• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak ama nasıl nereden

kurupasta

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
133
Puanlar
23
Elimde Birikim var ev almak istiyorum heba olmasın diye. Ama nasıl olur bilmiyorum birkaç alternatiften bahsetmek istiyorum. İstanbul'da aileme yakın bir yerden yeni bina 70 80 M2 evler 5500 6000 civarı. Bu bizi biraz zorlayabilir. Krediyi de çok çekmek gerekiyor Birikim sıfırlanacak. Kira ederi 28 0 civarı. Evlerde balkon vs büyük ihtimalle olmayacak. Asansör var. Muhit iyi gelişen zengin villa projelerinin olduğu bir ilçe. Diğer alternatif de ev 100m2 cam balkon var. Evin içi lüks güzel dolapları da var. Memleketimde çocukken yazın gidip kaldığımız ilde. Gelişmiş düzenli sosyoekonomik düzeyi iyi bir yerde. Genelde okumuş kesimin yer aldığı bir muhitte 4500 4800 civarı. Kira ederi 25 28 civarı. Yalnız bu şehirlere şu an tayin istemiyorum. 5 10 sene sonrasında yaşayabileceğim yerler. İki şehirde de yaşayabilirim ama emin olamıyorum. Bahsettiğim küçük şehir benim için kolay bir şehir. Görme engelliyim ama ailemden kimse olmayacak eşimden de ayrılmayı düşünüyorum tek başıma ywpabilir miyim çocukla emin değilim. Gerçi çocuk 5 10 yıl içinde tabii büyümüş
olacak. Siz hangisini tavsiye edersiniz ev almak için?
Çok pardon yanlış yazmışım 100m2 olarak düzelttim.

Son düzenleme:
200 metrekare evi ne yapacaksınız ki? Benim bir engelim olmamasına rağmen yine baş edemem temizliğiyle osuyla busuyla.

Kendinizi zora sokmadan, daha uygun fiyatlı daha küçük evler tercih etmelisiniz bence eğer ileride oturmayı planlıyorsanız.

Elimde Birikim var ev almak istiyorum heba olmasın diye. Ama nasıl olur bilmiyorum birkaç alternatiften bahsetmek istiyorum. İstanbul'da aileme yakın bir yerden yeni bina 70 80 M2 evler 5500 6000 civarı. Bu bizi biraz zorlayabilir. Krediyi de çok çekmek gerekiyor Birikim sıfırlanacak. Kira ederi 28 0 civarı. Evlerde balkon vs büyük ihtimalle olmayacak. Asansör var. Muhit iyi gelişen zengin villa projelerinin olduğu bir ilçe. Diğer alternatif de ev 200m2 cam balkon var. Evin içi lüks güzel dolapları da var. Memleketimde çocukken yazın gidip kaldığımız ilde. Gelişmiş düzenli sosyoekonomik düzeyi iyi bir yerde. Genelde okumuş kesimin yer aldığı bir muhitte 4500 4800 civarı. Kira ederi 25 28 civarı. Yalnız bu şehirlere şu an tayin istemiyorum. 5 10 sene sonrasında yaşayabileceğim yerler. İki şehirde de yaşayabilirim ama emin olamıyorum. Bahsettiğim küçük şehir benim için kolay bir şehir. Görme engelliyim ama ailemden kimse olmayacak eşimden de ayrılmayı düşünüyorum tek başıma ywpabilir miyim çocukla emin değilim. Gerçi çocuk 5 10 yıl içinde tabii büyümüş

Ailenizle araniz iyiyse kimsesiz olmak yerine ailenizin olduğu şehri tercih edin .

Elimde Birikim var ev almak istiyorum heba olmasın diye. Ama nasıl olur bilmiyorum birkaç alternatiften bahsetmek istiyorum. İstanbul'da aileme yakın bir yerden yeni bina 70 80 M2 evler 5500 6000 civarı. Bu bizi biraz zorlayabilir. Krediyi de çok çekmek gerekiyor Birikim sıfırlanacak. Kira ederi 28 0 civarı. Evlerde balkon vs büyük ihtimalle olmayacak. Asansör var. Muhit iyi gelişen zengin villa projelerinin olduğu bir ilçe. Diğer alternatif de ev 200m2 cam balkon var. Evin içi lüks güzel dolapları da var. Memleketimde çocukken yazın gidip kaldığımız ilde. Gelişmiş düzenli sosyoekonomik düzeyi iyi bir yerde. Genelde okumuş kesimin yer aldığı bir muhitte 4500 4800 civarı. Kira ederi 25 28 civarı. Yalnız bu şehirlere şu an tayin istemiyorum. 5 10 sene sonrasında yaşayabileceğim yerler. İki şehirde de yaşayabilirim ama emin olamıyorum. Bahsettiğim küçük şehir benim için kolay bir şehir. Görme engelliyim ama ailemden kimse olmayacak eşimden de ayrılmayı düşünüyorum tek başıma ywpabilir miyim çocukla emin değilim. Gerçi çocuk 5 10 yıl içinde tabii büyümüş
Eşinizden ayrılmayı düşünüyorsanız hiç ev alıp onu da ortak etmeye gerek yok bence.

Başka şartlarda alacaksanız da ikinciyi tercih ederdim ben olsam yaparsınız ne olacak , yapamazsanız da o günün şartlarına göre yeni alternatifler bakarsınız.

Şimdiden hayırlı olsun.

