Ev arkadaşım çok pis dayanamıyorum

Lizzie8919

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2016
266
134
103
iyigeceler hanımlar şuan ağlayarak yorganımın altından yazıyorum gerçekten bıktım ailemden ayrı şehir dışında okuyorum üç senedir apartta kalıyorum geçmiş iki sene kendi arkadaşımla kalmıştım ikimizde çok temiz değildik fakat o eve cok uğramazdı iki haftada bir makarna yapar ve bulaşığı vs kalırdı genelde evi ben temizlerdim bu sene ev arkadaşım değişti başka biri geldi kızla en baştan konuştuk anlaştık fakat konuştuğumuz gibi olmadı mutfağı çok çok pis bırakıyor sabah mutlaka yumurta yer ve onun çöpleri yumurta kalıntıları hep lavobada , bir kere uyardım sonra yine yaptı yine uyardım böyle böyle iki üçkez uyardım iki aydır kalıyoruz evi bir kere süpürdüğüne şahit oldum geçen gün yine mutfağı berbat bulduğum zaman apart sahibine şikayet ettim ayrıca mutfağımda minik sinekler oluştu ve sene başından beri önünü alamadım sürekli çamasır suyuyla tezgahı silmeme ragmen illa ki bir iki tane sinek oluyor sanırım giderden yada lavobayı pis bırakmasından geliyor belkide bişeyi küflendi onu da bilemiyorum . Apart sahibimde ben diyince haliyle uyarmışbunu , ben konuşurken kendimi ezdirmemeye çalışsam da o benden iki yaş büyük ve ister istemez diklenemiyorum da,geçen gün üç dört kez eve ayakkabı ile girdiğine şahit oldum baya holden odaaına ayakkabıyla geçiyor ve orda cıkarıyor sinirlendim konuşmak istedim böyle yapmasan olmazmı dedim olmaz dedi afalladım neden dedim çünkü üç adım atıp odama geçiyorum dedi bende olabilir ben buraya basıp kendi odama geçiyorum dedim oda tamam o zaman basmam ama sende beni bir daha apart sahibine söyleme gel bana söyle yüzüme dedi bende tamam dedim emin ol benimde söyleyeceğim şeyler var dedive gitti ertesi gün eve girdiğimde evi temizlemişti. Ama şöyle de bir şey var kendisi pis biri olduğu için beni yaptığı temizlik de tatmin etmiyor pis kıllı vileda ile mutfağa dökülen bişeyi mi silmesi dersiniz yoksa kalıntı kalan bulaşıklarımı? Gerçekten ne yapıcağımk bilemiyorum psikolojim bozuldu evimden iğreniyorum sineklerden iğreniyorum bana tamam diyor o konuda anlayışlı ama yine bildiğini okuyor gerçekten delirmeme ramak kaldı

Ayrılma şansınız yoksa oturun iş bölümü yapın. Mutfagı siz temizliyorsanız oda haftada 1 evi temizlesin mesela. Arada tozlandıkça yine süpürge açılır. Viledayı pisken kullanıyorsa işiniz bittiğinde kovaya biraz suyla çamaşır suyu döküp bekletirseniz elinizin altında temiz viledanız olur. Sinekler genelde çöpe filan geliyor. Mutfagın sorumluluğunu siz alırsanız düzenli temizlediğinizde gider diye düşünüyorum. Mutfakta kırıntı kalmasın, ayakkabıyla eve girilmesin gibi kurallar koymalısınız. Onunda sizde rahatsız oldugu şeyler vardır illaki. Karşılıklı konuşun yada bir kagıda listeleyin, değiştirmek veya eklemek istediğin şeyler varsa ekle diyip kendisine verin.

Tam cinnetlik
Apart sahibine şikayet ettiğinizde tavrı nasıl oldu? İstediğiniz zaman aparttan çıkma hakkınız varsa ayrılacağınızı ya da ev arkadaşınızın değiştirilmesini talep edin.
Ekşi sözlükte böyle cinnetlik ev arkadaşlarıyla ilgili bir başlık vardı. Çoğu dişe diş şeklinde karşı tarafı pes ettirmişler diye bir fikir vereyim

Ne sinir bozucu. Acaba böyle devam edersen seni yanımda istemiyorum deme şansın yok mu? Apartta ne nasıl olur bilemediğim için soruyorum
Malesef eğer ben şikayetçi olursam apart kurallarına göre benim başka bir daireye geçmem söz konusu ,sahibi olan bayanın üç apartmanı var başka bir apartmanında en alt kat boşmuş oraya bakacağım açıkcası orası en alt kat diye düşündürdü bu zamanakadar boş kalması da tuhaf geldi oraya soracağım. Arkadaşlarım sürekli söyleyerek onu bıktır diyor açıkcası sürekli söylemek zor geliyor utanıp sıkılıyorum

Apart sahibim o yumuşak huyludur bişey söyleyince yapar dedi ne zaman uyarsam tamam diyor ama yapmıyor bir de gerçekten pis bir insan yaptıgı temizlikbile bana artık batıyor, apart sahibi ile sözleşme imzaladık bir senelik ama çıkmak istesem süreç ne sekilde olır bilemiyorum sahibinin üç apartmanı var ve muhtemelen beni başka bir apartmanda boş yere koyar, benim kendi şuanki odamda diğer dairelere nazaran büyük ve evin yeri de cok güzel okula yakındı diğer apartmanı beş dakika daha uzak ama sanırım buna değer

Bende sinirden uyuyamadım iki saattir . Tuvalete gittim , hiç bakmadan oturdum , bir ıslaklık. Bir kalktım biri nasıl yapmışsa artık , oturduğumuz yer idrar . Erkek kardeşim hayatta yapmaz, annem babam o tuvaleti kullanmaz geriye halam kalıyor . Gece yarısı belden aşağı yıkandım. Misafir sonuçta ses etmiycem ama insan çıldırıyor.

