
Size daniscagim sey bu ikinci etudu deneyeyim mi yoksa hic vermeyim evde elimden geldigince kendimmi yardimci olayim?
Maddi olarak zorlamayacaksa etüdü deneyin, ben çalıştığım için , çocukta evde yalnız kalamayacak diye verdim, ilkokul 1 den beri gidiyor, derslerini yaptırmak çok zor , yemek de zor yiyordu, şimdi halloldu hepsi çok şükür,4. Sınıfta
Öğretmeni sevmesi önemli tabi, inşallah iyi insanlarla karşılaşırsınız

Tabi uyardim hemen
cevrenizde universite öğrencisi varsa özel ders icin tutun özellikle sinif ogretmenligi okuyan varsa. hergün gelip 1-2 saat odevlerini yaptirsin, kitap okutsun. üniversite öğrencisi genc olacagi icin cocugunuzun hoşuna gider. hergün maddi olarak cok gelirse mesela haftada 4 gün gelsin. ders açısından eksigi böyle kapatin. sosyallesmesi icin etüt merkezi yerine haftasonlari bi kursa gönderin sporla alakali olabilir, resim muzikle alakali olabilir. ücretsiz ya da cok uygun kurslar oluyor arastirmak lazim

Cocugunuzun sosyallesmesinj saglamak istiyorsaniz etute degil daha farkli aktivitelere gonderin.Etutte birebir ilgilenme yok ve malesef bu gidisle sayet siz birebir ilgilenmezseniz ogretim hayati aksayacak.1.2.3. sinif icin etutu ben dogru bulmuyorum.8 yasinda cocuk etutte ders yapma bilincinde degil.Onun size ihtiyaci var.Paraniz boşa gidiyor.Haberiniz olsun.

Benım oglumda cekıngen bır cocuk.
Bılmedıgı veya anlamadıgı bır seyı asla okulda sormuyor

Fakat ben gecen seneden dersler konusunda boyumun olcusunu almıstım , her gun 15 dk o gun okulda ne ısledılerse onla ılgılı test cozuyor ve bılgılerı daha guzel pekısıyor. Kendını gosteremıyor one atamıyor ama derslerı cok ıyı masallah.

Sız hangı konulardasınız , ben cok ugrastıgım ıcın belkıde evde yapılabılır bıseyler vardır.

Notları zayıf demıssınız kaç mesela ?

Bırde cocukta suanda hassasıyet gelısmıs bellı kı , odevlerı yapmak ıstemıyor veya cevaplarını bakıyormus bunu fark etmemıs olması gerekıyordu malesef test kıtaplarında cevap anahtarlarını makasla duzgun bır sekılde kesıp alın derım

Evde odev yapmamiz acayip sorun haline geldi
Söyle ki : surekli aglayarak yapamiyorum unutuyorum anlamiyorum diye kendini sartlamis dinlemiyor duymuyor bile beni benim kucugu birakacak ilgilencek biri olsa birebir ilgilenmem gerek onuda benden isttemiyor yazililar felaket uzuluyorum kafaya takiyirum cozum bulmaya calisiyorum ozel ders isini esim kabul etmiyor etut isinide kizim cok istedi diye verdim

ilgiyi hep 2 yaşındaki çocuğunuz alıyorsa 8 yaşındakinin ilgiye ihtiyacı olabilir, bence şimdi gittiği edüte kesinlikle yollama, halk oyunları drama gibi kurslar varsa çevrede onlara yollayabilirsin sosyalleşmesi için
bazen küçükle ilgilenirken büyükler ihmal ediliyor çocuklar depresyona giriyor anne babalar anlamıyor

merhaba
Bizim ki test filan cozemiyor ancak ben yanina oturucam teker teker anlaticam okudugunu anlamiyor istek hic yok surekli aglama ve mizlama halinde zoraki yapiyor notlari 40 tan yukari cikmiyor yetistiremyor yada okudugunu anlamiyor surekli kitap okutuyorum ama siniftan geride oldugunu yapamadigini fark ettigi icin surekli olmayacak yapamicam diye sartlandi rehberliklede gorustum kendinide motive etmeye calisiyorum ama olmuyor yani
Etud isinede kendi heves etti belki bi umut derslerini yasitlariyla yapmak belki farkli gelir diye verdim

Evde odev yapmamiz acayip sorun haline geldi
Söyle ki : surekli aglayarak yapamiyorum unutuyorum anlamiyorum diye kendini sartlamis dinlemiyor duymuyor bile beni benim kucugu birakacak ilgilencek biri olsa birebir ilgilenmem gerek onuda benden isttemiyor yazililar felaket uzuluyorum kafaya takiyirum cozum bulmaya calisiyorum ozel ders isini esim kabul etmiyor etut isinide kizim cok istedi diye verdim

Cocuk suanda basarısız olmayı sındırmıs bır sekılde ve buna ınandıgı ıcın cabalamıyor.
Hangı konulardasınız mesela matematık, turkce ?

