Ev alma asamasinda yasanan sorunlar

İste iletisimsizligin nedeni de duygularinin azalmasiymis.. Kimse sesini duymak istemedgi birini aramaz. Ev de alip evlenmek istemez.. Vesile olmus, hayirlisi olmus. Evi planladgimiz gibi 3kisinin uzerine alsak, beni sevmeyen adam icin ev borcuna gircekmisim bide..Kurtulmak icin ugrascakmisim.

Daha olayin ertesi gunu seni cok seviyorum diyen adam bugun sevmiyorum diyebildi.. Ne diyim ki. Allah buyuk..

bak sen de görmüşsün aradaki dengesizliği.. bi seviyorum bi sevmiyorum o ne öyle zaten sağlam kişiliğe sahip olsa net karalar alıp bu tarz krizleri daha kolay aşabilirdiniz, ailesinin fazlasıyla etkisi altında olduğunu düşünüyorum

ayrıca bide şöyle bi durum var.İlk sorununuzda sana olan hisleri bitiyorsa Allah tan nişanınız sorunlu olmus. ya hiçbir sorununuz olmasaymıs ya evlendıkten sonra olsaymıs hemen bitermiş sevgisi.Bence annenın yanaklarında öp o ole davranmasaymıs gercek duygularını bilemiycekmişsin .

Evi de alamamislar bu arada. Tapu isi olmamis. Yari parasini vermisler senet alip, tapuda sorun cikmis nolmussa.

Beddua etmeyi hic istemezdim ama kendi bencilliklerine benim hewesimi kursagimda biraktilar, ev onlara da yar olmamis...

öncede yazdım şimdide yazıyorum;

bence iki tarafta iyi niyetli,sizde,eski nişanlınızın aileside,sadece iletişimsizlik sorunu olmuş,nişanı atmak yerine sadece birsüre kafa dinlemeyi seçseydiniz,bu süre içerisinde iki tarafta daha sakin düşünebilirdi.

eski nişanlınızın aşk bitti demesine üzüldüm,bunu samimi duygularla söylediğine inanmıyorum,biranda nasıl bitebilirki,birsüre sonra yaptığı hatanın farkına varır gibi geliyor ama o zamanda gururundan gelip size söylemez,keşke görüştüğünüzde daha farklı konuşmalar geçseydi aranızda,sorsaydınız gerçekten sevmiyormusun diye,ev konusuyla ilgili düşüncelerinizin sebeplerini anlatsaydınız,olgun insanlarsınız,konuşarak çözülebilirdi.

Zaten takilari alip verelim diye bulusmadik. Hatta ben yuzugumu takip gitmistim. Onun takmadgini gorunce cikardim. Konusmayi ben istedim. Buz gibiydi geldgimde. Konusmaya calistim, esasen bu surecte neye kirildgimi anlatmaya basladim ama kesti. Zaten derdinin para olmadigini biliyorum sorun bende dedi. Sence seni niye aramadim? Niye ozlemiyorum dedi.. Yani beni sewmedgi icin boyle oldugunu anlatti, sevse illaki orta yol bulunurdu.

Bunlar disinda sitemlerini de dile getirdi tabi. Yasananlardan utandgini, sogudugunu. Ailesine karsi mahcup oldgunu vs.

Normalde de tartistgimizda sogudum, biraz yalniz kalalim derdi ve hep seni cok sewiyorum diye geri donerdi. İlk defa beni sevmedigimi, sevimli bulmadigini, cekici gelmedigimi soyledi..

Ev olayi vesile olmus oldu. Asil sorun ondaymis.. Daha hala bugun bile bi ay olmadi nisanlanali.. Be adam ne diye ele gune duyurduk o zaman?

