• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak isteyenlere, kiraya çıkacak olanlara tavsiyeler

bende suan 6 aylık evlıyım evımız 2/1 378 + 25 aydat ve yenı bına sımdı cogunuza ıyı daha ne ıstıyorsun dıyebılırsınız ama kotu bır yerde yenı bınalarla dolu ısı yalıtımı yok ses yalıtımı yok yenı olmasına ragmen uc balkonlu fılan bızde ev almak ıstıyoruz cok ama ıste ole ıstemekle olmuyor.ev almıs olsam bahar arkadas gıbı dusunuyorum acele etmemek lazım.ozellıkle möutfakda cok zaman gecırıyorum mutfak buyuk olmalı.salon fılan onemlı deıl esyam yerlessın onemlı deıl. yanı yenı bınalar cok garıp sekıllerde oluyor garıp garıp kolonlar fılan onlara dıkkat edecem yanı ben sureklı evın seklını degısırtırım kolon olunca zor oluyor ayrıca orta kat en ıyısı dukkan ustu fılan ıstemıyorum amannnn cok ıstegım varda olmuyor kıracı oldugum ıcın rahat degılım evde ben raf fılan cok severım ıste kıracı olunca delık degısık olmasın dıye yapamıyorum

ewet yeni bina olduğu için terleme oluyomuş havalar ısındı o dedimiz bitti çok şükür bide yalıtımı iyi olunca oencerelr filanhava alcak biyer iolmayınca olurmuş eeeeeeee eski ev alıyosun yalıtım yapmak için uğraşıyosun yenisini alıyosun ev hava almıyo diye dert yanıyosun yokmu bunu ortası yaw inşallah seneye daha rahat olcek

merhaba bizde antalyadan ev bakıyoruz ama hangi semtler iyidir bilemiyorum nerelere bakmak lazım bilen varsa yardım lütfen teşekkürler

ben de evini toplamış biri olarak, şunlara dikkat etmeyi düşünüyorum..
_öncelikle temiz bi ev olması şart, mümkünse tuvaletini banyosunu işçilerin dışında kimsenin kullanmadığı hihoyyyt
_girişte ve bi odasında gömme dolap..
_balkon çok önemli, özellikle mutfak balkonu büyük ve kullanışlı olmalı, bir pazar sabahında güneşli bir günde balkonda rahatça kahvaltını yapabilmelisin..
_benim eski evimde eve girdikten sonra mutfak misafir odası ve tuvalet biraradaydı.. sonra bi antreyle diğer odalar ve banyo ayrılıyodu.. çok beğenmiştim.. gelen misafirin her odaya dalmasından hoşlanmıyorum..
_ebeveyn banyosu şart atık..
_ve mutfak.. çok düzenli olmalı, kullanışlı kapaklı birsürü dolap, ve belki amerikan tarzı.. hiç olmazsa işler hafifler biraz..
_şimdilik bunlar aklıma geliyor..

canım benim oturduğum evde 2+1 bende oturma odasını kıyamadım eşyalarım yeni olduğu için çocuk odası yapmaya.beşiği yatak odam koydum şimdi oğlum 3 aylık iyikide böyle yaptım gece bakması daha kolay oluyor çünkü ilk zamanlar nerdeyse saat başı kalkıyorlar 1 yıl sonrada oturma odasına taşıyacağım beşiğini sende idare et bak yeni ev almışsın kredisi varmış benim ev almak gibi bir şansım yok hayallerde kaldı:(kıymetini bil

yenice ev aldık çok şükür rabbim olmayanlara nasip etsin
iyi bir mevkiden
2+1 117 metrekare
ulaşımı kolay
tanıdık insanlar var. k.validemlerin karşısında çünkü ev
taşınmadan tadilattan geçecek deli gibi mobilya fayans bakıyorum
1 veya 2 balkon güzel. şimdiki durduğum evin 3 balkonu var, kirden pisten başka birşey değil
çünkü zaten çalışıyorum her defasında da yıkanmıyor balkonlar (yazları hariç)
ara kat olmasını tercih ettik ısı için
1.kat
hırsıza kilit yok arkadaşlar. ilk girdiğim ev 5. kattaydı yine hırsız girmişti.. hırsızın kapısı penceresi yok...

3 balkonu var ben 2 sini içeri aldırcam

merhaba bizde antalyadan ev bakıyoruz ama hangi semtler iyidir bilemiyorum nerelere bakmak lazım bilen varsa yardım lütfen teşekkürler

Şimdiiii ev den beklentiniz nedir?
Öncelikle oturacak mısınız yoksa yatırım amaçlı mı düşünüyorsunuz?
Nasıl bir ev arıyorsunuz yenimi eskide olabilir mi yoksa farketmez mi?