Nasıl yapıyorsunuz bılmıyorum ama bız soyle yapıyoruz. Okuldan gelınce hemen odeve baslıyor cogunlukla yanımda yapıyor bana sorarsa once bende anlamadım canım bır ısım var sen bır bak dıyorum , ama baktım gordum kı yapamıyor tamamen farklı bısey yapıyor yanı matematıkte dıyelım kı ıslem dogru ancak cıkarma veya toplamada yanlıs varsa yanlısın ne oldugunu soylemıyorum , bakmasını ıstıyorum.

ama yapım seklındede bır yanlıs varsa mecburen oturup anlatmak gerekıyor. Odev cok gelıyor mu , yazılılara takılmayın bence benım oglumun ılk matematık yazılısında 17 yanlıs 25 dogru , turkcede 18 yanlıs 26 dogru vardı, sormadım ama uc bes kısıden duydugum onların 3-4 yanlısı olduguydu.

Daha sonrakı yazılıdan ıse matematıkten 1 yanlıs, turkceden hıc yanlıs yapmamıstı.
Yanı suda var cocuk kendı fark etmelı ve kendı cabalamayı ıstemelı ancak derstede dersı dınlemesı gerekıyor. Bunuda kendı ıstemesı ge rek, ben ılk yazılılara herhangı bır yorum getırmemıstım o cok yanlısım var ama daha cok dogrum var demıstı, başkalarının daha az yanlısı var demıstı.Bız yorumsuz kalmıstık, Sonra bana gelıp gıdıp bana soru sor anne, problem yaz anne demeye basladı. Ben onu uyarsaydım emınım ters teperdı.

Ahh kizlar durum oyle degilki tabiki bi faliyete vermek kursa gondermek istiyorum ama esim yanasmiyor dersler bakti cok zor bakti hic cocuk bi adim oteye gitmiyor zor ikna edip etude verdirdim yani maddi olarak da manevi olarak da eskik babamiz..
Etudten mucize bekleyerek vermedim sadece evde odevleri bile yapmak zulum oldu cocuga arti kardesi rahat vermedi cocuk baktim uzuluyor icine kapaniyor ondan verdim

merhaba
Bizim ki test filan cozemiyor ancak ben yanina oturucam teker teker anlaticam okudugunu anlamiyor istek hic yok surekli aglama ve mizlama halinde zoraki yapiyor notlari 40 tan yukari cikmiyor yetistiremyor yada okudugunu anlamiyor surekli kitap okutuyorum ama siniftan geride oldugunu yapamadigini fark ettigi icin surekli olmayacak yapamicam diye sartlandi rehberliklede gorustum kendinide motive etmeye calisiyorum ama olmuyor yani
Etud isinede kendi heves etti belki bi umut derslerini yasitlariyla yapmak belki farkli gelir diye verdim

öğretmeni nasıl, hala bu devirde tembeller, çalışkanlar sırası yapan öğretmenler var umarım onlardan değildir, çocuk başarısızlığı kendine yapıştırmış gibi görünüyor çünkü, 40 bayağı düşük, okula erken de başlamamış, üstüne bayağı eğilmen gerekiyor altında yatan nedenleri çözmek için

geçen sene yani 4. sınıfta oğluma bir abla bulmuştum kpss maduru öğretmen adayı haftanın 4 gunu pazartesiden perşembeye 2 saat eve gelip ders yaptırıyor erken biterse kitap okutuyor ya da test çözdürüyordu tam alışmaya başlamıştık ücretli öğretmenliğe başvurmuştu oraya gitti öyle birşey düşünebilirsiniz ya da üni öğrencisi birebir olduğu için çok faydası olur
etütde kalabalık oluyor sınıflar bu arada böyle uzaktan şöyle yap böyle yap demek çok kolayda işin içinde olunca zor oluyor
bende boğuşuyorum sorunlarla Allah sağlık versin gerisi birşekilde hallolur diyorum bazen
herkez aynı olacak değil diyorum kendimi telkin ediyorum
çocuk zor vesselam!...

merhaba
Öğretmen ne dıyor pekı, sınıfın gerısınde atıyorum 5-10 cocuk varsa o konuları tekrar ıslemıyor mu onlarla ? Yoksa gerı kalan gerı kaldıgıylamı kalıyor.
Birde bazı test kıtapları cok soruları zor , bız sınav kullanıyoruz hem konu anlatımı hemde soru bankasını. Soruları cok yalın.
Etud buarada okulda fılan mı ben etudte ders anlatıklarını sanıyorum ama anlatmıyorlar mı ?