çok üzüldüm ayrılmanıza diil ama nişanlının seni yarıyolda bırakmasına bu olay evi mevi geçmiş artık ............ hakkında hayırlısı olsun...
her şerde bi hayır vardır........

bukadar ıyı nıyetli insanların ev alırken neden yaşayacak kişiye sorma gereği duymadığına şaşırdım

tabı herşey olup bitmiş kadın övünmüşte övünmüş yok kızları hakkını teslim edermişte bılmeme ne varsayımla konuşmak kolay tabı

üzme kendını demekki senın için daha hayırlısı var

Son düzenleme:
Zaten takilari alip verelim diye bulusmadik. Hatta ben yuzugumu takip gitmistim. Onun takmadgini gorunce cikardim. Konusmayi ben istedim. Buz gibiydi geldgimde. Konusmaya calistim, esasen bu surecte neye kirildgimi anlatmaya basladim ama kesti. Zaten derdinin para olmadigini biliyorum sorun bende dedi. Sence seni niye aramadim? Niye ozlemiyorum dedi.. Yani beni sewmedgi icin boyle oldugunu anlatti, sevse illaki orta yol bulunurdu.

Bunlar disinda sitemlerini de dile getirdi tabi. Yasananlardan utandgini, sogudugunu. Ailesine karsi mahcup oldgunu vs.

Normalde de tartistgimizda sogudum, biraz yalniz kalalim derdi ve hep seni cok sewiyorum diye geri donerdi. İlk defa beni sevmedigimi, sevimli bulmadigini, cekici gelmedigimi soyledi..

Ev olayi vesile olmus oldu. Asil sorun ondaymis.. Daha hala bugun bile bi ay olmadi nisanlanali.. Be adam ne diye ele gune duyurduk o zaman?

çok dengesiz biriymiş demek ki. ev almaya gidene kadar aklı neredeydi? bence bu adam için değmez bile üzülmeyin, erkenden gerçek yüzünü görmüşsünüz.

senin derdinin para olmadığının biliyorsa ne diye ailesine karşı mahçup olsun..
sen tabiki olaylara dahil olacaktın bunu normal bulmaması çok saçma..
korktuğun eniştem para verdi tapu istemedi diyor ama senin bundan haberin bile yok..
üstelik haberin olmalıydı sonuçda o ev için borçlanan sadece nişanlın olmayacaktı.. sen de eniştesine borçlanmış olacaktın..
ayrıca sen eniştesinin para vermesini istemedinki sadece babasından peşinat için destek istedin..
şu an konuyu getirdikleri yer çok anlamsız bir yer..
nişanlın vicdanını rahatlatmak için kendi bahaneleri bulmuş.. sense haklıyken kendini suçlu hissediyorsun..

tartışmada soğumak da nasıl bir şey öyle.. bu kadar kolay mı soğumak.. evlilikte neler yaşanıyor yine aynı yastıkta yatılıyor..
ailen diyelim ki hatalı bunun bedelini sen sürekli ödeyecekmiydin.. neden üstüne böyle bir yük alıyorsun..
en azından sana deseydi ailen gelmese sorun olmaz değil mi diye..

nişanlandığınız günden beri mutsuzda senin bundan niye haberin yok..
çok saçma sapan bir durum yaa.
son yazdıklarını okuduktan sonra üzüldüm..sana gaz vermiş gibi olduk ayrılmanıza sebep olduk sanki ama, sonuçta bu yazdıklarım da gerçek..
nişanlının zaten gözünde yokmuşsun, olsaydın zaten bunlar yaşanmazdı..
sizin ev almadan önce çözmeniz gereken başka şeyler varmış aslında..
ne diyeyim hayırlısı..

Allah'ım sen dengesiz heriflerden,böyle kendini bilmezlerden, yaşı 35 olup aklı 15 olamamışlardan
uzak tut yarabbim.. Ağzım açık kaldı.. Allah seni korumuş:ssz:

Bu olaylarin tapunun, paranin babalar arasinda konusulmasi, ailesinin tum hevesinin, mutlulugunun yarida kalmasi, benim niye beni dahil etmediniz yonunde serzenislerim, o ew aldik diye cok mutluyken benim baska seyleri sorun etmem vs. Vs. Onu mahcup eden, sogutan bunlarmis..

