• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alışverişi ve öfke

Size ne deseler itiraz etmişsiniz. O kadar sinir oldum ki 18 sayfa da 2-3 sayfa okudum. Adam size 5000 veriyor, o almıyor diye siz de bebeğinize et, muz almıyorsunuz. Çok tebrik ederim. Harikasınız. Ama merak ettim o parayı ne yapıyorsunuz? Hani netten alışveriş yapmiyor, market falan da olmayan bir yerdesiniz ya ondan sordum.
Size önerim acilen ikinciyi yapın düzelir 🤮
Şimdi bende okudum,aylık 5 bin veriyormuş insan o para ile çocugunun ihtiyaclarını alır niye ben alayım o alsın sadece cocuguna alacaksın zaten 9 aylık zaten ek gıda zamanı az az alıp koysa o cocuga fazla fazla yeter.

Şimdi bende okudum,aylık 5 bin veriyormuş insan o para ile çocugunun ihtiyaclarını alır niye ben alayım o alsın sadece cocuguna alacaksın zaten 9 aylık zaten ek gıda zamanı az az alıp koysa o cocuga fazla fazla yeter.
Benim çevremde de var böyle biri. Çocuk ergenlige girerken biraz fazla sıkıntı yasadı, ne anne ne baba ilgilendi. Baba çalismaktan fırsat bulamadı, anne de sadece gezeyim, alış veriş yapayım derdindeydi. Parası psikologlara gidecek de harcayamayacak diye odu patladı. Çocuğu daha 6.sinifta yatiliya gondermeye çalıştı. Sonra adam vefat etti. Çocuk şimdi 11. Sınıf. Yarım yamalak yaşıyor işte.
O yüzden konu sahibi de parasının hayrını görsün inşallah. Karı koca el kadar bebeden para kıskanıyorlar

Kesinlikle katılıyorum cimri değil bencil cimri olan birisi kendinede harcamaz.

Yıllar önce böyle bir tanıdığım adam vardı uzun zaman oldu adam dışarıda yiyip içer evine gidince elleri kolları bomboş hatta bir bakkal amcamız vardı adamın yüzüne yüzüne demiş evinde çolugun çogunla yesene diye niye böyle yapıyorsun en basiti bir kola alsa dışarıda içerdi.

Benim de 3.5 yaşında yeğenim var ailede ki tek torun ,doğdugunda bağışıklık düşüktü bazı şeylere alerjisi vardı şimdi çok şükür iyi ama hala takipli iki lokma yesin diye gözünün içine bakıyoruz.

Doğdugunda bez alerjisi cıktı mesela,doğru bezi buluncaya kadar ailecek alamadığımız bez kalmadı.
Yeğeninize çok geçmiş olsun. Allah sağlıkla büyütsün.

Doğru demiş, böylelerini etrafın da ayıplayıp utandırması lazım ama utanmaya yüzü de yoktur.
Dün bir baba okudum kapalıçarşı esnafı gibi öğle yemekleri iyi olduğundan evdekiler yemedi diye rahat edemeyen, mahcubiyetle yiyip telafi etmeye çalışan. Mekanı cennet olsun. Böylesi de var arkasından rahmet okutan.
Bir de konudaki gibi şuursuz insanlar var maalesef.

Hep öyle yapıyordum zaten yarım yamalak alıyor birde en azından birlikte gitsek o yoksa başkasına bakarım gözüme aklıma gelmeyen bişey çarpar mesela ama yok ve bunu sorun ettim diye surat yapıyor tersine çekiyor
Ablacım adam seni hiçbir zaman götürmez çünkü cimrinin önde gideni. Sizi mağdur etmekten de hiç çekinmiyor. Bulamadım edemeedim diyor ya geçsin bunlari

Ay yok izin vermiyor değil evim çok uzak ben çıkamıyorum ama duygusal olarak da maddi olarak da cimri
Bu durumda hemen niye çocuk yaptınız ya. Çocuk rizkiyla gelir ama planınida anne baba yapmalı. Bu zor durumda çocuk için niye acele ettiniz.

Bu durum bariz ekonomik şiddet. Sen söyle ben alırım cümlesi, ekonomik kontrolü elinde tutma cümlesi. Siz bitki gibi durun, en ucuzundan karın tokluğuna (yarı tokluk) evde oturun demek. Masraflarınız ne olacak? Mutfak masrafından kaçan, sizin diğer ihtiyaçlarınıza nasıl yaklaşıyor? Gitgide daha da kısacak. Mesela bir yatırım yaptı veya borca girdi. Kısılacak kalem, evi yani siz olacaksınız. Adam ekonomisini bekar erkek gibi yürütüyor. Buradan ekonomi meseleniz siz çalışmadıkça dönmez.