Benim size önerim en üst kattan ev almamanız yazın acaip sıcak kışında soğuk oluyor.
Mümkünse hava koşulları nedeniyle panjurlu bir ev tercih ediniz.
Evin alt yapısına iyice bakınız,örneğin arapsuyunda konyaaltında evlerin altı resmen bataklıkmış.

Ben ev alacak olsam da Uncalı semtini tercih ederdim.Çünkü binaların %70 sıfır,sürekli gelişen bir yer,alışveriş merkezleri........vs de gün ve gün artıyor.Şu anda fiyatlarıda çok çok uygun.

Başka sorunuz olursada seve seve cevaplarım

ev alan arkadaşlar hayırlısı olsun ve iyi günlerde oturun.
kirada olan arkadaşlar,allahta size en güzellerini nasip etsin inş.
bizde yeni ev aldık ve 1-2 hafta içinde taşınıcaz.
150m2 ve istediğim bütün özellikler var evde.
yeni bina ama eksikler var.
şuan oturduğum ev kayınpederime ait ve evlenirken fortmantomuzu,banyo dolabımızı yeni yaptırdığımız için bunları alıcaz.
iyi bir temizlik yaptrdıktan sonra yavaş yavaş taşınıcaz.
6 aylık oğlum var ve onuda ihmal etmeden,düzenimizi bozmadan taşınmaya çalışıyorum.
balkona özlemim vardı heleki çocuğum ve onun sürekli değişen kıyafetleri,artık balkon şart dedirtmişti.

bizde yeni ev aldık apartman girişinde dubleks 85 m2 2oda 1 salon kullanışlı olurmu bilmiyorum kılasikmi alsaydık acaba kararsız kaldım fisfisfis

kiracı olup deli gibi ev alma düşüncesine kapılanlardan biride benim. 2 yıllık evliyim ve ellimizde üç beş varken birazda kredinin canı sagolsun deyip ev buldum... ama hiç bir fikrim yok nasıl yani diyeceksiniz ki evi beğendim ee si komşuluktan korkuyorum iyi okumuş insanlar vs var ama benim için önemli olan en az ev kadar komşulukta önemli bu konuda çok dertliyim çünkü yeni evliyim ve kafa dengi hiç komşum yoktu olmadı hep annemler yaşında ve üstü insanlardı... buldugum eve gelince zemin kat ama yükşek giriş 1 kat gibi iştee. 2 balkonu var. sıfır bina hastaneye çarşıya vs 25dk şimdilik taşınmadım için kötü olan kısmını yok gibi rabbim hakkımızda hayırlısını versin ev almak çok zor maddi de manevide kolay gelsinn hanımlarr :34: :34: :34: :34: :34: :34: :34: :34:

kiracı olup deli gibi ev alma düşüncesine kapılanlardan biride benim. 2 yıllık evliyim ve ellimizde üç beş varken birazda kredinin canı sagolsun deyip ev buldum... ama hiç bir fikrim yok nasıl yani diyeceksiniz ki evi beğendim ee si komşuluktan korkuyorum iyi okumuş insanlar vs var ama benim için önemli olan en az ev kadar komşulukta önemli bu konuda çok dertliyim çünkü yeni evliyim ve kafa dengi hiç komşum yoktu olmadı hep annemler yaşında ve üstü insanlardı... buldugum eve gelince zemin kat ama yükşek giriş 1 kat gibi iştee. 2 balkonu var. sıfır bina hastaneye çarşıya vs 25dk şimdilik taşınmadım için kötü olan kısmını yok gibi rabbim hakkımızda hayırlısını versin ev almak çok zor maddi de manevide kolay gelsinn hanımlarr :34: :34: :34: :34: :34: :34: :34: :34:

senin içinde hayırlısı olsun canım

13 Yıllık evliyim.7 yıl önce babamın yardımı ve kredi desteğiyle bir ev aldık ama yeni olsun işe, annemlere uzak olsada önemli değil diye düşündük ama çoook yanılmışız.çünkü ev çok güzel yeni bir evdi ama, mahrumiyet bölgesindeydi.bakkal-market uzak.işe uzak, anneme uzak...2 yıl oturduk sonra kiraya verip anneme yakın kiralık tuttuk..evim vardı ama oturamıyordum buda çok sıkıntı..kiracı kirayı geciktirse, kredi ödediğimizden çok zor oluyordu...keşke en baştan giriş kat vs. olsaydıda işe veya anneme yakın olsaydı...neyse, kredi borcu bitti çok şükür...şimdi işime ve anneme yakın ev arayışındayız.hatta bulduk ama kafamda sorular var....
işyerim ve anneme yakın bulursak işimede yakın oluyo.yani ikisinin arasında bulmamız şarttı, çünkü 2 çocuk var,biri ilkokulda biri kreşte ama tatillerde, hastalıkta, kızım okuldan gelince yarım gün annemde kalıyo, onu getir götür çok oluyordu.şimdi aynı sokaktayız,kızım kendisi gidip geliyo,acelem olsa hemen onlar çıkıp geliyor yani annem sağ kolum.....çok gezdik bu çevre oturmuş bir mahalle olduğu için yakınlarda yeni yapılan ev az..mahalleden uzaklaştıkça yeni evler var ama bu kez uzak olmasının sııntısını çekicem.bu yüzden 7-8 senelik bir ev beğendim.ev 140 m2, 3+1, kombili, güney batı cephe ama en üst kat.eşim eski oturana sordu, binadaki komşulara sordu, sıkıntı yok demişler ama akar kokar mı diye endişeliyim...onun dışında anneme 1 durak, işime 2 durak,önü park,yanı ilkokul-ortaokul..balkonları keyifli, manzaralı ama tabi 7 yıllık, mutfağı filan temiz, sağlam dolapları ama gönül yeni lüks evleri görünce, burayı beğenmiyor.Ancak dedimya aynı paraya uzakta yeni bir ev almak mı? yoksa merkezde hayatımı kolaylaştıran 7 yıllık binamı? bu konuda düşünüyorum.dün anlaştık ama kaporayı cuma vericez.hala düşünüyorum ne yapsak diye....
bu arada ne çok anneme yakın demişim yahu..:1:

13 Yıllık evliyim.7 yıl önce babamın yardımı ve kredi desteğiyle bir ev aldık ama yeni olsun işe, annemlere uzak olsada önemli değil diye düşündük ama çoook yanılmışız.çünkü ev çok güzel yeni bir evdi ama, mahrumiyet bölgesindeydi.bakkal-market uzak.işe uzak, anneme uzak...2 yıl oturduk sonra kiraya verip anneme yakın kiralık tuttuk..evim vardı ama oturamıyordum buda çok sıkıntı..kiracı kirayı geciktirse, kredi ödediğimizden çok zor oluyordu...keşke en baştan giriş kat vs. olsaydıda işe veya anneme yakın olsaydı...neyse, kredi borcu bitti çok şükür...şimdi işime ve anneme yakın ev arayışındayız.hatta bulduk ama kafamda sorular var....
işyerim ve anneme yakın bulursak işimede yakın oluyo.yani ikisinin arasında bulmamız şarttı, çünkü 2 çocuk var,biri ilkokulda biri kreşte ama tatillerde, hastalıkta, kızım okuldan gelince yarım gün annemde kalıyo, onu getir götür çok oluyordu.şimdi aynı sokaktayız,kızım kendisi gidip geliyo,acelem olsa hemen onlar çıkıp geliyor yani annem sağ kolum.....çok gezdik bu çevre oturmuş bir mahalle olduğu için yakınlarda yeni yapılan ev az..mahalleden uzaklaştıkça yeni evler var ama bu kez uzak olmasının sııntısını çekicem.bu yüzden 7-8 senelik bir ev beğendim.ev 140 m2, 3+1, kombili, güney batı cephe ama en üst kat.eşim eski oturana sordu, binadaki komşulara sordu, sıkıntı yok demişler ama akar kokar mı diye endişeliyim...onun dışında anneme 1 durak, işime 2 durak,önü park,yanı ilkokul-ortaokul..balkonları keyifli, manzaralı ama tabi 7 yıllık, mutfağı filan temiz, sağlam dolapları ama gönül yeni lüks evleri görünce, burayı beğenmiyor.Ancak dedimya aynı paraya uzakta yeni bir ev almak mı? yoksa merkezde hayatımı kolaylaştıran 7 yıllık binamı? bu konuda düşünüyorum.dün anlaştık ama kaporayı cuma vericez.hala düşünüyorum ne yapsak diye....
bu arada ne çok anneme yakın demişim yahu..:KK1:

senin hakkında hayırlısı olur inşallah.benim düşüncem annene yakın olması çoçukların yol sıkıntısı çekmez hem güvenebileceğin bir yerde olmuş olurlar.sakın uzaktan alma gelmesi gitmesi hem senin için hem çocukların için zor olur.7 yıllık bina bence sağlamsa sorun olmaz ilerde durumun düzeldikçe istediğin yerini yenilersin hem bende ev aldım 15 senelik bir bina ama hem merkeze hem tüm akrabalara yakın ileriyi düşünmeliyim bir sorunun olsa kapısını çalacağın insanlar olmak zorunda hayırlısı olsun

Back
X