Hayirlisi olsun..

Bgn bulustuk kendisiyle yuzukleri, takilari vermek icin. Sikintidan yuzunde kocaman garip garip seyler cikmis. Cokmus.cok mutsuzdu.sinirliydi..
Ailesinin tum mutlulugunun ve gururunun bi anda bittigini soyledi. Benim derdimin tapu olmadginin farkinda, zaten paraya duskun olmadgimi bilir.

Beni aramadgindan,olaya dahil etmedginden sikayetlenmek istedim. Hevesim yoktu, artik bana sevimli gelmiyodun. Nisanlandgimz gunden beri mutsuzum. Her adimimiz bi sorundu. Sesini duymak istemiyodum dedi. Artik sevmedigini cok sogudugunu soyledi..

Ev konusu vesile oldu belkide. Nisanda ailemin cok buyuk terbiyesizligi oldu, zor toparlamistim. Sogumakta hakli. Sevgi bitti. Sira bende insallah..

Burada öyle hikayeler var ki, adamın ailesi yüzünden kadının tüm psikolojisi çöktüğü yetmezmiş gibi eşi de ailesiyle bir olup kadını daha da beter ediyorlar. Ama neticede ağızdan dökülen bir iki "soğudum" lafından sonra iş ciddiye binip de ayrılma söz konusu edildiğinde "ben eşimi seviyorum yuvamı yıkamam" oluyor mesele,kadın eşinin paçasına yapışıyor adeta.Kadınlar bile böyleyken senin nişanlın ne nazlıymış öyle, ayıp ettiyse ailen ayıp etti, sen düzeltmeye çalıştıysan senin suçun ne? Sen de ailene hak verip durumu düzeltmek yerine körükleseydin sonuna kadar haklıydı da şu an resmen kuru bahane üretiyor, ya da dediğim gibi pek nazlı pek hassas, yaramaz.

Ayrıca o insanlar pek iyi niyetli olsalarmış ne olursa olsun karşısındaki insan yanlış anlamasın, kafasında soru işareti kalmasın diye en azından bu meseleyi bir kez açıp yine kendi bildiklerini teklif ederdiler. Ben halen iyi niyet göremiyorum. Çünkü adeta sen yanlış anlayasın diye çabaladılar. Yani annen büyük hata yapmış ama senin suçun ne, ailenin her yaptığını senden çıkaracaklarsa ohoo. Üzülme gerçekten.

Aklınca senin canını acıtmaya çalışmış, hınçlı öfkeli olduğu çok belli, derdi seni haksız çıkartmak,kötü hissetmeni sağlamak..

Sırf sana yanıt vermek için üye oldum siteye. Benzer bir olayı yaşadığım için ilgimi çekti sanırım. Sana söylemek istediğim şey düşündüğün yaptığın her şeyin normal olduğu, seni olumsuz düşüncelere, güvensizliğe iten onların davranışları:
1-Sana sormadan kendileri, kendi isteklerine ve tercihlerine göre seçtiler evi.(bencillik, emir-vaki)
2-Tapuyu kendi üstlerine ödemeyi sizin üstünüze yüklediler.(Güvensizlik, kendini garantiye alma, açıkgözlük)
3-Nişanlın seninle değil de onlarla karar veriyor.(Sana güvenmiyor, seni çantada keklik sanıyor, senin değil ailesinin ve kendi hayallerinin peşinde koşuyor.)
4-Tüm olumsuz düşünce ve davranışları onlar sergilerken seni suçlamaları, psikolojik baskı kurmaları, seni suçlu-paragöz gibi kendilerini ise iyilik meleği gibi göstermeleri ise çok ayıp. Zeytin yağı sendromu bu. Sen bile kendinde hatalar ararken, hiiiç toz kondurmuyorlar ya kendilerine. Ciddi hastalıklı tavır.
5-Ex nişanlının ayrılık tavrı ise............ durup durup "iyi ki böyle" olmuş demen ve şükretmen için en güzel sebep. Senin canını acıtmaya çalışıyor.Baktı her şeye "evet" demiyorsun şımarık çocuklar gibi küsmeler, gurur abidesi tavırlar. Bence seni sevmemiş, bence kimseyi de sevmez. Bencil ve düşüncesiz. Yüksek olgunluktaki insanlar ayrılırken bile karşısındaki üzülmesin kırılmasın terbiyesiyle hareket eder.
6-Bence annen onların iç yüzünü hemen anlamış olabilir, Anneler hisseder. Babana da helal olsun onca şeye sadece "şık olmamış" diyebilecek kadar nazik buldum kendisini.

