• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma sorunsalı

Soğuk şehirdeyseniz güney cephe tercih edebilirsiniz. Çalışıyor musunuz bilmiyorum. Sabah erken uyanan biriyseniz doğu cephe, geç kalkan biri iseniz batı cephe de yaşam şeklinize uygundur. Kuzey cephelerde fiyat biraz daha makuldür ancak rutubet riski fazla olur. Görmeye gittiğinizde evin cephesi ile beraber hangi saatlerde oldunuza dikkat edip odaların aydınlığına da bakabilirsiniz. Yatak odası ve salon gibi odalarda gündüz veya akşam üzeri ışık çok önemli olmayabilir. Ama oturma odası, çocuk odası ve mutfak bunların ne kadar ışık aldığı daha önemli.

Merkezi sistem hem stabil bir ısınma sağlar hemde faturanız daha düşük gelir. Dezavantajı derecesini en kısığa da ayarlasanız yada evde olmadığınız zaman kıssanız ödeyeceğiniz asgari bir miktar olur. Tamamen kapatamazsınız ancak kombi veya pay ölçer gibi sistemlere göre avantajı fazla.

Tapuda arsa payına bakın. Arsa payınız düşükse siz veya mirasçılarınız olası bir kentsel dönüşüm sonrası evinizi tekrar satın almak zorunda kalabilirsiniz. Sonradan maliyeti fazla olur.

Evin sizinle paylaşılan büyüklüğünün net mi brüt mü olduğunu da sorun.

Evin cephesini vaya büyüklüğünü vs. beğendiyseniz baska bir detay, mesela tadilatı göz ardı edilebilir. Herşeyi dört dörtluk hem bütçenize uygun hem içinize sinen bir ev bulamayabilirsiniz. Daha iyisi yoksa alırsınız zaman gelir satıp başka eve geçersiniz. Ömürlük oturacağım ev bakıyorum derseniz daha ince eleyip sık dokutur size.

Bayanlar mrb geçenlerde açtım bu konuyu bir gelişme oldu ve size anlatmak dertleşmek istedim işin acigi anlatacak kimsek yok bu tür seyelri paypasmiyorum çok yakın dostum dediğim kişiyle bile bu yüzden sizlerin fikri benim için çok değerli. Biz bu zaman kadar her fırsatta ev baktık çoğunu eledik şartları tamamen bize uyan geçen hafta bir eve kapora verdik kredi işini halledip eksik kısmı anlaştığımiz fiyati verip bu jafta almak. İçin işlem baslatacaktik bir kez daha bakmaya gittim ablamada annemede söylemiştim kimseye demedim çünkü. Bugün ablama dedim oda merak etti Birlikte gittik bakmaya eve girer girmez salon çok küçük su bu demeye başladı bugüne kadar baktigimki muhitte ev bırakmadım en geniş en kullanışlı evdi . Beni bugün evden soğuttu yarın işlem başlatacağımiz ev için aklım karıştı. İşin acigi kimseye yatak odasında bugün gözüme yalan yok biraz küçük geldi sigamyacagimi düşünüyorum oda etken oldu . Ne dersiniz gözümü kapatıp almakmi evi yoksa sabredip sigacagim evi mi almak

Bayanlar mrb geçenlerde açtım bu konuyu bir gelişme oldu ve size anlatmak dertleşmek istedim işin acigi anlatacak kimsek yok bu tür seyelri paypasmiyorum çok yakın dostum dediğim kişiyle bile bu yüzden sizlerin fikri benim için çok değerli. Biz bu zaman kadar her fırsatta ev baktık çoğunu eledik şartları tamamen bize uyan geçen hafta bir eve kapora verdik kredi işini halledip eksik kısmı anlaştığımiz fiyati verip bu jafta almak. İçin işlem baslatacaktik bir kez daha bakmaya gittim ablamada annemede söylemiştim kimseye demedim çünkü. Bugün ablama dedim oda merak etti Birlikte gittik bakmaya eve girer girmez salon çok küçük su bu demeye başladı bugüne kadar baktigimki muhitte ev bırakmadım en geniş en kullanışlı evdi . Beni bugün evden soğuttu yarın işlem başlatacağımiz ev için aklım karıştı. İşin acigi kimseye yatak odasında bugün gözüme yalan yok biraz küçük geldi sigamyacagimi düşünüyorum oda etken oldu . Ne dersiniz gözümü kapatıp almakmi evi yoksa sabredip sigacagim evi mi almak
herkes olumlu olumsuz bi fikir beyan eder, önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
benim evime de çok laf ettiler, kv görümceler vs. biz kimseyi dinlemedik aldık, iyi ki de almışız.
bugünkü şartlarınızda alabileceğiniz en iyi ev buysa kimseyi dinlemeyin alın.

herkes olumlu olumsuz bi fikir beyan eder, önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
benim evime de çok laf ettiler, kv görümceler vs. biz kimseyi dinlemedik aldık, iyi ki de almışız.
bugünkü şartlarınızda alabileceğiniz en iyi ev buysa kimseyi dinlemeyin alın.
Aslında takmama çalışıyorum desemde bir yorum insanı etkiliyor . Ama ben şu an küçük evde oturuyorum herşeyi anca sigdiriyorum burdan çıkınca aldığım ev şöyle hersyin sigdigi ev olmalı diye psikolojikman düşünüyorum yatak odası küçük ters konumluydi ne yapsamda dolap baza sigmasi zor olacaktı. Gönül isterki 4+1 ama oda daha pahalı ya bekleyeceğim yada 3+1 sığacak ev aramaya devam edeceğim ama inanılmaz sıkıldım bunaldım eşimde bakmak dahi istemiyoruz artık çok zor süreç nasıl baş ettiniz bu süreçte ev alanlar

Aslında takmama çalışıyorum desemde bir yorum insanı etkiliyor . Ama ben şu an küçük evde oturuyorum herşeyi anca sigdiriyorum burdan çıkınca aldığım ev şöyle hersyin sigdigi ev olmalı diye psikolojikman düşünüyorum yatak odası küçük ters konumluydi ne yapsamda dolap baza sigmasi zor olacaktı. Gönül isterki 4+1 ama oda daha pahalı ya bekleyeceğim yada 3+1 sığacak ev aramaya devam edeceğim ama inanılmaz sıkıldım bunaldım eşimde bakmak dahi istemiyoruz artık çok zor süreç nasıl baş ettiniz bu süreçte ev alanlar
ben ilk baktığım evi aldım, çünkü bütçeme uyan alabileceğim en iyi evdi, gerçekten kararlıydım o yüzden kimsenin olumsuz yorumu beni etkilemedi. demek ki ev sizin yeterince içinize sinmemiş ki yorumlardan etkileniyorsunuz.

Son gelişme şu şekilde
Biz hala ev alamadık beğendiğimiz içimize sinen ev cikmadi . Çocukların okulunada 2 yıl var onalrin okulunun bitmeoani bekleyip alayıp doyorum sizce pişman olurmuyum. Arsa yada yatırımlık evmi alsam ne dersinz paramı başka. Yatırım araçlarında tutuyorum. Konut dahami fazla kazandırır ilerde pişman olurmuyum akıl verin bayanalr

Back
X