ev alsak mı?almasak mı? her konuda kararsızım:(

zsnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
4.007
3.235
723
arkadaşlar oturduğumuz ev bize ait değil.ancak kira da ödemiyoruz.istediğimiz kadar oturabiliriz ama üzerinde hakkımız yok.ben daha güzel ve büyük bir ev alalım istiyorum.bunun için kredi çekmemiz gerekiyor.en fazla 4-5sene biraz dişimizi sıkıp kredi ile ev alabiliyoruz.ama eşim ne gerek var diyor.neden sıkıntı çekelim burda oturalım diyor.ben ise işede gittiğim halde evde çok zaman geçiriyorum ve sıkılıyorum evim çok kötü değil hatta merkezi bir yerde.ancak eski küçük bi sürü sorunu daha var.siz olsanız ne yapardınız?

Eşiniz tek çocuk mu?Yarın bir gün ailesine bir şey olduğunda sizin ev kime kalacak diğer çocuklarda hak sahibi olmayacak mı sizin ev üzerinde...

Bence kendi evinizi almalısınız...Yarın kimin ne olacağı belli değil...

İstediğn evde otur bence.Kadınlar oturduğu evi sevmeyince huzursuz olurlar.

haklısınız ama eşim anlamıyor.eşim 3kardeş.tabiki herkes hak sahibi olacak ama diğerlerinin durumu ii.eşim ona mı güveniyor bilmiorum.biz bu evde biraz sıkıntı çektik hırsız olayları falan oldu biraz çıtlattık hani burası satılırsa ne olur gibilerinden.kv ve kp bizim satacak malımız yok.olsa size yardımcı oluruz dediler.bizim şu an oturduğumuz ev yokmuş gibi davrandılar.eşim bunları biliyor ama sıkıya da gelmek istemiyor sanırım.çok kararsız günelr yaşıyorum.

İstediğn evde otur bence.Kadınlar oturduğu evi sevmeyince huzursuz olurlar.

aynen öyle.temizlik yaparken bi yere falan çarpınca eve sinirleniorum:)eve bişey alasımda yok.ama işte şimdi rahat rahat oturuyoruz kendimizi sıkmaya gerek var mı diyorum bi taraftanda eşimi ikna edemiorum.

Birikmişiniz varsa ve kredi de sizi çok zorlamayacaksa alın derim.

madem ev size kalmayacak 3 kardeşler durumunuzda varken krediyle bir eve girin
yarın öbür gün zorluk yaşamazsınız insanın kendi malı gibisi yok

bencede ev almalısınız.insanın kendi evi gibi olmaz.

Birikmişiniz varsa ve kredi de sizi çok zorlamayacaksa alın derim.

valla zorlucak aslında.yani burda ev fiyatları uçmuş durumda.ama bi senedir birikim yapmaya çalışıyorum harcamalarımı hep kısıtladım.bu yüzden kararsız kaldık.bi tarafım bu yaşlar bi daha gelmicek bu kadar kasma diyor bi tarafımda kendi evini al diyor

Erkekler hep böyle düşünür ama hiç bir zaman düşündükleri gibi olmaz...Oradan ayrılmayı düşünmüyorsa yatırım amaçlı almaya ikna etmeye çalışın...Burada oturalım tamam ama bir evimiz olsun gibi konuşsanız ne der?

madem ev size kalmayacak 3 kardeşler durumunuzda varken krediyle bir eve girin
yarın öbür gün zorluk yaşamazsınız insanın kendi malı gibisi yok

eşim burayı kendi malımız sanıyor.öyle olmadığını söylüyorum ama erkekelrde hep bi ailesini savunma durumu oluyor

aynı durumu yaşadım kısaca anlatayım
önce kayınpederimin eski püskü evinde oturdum ,inan orayı adam etmek için yapmadığımız kalmadı ama yok olmuyo bir türlü içime sinmiyordu ,kira vermiyorduk ama keyifle oturamıyordum ..tabi bana da vermiyorlardı ki tadilat yaptırayım 3 kardeşin hakkı vardı ..
en son mutfak dolapları üstüme düşünce (allahtan bişey olmadı bana ,tabak çanak gitti o kadar )çıkmaya yanaştı eşim ,ev dökülüyodu çünkü :)
ablam o sırada ev aldı kiracı arıyordu ,istanbulun en güzide semtlerinden hemde rezidance dı harabeden çıkıp rezidance a geçmek hayal gibiydi tabi ..kira atıyorum 1500 ise biz 750 veriyorduk ablam almıyordu çünkü fazlasını..
ama sonra o ev satılığa çıktı ,ama biz alamazdık mümkün değildi 400 bin tlydi bizde dedik napalım ne edelim alalım evimizi küçük müçük yaşar gideriz ,alınmış alınmışdır deriz öderiz dedik 750 veren 1200 de verir dedik aldık allahıma şükür .
ama şimdi o kadar rahatım ki içine istediğim gibi harcama yapıyorum kendi evim ,istediğimi alıyorum ,taşınınca oraya buraya uymaz derdi yok ,ev sahibi yok ,o ne der bu ne der derdi yok ,resmen rahatlıkmış ..7 senedir süründüğüme yanayım
alın bence de insanın kendi evi gibisi yokmuş gerçekten ..

bende burayı hiç sevmediğim için ve kv den bıktığım için kendimize göre ev alalım ve oturalım istiyorum.ama çevremdekilerde oturun orda ne güzel kira vermiosunuz diye eşimin tarafını tutuyolar .bende yanlış mı düşünüorum acaba die burda konu açtım.

İlk başta böyle konuya ısınmasını sağlasanız eşinizin...Daha sonra çıkmaya ikna etmek daha kolay olur diye düşündüm ben...

İnsanın kendine ait bir evi olması çok önemli, eski evi düzeltmek için para harcayacağınıza bence eşinle anlaşarak yeni bir ev alın. Umarım birikiminiz vardır, eğer yoksa o evin kredisi bitene kadar eşinle tartışmalar yaşayabilirsin. İnşallah her şey gönlünüzce olur.

ne güzel kurtuşmuşsunuz.hayırlı olsun eviniz.istediğiniz semttemi aldınız yoksa bütçenizi düşünerek mi?
benim saf kocacığım evlenirken bütün birikimini bu eski evi adam etmeye yatırmış.benimde haberim yok.kp bize ev verdi yaptrıyor die seviniyorum.evlendikten sonra öğrendim.o parada uçtu gitti.bende evdeyken hırsız girip herşeyimi çalınca üstüne korkudan şoka girdikten sonra burdan taşınmak istedim.ailelrden destek istedik.ama kimse yanaşmadı.mecbur burda oturuyoruz.ama çok soğudum evden.sevmiorum.her gelende sanki ev kv nin gibi davranmıyormu sinirden çatlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…