• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma konusunda, acil karar vermem gerekiyor, lütfen öneri bekliyorum.

Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.

Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu

Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.

Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?

Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?

Gerekli olan yeri alıntıladım.

60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton

Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)

Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi

Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.

Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.:110:

tezgahın sagda yda solda olması onemlı degıl alışılabılecek bır sey ama ara kat olması onemlı..

Kesinlikle en üst kat derim.
Çok rahat oluyor.
Ebeveyn banyosu falan da aşırı kullanışlı olacak
Ya biraz cesaret geldi, korkmayayım dimi üst kattan .
Diğer banyoda kızımın olur temiz temiz :anne:
Peki siz şuan üst katta mı oturuyorsunuz?
Isı olarak etkiliyor mu?

En çok da annem memnun halinden son kat olunca.Ben şimdi şehir dışına geldim giriş kat bir ev tuttuk kardeşimle acil olduğu için ama memnun değilim yukarı katlarda boşalacak olan bir ev varmış onu bekliyoruz pencereyi bile doğru dürüst açamıyorum şu anda.kÜÇÜK bir balkonu var fazla kullanmıyorum ki kullanamıyorum yoksa ben balkonu çok severim ama biraz önce baktım içecek içilmiş atılmış.

Tezgahın sağda yada solda olması neden kafanızı karıştırdı solak mısınız siz de benim gibi.
Yok solak değilim işte tezgah solda kalıyor,
Acaba zorlanırmıyım sol elimi kullanırken

Ya biraz cesaret geldi, korkmayayım dimi üst kattan .
Diğer banyoda kızımın olur temiz temiz :anne:
Peki siz şuan üst katta mı oturuyorsunuz?
Isı olarak etkiliyor mu?
her iki banyoyuda kullanırsınız yada baktınız 2 banyo kullanmak zahmetli geliyor temizlik vs birini ardiye bile olarak kullanırsınız :)

En üst katları hiç sevmem. Yazın cok sıcak kışın buz dolabı gibi olurlar.
Arakat al bence.

Bi arkadaş yorumunda ısı yalıtımı olduğu için sıcak soğuk etkilenmiyor dedi,
Of kafam karıştı iyice :KK43:
4 tane en üst kat evde oturdum.3 tanesi dedigim gibiydi. 1 tanesininde üstünde çatı katı vardı depo gibi. Ve ısı yalıtımı vardi o biraz daha sıcakti kisın. Ama yazın cok sicak oldugu bir gercekti.
Evlerin içleri aynı mı?
Mesela banyoları yapılı mı?
Hanigsi daha bakımlı?
Banyolarında dolaplar var mı?
Hangisinin mutfak dolabı daha güzel?
Ben bunlarada dikkat ederdim.
Alınti yapmissiniz ama okumadim o kısmi yazdiysaniz k.bakmayin.

Benim annemin evide en üst kat ama onunda dedigim gibi bir depo var üstünde o halde bile cok soguk oluyor.

Mutfak kısmını tam anlayamadım ama bizim evimiz güney ve ara kat 2.kattayız ara kat olduğu için acayip sıcak oluyor kışın güzel de yazın yanıyoruz neyse ki bu sene vantilatör aldık rahatladık:KK53: Dogalgaz açısından çok rahat edersiniz biz ses sıkıntısı da yaşamıyoruz evimiz ytongmuş:KK16:

Benim tercihim her zaman en üsttür. Kafamda kimler kalacak belli değil, onların tepişmesine dayanamam. Bu birinci tercih. İkincisi ise, ev alacaksam eğer, o bölgenin haftasonu ve haftaiçi ses, gürültü sıklıklarına bakarım. Komşuların sorunlu olup olmayışı da önemli. Bir de yakınlarda cafe, yada müzikli herhangi bir yer olmamalı. Bunun dışında artık, güzel yeni bir ev olsun yeter :)
Sizin gibi komşu ne zor yav

Ara kat olanı al canım,ilerde mutfağı yıktırıp yeniden yaptırabilirsin,ebeveyn banyosu çok elzem değil, ısınma sorununa çare yok çatı katı tercih etme yazın pişer kışın donarsın

Isı yalıtımı olduktan sonra hiç sorun olmuyor üst kat.5 yıldır en üstte oturuyorum.(14.kat) .şimdiye kadar sıcak soğuk vs diye hiç rahatsızlık yaşamadım.eşimle ev alırken bu konuda çok fikr ayrılığına düştük.o hep arakat olsun istedi,ben üst kat diye direttim.şimdi o bile bana iyi ki arakat almadık diyor.
Güneybatı cephe pek soğuk olmaz gibi.

Gerçekten mi, peki annenizin hiç şikayeti yokmu ? Sıcak soğuk bakımından
Evleri bayağı büyük,ısı yalıtımı var binada,hiç çok soğuk diye bir şikayetini duymadım,annem sıcağı hiç sevmez gerçi ,yazında klima var bunalınca klimayı çalıştırıyorlar,onuda çok çalıştıramazlar emekliler sonuçta

Annemin evi en üst kat. Senelerce orada yaşadım tabi ki ben. Sıfır binaydı aldığımızda ve ilk iki sene hiçbir şey yoktu. Daha sonra büyük bir fırtına oldu ve çatı akmaya başladı. Defalarca yapıldı, her sene tadilat gördü ama yok illa her sene bir kere yaşanıyor bu sorun.

Isı yalıtımı konusuna katılıyorum. Eskiden evimiz kışın soğuk, yazın çok sıcak olurdu. Yalıtım yapıldıktan sonra mis gibi. Kışın sıcacık, yazın da her ev nasılsa öyle. Hayatımda ilk defa üst kattan farklı bir yerde yaşıyorum şu an ve alışamıyorum. Tepemden bir şey çırpan hiç olmadı ama gürültü tuhaf geliyor. Hep söylenir ara kat iyidir diye ama en üst kat da sanki dolmuştaki en arka cam kenarı gibi, bağımsız böyle, herkesten uzak :D

Back
X