• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alanlar

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.971
Puanlar
83
Kızlar merhaba geçen yıl içinde ev alanlardan yardım alabilir miyim acaba?
Özellikle ne kadara aldınız hangi ilde aldınız ve hangi bankadan kredi çektiniz bana yardımcı olur musunuz rica etsem

Yatırımlık ev bakıyorduk ancak etrafımızda herkes yatırımlık alma oturacağın evi al dedi aklımız karıştı şuanda oturduğumuz ev kira değil aile evi zaten

Yatırımlık ev bakıyorduk ancak etrafımızda herkes yatırımlık alma oturacağın evi al dedi aklımız karıştı şuanda oturduğumuz ev kira değil aile evi zaten
Ev alacaksanız oturacağınız evi alın derim bende,aile evinde sonsuza kadar oturacakmısınız peki bunun garantisi var mı.

Yıllardır aile evinde oturup bir anda evden çıkartılanlar var mağdur olup evinizi alırsınız duruma göre bakarsanız içine geçip oturup mı yoksa kiraya vermek mi diye 1+1 yatırımlık alıp sonra evden çıkmanızı isterlerse siz mağdur olursunuz.

Ev alacaksanız oturacağınız evi alın derim bende,aile evinde sonsuza kadar oturacakmısınız peki bunun garantisi var mı.

Yıllardır aile evinde oturup bir anda evden çıkartılanlar var mağdur olup evinizi alırsınız duruma göre bakarsanız içine geçip oturup mı yoksa kiraya vermek mi diye 1+1 yatırımlık alıp sonra evden çıkmanızı isterlerse siz mağdur olursunuz.
Yani açıkçası eşim öyle düşünüyor ama ben bunun garantisi olduğunu düşünmüyorum sonuçta tek çocuk değilki

aman cevreyi dinleyen hicbirseysiz kalir
zamaninda annem bir araba alacakti. evimizin zaten arabasi var, hevesi var diye ikinci bir araba alinacakti. yani en iyisine gerek yok. belli de bir butce vardi - dusuk bir butce ama ayagini yerden kesecek birsey alinir. annem tam birseyi dusundu "onu alma onla uzun yola cikilmaz (uzun yol icin zaten arabamiz var) , onu alma sanayiden cikmaz, onu alma satamazsin, onu alma cok eski...diye diye kadini soguttular, en son "onu alana kadar bunu alayim" diye butcesi 2yse 5lik arabalar begendi. sonra zaten eurolarin dolarlarin ve akabinde herseyin firladigi bir doneme girdik, enflasyonla eridi gitti ellerindeki para. kadin arabasiz kaldi. oysa alinmis alinmistir, bir tane alsaydi elbet satar durumu iyilesince daha iyisini alirdi.
ben de ankarada sudan ucuza toki bulmustum, birikimlerimle ve cok az krediyle rahatca alabiliyordum, 1+1
emlakciyla konustum, ailemle konustum. gitmeden o ilcede sosyal hizmetlerde calisan arkadasimi aradim "sana komsu olucam" diye. ilceyi soyleyip 1+1 diyince "sakin xyz konutlari deme bana" dedi, "biz oraya jandarmayla giriyoruz, cok kotu yerler. filmlerdeki meksika gibi kiyafet asiyorlar apartmanin icine" dedi😅 e haliyle tutmadim. ama depremde tokiler saglam kalinca tokilere ragbet oldu o ev kac kat arttirdi fiyatini. alsaydim alinmis alinmistir, uzun vadede elbet kâr ederdim.
en son gecen sene bir firsat cikti karsima, yikilmak uzere olan bir evdi. yikilacak da yenisi yapilacak da satilirsa %50si benim olacak. ilk birkac kisiye soyleyeyim dedim, hemen "aaa akıl isi degil" falan dediler. aklima gecmis deneyimlerim geldi ben de kimseye sormadim aldim gitti.
öderken zorlandim ama son iki taksitim kaldi, evi de cidden yiktilar yapmaya basladilar birkac kati bitti bile.
yani mantik ararsan bir sey yapamazsin
biraz gozu karartmak lazim.
hali hazirda bedava oturdugun evin varmis.
oturumluk guzel bir ev almaya da butcen yok anladigim kadariyla.
o zaman bir secenek kaliyor, ev almamak:)
onun yerine neden butcene uyan - seni cok yormayacak bir yatirimlik ev alip o evden aldigin kira parasina biraz ekleyip yavas zorlanmadan yavas kredi odemiyorsun ki?
bir sure sonra kiracidan aldigin para artacak ama krediye verdigin para ayni kalacak yani birkac seneye artik bankaya odedigin para gozune bile gorunmeyecek.
sonra kendi evinize gecmek istediginiz zaman onu satarsiniz pesinat yapar cok daha az taksitlerle cok daha guzel bir ev alirsiniz.
insanlari hic dinleme bence.
benim genc yasta birkac evi olan tanidiklarim var hepsinin ilk evi cirkin bir ev. zamanla o cirkini satip pesinatla daha iyisini ala ala bir mulk edindiler.
daha gectigimiz sene arkadasim izmirde iki odasi deniz goren bir ev buldu, bosandiklari icin acil satilsin diye uygun fiyata koyulan. ne kadar uygun da olsa trink diye cikarip alinacak para degil ama onlardan biraz zaman istedi, kendi zamaninda aldigi yatirimlik evi degerinin biraz altina ilana koydu hemen satildi. onu pesinat yapip bu evi aldi. aldiginda mayisti iki ay sonra esine de kendine de memur zammi geldi, ocakta bir zam daha geldi, iki aya tekrar gelecek...maaslari artarken banka kredileri ayni duruyor.
yani bence kulagini kapat seni zora sokmayacak yatirimlik bir ev al ki zamani gelince oturumluk ev alman kolay olsun