Su tutmus olabilirmi umarim oyledir
Buyuk konusmak istemem ama cok cok zor durumda kalmassam hayatta kullanmam klozeti hem saglik hem hijyen acisindan cok daha iyi
Halaniz cok mu yasli cok kotu bi durum ben misafirde olsa tutamazdim dilimi bu konuda

Su tutmus olabilirmi umarim oyledir
Buyuk konusmak istemem ama cok cok zor durumda kalmassam hayatta kullanmam klozeti hem saglik hem hijyen acisindan cok daha iyi
Halaniz cok mu yasli cok kotu bi durum ben misafirde olsa tutamazdim dilimi bu konuda
Önce su zannettim . Taharet musluğundan falan ıslandı dedim . Kalktım rengi su değil . :) Tiksindim duşa girdim. Tek başıma kullandığım tuvalet olduğu için , kontrol etmeden oturdum. Halamı unutmuşum. Başka birinin oturma ihtimali gelmedi o an aklıma . Yoksa önce dezenfekte ederdim . Kötü alıştım bu konuda . Eve misafir geldimi , kimse alaturkayı tercih etmiyor. Yaşı var ama öyle düşkün değil halamın. Niye öyle oldu anlamadım , hiç yapmazdı aslında . Hiç bir şey diyemem. Ben kötü olurum. Yaşlandıkça oluyordur belki . Sonra evde istenmedim falan diye ağlamaya başlar . Yapmadığı şey değil . İdare edeceğiz napalım :)

Ev arkadaşlığı sıkıntılı olabiliyor...
Sizde şöyle bir şey var, ki arkadaşınız şu konuda haklı, arkadaşınızla konuşmadan gidip apart sahibine söylemişsiniz. Kim olsa sıkılır buna. Bir de apart sahibi ne yapsın yani buna, o da ayrı soru... Demek ki kıza söyleyince yapıyor, ki yapmış temizlik. Aranızdaki iletişimi geliştirin bence.

Onun yaptığı temizliğin içinize sinip sinmemesi o kişinin elinde değil. Herkesin temizlik anlayışı farklı. Kimsenin yaptığı temizlik de benim içime sinmez mesela, hele ki kimsenin el temizliğine güvenmem. İnsanların elinden bir şey yiyemem bu yüzden. Mecbur kalırsam da içime taş oturuyor resmen yerken. Ama bu başkasının suçu değil, benim sorunum. Misâl.

2 haftada 1 vileda ucunu ve temizlik bezlerini değiştirin mesela
Kullanılmışı domestoslu suya batırın beklesin dezenfekte olsun
Hoş kokulu yüzey temizleyiciler var vileda suyuna ondan katın
Misal ben olsam temizlik takvimi yapardım bi ben bi o olacak şekilde
Sıra ondayken evden çıkmadan vileda suyunu hazırlar içine temizleyiciden dökerdim ben viledayı hazırladım derdim teşvik etmek amaçlı
Gitmeden de mutfak tezgahına bulaşıkların üstüne domestos dökerdim su ısıtıp azcık gezdirirdim tabakların üzerine ocağa da cif dökerdim kıza da ben buralara bunları döktüm sen buraya geçene kadar dezenfekte olur bekleyip falan derdim çünkü kendi temizlik anlayışıyla yapsa suyla silip geçecek belki de anlamı olmayacak ama bu şekilde biraz mecbur bırakırdım yani
O en alt kattaki boş ev içime sinmedi benim okuyunca bence sen yazdığım yöntemi dene

Benimde üniversite son sınıfta kaldığım bir kız vardı. Bende aşırı temiz titiz sayılmam ama ortak alanları daima tertemiz bırakırdım. Ben hiç bulaşık bırakmazdım 1 saat bile bekletmezdim ama o suya bile tutmadan memleketine gidip 2 hafta sonra dönerdi.
Banyoda gider kısmı daima pis olurdu.
Buzdolabına yiyecek koyamazdım kokudan. Mesela tatlı yaptım beklemesi gerek diyelim 3 4 kat poşet geçirir streçlerdim. Poşetler kokardı artık.
Bende diyemezdim gücüne gider diye. Ama salak kafam.. deseydim keşke ..
Mezuniyetime ailem geleceği zaman evin her tarafını domestos ile silmiştim. Bir tek mutfak tezgahını onun iğrenç bulaşıkları var diye dokunmamıştım.
Ailemin geleceğini bile bile ne bana temizlik konusunda yardım etti ne de o bulaşıkları yıkadı. Ertesi gün aileme çok mahçup olmuştum..
Ah şimdiki aklım olsa..
Böyleleri anlamıyor. Ben son sene arkadaşlarımda çok kaldığımdan çok etkilenmedim ama senin yerinde olsam o kızla aynı dairede kalmam.

Offff yaaa gerçekten çok pis, ayakkabıyla içeri girmek nedir yaa ha üç adım ha beş adım kirleniyor işte eve pislik giriyor ne kadar süre birlikte kalacaksınız böyle çok zor gerçekten

İki üç kez uyardıktan sonra apart sahibine söylediğini yazmış ama.

Pis, pasaklı insan gerçekten çekilmez. Allah sabır versin. Ayrılma ihtimaliniz yok mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…