Şu an kafanın karmaşasıyla olayı net değerlendiremiyorsun. Ama emin ol, haklısın. Hala "hatalı mıyım" diye düşünmen, senin iyi niyetini ve nezaketini ortaya koyarken, onlar seni hiç hak etmemiş. yaptıklarının bir kısmını buraya madde madde yazdım ki unutmayasın. Çünkü bu yetenekli ağzı iyi laf yapan insanlar dönüp dolaşıp olayı bambaşka olmuş gibi sana aksettirip onlardan af dilemeni sağlayabilir :)

İşin var gücün var.Ailen var. ama en önemlisi temiz bir kalbin var (ben öyle hissettim ) Dik dur, hak etmeyenlere kendini ezdirme. kredi çek, kendi evini kendin al gerekirse.
illa birilerine bakacaksan annesiz babasız parasız bir çok çocuk var, onlara yardım et onlara bak.Ama arkana dönüp bakma...

çok güzel özetlemişsin..
konu sahibi çok iyi niyetli..
biz de iyi niyetli idik bir zamanlar ama neyse..
bir de duygular söz konusu olduğundan kabullenmek istemiyor..
kabullenirse ayrılık demek bu, o da napsın..

arama
annesini de arama
yardımcı olsaydı bi sözünü geçirir, olayların bu hale gelmesine izin vermezdi

yol yakınken kurtulmuşsun boşver
bence seni arasa da dönme
çünkü perşembenin gelşi çarşambadan bellidir
hem kendileri yapıyorlar şark kurnazlığı
hem de seni kötü gösteriyorlar
bundan sonraki sorunlarda da bu şekilde davranıcak nişanlın

kp ise baban arayınca lafı kıvırmıştır, yoksa hep beraber anlaşıp konuşulmadan yapılmazdı bu işler
çok plancılar çokkkk

eski nişanlımın annesiyle konuştum bugün. bana çok kırgın olduğunu söyledi. bizden korkmana gerek yoktu kızım, senin hakkını kimse yemezdi dedi. ben seni hep oğlumdan üstün tuttum, kız çocuğusun sen çünkü. babanla her yolu konuştuk, emlakçı bizi yönlendirdi. sizin ikinizin kredi çekmesi halinde iki eksper ücreti, iki dosya masrafı, iki tapu harcı gibi ücretler çıkarmış. hiç bi zorluğa girmeyesiiniz. daha yeni evli olcaksınız, elinizde kalanı verin diye en iyi yolun bu olduğunu düşünerek seçmiştik dedi. benim kızlarımın kayınpederleri oğullarına ev alsa, yardım etse biz teşekkür ederdik, senin baban ise bize bu olanrları şık bulmadığını söyledi.. zaten baban her türlü ödemesini senetle yapar, sizde öyle yapacaktınız. güvenmemeniz için bi neden yoktu ..sevinemedik biz, çok kırıldık dedi.. hiçbir evlilik ayrılmak için kurulmaz ama allah korusun öyle bi durum olsa veya ölüm olsa benim kızlarım o ev babamın mı diyecekti, benim kızlarım oğlumdan önce senin hakkını teslim ederdi. biz seni hiç bi zaman kızlarımızdan farklı görmedik. yaşanmış bi çok sorunu da sadece senin için görmezden geldiki sineye çektik dedi.. ha sen belki bu durumu sezemedin ama baban susturmalıydı seni. kızım bak ne güzel size yardım ediyolar, ev alıyolar, sıkışmayın diye tüm borcu yükleniyolar demesi gerekirdi, o bile bu olayı etik değil diye değerlendirdi dedi..ççok üzüldüm ve ezildim bu konuşmaları dinlerken..