İlerde hangi şehirde yaşamak istiyorsunuz

Ailenizle araniz iyiyse kimsesiz olmak yerine ailenizin olduğu şehri tercih edin .
Aram iyi sadece şöyle bir durum var. Ailemin yaşadığı şehir kalabalık ve çok çetrefilli diğer il daha sakin daha basit ve toplu taşıma ağı gelişmiş

İlerde hangi şehirde yaşamak istiyorsunuz
Emin olamıyorum. Ailemin şehri İstanbul imkan olarak gelişmiş bir şehir ama hiç görmeyen biri için zorlayıcı olur mu diye düşünüyorum. Diğer şehir de toplu taşıma ile tüm şehir içi kolay ulaşılabilir ve insanların eğitim seviyesi yüksek çocuk açısından daha güvenli geliyor

200 metrekare evi ne yapacaksınız ki? Benim bir engelim olmamasına rağmen yine baş edemem temizliğiyle osuyla busuyla.

Kendinizi zora sokmadan, daha uygun fiyatlı daha küçük evler tercih etmelisiniz bence eğer ileride oturmayı planlıyorsanız.
100 M2 yanlış yazmışım

şimdi doğru anladıysam
1. şehir istanbul, aileniz de orada, ev daha küçük ama daha pahalı
2. şehir x bir yer, yine büyük bir şehir ama ev daha uygun fiyatlı, biraz daha büyük

ama siz bu 2 şehre de 5 yıl belki 10 yıl zaten gidemeyeceksiniz?
bir de eşten ayrılma durumunuz var.

eşinizden kısa sürede ayrılacaksanız tek maaşla mi ödeyeceksiniz krediyi?
madem ayrılmayı düşünüyorsunuz şu anda ev size doğru mu?

yani bu ayrılma işi bana çok sıkıntılı geldi

o olmasa şöyle derdim:
madem 5-10 sene zaten taşınmıycaksınız ben olsam dolabı vs güzel ev değil de kiraya uygun eve bakarım
5-10 sene içine kiracı girecek ev zaten talan olur (çok büyük ihtimalle)
mütahhitin taktığı dolapla duşakabinle kolay kiraya verilmesi önemli olur benim için
ayrıca kredisi de aşırı zor olmayacak ev olsun derim, mesela 2+1 hastaneye yakın, küçük, site içi bir ev, herhangi bir şehirde de olsa olur. tüm brikimimi vermeden alabiliyorsam onu alırım.

sonra ne zaman nereye taşınacaksam dolabı asansörü görme engelli kişi için kolaylığı gibi unsurları içine oturacağım zaman düşünür ona göre alırım

Emin olamıyorum. Ailemin şehri İstanbul imkan olarak gelişmiş bir şehir ama hiç görmeyen biri için zorlayıcı olur mu diye düşünüyorum. Diğer şehir de toplu taşıma ile tüm şehir içi kolay ulaşılabilir ve insanların eğitim seviyesi yüksek çocuk açısından daha güvenli geliyor
Diğer şehir hangisi çocuklar kaç yaşında

Öğretmenmiydiniz? Birikim sizinse ve boşanmayı düşünüyorsanız ev almayın. Boşandıktan sonra alın.
Şu an değil plan yapıyorum. Faizler düşünce alamazsam Tren kaçar gibi geliyor yaz dönemi ona göre detaylı araştırmaya girmek istiyorum ama şehirde kararsızım

ben yerinizde olsam öğrenciye ya da bekar çalışana vermelik 1+1 ev alır param yetiyorsa 2 tane alırım. Yatırım içinde böyle

ben yerinizde olsam öğrenciye ya da bekar çalışana vermelik 1+1 ev alır param yetiyorsa 2 tane alırım. Yatırım içinde böyle
Öğrenci kirayı ödeyebilir mi evi batırır mı memur çalışan aile olsa daha iyi olur sanki

Öğrenci kirayı ödeyebilir mi evi batırır mı memur çalışan aile olsa daha iyi olur sanki
Öyle demeyin kiracının bin bir türlüsünü gördüm. En güzeli ya öğrenci ya da bekar çalışan. Aile kiracımızda çok oldu iyisine denk gelince iyi ama gelmezseniz uğraşın durun. Öğrenci kirasını öder ailesi ile irtibatlı olursunuz. Diyelim ki ödeyemedi max yaza evden çıkmış olur 👍🏻 en güzeli bekar çalışan (memur tercihimdir😁)

Şu an değil plan yapıyorum. Faizler düşünce alamazsam Tren kaçar gibi geliyor yaz dönemi ona göre detaylı araştırmaya girmek istiyorum ama şehirde kararsızım
Ev alacaksanız ailenizin olduğu şehirden alın,diğer şehirden almayın.Ev alındı hop tamam sorunlar bitmiyor o evle ilgilenecek birileri lazım,bir süre eviniz boş kaldı diyelim boru patladı su bastı,yangın çıktı kim ilgilenecek hiç kimsenin olmadığı bir şehirde.Kiraya verdiniz diyelim evde bir sorun çıktı gidip görmeniz gerek nasıl gidip bakacaksınız fotoğraf mı istenecek o yüzden ailenizin olduğu şehirden alın.

Sizin boşanma durumunuz varmış,o yüzden eger boşanacaksanız boşandıktan sonra alın.

Eger siz ailenizle yasayacaksanız 1+1 boş kalmaz, öğrenciler çalısanlar tutar.Memur şartı aramayın memur kirasını öder diye düşünmeyin insanların karakterini bilmiyorsunuz çalışan olup ödemeyeden de var öğrenci olup düzenli ödeyende var.

Evin içine eden çalışanda var Çicek gibi bakan öğrencilerde var.

Bence Eskişehir İstanbul'dan daha iyi çocuk yetiştirmek için

Back
X