Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

başka gelişmeler olmuş görmemişim.

konu sahibi arkadaşım eğer nişanlın isteseydi ve orta yol bulsaydı dönerdin sen gibi anlıyorum. o çoktan pes etmiş.

sorun sadece ev değil demek ki daha öncesindeki şeyler de birikmiş, o da arada soğudum deyip gidiyormuş zaten.

unutmaya çalış artık ne yapalım, başka çaresi yok. nişandaki aile sorununu pek bilmiyorum ama o seninle ilgili değil ki aileni de hoş görseydi keşke , sen toparlamaya çalışmışsın...

ne kendi aileni kat ne eşinin ailesini . ikiniz çalışıp ikiniz ödeyeceksiniz, ikiniz yaşayacaksınız . kimseye söz düşmez

Hayırlısı olsun arkadaşım, ben hep öyle dua ettiğimden, olan her şeyin hayırlı olduğuna inanırım ve eninde sonunda "iyi ki böyle olmuş " diye şükrederim.

Gez, gör, eğlen, öğren zamanı o halde...

Yeni yerler, eski dostlar çok iyi gelir, dünyanın muhteşem güzelliklerini görmek için harika zaman, umarım fırsatın olur, dünyaya bir de şu an bulunduğun ruh haliyle bak, inanılmaz farklı gelecek.
Sevgiler...

Hayirli olur insallah. Alismaya calisma donemindeyim henuz..

Sevdigim, karisi olmayi diledigim adamdan 'hic mutlu olmadim, sevmiyorum' sozlerini duymus olmanin verdigi fena bi kalp kirikligiyla atlatmaya calisiyorum malesef..

Keske 'denedik, olmadi, hayirlisi olsun' diyebilecegim bir son olsaydi belki daha onurlu olurdu..

Simdiyse acim, kirginligima kizginlikta eklendi..

Allahim buyuk. O bilir artik gerisini..

çok kötü hissediyorum gerçekten. para konularında çıkan sıkıntı anında "paragöz" damgası yemeye yol açıyo :(

ben evin tapusunu tamamen istemedim üzerime hiçbi zaman. kaldı ki şu durumda zaten evi tamamen kayınpeder almış oldu resmiyette. Yaptığımız ödemeler karşılığı senet alalım istersen diye iğneleyici laflar duydum bugün nişanlımdan. Her lafım bana, aileme güvenmiyo musun, o zaman bitsin şimdiden diye karşılandı :( çok haklısınız, o tapu üçümüzün de üzerine olmalıydı. Daha aramızda nikah bile yok, 10 senelik kocam değil ki niye güveneyim. neler okuyoruz burda...

Daha ailemin olaydan haberi yok, tepkilerini biliyorum. Anında yüzüğü çıkar diyecekler. Çıkarmalı mıyım?

Paragöz olan sen değilsin ki arkadaşım onlar. Yıllarca sıkıntı çekeceksin . Kredi ödeyeceksin. Ev onların üzerine olacak. Boşanma olsa hak idda edemeyeceksin. Karşındakiler iyi niyetli değil de dolandırıcı olsalardı ne yaparlardı .AYNEN BUNU. Nışanlın da ailesine ev alma derdindeyse ne maddi ne manevi evliliğin , bir insanla hayat arkadaşı olmanın ve onun ve doğacak çocuklarının sorumluluğunu almanın ne olduğunun farkında değil. Hiç tekin insanlar değil bunlar. İlerde bunların paragöz tutumlarından ve hak yemekten korkmamalarından çok çekersin. Dolandırıcıların en bariz özelliği kendilerini melek kalan tüm insanları fesat kötü niyetli göstermeleridir. Ailenle konuş aynı şeyleri söylerler san. Çalışıyorsun. Niye ateşe atacaksın kendini.

Son düzenleme:
eski nişanlımın annesiyle konuştum bugün. bana çok kırgın olduğunu söyledi. bizden korkmana gerek yoktu kızım, senin hakkını kimse yemezdi dedi. ben seni hep oğlumdan üstün tuttum, kız çocuğusun sen çünkü. babanla her yolu konuştuk, emlakçı bizi yönlendirdi. sizin ikinizin kredi çekmesi halinde iki eksper ücreti, iki dosya masrafı, iki tapu harcı gibi ücretler çıkarmış. hiç bi zorluğa girmeyesiiniz. daha yeni evli olcaksınız, elinizde kalanı verin diye en iyi yolun bu olduğunu düşünerek seçmiştik dedi. benim kızlarımın kayınpederleri oğullarına ev alsa, yardım etse biz teşekkür ederdik, senin baban ise bize bu olanrları şık bulmadığını söyledi.. zaten baban her türlü ödemesini senetle yapar, sizde öyle yapacaktınız. güvenmemeniz için bi neden yoktu ..sevinemedik biz, çok kırıldık dedi.. hiçbir evlilik ayrılmak için kurulmaz ama allah korusun öyle bi durum olsa veya ölüm olsa benim kızlarım o ev babamın mı diyecekti, benim kızlarım oğlumdan önce senin hakkını teslim ederdi. biz seni hiç bi zaman kızlarımızdan farklı görmedik. yaşanmış bi çok sorunu da sadece senin için görmezden geldiki sineye çektik dedi.. ha sen belki bu durumu sezemedin ama baban susturmalıydı seni. kızım bak ne güzel size yardım ediyolar, ev alıyolar, sıkışmayın diye tüm borcu yükleniyolar demesi gerekirdi, o bile bu olayı etik değil diye değerlendirdi dedi..ççok üzüldüm ve ezildim bu konuşmaları dinlerken..

şimdi bilemiyorum. acaba biz geçekten iyi düşünmeyi unutmuşmuyuz? her şeyin altından bi kötülüğün çıktığı bu dünyada çok mu kirlenmişiz?
kesinlikle inanmayın derim.nişanlılıkta herşey güllük gülistanlık
ama evlenip o eve girince değişiyor ki nişanlınız şimdiden ne olduğunu göstermiş.
vaktiniz olursa benim konularıma bir bakın .bende ev mağduru oldum hemde nasıl...
nişanlışken o el üstünde tutan kv evlelinince ağzıma etti. bir evin bir çocuğuydu sözde kızları yoktu beni çok severdiler kimseye eszdirmezdiler vss.
ama yaşananlar çok başka .
bu yüzden sakın pişmanlık duymayın..

kesinlikle inanmayın derim.nişanlılıkta herşey güllük gülistanlık
ama evlenip o eve girince değişiyor ki nişanlınız şimdiden ne olduğunu göstermiş.
vaktiniz olursa benim konularıma bir bakın .bende ev mağduru oldum hemde nasıl...
nişanlışken o el üstünde tutan kv evlelinince ağzıma etti. bir evin bir çocuğuydu sözde kızları yoktu beni çok severdiler kimseye eszdirmezdiler vss.
ama yaşananlar çok başka .
bu yüzden sakın pişmanlık duymayın..
Kız konu 2013 Ün konusu :-) O okypete

Back
X