Yani açıkçası eşim öyle düşünüyor ama ben bunun garantisi olduğunu düşünmüyorum sonuçta tek çocuk değilki
Hiçbir zaman garantisi yok ki, tanıdığım birinin başına geldi 10 küsür yıl abisinin evinde oturdu, içinde yaptırdı evin herşeyini mutfak dolabı mermeri,iç, dış kapılar, parke, tuvalet, banyo aklına ne gelirse abisi ile konuşup abide sen ölünceye kadar otur dedi seni asla evden çıkarmam filan ki maddi durumu gayet iyi abinin ama sonra birden çıkardı işte içi vs yapılınca birazda dolduruşa geldi çıkardı kadını.

Ne kadar paran var ne kadarlık ev arıyorsun

bana da tam tersi yatırımlık al diyor bu işi bilenler. İlk ev için istediğim eve uygun değil benim bütçem 13 15 milyon istedigim ve kirada oturduğum ev şu an. Bu nedenle boşver uygun ev al kiraya verirsin diyen çok. Ama sizin bütçeniz uygunsa aladabilirsiniz tabi.

Hiçbir zaman garantisi yok ki, tanıdığım birinin başına geldi 10 küsür yıl abisinin evinde oturdu, içinde yaptırdı evin herşeyini mutfak dolabı mermeri,iç, dış kapılar, parke, tuvalet, banyo aklına ne gelirse abisi ile konuşup abide sen ölünceye kadar otur dedi seni asla evden çıkarmam filan ki maddi durumu gayet iyi abinin ama sonra birden çıkardı işte içi vs yapılınca birazda dolduruşa geldi çıkardı kadını.
Aynen öyle. Mesela eşim cam balkon vs istiyor ama ben istemiyorum çünkü o masrafa değmez

Aynen öyle. Mesela eşim cam balkon vs istiyor ama ben istemiyorum çünkü o masrafa değmez
Hiç yapmayın derim sonra ettiğiniz masrafla kalırsınız yukarıda bahsettiğim olay yeni değil çok uzun zaman oldu, abisi onu çıkarınca evi kiraya verdi ki o evden gelecek paraya ihtiyacı yoktu kadın elinde ki parayı eve harcadı taşınırken borç harç yaptı,bu sadece verdiğim bir örnek,başka bir tanıdıklarımın başına gelende var kardeşler arası yok sen çok oturdun artık ben oturacagım gibi vs.

Hiç yapmayın derim sonra ettiğiniz masrafla kalırsınız yukarıda bahsettiğim olay yeni değil çok uzun zaman oldu, abisi onu çıkarınca evi kiraya verdi ki o evden gelecek paraya ihtiyacı yoktu kadın elinde ki parayı eve harcadı taşınırken borç harç yaptı,bu sadece verdiğim bir örnek,başka bir tanıdıklarımın başına gelende var kardeşler arası yok sen çok oturdun artık ben oturacagım gibi vs.
Evet haklısınız

Kızlar merhaba geçen yıl içinde ev alanlardan yardım alabilir miyim acaba?
Özellikle ne kadara aldınız hangi ilde aldınız ve hangi bankadan kredi çektiniz bana yardımcı olur musunuz rica etsem
Oturduğumuz evi 1.5 yıl önce eşim 2.5 milyona aldı.Kredi çekmeden aldı.Birikimi vardı peşin aldı.Ama içine de özel olarak masraf edince 3 milyonu buldu.Ben de kendim bir ev aldım 2025 aralık ayında.Sıfır daire 3 milyona aldım.Ben de evimi satıp aldığım için kredi çekmedim.Sadece bir iki tane altın bozdum.İki ev de doğuda bir ilde alındı.

Ne kadar paranız var? Oturacağınız bir ev ne kadar eder tahmini, yatırımlık ne kadar?

Bizim oturduğumuz evler 15 milyon civarı. Yatırımlıkla arasında uçurum var ancak kira daha avantajlı. 15 milyonluk kirası 45 bin, 4 milyonluğun 22 bin gibi. O yüzden yatırımlık almayı tercih ediyoruz.

ama bunca sene bedava oturmussunuz, icini güzelleştirseniz, gerekirse tesisati fayanslari dolaplari vs yenileseniz size evini hibe eden insana da iyi olmaz mi?
on sene birinin evinde oturup bir artı değer katmamak da kötü.

Geçen yıl 3,5 milyona aldık peşinatı 2 yıl önce 1,5 milyon vermiştik, kalanı taksit. Kirada şimdi 22 bin tl.

ama bunca sene bedava oturmussunuz, icini güzelleştirseniz, gerekirse tesisati fayanslari dolaplari vs yenileseniz size evini hibe eden insana da iyi olmaz mi?
Ev bakımlı zaten . Kiracıdan sonra güzel bir bakım yapıldı ancak cam balkonu yok

Hibe kısmı karışık aslında yani ailesi bize istediğiniz kadar oturun diyor ama tapu vs vermediler öyle şahsi malımız diyemeyiz

Back
X