şimdi bilemiyorum. acaba biz geçekten iyi düşünmeyi unutmuşmuyuz? her şeyin altından bi kötülüğün çıktığı bu dünyada çok mu kirlenmişiz?

Ben pek cevap veremedim tabi. olayın aslında tapu, para vs. meselesi olmadığını, sürece dahil edilmediğimi, saf dışı bırakıldığımı hissettiğimi anlattım. ben sizinle beraber hiç ev bakmaya çıkmadım, ben bu süreçte toplamda 5 tane ev gördüm, 10 gün boyunca aynı şehirdeydik 2 gün anca nişanlım bana vakit ayırabildi, o evin kadını ben olacaktım o yüzden bu sürecin her adımına dahil olmayı beklerdim, seçiminden ödemesine kadar dedim. evin alınacağını bi gün öncesinden öğrendim, evin ödenme yöntemini aynı gün öğrendim. ben beklerdimki nişanlım beni arasın canım bak şöyle şöyle düşünüyoruz, sen ne düşünüyosun deseydi ben o evi zaten beğenmiştim, hayır istemiyorum demezdim dedim.. o da şöyle bi karşılık verdi. malesef ama maalesef nişan aşamasında bazı tatsızlıklar yaşandı. annem iyi ev sahipliği yapamadı, ayrıntısına girmeyeceğim ama haklı olarak anneme ve aileme karşı birraz uzaklaştılar. nişan safhasında yaşanan bazı tatsızlıklardan dolayı, sen gelsen ailende gelirdi o yüzden pek beraber çıkmak istemedik dedi. anne ben niye ailemi getireyim, ne zaman böyle bi şey yaptım. kaldı ki ben nişanlıma tüm aile gidelim demedim benide götür dedim. sonra sen şehirdışındaydın falan dedi. oysaki dediğim gibi 10 gün aynı şehirdeydik vs.

işin özünün iletişim sorunu ve fikrimin önemsenmemesi sorununu yaşanan biyik küçük bazı olaylarla anlatmaya çalıştım. derdim para değil istenirse evlilik sözleşmesi dahi imzalardım hiç sorun değil ama hal böyle olunca ben o evi sahiplenemedim. ki hala bize en ufak sorunda isterseniz kiraya çıkarsınız kızım dyosanız demekki kimse o evin bizim olduğunu sahiplenememiş dedim. her genç kız 10 yaşından itibaren evllilik hayaliyle büyür, ben bu süreçte hevesimi yaşayamadım dedim. atlatılır kızım bu sorunlar üzülme vs. denerek telefon kapatıldı.

çok anlamadı beni farkındayım çünkü biz size iyilik yaptık yaranamadık görüşü konuşmada ağırdı.. bazı şeyler de açık açık konuşulamadığı için, sizinde mesajda yazdığınız gibi şimdi herkesin iyi olduğunu diyemiyorsunuz tabi..

çok çirkin bunları konuşmuş olmak ya....

Kotuyum, cok kotuyum.. Enistesi babasi kredi cok cekmesin diye 50bin vermis babasina. Korktugun enistem para verdi, ama tapu istemedi dedi.. Cok ezildim..

Tum bunlari duyunca gercekten iyiliklerine yaranamadigimi dusunuyorum. Hataliyim. Tarzlari degisik ama İyi insanlardi sanirim. Artik bilemeyecegim bunu..

Yok ya, zannetmiyorum. Fazla bencil ama iyi insanlardi. Kizina bile borcla para verdgini bildgim bi adamin ogluna ew bagislamadgina sasirmam hataydi.

Annemin nisan gunumde oflayip poflayp evden kovuldugunu hisseden İnsanlarin ailemle karsi karsiya gelmek istemediklerini anlamam lazimdi..

