• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

Konunuza bir güncelleme yazın isterseniz, ilk mesajınızda hiç gezmeyen herşeyden kısarak para biriktirmeye çalışan biri izlenimi oluşmuş olabilir.Siz kesinlikle birikim yapın, gezin tozun diyenler son kuruşunuza kadar harcayın demek istemiyorlardır, çok sıkmayın demek istiyorlardır.Ayrıca işsiz kalsanız gençken gezin tozun diyenlerden borç isteseniz, zamanında o kadar gezeceğinize kenara 3 kuruş para koysaydınız derler 😁 herkes her zaman birşey der
valla çok haklısın.amann harca gitsin diyenlerden git bir 1000 tl borç iste yüzleri asılır bahaneler sıralanır.mutfaktan kısamıyoruz faturalardan kiradan kısamıyoruz araba mecbur kullanıyoruz geriye kalanlardan tercih yaparak kısmak zorundayız.senin de bildiğin gibi aylardır kafamı kurcalayan yüklübir harcamam vardı.sonunda harcamamaya karar verdim cebimde o miktar olmasına rağmen.çünkü hiç birikimsiz yaşam bana göre değil kimseye göre de olmamalı.eskiden tatile maaşın 2 katına gidebiliyorken mesela şimdi aynı tatil maaşın 4 5 katı oldu.hadi sıkma amann boşver gideyim deee :KK45:

Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Gençken ye, yıllarını ev uğruna heba etme diyen arkadaşlar iyi niyetli olsalar da yaşadığımız şartları göz ardı ediyorlar. Eşiniz işsizlik yaşamış, ama ders almak yerine tam tersini seçmiş. Konu sahibi ve eşi birlikte işsiz kalsalar ne yer ne içer kiralarını nasıl ödeler?? Gençlik çok güzel ama geçici, yaşlanınca kuş kadar emekli maaşlarıyla nasıl kira verirler? Gezip tozmak güzel ama zor zamanları da düşünmek lazım.
Kocaya bağlı olarak para da saklanabilir. Her para saklanan adamdan da boşanmaya gerek yok. Adam parayı alıp kumara pavyona yatırmıyor. Belli ki tutumlu değil. Konu sahibi primleri de çıkarsa 2 haftasonu kaçamağında harcatacak. Boşanılacak kadar büyük konu değil ama o kadarcık birikimi harcatmaya da gerek yok.
katılıyorum.kocadan ayrı para biriktirmek ne zaman boşanma sebebi oldu?güvenmiyorsak boşanmalıymışız güldüm buna.bu güne kadar harika eş olabilir 5 yıl sonraya kadar da olabilir hatta 10 yıl.ben ne bileyim 10 yıl sonra başka kadına aşık oldum ben hadi bana eyvallah demeyeceğini.ondan sonra cebimizde avukat parası ayrı eve taşınacak para bile olmayacak ayıkla pirincin taşını.annemle evliyken mahkeme aşamasında babam tüm birikimiyle başka kadına ev aldı yahuu.erkek milletine bu kadar güvenilmesini bir kadınlar sitesinde hayretle okuyorum. :işsiz: :KK45:

Eşimden gizli biriktiririm ama içine doğar hemen sorar zulanda ne kadar var diye

Sen sorunca bereketi kalmıyor derim

Ama bu ona güvenmediğimden değil sadece o çok müsrif bende arada dikkat etmeye çalışıyorum
Ama hayat çok pahalı artık faturalara çalışılıyor gibi oluyor yani.
Haftada 1 dışardan söylerim şimdilik en büyük lüksümüz bu🤪🤪🤪

Ama sırf ev almak içinde gezmeden çok kısmam anılarım da önemlidir benim gençken yemiyeceksem ne zaman yicem
Azıcık kenarda param olsun geri kalan herşeyi harcarım 😁😁

Mesela büyük kızımı doğum yaptığımda gelen 11 çeyreği bundan 15 sene önce bozdurup 1 hafta çok güzel bir tatil yapmıştık eşimle
kızımı anneme bırakıp hala konuşuruz ne kadar güzeldi diye😎😎

Eşimden gizli biriktiririm ama içine doğar hemen sorar zulanda ne kadar var diye

Sen sorunca bereketi kalmıyor derim

Ama bu ona güvenmediğimden değil sadece o çok müsrif bende arada dikkat etmeye çalışıyorum
Ama hayat çok pahalı artık faturalara çalışılıyor gibi oluyor yani.
Haftada 1 dışardan söylerim şimdilik en büyük lüksümüz bu🤪🤪🤪

Ama sırf ev almak içinde gezmeden çok kısmam anılarım da önemlidir benim gençken yemiyeceksem ne zaman yicem
Azıcık kenarda param olsun geri kalan herşeyi harcarım 😁😁

