EV almak ya da almamak....

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
kızlar bizim ev almak gibi bir niyetimiz-hayalimiz- var max 200.000 civarında...

2 seçenek var önümüzde ::

1..... 5-10 yılllığa kadar ya da biraz daha fazla bir daire mi almak..-revaçta olan rant kapısı olmuş metro gelmiş vs. bir yerden...zaten bu fiyata pek istediğimiz gibi daire alamıyoruz.anca yaşlı olursa ... 3+1 geniş balonlu falan istiyor tabi gönül:)

2...... o ya da 0 a yakın daire mi almak..--henüz tam revaçta olmayan metro gelmemiş bir yerden..3+1 geniş balkon ferah vs...

ya da bir süre kirada kalıp o sürede ev aramak..bu sürede rahatça gözümüze kestirdiğimiz dairelere bakıp değerlendirebiliriz. şu ana görev gereği epey uzaktayız..ama bu sürede en az 1 sene kira ödemiş ve ayrıca nakliye masrafı olacak tabi o taşınma teranesi de ayrı yorucu...
bu arada dişimizden tırnağınmızdan biriktirdiğimiz peşinatımızı da eritmek istemiyoruz..

Her ikisi de değerlenecek zamanla, İstanbul'dan alacaksanız hele, metro gelmeyen yer bile aylar içinde değerlenip fiyatları uçuyor. Yani bence bir an evvel alın, şimdi 200 bine alacağınız ev, seneye 250 bin olacak ve deidğin gibi kira geliri de cabası.

Bence okıncı secenek nasılsa degerlenecek canım barı gnlune gre bı ev olsun zaten cok merkezı bı yerde gerek kırlılıkten gerek gurultuden rahat bı balkon keyfı olms dye dusunuyeum ben

Oralara da gelir metro... Geniş ev alın oralara metrobüsü metrosu gelir. Ama acele edin İstanbul'da çok zor ev sahibi olmak.

Merkezi yerde eski evi tercih ederim zamanla her şey yapılır.

Şehre uzak bir sitede yeni bir dairede oturuyorum. Ne muhiti seviyorum ne siteyi. 7-8 yıl oldu evi alalı bir gram gelişmedi.

Eğer içini kafama göre yaptırırım içim sinerek otururum derseniz eski evi alın ama yaptıracak durumum yok böyle oturmak zorundayım derseniz fazlada eski evlere bulaşmayın sonra göze batıyor bazı şeyler şahsen ben hala mutfağı komple kahverengi fayans kaplı bir evde oturuyorum ve yapılı evleri gördükçe çok özeniyorum

3+1 ist bence çok zor . Mesela ben de ist gitmeyi planlıyorum yani hali hazırda birikmiş var gideceğimiz yerde bile 2+1 5 yıllık binalar 300 bin. Önümüzü göremediğimiz için şuan erteledik ve kiraya gideceğiz . Valla hayırlısı olsun inş alırsınız

ben izmir de yaşıyorum ilk evimiz sıfırdı lüx bir daireydi ama mevki olarak biraz geri kalmıştı. Çocuk olunca ortamı çevresi iyi olsun diyerek mevkisi iyi ancak eski bir binadan daire aldık içini istediğimiz gibi yenilettik 2 ay sürdü tadilat ilk başlarda işte sıfır evden eski eve gidiyorum diye üzülmüştüm ancak gerçekten mevki ortam çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…