Ev alışverişi

Oda var tabii ama çoçuk olunca biraz aburcubur ada yatırım yapıyoruz, onun haricinde evin eksiklerini almaya çalışıyorum dediğin gibi liste yapayım birde öyle deneyelim, eşimde haftalık al diyor bir giriyorum şuda eksik buda eksik oluyor doğru aslında
Kesinlikle öyle yapın, abur cubur içinde sınır koyun. Ben buzdolabına yapışkanlı kağıtlardan asıyorum ne bittiyse hemen gidip yazıyorum. Abur cubur içinde yine alacaklarınızı belirleyin. Asıl fazla paranın gittiği yer abur cubur zaten en çok bunu listeleyin bence 😌 umarım düşürürsünüz giderleri 🙏🏼

Kızlar evliyim çoçukda var, ya markete giriyoruz 500, 600 dan aşağı çıkmıyoruz, sonrasında yok süt bitti yok ekmek efendim sebze bitti gene sürekli bişey çıkıyor 100 küsüre hafta içi gider sonraki hafta bir daha alışverişe, yani görseniz evde 10 çeşitde pişmez ben sabah kahvaltı yaparım eşimde yapmıyor çoçukda fazla yemez zaten akşamda sebze yemeği, çoçuğa da çorba pilav felan biz pek yemeyiz pilavı felan, etde tüketmeyiz zaten kurbanda kalanlar halen buzlukda etde almayız bir çoçuğa alırsak hazır köftelerden felan, yani ben mi tutturamıyorum bu alışverişi anlamadım gitti hep böyle, diyorum bu ay az harcayayım yok olmuyor yani 😒sizde durumlar nasıl
hayat gercekten cok pahali turkiye'de..

haftalik ne pisireceginizi dusunun. menu yapin az cok. kalem kalem plan seklinde degil. soyle kaba taslak bes gunluk yemek dusunun. kalani yer misiniz yanina pilav yapip yer misiniz kendi evinizin duzenini kendiniz bilirsiniz. markette belirlediginiz menu disinda, tuvalet kagidi, deterjan sut gibi ana ihtiyaclar disinda baska seye el uzatmayin. evde eksik listesi yapin. liste disina ne olursa olsun cikmayin. ummadiginiz bir indirim gorursunuz almak karli olacaktir o zaman alin. ama baska urunlere bakmayin. markete tok gidin.

biz de haftasonu yapariz alisverisimizi. hafta ici acil bir sey olursa aliriz. olmazsa eksilen bir sey icin markete gitmeyiz. idare ederim bir sekilde. cunku bir tane ihtiyac icin gittik mi yanina baska seyler de aliyoruz.

firsatiniz varsa sebze meyveyi pazardan alin, marketten degil. gittiginiz markette bazi urunleri bulabiliyor olabilirsiniz ama mesele temizlik malzemeleri orada pahali olabilir. gitmisken hepsini bir yerden alalim demeyin. bir kac marketi takip edin. indirim takip edin. az az kâr edebilirsiniz bu sekilde. bir de dolapta kurbandan, yazdan koydunuz seyler vardir. onlarla menu ayarlayin. illa et aramiyorsaniz bakliyatlardan pisirin.

Bazi seyleri toptan alin uzun vadede bozulmayacak olan seyler. Daha uyguna geliyor.

istediginiz kadar cabalayin hayat pahaliligi var. belli bir miktar altina inemez aylik alisverisiniz. Allah yardimcimiz olsun hepimizin.

Back
X