Kizim en basindan beri geriden gelen bi cocuk
Anaokulundada oykeydi 1.siniftada
mesela harfleri ogrenmesi okumaya gecmesi hep 3 ay kadar sonra oldu suan carpma ezberliyorlar
Siniftakiler 6li carpmaya kadar yapiyor bizimki 3leri anca yapiyor
Toplama cikarmada elde varlari sasiriyor promlemleri yorumlayamiyor
Turkcede metinde gecen anafikri filan soruyolar anlamiyor. Tekrar okuyuncada gec kalip yetistiremiyir
Bu tarz sorunlar

Buarada benım oglumda drama denedık ancak dogru yerde degıl hem tıyatro hemde drama teknıklerı olan b ır yerdı sımdı oyun grubu gıtmeye baslayacak 2 hafta sonra. Istanbuldaysan tavsıye edebılırım bu sefer dogru yerde oldugumdan cok emınım cunku , egıtım degıl ıcındekı potansıyel kısılıgı cıkarmaya calısacaklar cocugu degıstırmeden bakalım

mesela harfleri ogrenmesi okumaya gecmesi hep 3 ay kadar sonra oldu suan carpma ezberliyorlar
Turkcede metinde gecen anafikri filan soruyolar anlamiyor. Tekrar okuyuncada gec kalip yetistiremiyir
Bu tarz sorunlar
çarpım tablosu ezberleme diye bişey kalmadı ki artık, belki sanata eğilimi vardır... ama yine bir sorun var bence şartları zorlayıp özel ders aldırmakta fayda var, sonuçta biz öğretmen değiliz, iyi bir özel hoca tüm ders sorunlarını çözecektir

çarpım tablosu var ezberlediler bizmkiler 4. sınıfta zaten çarpma bölme görüyor mecbur
4. bildiğin sınav oluyorlar

Etud ozel ..disarda okula yakin bir yerde
Derste calistirdiklarini soylemislerdi sadece odev yapiliyormus
Esim ters ozel ders konusuna yanasmiyor ona gore 2.sinif icin gereksiz cocuk dinlemiyor istemiyor vs vs
Etut konusundada cocuk biraz kendini iyi hissetsin istedim cok istekli diye
Okulda pek arkadas edinemiyir sinik biraz
Ogretmene gelince sinif seviyesi cok iyi kotu olan 3 kisi anca var sinifimizda
Ve iyilerle dersi goturuyor gorusmeye gittigimde acilir sonrada takmayin kafaniza tarzinda konusuyor
Baska sinifada gecmesini teklif ettim kizim hic yanasmiyor onu okula baglayan tek sey ogretmeni cok bagli kizim hos ben memnun degilim ama..
Zaten samimi bi arkadasi yok hep yalniz arti dersleri sevmiyor bide sinifi degismedim o yuzden
Gercekten cok uzuluyorum

Bu tarz sorunlar

Bızde sanırım bugun carpmalara gececegız .
Rıtmık saymaları bılıyor mu ? Bılıyorsa çarpmayı su sekıldemı ogrettıyorsunuz acaba
Mesela 5 * (tane ) 2 = 5+5 10 gıbı ıslemlermı yaptırıyorsunuz.
Cunku ben bu sekılde gostermeyı dusunuyorum ancak okulda once bır gorsun gerekırse destek verecegız elbette .

Bız es anlamlı kelımeler ıcın cok yaptık bunu es anlamlıları kagıtlara yazdık. Daha sonra oynadık ben bılerek bılmedıgım seyler oldu , bırbırımıze kagıt hazırladık . Ben onun bılemedıklerını yazdım , oda benım bılemedıklerımı ınan cok ıse yaradı.Çarpım tablosundada yapmayı dusunuyorum .

Sızde boyle kartonlara yazsanız 4 *(tane) 3 = kaç ? mumkunse aynısından bır cok kez yazın ve sadece dörtler olsun, hepinizde elınıze bır kagıt alın baba sen ve cocuk . sırayla sıze gelen soruyu kagıtta hızlıca cozup sonucunu soylesın dedıgım gıbı bır tanesınden 3 kere yazın kı hem ona geldıgınde hem sıze geldıgınde sonucuda ezberlemıs olur rıtmık sayması yerıne oturur dıye dusunuyorum .

Benim cocugum BIREBIR ilgi isteyen o sekilde bile 5 kere anlatinca zor kavrayan bi cocuk tek cozum ozel ders bende farkindayim ama iste calismiyorum ben ve esim ozel ders isine yanasmiyor bu sehirde bildik sorusturup bulcak biride yok esim de gotururum bulurum yaparim diyen biri degil inanci yok kizima
Tek basima yetemiyorum ki bende anca uzulme yapariz birlikte sana guveniyorum belki sende bi dahakine yaparsin diye teselli veriyorum
Cok icli cok uzuluyor ama ne sorsam unuttum hatirlamiyorum anlamiyorum surekli boyle

Back
X