Size ne deseler itiraz etmişsiniz. O kadar sinir oldum ki 18 sayfa da 2-3 sayfa okudum. Adam size 5000 veriyor, o almıyor diye siz de bebeğinize et, muz almıyorsunuz. Çok tebrik ederim. Harikasınız. Ama merak ettim o parayı ne yapıyorsunuz? Hani netten alışveriş yapmiyor, market falan da olmayan bir yerdesiniz ya ondan sordum.
Size önerim acilen ikinciyi yapın düzelir 🤮
Harçlık dediği belkide odur ? Valla file market bana uzak ama bebeğime istediğim şeyler orda bıldırcın eti somon meyve suyu vs ordna alıyorum otobüse binip gittim valla onca yolu ,bebeğim herşeyden önce gelir cunku

Bir buçuk yıllık evliyim ve ev alışverişini genelde eşim yapar üç beş kez birlikte çıkmışızdır evimize kurban bayramı dışında et misafir geleceği zaman harici girmemiştir ki hamile ve lohusalığım dahil iyi beslenmeliydim ama bunu bilmiyor herhalde diye geçiştirdim bu hafta ise bir haftadır evde tuz dahil herşey bitmişti bebeğimin süt alerjisi var haliyle ikimizde herşeyi tüketemiyoruz markete birlikte gidelim de bakayım gözüme çarpan bişey olur dedim bugün gidemeyiz şimdi olmaz diye diye bir hafta oldu bugün de evde bişey kalmadı ki pişireyim yemek ne var dedi bişey yok dedim sonra aradı markete geldim söyle dedi hiçbişry yok deterjan bile diye sitem ettim ki birlikte gideceğiz sandım acil olanları aldı çıktı ama kızdım kırıldım bir insan hiç mi düşünmez bunlar evde ne yiyip ne içiyor aman şunu da alayım ha alır ama kendi merak edip istediklerini şimdi konuşunca istedin aldım ya sizi muhtaç mı ettim ne dram yapıyorsun diyor bu dengeyi nasıl sağlarım?
Korkuyor sanırım sizi götürür çok para harcarsınız diye cimri mi eşiniz bana biraz cimri geldi deseydiniz ya sen hayırdır birlikte gidicektik benim bakmam gereken şeyler vardı ne kadar gıcık bir durum

Ay pazar günü uyuyakaldı başında dikildim kalk diye yağmur var taşıyamayız dedi pazartesi son kalanları uydurdum dün de misafirliğe gidecektik erken gelmişti markete ne ara giderix diye sordum tamam ya yemek yiyorum diye kestirdi yani defalarca söyledim de lohusayken süt sağma makinası lazımdı onu bilr geçiştirdi alana kadar işim bitti öylr yani
Kartı falan yokmu bunun isteyin ver diyin beceremiyorsun bir haltı ben gidip alcam Kıptı ya hiç sevmem böyle erkekleri ben bazen canım sıkılıyor diye eşime diyorum eve meyve lazım çıkalım birlikte o heralde sanıyor mevzu meyve olurki işten dönerken arıyo ne aliyim meyve o zaman bile çok sinirleniyorum alma birşey diyip telefonu yüzüne bile kapattığım olmuştur eve gelir bidaha birlikte gideriz yoksa dar ederim ona o gün o evi 😀

Şampuanla nasıl bulaşık yıkadınız ya😲 Et işini tam anlayamadım,vejetaryen mısınız yoksa pahalılıktan dolayı mı alamıyorsunuz et?konu sadece uzaklık mı?Bazı garip adamlar karısını çarşıya ,pazara ,markete göndermiyor,öyle biri mi bu adam?

Eşiniz sizi insan olmanın en temel haklarından birinden mahrum bırakıyor farkında mısınız? Bir insan eşinin çocuğunun karnını doyuramıyorsa, hele ki bunu sırf keyfinden yapmıyorsa nerede onun kocalık vasfı? Yarın bigün allah korusun hastalansanız bu adamın size nasıl bakacağının fragmanını yaşıyorsunuz şuan. Bu adama çocuk vererek çok büyük hata yapmışsınız, bari evliliğinizi sürdürerek hataya devam etmeyin.

Back
X