esi vefat etti diye ogluyla kalmak zorunda degil kimse. yani cekilcek durum degil gercekten. ben annemle bile yasiyamam ayni evde kaldiki kvde yasiyagimYeri gelmişken anlatayım. Yakın bir tanıdığımız da geliniyle birlikte kalıyordu, daha doğrusu kalmak zorundaydı eşi vefat etmişti çünkü. Yani evde kaynana, gelin, oğul, bebek yaşıyorlardı. Her neyse gelin bu durumdan tabikii hoşnut değildi. Biz misafirliğe gittiğimiz zaman bile bunu şiddetle hissediyorduk, belliydi. Biz bile anladıysak, kaynanasının anlamamasının imkanı yok değilmi. Her neyse baktı ki bu kaynananın gideceği oğlununda ayrılacağı yok, bir gün gelin bir meseleden tartışma çıkarmış. O basit mesele bebekle ilgili olunca da koca mecburen eşine hak vermek zorunda kalıyor. Evdeki gerilime dayanamıyor ve evleri ayırıyorlar. Bu size örnek olsun..
Gelin haklıydı zaten. Tabikii insan yeri gelince kendi annesine babasına kardeşine bile bağırıyor, anlaşamıyor. Şahsen ben de yapamazdım. Bir kere ben kocamın dizinde film izlemek, birlikte duşa girmek, yarı çıplak gezmek ne biliyim evde özgür olmak isterimesi vefat etti diye ogluyla kalmak zorunda degil kimse. yani cekilcek durum degil gercekten. ben annemle bile yasiyamam ayni evde kaldiki kvde yasiyagim
Fevkaladenin fevkinde öneriArkadaşlar bir çok güzel tavsiye vermiş ama onları siz yapabilecek olsanız o evde çocuk yapmazdınız zaten bence. Herhalde siz kendi kendinize gizli gizli ağlayıp sonra herkese alttan alıyorsunuz, ne derlerse de yapıyorsunuz. Kpnin o dediğinde bir cevap verip bir şey diyemediğinize göre daha da demezsiniz.
Bu durumda belki pasif agresif davranmayı deneyebilirsiniz. Yani hiç bir şey yapmamayı. Depresyona girmiş gibi kendi içinize çekilmeyi, hiç bir işe karışmamayı, insanlar size bu sebeplerden kızıp bir şey dediğinde öyle boş boş bakıp bir cevap vermemeyi.... Bunları yaparsanız, kocanız da sizi seviyorsa belki delirecek karım burada diye korkar size kıyamaz da taşınır. Bebeğinizle ilgili şeyleri de otomatiğe bağlamış gibi yapın, öyle bebeğe sarılı uzaklara bakın bol bol bir şey görmeden. Eşiniz ilgi isterse hayır demeyin, evet de demeyin, yatağa uzanıp öylece durun. Bu arada bir sürü insan size bağırıp çağıracak, yalvaracak, o boş bakma meselesini biraz çalışmanız lazım kendi kendinize. Çok lazım olursa hıı, olur, falan deyin en fazla.
+1Arkadaşlar bir çok güzel tavsiye vermiş ama onları siz yapabilecek olsanız o evde çocuk yapmazdınız zaten bence. Herhalde siz kendi kendinize gizli gizli ağlayıp sonra herkese alttan alıyorsunuz, ne derlerse de yapıyorsunuz. Kpnin o dediğinde bir cevap verip bir şey diyemediğinize göre daha da demezsiniz.
Bu durumda belki pasif agresif davranmayı deneyebilirsiniz. Yani hiç bir şey yapmamayı. Depresyona girmiş gibi kendi içinize çekilmeyi, hiç bir işe karışmamayı, insanlar size bu sebeplerden kızıp bir şey dediğinde öyle boş boş bakıp bir cevap vermemeyi.... Bunları yaparsanız, kocanız da sizi seviyorsa belki delirecek karım burada diye korkar size kıyamaz da taşınır. Bebeğinizle ilgili şeyleri de otomatiğe bağlamış gibi yapın, öyle bebeğe sarılı uzaklara bakın bol bol bir şey görmeden. Eşiniz ilgi isterse hayır demeyin, evet de demeyin, yatağa uzanıp öylece durun. Bu arada bir sürü insan size bağırıp çağıracak, yalvaracak, o boş bakma meselesini biraz çalışmanız lazım kendi kendinize. Çok lazım olursa hıı, olur, falan deyin en fazla.
Arkadaşlar bir çok güzel tavsiye vermiş ama onları siz yapabilecek olsanız o evde çocuk yapmazdınız zaten bence. Herhalde siz kendi kendinize gizli gizli ağlayıp sonra herkese alttan alıyorsunuz, ne derlerse de yapıyorsunuz. Kpnin o dediğinde bir cevap verip bir şey diyemediğinize göre daha da demezsiniz.
Ayyy ne güldüm yaaa :)yalandan sinir krizi hee :)bak sen şu kaynanaya .. öyle kuru kuruya ağlamak olmaz .ne yap biliyo musun ? Ağlarken tepin ,yat yere ayaklarını yere vur hatta yatak odandaki dolaba vur ,hasar görsün ki yeni evde yeni odan olsun :) sesinin çıktığı kadar bağırarak ağla .bunu özellikle esin evdeyken yap ve seni sakinleştirmeye çalıştığında onu gormuyomus gibi davran .hiç tepki verme .odada sadece sen varmışsın gibi davran .arada kendi kendine konuş ,cevaplarını yine kendin ver :) kısacası delilik alameti ne varsa yap :) bunların hiçbirini yapmadım ama duydum çok yakın birinden :) acayip de ise yaradı ,gözümle gördüm .hadi gazan mübarek olaBen hic biseyiinize karismiorum yawrucum ister ayrilin ister kalin dedi sonra gitmis kaynima aglamis oda esimin kendi sozunden cikmicagini bildigi icin konusurum ben hallederim demis halletmiste. Yani dedikleriniz evet dogru bi cirkeflik yapmazsam kurtulamicam. Akşama kadar yan gelip yatio sunu yaptinmi bunu yaptın mi . kic buyutuo sonra dio sunu yapmamissin. Kazamiz mubarek olur insaallah dediklerrinizi yapicam bakalim noulcak ama bu kadin o numaranin 5 katini falan yapar onceden mahsuscuktan falan sinir krizi falan geçiriomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?