ev-bark, dügün-dernek

Şimdi yardım edenler olursa ilerde genelde lafı oluyor. Bak biz o kadar yardım etti bilmem şuraya çağırmadı, şunu almadı, böyle mi davranilir..... Bu lafları duymamak için karismalarini istemezdim. Gider 300 liraya alacağım şeyi 100 liraya başka benzerini alırdım yada almazdım. Kafam rahat olurdu.
 
Amaçlari karışmak degilse, karismadan sadece destek olmak isteyen aileler parayi hesaba yollar. Sonra siz kendi aranizda anlasir ortak alirsiniz.

Eşimin ailesinden hicbir destek gormedik mesela bir kuruşlari dahi gecmedi evimize, eşim yapti herseyi benim ailem icinden gelen bir miktar parayi verdi sonrasina karişmadi mesela yok kiz tarafiymis yok erkek tarafiymiş oyle muhabbetler donmedi bizde.

Para verdi diye herkes fikir katacaksa oyle "destegi" ben kabul etmezdim yerinizde olsam zaten calisan insanlarmişsiniz.
 
kizlar hemen konuya giriyorum ve akil danismak istiyorum, yol gösterin istiyorum.

Gelecek Mart da nikahim ve minik bir dügünüm olacak,

yil sonu, ocak ayi basi gibi alisverislerimize baslicaz insallah indirimlerden de faydalanmak istiyoruz tabiki ama konu bu degil,

ikimizde calisan insanliriz ve gelirimiz hemen hemen ayni, ailelerimiz biraz geleneksel aileler olduklari icin (gurbetcilik malum) dügündü, ev dösemeseydi destek olmak istiyoruz diyorlar KIZ tarafi ERKEK tarafi olaylarina giriliyor, ama o sekilde her kafadan bir ses cikacak, ben buna gerek görmüyorum girecegimiz zaten surda 2 odali bir daire olacak.

nasil bir yol izlemeliyim? tamam bütcemiz ortak olcak neyimiz var neyimiz yok zaten ikimizin ama neleri mesala o almali yada ben almaliyim, alisverise cikmadan önce mesala eksikler koltuk takimi, ne bileyim beyaz esyalar, yatak odasi takimi, perdeler, halilar vs. nasil aliniyor, nasil konusuluyor sizler nasil yaptiniz?
Liste yaptık, eşimiz dostumuz ailelerimiz o listeden seçip bunları biz hediye edeceğiz dediler kalanları kendimiz aldık.

Örneğin; ankastreyi abim bulaşık makinesini ablam hediye etti, halıları bir görümcem, perdeleri diğer görümcem halletti, tv’yi yakın bir arkadaşımız hediye etti. Ütü, ütü masası, küçük ev aletleri, mikrodalga vs ufak tefek her şey kuzenlerden ve arkadaşlardan geldi. Mobilyayı kendimiz aldık. Ufak tefeğe para harcamayınca mobilya çok sorun olmadı.
 
biz de geçtiğimiz Mart ayında aile tanışması Haziran söz Temmuz sonu düğün yaptık. Gerçekten inanılmaz masraflı bir süreç oldu. İkimizin ailesi de üzerimize düşen her şeyi bizler yapmak istiyoruz evliliğin ilk zamanları borçla harçla uğraşmayın dediler. Bize kalsa sade bir nikah yapacaktık. Ama aileler çok hevesli olduğu işin hemen hemen her şey güzel bir şekilde yapıldı. Benim ailem kına çeyiz ve yatak odasını üstlendi. Sevgilimin ailesi de düğün artı diğer eşyaları hallettiler. Biz beğendik onlar parasını gönderdi. Ailelerden gelecek yardımı geri çevirmeyin derim çünkü her şey inananılmaz pahalı şu an.
 
Ailelere bak vay arkadaş biz üstüne para verecektik teşrif edip gelip istediler diye. 😂 Bence kendi zevkinize göre alın masrafları ikiye bölün. Yoksa o onu ödedi bu bunu ödedi bir ton tantanayla uğraşırsınız.
 
Aileleriniz size belli bir miktar para versin. Mesela 20 bin onlar 20bin sizinkiler versinler elinize ev eşyalarınızı o ortak bütçeden halledin kimseyi karıştırmayın kafanız rahat eder.
Biz evlenirken babam klasik yatak odanı beyaz eşyanı çeyizini kendin al bana faturaları getir demişti. İşte ne harcadıysam babam ödedi.
Erkek tarafı da kalan eşyaları aldı. Öyle bir aileler arası onu alalım bunu alalım lafı sözü olmadı. Çok da kasmayın.
 
X