• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

Srplkdr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
636
190
53
31
kızlar meraba bi konuda daha düşüncelerinize ihtıyacım var ev bütçenizi nasıl ayarlıyosunuz
yani bizde eşimde bende calısıyoruz eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım
calışan hanımlar sızın eşinizle ev butcenız nasıl benmı boyle dusunuyorum yada yanlısmı dusunuyorum
fikirlerinize ihtıyacım var

Gerçekten hiçbir şey yapmıyorsanız hata ediyorsunuz bence. Çalışan insanlarsınız, hiç mi bir yerlere gidip sefasını süremeyeceksiniz? Tamam birikim yapmak da güzel ama hiç gezmeyim, yemeyim içmeyim, işten eve evden işe de bana göre değil. O yüzden hala ev alamadık 🤣
Eşimden tam anlamıyla gizli birikimim yok benim. Ama hesabımda ne kadar olduğunu net bilmez. Ortak hesabımız vs de yok. Biz de benzer şekilde ödemeleri paylaşmış durumdayız çoğunluk eşimde olacak şekilde.

Keşke evi önceden alsaydınız ya. 2 sene önce girmiş olsanız en az yarı yarıya kar etmiş olurdunuz ve ödediğiniz kredi de maaş zamları ile birlikte maaşınızın yarısına falan gelirdi. Bu saatten sonra eve girmek çok zor, hele ki altın yapıp kenara koyarak imkansız

Eşinizle boşanma eşiginde degilseniz, evliliginiz sorunlu degilse, sizden habersiz paranizi alan veya zorla elinizden alan bir adam değilse hangi İYİ amaçla olursa olsun para saklamak bana çok çirkin geliyor bir evlilikte.
Oturup konuşulur bunlar ortak bir fikirde olunur, normalde insanlar laftan anlar.

Şimdi biriktirmek için bir şey yapmıyorsunuz. We birikti ev aldiniz diyelim kesin üstüne kredi çekeceksiniz öyle birikme ile ev alınmıyor çünkü.
O zaman da kredi ödüyoruz diye bir şey yapmayacaksiniz. Kaç yıl sürecek bu?
Tabii ki birikim güzel bir şey ama sürekli kendinden kısarak, gençliğinde gezmeyerek olmaz ki. Ben eşinize hak verdim.
Para saklamanizi da doğru bulmadım.

Ortak bütçe ile ikimizde herşeye dahiliz. Sen-ben ayırmıyoruz. Herkes, herkesin hesabındaki parayı bilir. Öyle bir ayrım yok yani.

Hayir esim benim maaşımı bile sormaz sadece bende destek olmak istedim bi kac biseyi ödüyorum ama eşime kalsa o kadar çok biriktirme daha az biriktir kafasında tabiki arada gezip tozuyoruz tabiki biseyler aliniyo o kadar da değil 😅
Eşimden de asla bisey saklamam ama sadece birikim yapmak için bunu yapıyorum ve ilerde yine bizim paramız olucak bizim evimiz olucak

kızlar meraba bi konuda daha düşüncelerinize ihtıyacım var ev bütçenizi nasıl ayarlıyosunuz
yani bizde eşimde bende calısıyoruz eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım
calışan hanımlar sızın eşinizle ev butcenız nasıl benmı boyle dusunuyorum yada yanlısmı dusunuyorum
fikirlerinize ihtıyacım var
dünyanın binbirtürli hali var diye kenara para koyuyorum deseydiniz yine anlardım da
biz oradan bakınca çok mu saf duruyoruz:) eşle ev alabilelim diye eşten gizli para biriktirilmeyeceğini hepimiz biliyoruz
sizin eşinizde aynı şeyi yapıyordur belki kendi maaşının bir kısmını elden istiyordur mesela :KK66: gizli kenara koyuyordur

neyse
maaşlar ortada gelir belli gider belli
arttırabiliyorsanız ne mutlu size

Tek sorununuz ev bütçesiymiş gibi :işsiz: Daha dün eşinizin ilgisizliğinden ve sevgisizliğinden yakınıyordunuz.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü yedi düvel bir araya gelse yapamazmış gerçekten.

Tek sorununuz ev bütçesiymiş gibi :işsiz: Daha dün eşinizin ilgisizliğinden ve sevgisizliğinden yakınıyordunuz.

İnsanın kendine yaptığı kötülüğü yedi düvel bir araya gelse yapamazmış gerçekten.
Esimle daha önceden yaşadığımız problemi yazmıştım ve bu durumdan kendimi kötü hissettiğimi yazmıştım esimle suan bir problem yok aramizda

Hiç mi gezmiyorsunuz eşinizle? Burası bence önemli. Ne şartta olursa olsun tamamen evde geçiremiyorum ben. Dışarıda yemek çok pahalandı ama ayda bir sevdiğimiz yerler var oralara gideriz. Azaltma yolunu seçtik biz. Onun disinda dışarı çıkarsak artik kendimize sandvic hazırlıyoruz. Basit bir döner alsak 100 tl gidiyor. Her haftasonu gezince dayanmıyor.
Bizde kira faturalar eşimde. Mutfak pazar vs de eşimde ama bende iş çıkışı ihtiyaç olur markete giderim ya da internet üzerinden sipariş ettiğim ürünler var onları alırım. (Zeytinyağı , et vs) biz soyle düşünmüştük eşimin maaşıyla geçinmeye çalışalım benim maaşımı da biriktirelim. Ev , araba icin. Ya da çocuğumuz olursa rahat ücretsiz izne çıkabileyim diye. Tabi tam mümkün olmuyor. Kendi cep harcligim, sağlık eğitim harcamalarımi cebimden yapıyorum. Eşim tatili ödüyor bende uçak bileti alicam mesela.
Ben biraz daha birikimciyim. Eşimin maaşı artsa bunu da harcayalım der o ay:) ben o yuzden daha rahat biriktiriyorum. Ortak hesap hic düşünmedik daha doğrusu konusu bile geçmedi. Ha bende ha onda. Sonuçta ev ya da araba alsak ikimizin olacak yine. Çok takılmiyoruz

