ev almak - konut kredisi

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.865
9.901
448
merhaba arkadaşlar
bu aralar sürekli ev bakıyorum.
kira ödeyeceğime üstüne daha ekler kendi evimi alırım diye düşünüyorum
kendi oturduğum yerde 230-280 bin arası evler var
m2sine göre değişiyor tabi fiyatlar.
eşim çok oralı olmuyor ama
çünkü onun adına 2 sene süreli bir kredi var ( yarısı bitmek üzere)
benim de üzerime var benim de 6 ay oldu başlayalı.
bir de konut kredisi çeksek 200bin 5 sene sonunda 275bin olarak ödeyeceğiz, o kadar faiz de vermek istemiyorum
ama bir yandan o kadar parayı biriktirmem çok daha uzun sürer diyorum
malum kredilerde de evin fiyatının %75ini veriyor bankalar
peşinatı düğünde takılan takılar olacak ama o da peşinat eder mi bilmiyorum
siz olsanız ne yapardınız?

Bu devirde para biriktirerek ev sahibi olmak çok zor,ben de olmuş olsam peşinatım varsa,kredi çekerdim sonuçta 5 sene sonra o evin değeri aynı olmayacak,biz de ev aldık 110 binliraya 3. Senesi ve şuan oturduğumuz sitede ve semtte evler değerlendi ve 3 sene içerisinde 40 binlira gibi bi rakamla yaklaşık 150 binlira oldu 165 mt kare evin fiyatı,o yüzden imkanınız varsa ev alın derim.

zaten iyice zam gelecek diyorlar
bence bu yükün altına girebiliriz ama eşimi tamamen ikna etmem lazım

bu devirde ev almak gerçekten çok ama çok zor.eşiniz ve sizin toplam ne kadar kredi borcu var bilmiyorum ama eğer çok fazla yoksa düğünde takılan takıları peşinat olarak verdiğinizde en azından biraz daha rahat ödersiniz diye düşünüyorum.kdediğiniz gibi kira vereceğinize üstüne belli bi miktar para koyun kendi evinizde oturun.kira fiyatları da artık eskisi gibi değil.200bin tl den az ev de bulamazsınız.hangi şehirde oturuyorsunuz bilmiyorum ama şehirden şehire bile fiyat farkı var hem de ciddi derecede.ama şöyle yapabilirsiniz bi fikir olarak söyleyeyim.şimdi bu kentsel dönüşümden dolayı sürekli binalar yıkılıp yeni evler yapılıyo.eski 3+1 ler bile en az 100bin tlden satılıyo.mutlaka o kadar parayı ödersiniz.eski bi ev alın.sonra da komple binayı yıkıp yeni sıfır ev yapılınca eviniz yenilenmiş olur.ama diyelim ki 150 metrekareyle ev işte 70 yada 80 metrekareye kadar düşebiliyo.en kötü ihtimal müteahhit belli bi miktar alıyo diyelim ki 50 bin tl 70 metrekare ev yapacağına 100 metrekare yapıyo.

benim 12 bin onun da aşağı yukarı bu civardadır sanıyorum ama emin değilim. benim aylık 730 tl filan. 18 ay var daha.
ev kiram buraya göre yüksek biraz
açıkcası kendimi enayi gibi hissediyorum o kadar kira vermeye
düğün takıları muhtemelen peşinata yetmez ama ne olursa kardır sonuçta.
bizim burda tek apartman şeklinde yıkım olmuyor istanbuldaki gibi.
çok kötü gecekondu mahallelerini toptan yıkıp site şeklinde yapıyorlar.
şu andaki oturduğum siteden almak çok mantıklı geliyor bana aslında.
dediğim gibi fiyatlar 230-280 bin arasında.
daha doğrusu 350 bine kadar filan çıkıyor da benim limitim böyle.

