Etüt merkezi ve kızım.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.650
94.375
1.123
Merhaba kk hatunları

Şimdiki konum ise etüt merkezi ve kızım üzerine.

6 aydır tekrar çalışma hayatına başladım, kızıma ise okul velilerinden sevdigim bir arkadaşım bakıyor.

Sabah 7:40 da derse girip 12:30 da çıkıyorlar yani sabahçı
Ögleden sonra ben onu gidip alana kadar tüm gün arkadasımda kalıyor.

Kızım 3. sınıfa geçti ve etüt merkezi konusunda artık düşünmeye başladım ama kafama takılan bir kaç konu var.

1.) Kızım tüm gün malum okul ve etüt merkezinde olacagı için sıkılır mı ?

2.) Okuldan çıkış saatimiz 12.30 ve etüt merkezine giderse evde olacagı saat ise 19:00 olacak çok mu vicdansızca olur bu durum ?

Arkadasımda kaldıgı müddetçe yaptıgı tek şey ödevlerini yapmak ve akşama kadar oyun oynamak ve oturmak onun da 2 çocugu var ve şikayetler gittikçe sıklaşıyor kızım hakkında biraz da bu yüzden istiyorum etütü.

Fikirleriniz muhim benim için..

Şimdiden teşekkürler

Merhaba kk hatunları

6 aydır tekrar çalışma hayatına başladım, kızıma ise okul velilerinden sevdigim bir arkadaşım bakıyor.

Kızım 3. sınıfa geçti ve etüt merkezi konusunda artık düşünmeye başladım ama kafama takılan bir kaç konu var.

2.) Okuldan çıkış saatimiz 12.30 ve etüt merkezine giderse evde olacagı saat ise 19:00 olacak çok mu vicdansızca olur bu durum ?

Arkadasımda kaldıgı müddetçe yaptıgı tek şey ödevlerini yapmak ve akşama kadar oyun oynamak ve oturmak onun da 2 çocugu var ve şikayetler gittikçe sıklaşıyor kızım hakkında biraz da bu yüzden istiyorum etütü.

Şimdiden teşekkürler

yanlış açtın galiba canım, nereye taşıyım

Evet baya uzun 7ye kadar. 3 gün etüte 2 gün kursa da verebilirsin. Değişik bişeyler öğrenir. Enstrüman gibi.
Ama saat aralığı çok. Evde karşılayan bi abla da olabilir.

akşam 7 den önce biten bir yer yok mu? 7 çok geç gerçekten..
bizim okulda okul 2.30 a kadardı etüt 16.30 bitiyordu.. yani okulun etütü falan yok mu sizin okulda?

Etüt merkezlerinde başka neler yapılıyor önemli
Benim kızımın gittiğinde ödevleri yaptırılıyordu, ekstradan ingilizce, halk oyunları (ki sene sonu gösterisi oldu o derece ciddilerdi), geziler (müze, sinema, tiyatro) oluyordu.

Yani okuldaki gibi sırada oturmuyor saatler boyunca.

Yemek saatleri de düzenli idi.

yok etüt olmasın. daha cok sevecegi bi kursa gitsin. neyi seviyorsa ona. zaten cocuk yeterınce ders calısıyor. sabah okulda ders aksam da etütde ders. sıkılır valla. yüzmeye gönder ne bileyim o tarz yerlere gitsin. hobiyle ılgilensin. hep ders hep ders olmaz ki.

Etütte tüm gün ders yaptırmıyorlar bildiğim kadarıyla. Belli bir saat ders sonrasında oyun, resim, el becerisini geliştirecek çalışmalar vs. Bence mantıklı ama süre biraz uzun. 5 gibi alınabilse daha iyi olurdu. Ama imkanlar buysa elden bir şey gelmez.

Etüt merkezi, dershanelerden farklı bir yapıya sahip.
Amaçları aynı siz gibi velilerin çocuklarıyla, aileleri gelene kadar bir akraba gibi çocukla ilgilenmek, ödevlerini yaptırmak, oyunlarını oynatmak, çeşitli faaliyetlerle sanat ya da spor alanında bir şeyler kazandırmaya çalışmak ve sağlıklı beslenmelerine yardımcı olmak.
Hiçbir etüt merkezinin çocuklara derslerde yüzde yüz başarı sağlayacağı düşünelemez, sadece takıldığı ve anlamadığı noktalarda yardımcı olarak sorunu ortadan kaldırırlar.
Bence doğru bir tercih etüt merkezi, özellikle çok kapsamlı bir yer bulursanız daha iyi olur.

Son düzenleme:
Bence olur

Zira seneye arkadaşının evinde kızınız da rahatsız olur

Ama mesafe maliyet vs onu bilemem tabii

Şahsen ben rahat edemezdim kîmsenin evinde

Evde yalnız kalırdım ama sabah olurdu uyanır kahvaltımı yapar ders çalışır okula giderdim

bence çok ya.
hatta ben çocukluğumu yaşayamadığım her an için üzülürüm. çocuklar hep mutlu olsunlar istiyorum.
tabi her anne çocuğu için en iyisini ister. ben mesela oğlumu Allah izin verirse dersle boğmak istemiyorum. gülsün oynasın gezsin aktivitelere katılsın isterim. siz de bir spor ya da etkinliğe yönlendirseniz tabi çocuk da isterse.

hayat felsefem çocuğum mutlu olsun isterse limon satsın. ;) o yüzden benim söylediklerim tuhaf da gelebilir..

