• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ayirma meselesi . kp. Derdi

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
Merhaba kk uyeleri.
Esim ve kaynanayla oturma cilesi benimkisi. Eski konularimda da bahsetmistim . en son esim 2016 mayista ayrilcaz demisti ve ben icim icime sigdiramayip sizinle paylasmistim. Ama olmadi. Mayisti eylül du derken esim ailesine kiyamadigi icin hep bni kandirdi. Kaynanam ben hic biseyinize karismam deyip deyip aglayarak bagirarak cagirarak bizi yaninda tuttu. Simdi icerde bu otv indiriminden bahsedilio. Esimde alalim falan dedi. (Esimin amcasi bize misafirlige geldi) o da szn beyaz esyaniz yokmu oturdugunuz evde dedi. Esimde bnm yok amca deyince kp. hemen x beyimizin yok dedi.
Sanirim yine olmucak. Hic olmucak. O yuzden butun umidimi kaybettim. Hic umitlenmek istememistim zaten. Hakliymisim. (duygularimi paylasmak istedim sadece)

Ayrı eve çıkmak sadece eşinizin istemesiyle olacak iş değil. Biraz maddiyat da gerektirir. Buna ayıracak bütçeniz var mı? Eşiniz belki bu yüzden pek yanaşmıyordur hiç sordunuz mu?

Iste kaynanam agladi sizladi ogullarini ikna etti ben de o potansiyeli kendimde goreniorum. Napmam lazim icimde kendi kendimi yiorum sadece

Evlenirken ayrı eve çıkmama sebebiniz neydi?
Bebek yapmayın diyecektim ki yapmışsınız bile. E şimdi ne güzel bebeğe annem yardımcı olur der gene çıkmaz ayrı eve. Geçmiş olsun.

Iste kaynanam agladi sizladi ogullarini ikna etti ben de o potansiyeli kendimde goreniorum. Napmam lazim icimde kendi kendimi yiorum sadece

Tamam işte kadın ağlaya sızlaya göndermemiş sizi. Siz de öyle yapacaksınız. Gerekirse sinir krizleri geçiriceksiniz. Valla kendinizde o potansiyel olmak zorunda. Yoksa daha çoook onlarla yaşarsınız. Yanlış anlamayın iyiliğiniz için söylüyorum

Biraz protesto edin bakalım görsünler bir kötü yüzünüzü.
Yemeğe temizliğe yardım etmeyin, içimden gelmiyor depresyondayım kendi evim gibi hissedemiyorum gibi suratsızlıklar yapın
Kayınvalidenizin iş yükünü azaltmak yerine üstüne yük bindirin.
Hem iki yerine dört kişinin işiyle uğraşsın hem suratınızı çeksin.
Eşiniz bir şey diyecek olursa kendimi hiç iyi hissetmiyorum bunalıma girdim aynı evde bundan sonra ayrı ev yoksa ben de yokum. Bir de Güleryüz bekleme de.
Ben olsam aynı evde sevişmek de içimden gelmiyor derdim sanırım.
Hayatı hepsine dar edin.
Ben mutsuzsam beni mutsuz eden herkesi daha beter mutsuz ederim. Siz de bunu yapın bırakın onlar da biraz daralsın
İyi niyetle çözülmüyorsa çirkeflikle çözün.

Aa bebek mi var. Emziriyorsanız, üzüntüden sütüm kesildi deyin(tabikii gerçekten kesmeyin gizlice emzirirsiniz). Adam evladına da kıyacak değil heralde. Ağlayın krizler geçirin. Tatlı dille ikna olmuyorlarsa, kaynana oğluna ağlıyorsa başka çareniz mi var?

O ağlarsa siz de protesto edin

O evde onlarla yaşamayın

Birlikte yemeyin içmeyin mesela çamaşırınızı ortak yıkamayın

Hatta eşinizle de bir arada olmayın

Kendinize onlar bir aile siz de yabancı orada oda kullanan kiracı gibi davranın

Kimseye çemkirmeyin gerekirse tek cevabınız artık böyle şeklinde olsun

Pasif direniş deneyin bir de

Bu zamana kadar madem aynı evde oturdunuz eşiniz eşya ve ev kirası için birikim yapmalıydı.
Para olmadan ha deyince ev kurulmaz ki, baştan kabul etmeseydiniz keşke.
Şu erkek ailelerini de anlayamıyorum, oğullarınızı dizinizin dibinden ayırmak istemiyorsanız evlendirmeyin.

Siz de biraz ağlayıp, bağırıp, çığırın. Şaka şaka. :)

Yeni evleneceklere küpe olsun. Baştan kabul etmeyin. Azıcık aşıniz ağrısız başınız olsun.

Allah hayırlısıyla işinizi kolaylastirsin.

Back
X