İyice zam gelecek lafını ilk kez sizden duyuyorum. Bir çok arkadaşımdan tam tersini duydum. Şu an piyasada ev fiyatları inanılmaz şişmiş durumda. Amerikadaki gibi mortgage krizi bekleniyor. Ev kredileri bir dönem o kadar düştü ki herkes kredilere yüklendi ve haddinden fazla borçlandı. Şu an bir sürü arkadaşım ev planlarını bekletiyorlar. Çünkü şimdi aldıkları 300-400 binlik evlerin fiyatlarının birden düşmesinden korkuyorlar. Sonuçta 10 yıllık borçlanıyorsunuz. Tabi bu bilgiler spekülatif bilgiler. Bence piyasayı iyice araştırın ve bir bilene sorun. (Tabi bu bir bile emlakçı olmasın. Onlara kalsa seçimden sonra emlak patlayacak)

Özel sektörde mi çalışıyorsunuz? Eğer böyle ise bence önce elinizdeki kredileri bitirin. Bir de eğer ucu ucuna yetişiyorsa gelir ve giderler ev almak riskli derler. Elinizde bir miktar para kalıyor olması lazım.

bankacı ve finansçı arkadaşlarla konuşuyorduk geçen,konut kredileri çok yüksek dediler.şimdi ev alınmaz, piyasa durulmadan eve girmeyin dediler.
hatta 7-8 ay evvel bir emlakçıya gitmiştim. onun yanındaki bir çocuk bana, ev almayın sakın şimdi, ucuzlayacak ev fiyatları böle olmayacak dedi.
kimle konuşsam finansçı bankacı herkes aynı şeyi söylüyor.ev alınacak zaman değil diye. bekleyin karlı çıkacaksınız diye. :44:

sizde alacaksanız bence piyasanın sakinleşmesini ve istikrarlı olmasını bekleyin derim.
Allah herkesi kiralardan kurtarsın ya. zor yani. :26:

hadi ya benim etrafımdakilerden duydum ama tabi uzman değiller söyleyenler
kredi çekilmesi ev bulunması filan derken zaten en az 2 ayı bulur sanırım
ayda 1100 kira veriyorum ve bulunduğum yere göre biraz fazla
ve dediğim gibi kira vermek istemiyorum
ama sizin yazdıklarınızı görünce de kafam karıştı
2 sene daha kiracı kalsam 26bin edecek çok yaa

230 bin çok değilmi nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama 275 bin çok büyük bir borç ben korkarım açıkçası
tamam kiralarda çok yüksek borçsuzda hiçbişey olmuyor ama yinede iyi düşünün derim 2 krdi ödüyorsunuz birde buna ev kredisi eklenicek
evin diğer giderleri Allah yardımıcınız olsun

burdaki şehir merkezindeki site tarzı evler aşağı yukarı böyle
ilçelerde de çok güzel yerler var ama şu anda bize uzak
kendi oturduğum yerden alırsam zaten aidat ve yakıta aynı parayı vericem
kiranın üstüne biraz daha eklenecek
kimi görsem kirada oturacağınıza ev alın diyor

kredi borcundan korkmayın bence sonuçta kiranızda bir borç her ay ödemek zorundasınız zaten 1100 kira ödüyorsanız 1900tl krediyide ödersiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yani bu öle bankacı tanıdık değil. arkadaşlarım benim. yıllarda bu piyasada çalışıyorlar.
tv de piyasa programlarını dinle sık sık canım. ben bir ara ev bakarken hep dinliyordum ve çok tutuyordu piyasa ile orda verilen görüşler.
anlıyorum seni kira azda olsa çokda olsa zor. ayın kaç günü ona çalışıyor insan.
sen alacaksan hayırlısı de çık yola.
zaten hayırlı ise su gibi akıp olur. istediğin kriterlerde hemen ev bulursun değilsede hep pürüz çıkar. ben böyle şeylerde hep hayırlısı diyip başlıyorum.
ben alamamıştım bir ev beğenmiştim. iyikide olmamış dedim. şimdi işsizim nasıl ödeyecektim olsaymış. :26: diyorum. işte herşeyde bir hayır vardır.
inş hayırlısıyla alırsınız canım bol şans

fazıler suan cok yuksek ınananılmaz hemde kasım aralık en ıyı zamanıydı ev almanın fazıler cıdden dusuk ve koymazdı suan bıraz bekleyın derım ıyı bı yatırım olmayanılır

fazıler suan cok yuksek ınananılmaz hemde kasım aralık en ıyı zamanıydı ev almanın fazıler cıdden dusuk ve koymazdı suan bıraz bekleyın derım ıyı bı yatırım olmayanılır