Arkadaşlar hep ders çalışma odaklı düşünmüş spor vs demiş de çocuğun 12.30 1900 arasında bakım ve gözetimi de var spora gitse Îki saat kalan zaman ne olacak

Imkanları iyi olan etüt merkezini çocuklar da seviyor

Öğretmen arkadaşımın oğlu 3-4 sınıflarda gitti yarıyıl tatilinde annesi ve ablası evde idi o etüde gitmeyi tercih etti arkadaşları ile oynar sinemaya vs gidermiş

Yani çocuk için orası sürekli ders olan bir yer değil

Benim oğlum seneye okula başlayacak okul 8.30 1700 arası

Artık çocukların hayatı böyle

Merhaba kk hatunları

Şimdiden teşekkürler
Hayır güzel bir etüt merkezi hiçte sıkıcı olmaz. Çok güzel etkinlikler, programlar yapan kurumlar var. Önemli olan doğru yeri bulmak.

İyi bir etüt merkezi seçerseniz kızınız için çok faydalı bile olacaktır.

Nacizane tavsiyem büyük yerler tercih etmeye çalışın. Küçük etüt merkezlerinde fazla kar marjı olmadığı için az eleman-çok iş mantığıyla hareket ediyorlar bu da sistemin aksamasına ve ortamın hijyenik olmamasına yol açıyor.

Seçtiğiniz etüt merkezinde ilk işiniz lavabolara ve mutfağa bakın. Yemek listesine bakın. Bir ana yemek bir de ara öğün oluyor genellikle.

Çocuğunuz okuldan geldiğinde üzerini değiştirebileceği, temiz kıyafetleriyle günü geçirebileceği bir yer olsun.

Etkinliklerini kontrol edin. İngilizce, yüzme, drama gibi dersler veriliyor. Ayrıca etkinlik salonları oluyor. Burada film izlenebiliyor ya da farklı şeyler yapılabiliyor.

Bunların hepsini birarada bulabileceğiniz yerler var. Çocuğunuzun gelişmi için biraz fazla ücreti gözden çıkarmanız gerekecek tabii.

Ben etüt merkezinde çalışmıştım canım.

Çocuklar okuldan gelir, üstlerini değişir ve yemek yerler.
Sonra öğretmenleri eşliğinde önce ödevler yapılır.
Eğer ertesi güne sınav vs varsa ona çalışılır.
Bir ara verilip çay saati yapılır onda da kek tarzı bir şey verilir.
Saat 7 ye kalan çocuklar nöbetçi öğretmenle bir etkinlik yaparak ya da film falan izleyerek bekliyorlar.
Hep ders yapılmıyor yani.
Umarım faydam dokunmuştur.

Çalışan bayanlar için çok faydalı elbette.

Ödevler öğretmen eşliğinde yapılıyor anneye de geç vakitte ödev derdi kalmıyor.

Merahaba canim. Ben de etut merkezinde ogretmenlik yaptim 1. 2. 3. Siniflara. Aslinda calisan anneler icin kurtarici. Ben sana soyleyim kendi sinifimda uyguladiklarimi

Cocuklar servisten gelir yemek yer biraz tenefus yapar sonra odevlere baslarlar. Odrvlerini kendileri yapar takildiklari yerde ben anlatirimm. Odev bitince ek calisma veririm yanlislarina bakariz(vakit kalirsa) sonra hergun 30 sayfa civari kitap okunur. Bu deduklerim yaklasik 3 saat suruyor
Geriye 2 saat civari zaman kaliyor bu arada satranc, scrabble, adam asmaca, hava guzelse bahcede iyinlar, film , resim tarzi etkinlikler oluyor. Tabii ders aralarinda tenefuslerde arkadaslariyla oynuyor. Boylece cocuk odev yapmis, test cozmus, kitap okumus arkadaslariyla oynamis olarak eve geliyor
Size sadece cocugunuzla kaliteli zaman gecirmek kaliyor. Fakat etutte her seyi yapiyor diye eve gelince tableti vermeyin eline hemen. Onunla vakit gecirin bazen deralerini tekrar edin bazen oyun oynayin.

Etutte dikkat edilmesi gereken konular ise
*ogretmen odevi kendi yapmamali cocuga rehber olmali
*yemek listesindeki yemekler eksik verilebiliyor buna dikkat edin. Etuttekiler gecistirir bi sekilde ama cocugunuza o gun o yemegi yiyip yemedigini sorun
*sinif cok kalabalik olmasin.

Akliniza takilan bir sey olutsa seve seve yardimci olurum

Back
X