Şimdi biriktirmek için bir şey yapmıyorsunuz. We birikti ev aldiniz diyelim kesin üstüne kredi çekeceksiniz öyle birikme ile ev alınmıyor çünkü.
O zaman da kredi ödüyoruz diye bir şey yapmayacaksiniz. Kaç yıl sürecek bu?
Tabii ki birikim güzel bir şey ama sürekli kendinden kısarak, gençliğinde gezmeyerek olmaz ki. Ben eşinize hak verdim.
Para saklamanizi da doğru bulmadım.
Para saklamak degil aslında sadece ilerde yine ikimizin çocuğumuzun geleceği için biseyler yapmaya çalışıyorum sanırım yazdıklarımı tam ifade edemedim. Suandada zaten hersekilde gayet guzel geçiriyoruz ben bazen yüklü miktarda prim qliyorum kenara atıyorum dediğim para o para yine evdeki destegimi esirgemiyorun

Hiç mi gezmiyorsunuz eşinizle? Burası bence önemli. Ne şartta olursa olsun tamamen evde geçiremiyorum ben. Dışarıda yemek çok pahalandı ama ayda bir sevdiğimiz yerler var oralara gideriz. Azaltma yolunu seçtik biz. Onun disinda dışarı çıkarsak artik kendimize sandvic hazırlıyoruz. Basit bir döner alsak 100 tl gidiyor. Her haftasonu gezince dayanmıyor.
Bizde kira faturalar eşimde. Mutfak pazar vs de eşimde ama bende iş çıkışı ihtiyaç olur markete giderim ya da internet üzerinden sipariş ettiğim ürünler var onları alırım. (Zeytinyağı , et vs) biz soyle düşünmüştük eşimin maaşıyla geçinmeye çalışalım benim maaşımı da biriktirelim. Ev , araba icin. Ya da çocuğumuz olursa rahat ücretsiz izne çıkabileyim diye. Tabi tam mümkün olmuyor. Kendi cep harcligim, sağlık eğitim harcamalarımi cebimden yapıyorum. Eşim tatili ödüyor bende uçak bileti alicam mesela.
Ben biraz daha birikimciyim. Eşimin maaşı artsa bunu da harcayalım der o ay:) ben o yuzden daha rahat biriktiriyorum. Ortak hesap hic düşünmedik daha doğrusu konusu bile geçmedi. Ha bende o onda. Sonuçta ev ya da araba alsak ikimizin olacak yine. Çok takılmiyoruz
Tabiki geziyoruz ama sürekli değil ayda bir iki gibi ama eşime kalsa kenara atma zaten ev alamayız tatile gidelim şuraya buraya gidelim kafasinda

Tabiki geziyoruz ama sürekli değil ayda bir iki gibi ama eşime kalsa kenara atma zaten ev alamayız tatile gidelim şuraya buraya gidelim kafasinda
Ayda 2 bence iyiymiş aslinda ben mi fazlaca yorulan biriyim:) diğer günlerde arkadas/ akraba ziyaretler bazen de evde dinlenmeye geçer zaten.
Tatil açıkçası bende severim bir sey diyemedim. Bunlar olduğunda hic mi köşeye para atamayacaksınız? Öyleyse mesela senede 2 tatil değil de 1 tatil olabilir.

dünyanın binbirtürli hali var diye kenara para koyuyorum deseydiniz yine anlardım da
biz oradan bakınca çok mu saf duruyoruz:) eşle ev alabilelim diye eşten gizli para biriktirilmeyeceğini hepimiz biliyoruz
sizin eşinizde aynı şeyi yapıyordur belki kendi maaşının bir kısmını elden istiyordur mesela :KK66: gizli kenara koyuyordur

neyse
maaşlar ortada gelir belli gider belli
arttırabiliyorsanız ne mutlu size
Sadecw wv degil ben 2.5 yıllık evliyim esim çalışmadığında 1 sene o evi ben geçirirdim tek başıma ama şuan artık biseyler yapmamız lazim bende en azından ilerde çocuğum için kenara gereksiz harcamak yerine biseyler koymak istedim

Ya gelirimiz supr degil belki ama, bizm yerimizde baskasi olsa yarisindn fazlasini bile kenara koyabilir belki. Ama biz zoraki 1-2 bin atsak kar sayiyoruz 🤦‍♀️ cok plansiz harciyoruz X harcayalim diye hedef koysak kredi karti 2X geliyo en az. Npicz boyle bilmiyorum. 3 yillik evliyiz, dugun takisiyla araba almistik, uzerine bir sey daha koyamadik. Bu gidisle omur boyu kiraci. Ne bu isin taktigi allah askina

Back
X