aslında 280bine 180 m2 bi ev var 4+1 kardeşimin arkadaşı emlakçı ona vermişler satmak için
belki biraz daha pazarlık yapılabilir.
ama gerçekten faizler çok yüksek
200 bin çeksek 5 sene sonunda 275bin ödenecek.
200bin 5 senede hiç yemesem belki birikmez ama borç olunca mecbur ödenir kendi evimde otururum diyorum
ama siz düşecek bekle dediniz biraz daha düşüneyim en iyisi
ama bu arada takip edeyim ben
bir de düğün masrafımız var işte kredi düğün içindi, eşyalar da karttan ödeniyor, temmuzda filan bitecek.

Peki hiç kredi miktarlarını incelediniz mi? Şimdi en uygun kredi yazıp size 275.000lik bir ev için 200.000 kredinin 120 ay aylık en uygun kredisini araştırdım: 3 bin lira. yani kiranızın üzerine biraz koyarak olmuyor malesef. Kredi miktarları çok arttı.

inceledim evet
faize de o kadar vermek istemiyorum ama para biriktirene kadar yıllar geçecek
o esnada bir de kira vermek istemiyorum
işte bu yüzden kafam karışık
tamam kiranın üstüne biraz olmuo ama yine de biraz kasarsam öderim diye düşünüyorum
elimizde kredi borcu olmasa çok iyidi aslında
120 değil de 60 ay baktım 4700 filan ediyordu

Son düzenleme:

Anlıyorum. Aslında 4700 lirayı ödeyebilecek gibiseniz 1100 lira kira için 250000 ev fiyatı fena değil. Ankara'da 1100 lira kira verilen yerlerde ev fiyatları minimum 400.000. Eğer özel sektörde değilseniz girilebilecek bir risk ama tabi biraz kasmak sizi nasıl etkiler bilemiyorum. Biraz kasmak sosyal hayatınızdani dışarda yediğiniz yemeklerden, gideceğiniz tatillerden feragat etmek mi? Eşiniz ve siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 2-3 yıl içerisinde çocuk düşünüyor musunuz? Bu sefer çocuk olunca yeni sistem yüzünden güzel okullara daha yakın bir ev ister misiniz? Bir sürü parametreyi iyice tartın derim ben.

devlette çalışıyorum
evleneli 6 ay bitmek üzere balayı dışında tatile gitmedik eşim gezmeyi sevmiyor bir de şu anda çok ağır bir iş yükü var, izin olayı da sıkıntılı tatil işi filan yalan :)
öyle çok çıkıp da dolaşmayız açıkcası, yemeği de genelde evde yeriz :)
o açıdan sorun yok yani.
çocuk işine gelince sanırım 2-3 sene içinde isteriz gibime geliyor ama kısmet tabi ki.
okul çağına gelene kadar ne olur bilmiyorum zorunlu hizmet için burdan taşınma ihtimali de var tabi seneler sonra :)
işte bilemiyorum aklım çok karışık
sizlerden fikir almak güzel oldu ama
yorum yapan arkadaşlara teşekkürler

Ev fiyatları hicbi zaman düşmez hep artar ama soyle bi gercek var ki suan kredi faizleri cok ama cok yuksek. O yuzden bekleme imkanınız varsa bekleyin ama faiz oranlarının düşeceğini yada artmiycagini da kimse garanti edemez. AMA su bi gerçek ki ev fiyatları malesef gun geçtikçe artiyo. Azalması sadece evi satanın o an ki sıkışıklığına bagli. Şansınıza karşınıza maddi anlamda sıkışık biri çıkarsa o ucuza satar evini ancak. Yoksa evlerin piyasası düşmüyo malesef

Ben olsam 2 Kredi varken tekrar kredi işine girmezdim. Tamam Biriktirmek imkansız Kredi olmadan hiçbirşey olmuyor ama Çok da kendimi sıkmazdım. Şahsi görüşüm tabi yinede siz bilirsiniz. Şuan finansbank Kredilerinde faiz oranları baya uygun buradan hesaplatabilirsiniz

Allah Herkezi Kiradan kurtarsın. Amin

http://www.acilkredibasvurusu.org/2014/03/finans-bank-mortgage-konut-kredisi.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…