• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak ama nasıl nereden

Ev alırsam ilgilenecek kimse olmayacak o şehirde öyle bir durum var ama
Ya şu durumda bulunduğumuz şehirden bile ev alıp kiraya versek emlakçıya teslim ediyoruz kendınız koşturmuyoruz ki . Ben yurt dışında yaşayan bi kadının evinde kiracı olarak 7 sene oturdum bi kere bile görmedim mesela . Telefonla bile irtibata geçmek istemedi hep emlakçı ilgilendi herseyle

Boşanmayı düşündüğünüz evlilik için neden ev alıp eşinizi ortak ediyorsunuz?

Elimde Birikim var ev almak istiyorum heba olmasın diye. Ama nasıl olur bilmiyorum birkaç alternatiften bahsetmek istiyorum. İstanbul'da aileme yakın bir yerden yeni bina 70 80 M2 evler 5500 6000 civarı. Bu bizi biraz zorlayabilir. Krediyi de çok çekmek gerekiyor Birikim sıfırlanacak. Kira ederi 28 0 civarı. Evlerde balkon vs büyük ihtimalle olmayacak. Asansör var. Muhit iyi gelişen zengin villa projelerinin olduğu bir ilçe. Diğer alternatif de ev 100m2 cam balkon var. Evin içi lüks güzel dolapları da var. Memleketimde çocukken yazın gidip kaldığımız ilde. Gelişmiş düzenli sosyoekonomik düzeyi iyi bir yerde. Genelde okumuş kesimin yer aldığı bir muhitte 4500 4800 civarı. Kira ederi 25 28 civarı. Yalnız bu şehirlere şu an tayin istemiyorum. 5 10 sene sonrasında yaşayabileceğim yerler. İki şehirde de yaşayabilirim ama emin olamıyorum. Bahsettiğim küçük şehir benim için kolay bir şehir. Görme engelliyim ama ailemden kimse olmayacak eşimden de ayrılmayı düşünüyorum tek başıma ywpabilir miyim çocukla emin değilim. Gerçi çocuk 5 10 yıl içinde tabii büyümüş
olacak. Siz hangisini tavsiye edersiniz ev almak için?
Çok pardon yanlış yazmışım 100m2 olarak düzelttim.
Çocuğunuz adına karar vermek için çok erken sanki. Evliliğinizin gidişatı da belirsiz sanırım. Yatırımlık düşünüyorsanız Eskişehir daha mantıklı tabi bu fiyatlarla. Ama kiracı olarak öğrenci ya da bekar memur tavsiye ederim. Aileler çıkmıyor.

eşinizden boşandıktan sonra evi alın ki oda yarısını almasın istanbul dışında olursa iyi olur Eskişehir daha iyi çoçuk büyütme açısından

Back
X