Ailesi bizim iyiligimiz icin cabalarken, nisanlimin benim 'niye benim haberim yok' triplerime hak vermesini beklememeliydim. Benim ailemin tum cirkinliklerine ragmen ailesi bana tek laf etmemisti cunku. Guvenmeliydim..

Dunya kotu artik. Her olayin arkasinda bi fitne fucur aramayi sart bilmisiz. Bilmiyorum yaa.. Cok kotuyum..

Bgn bulustuk kendisiyle yuzukleri, takilari vermek icin. Sikintidan yuzunde kocaman garip garip seyler cikmis. Cokmus.cok mutsuzdu.sinirliydi..
Ailesinin tum mutlulugunun ve gururunun bi anda bittigini soyledi. Benim derdimin tapu olmadginin farkinda, zaten paraya duskun olmadgimi bilir.

Beni aramadgindan,olaya dahil etmedginden sikayetlenmek istedim. Hevesim yoktu, artik bana sevimli gelmiyodun. Nisanlandgimz gunden beri mutsuzum. Her adimimiz bi sorundu. Sesini duymak istemiyodum dedi. Artik sevmedigini cok sogudugunu soyledi..

Ev konusu vesile oldu belkide. Nisanda ailemin cok buyuk terbiyesizligi oldu, zor toparlamistim. Sogumakta hakli. Sevgi bitti. Sira bende insallah..

İste iletisimsizligin nedeni de duygularinin azalmasiymis.. Kimse sesini duymak istemedgi birini aramaz. Ev de alip evlenmek istemez.. Vesile olmus, hayirlisi olmus. Evi planladgimiz gibi 3kisinin uzerine alsak, beni sevmeyen adam icin ev borcuna gircekmisim bide..Kurtulmak icin ugrascakmisim.

Daha olayin ertesi gunu seni cok seviyorum diyen adam bugun sevmiyorum diyebildi.. Ne diyim ki. Allah buyuk..

Bu olaylarin tapunun, paranin babalar arasinda konusulmasi, ailesinin tum hevesinin, mutlulugunun yarida kalmasi, benim niye beni dahil etmediniz yonunde serzenislerim, o ew aldik diye cok mutluyken benim baska seyleri sorun etmem vs. Vs. Onu mahcup eden, sogutan bunlarmis..

Hayirlisi olsun..

konu sahibi kardeşim
bak bi silkin kendine gel
çok eziyet ediyosun kendine

senin yapacağını nişanlın yapmış daha hala onlar haklıydı deyip durma
bu kadar insan görüyor olanları herkes nerdeyse aynı düşüncede
onlar kafalarına göre plan yapmışlar, senin kendini kötü hissetmenden dolayı sesini çıkaramayacağını düşünmüşler ve ona göre seni yalnız bulmuşlar
durum değişince de bozulmuşlar tabi

annen de hata yaptıysa boşa yapmamıştır, illa bişeye kızmıştır da olmuştur, sadece neden kendi ailende kabahat görüyorsun, ezik misin sen

ben sana arama demiştim ama dinlemedin, keşke aramasaydın
keşke hiç konuşmasaydın
kv de tam çok bilmiş, ağzı laf yapıyo anca

iyi olmuş kurtulmuşsun bırak artık bunları arkanda

bunlar var ya evlenseydin aileni öne sürüp seni sürekli eziceklerdi , düşün biraz gelecekte neler olabileceğini

soğumuşta bilmem ne
1 ayda soğumaz insan bunar yüzünden soğumuş kabul etsin bıraksın kıvırmayı

ayrıca tapunun ortak olması için iki krediye de iki tapu masrafına da gerek yok külliyen uydurma
bizim tek krediyle tapumuz ortak hiç de çift masraf olmadı yani

Arkadasinda dedigi gibi sonu ayrilik olmasin diye iyi bakmak istedim ama yetmedi.. Canimiz saolsun...

Back
X