Mesela büyük kızımı doğum yaptığımda gelen 11 çeyreği bundan 15 sene önce bozdurup 1 hafta çok güzel bir tatil yapmıştık eşimle
kızımı anneme bırakıp hala konuşuruz ne kadar güzeldi diye😎😎
önceki yıllarda hepimiz harcıyorduk yaz kış tatilleri şehir gezmeleri dışarda sık yemek yemek sinema tiyatro.ama son 1 yılda özelikle insanlar da korku var geleceği görememe var.o yüzden harca gitsin diyemem asla kimseye.markete avm ye gidiyorum geçen haftaki etiketler değişivermiş şaşıyorum.eskiden hem yemek yerdik ailece hem de torba torba alışveriş yapardık üstüne de sinemaya giderdik.ama şimdilerde sadece yemek yiyip dönüyoruz.çocuk olmasa onu da 15 gün de bire indirirdim .2 basit kozmetik aldım 340 tl tuttu şaştım kaldım.arabayla dolaşmak bile lüks oldu.bence gelir varken biriktirilmeli bu dönemde.haftada 1 yemek yemek yeterli konu sahibi için.tatili de uygunundan yapar olur biter.

önceki yıllarda hepimiz harcıyorduk yaz kış tatilleri şehir gezmeleri dışarda sık yemek yemek sinema tiyatro.ama son 1 yılda özelikle insanlar da korku var geleceği görememe var.o yüzden harca gitsin diyemem asla kimseye.markete avm ye gidiyorum geçen haftaki etiketler değişivermiş şaşıyorum.eskiden hem yemek yerdik ailece hem de torba torba alışveriş yapardık üstüne de sinemaya giderdik.ama şimdilerde sadece yemek yiyip dönüyoruz.çocuk olmasa onu da 15 gün de bire indirirdim .2 basit kozmetik aldım 340 tl tuttu şaştım kaldım.arabayla dolaşmak bile lüks oldu.bence gelir varken biriktirilmeli bu dönemde.haftada 1 yemek yemek yeterli konu sahibi için.tatili de uygunundan yapar olur biter.
Evet bu sıralar gerçekten çok büyük sıkıntı var gerçekten ekonomi konusunda elektrik gelmiş 1059 tl🤦‍♀️🤦‍♀️
Geçen gün büyük kızımla gratise girdik birkaç parça şeye 500 tl verdim inan ki şaşırdım keşke azıcık daha koyup gram altın alsaydım dedim 🙈🙈

Her zaman kötü gün parası olmalı ama çok çpk sıkmak da bilmiyorum bana göre değil yaaa herşey kararında olmalı
Bu tatilde ablamla çocukları sinemaya götürelim dedik covid olduk bütün aile ben hariç😁😁gidemedik

Evet bu sıralar gerçekten çok büyük sıkıntı var gerçekten ekonomi konusunda elektrik gelmiş 1059 tl🤦‍♀️🤦‍♀️
Geçen gün büyük kızımla gratise girdik birkaç parça şeye 500 tl verdim inan ki şaşırdım keşke azıcık daha koyup gram altın alsaydım dedim 🙈🙈

Her zaman kötü gün parası olmalı ama çok çpk sıkmak da bilmiyorum bana göre değil yaaa herşey kararında olmalı
Bu tatilde ablamla çocukları sinemaya götürelim dedik covid olduk bütün aile ben hariç😁😁gidemedik
ben de faranşit oldum çok öksürdüğümden sinemaya çocuğu götüremedim diğer izleyiciler rahatsız olur diye.konu sahibine sineğin yağını çıkar demiyoruz ki hem gerektiği kadar harca hem de biriktir diyoruz.taşa yatırma gençken harca denmiş.o taşların kirası 3000 den başlıyor artık ama büyük şehirlerde.çocuk yokken peşinatı bari biriktirilmeli o taşlarınn :KK53: :KK45:

Bence siz kesinlikle mutlu değilsiniz o yüzden burada bir çıkış arıyorsunuz.Madem eşiniz iyi eğer oyle olsaydı bir kac gün önce ki yazdıklarınız da sıkıntı var.Esinizde sorun olmadığını, gezip tozdugunuzu hicbirseyden geri kalmadiginizi:işsiz: eşinizden maas saklamanidığınızı söylüyorsunuz.O zaman neden bdv de konu açıyorsunuz?Esinize güvenmiyorsunuz ,önce bu sorunları kabullenin sonra paranızı ne isterseniz yapın.Siz zaten karar vermişsiniz ve burda söylenenleri kabul etmiyorsunuz ,o halde niye soruyorsunuz

katılıyorum.kocadan ayrı para biriktirmek ne zaman boşanma sebebi oldu?güvenmiyorsak boşanmalıymışız güldüm buna.bu güne kadar harika eş olabilir 5 yıl sonraya kadar da olabilir hatta 10 yıl.ben ne bileyim 10 yıl sonra başka kadına aşık oldum ben hadi bana eyvallah demeyeceğini.ondan sonra cebimizde avukat parası ayrı eve taşınacak para bile olmayacak ayıkla pirincin taşını.annemle evliyken mahkeme aşamasında babam tüm birikimiyle başka kadına ev aldı yahuu.erkek milletine bu kadar güvenilmesini bir kadınlar sitesinde hayretle okuyorum. :işsiz: :KK45:
Koca çok iyi de olabilir ama birikim yapmak istemiyordur. Kadın da birikim yapmadan güvende hissetmiyor işte. Hastalığı, işsizliği dünyanın 40 çeşit hali var. Maaşı ortaya koyup primleri saklamak gayet masum bir hareket. Diğer konuya girmiyorum bile. Biz 7 yaşındayken arkadaşımın babası öyle bir katakulli yapıp annesinden dımdızlak bırakıp boşandı ki kimseye güvenim kalmadı.

ben de faranşit oldum çok öksürdüğümden sinemaya çocuğu götüremedim diğer izleyiciler rahatsız olur diye.konu sahibine sineğin yağını çıkar demiyoruz ki hem gerektiği kadar harca hem de biriktir diyoruz.taşa yatırma gençken harca denmiş.o taşların kirası 3000 den başlıyor artık ama büyük şehirlerde.çocuk yokken peşinatı bari biriktirilmeli o taşlarınn :KK53: :KK45:

hele ilk sayfada bir üye, eğer aileden bir ev araba kalacaksa bu kadar takmayın demiş çok güldüm yaa :D
zaten kadının kendi evi arabası yazlığı olsa, kocasından altınları saklamaz velev ki sakladı buraya gelip doğru mu yapıyorum diye de sormaz zaten çözmüş olurdu işi, neden sorsun :D

kızlar meraba bi konuda daha düşüncelerinize ihtıyacım var ev bütçenizi nasıl ayarlıyosunuz
yani bizde eşimde bende calısıyoruz eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım
calışan hanımlar sızın eşinizle ev butcenız nasıl benmı boyle dusunuyorum yada yanlısmı dusunuyorum
fikirlerinize ihtıyacım var
Ayarlayamıyoruzzz direkt bitiyor:))))

Koca çok iyi de olabilir ama birikim yapmak istemiyordur. Kadın da birikim yapmadan güvende hissetmiyor işte. Hastalığı, işsizliği dünyanın 40 çeşit hali var. Maaşı ortaya koyup primleri saklamak gayet masum bir hareket. Diğer konuya girmiyorum bile. Biz 7 yaşındayken arkadaşımın babası öyle bir katakulli yapıp annesinden dımdızlak bırakıp boşandı ki kimseye güvenim kalmadı.
Ama bu ornekleri verince guvenmediginiz biriyle evli kalmayi deniyor. Insan cocuguna guvenemiyor kocasida beser sasar yani insan sonucta

Ama bu ornekleri verince guvenmediginiz biriyle evli kalmayi deniyor. Insan cocuguna guvenemiyor kocasida beser sasar yani insan sonucta
insanlar kardeşlerine yüzde yüz güveniyor mu?ama çok seviyorlar ve ilişkilerini sık sık görüşerek sürdürüyorlar.burada kaç üye kendi parasını kardeşinin hesabına göndermeye cesaret eder?evlilik te böyle bence.adamı sevebiliriz mutlu olabiliriz evlilik hayatında.çocuklarımız olmuş olabilir.ama niye kendimize ait birikimimiz de olmasın?para yönetmekten aciz miyiz?yıllarca çalışacağım ama kendime ait tek kuruşum olamayacak herşey ortak olacak.ben erkek te olsam kadın da bunu asla kabul etmezdim.hem ortak yatırımlar ortak para olmalı hem de ayrı ayrı .

insanlar kardeşlerine yüzde yüz güveniyor mu?ama çok seviyorlar ve ilişkilerini sık sık görüşerek sürdürüyorlar.burada kaç üye kendi parasını kardeşinin hesabına göndermeye cesaret eder?evlilik te böyle bence.adamı sevebiliriz mutlu olabiliriz evlilik hayatında.çocuklarımız olmuş olabilir.ama niye kendimize ait birikimimiz de olmasın?para yönetmekten aciz miyiz?yıllarca çalışacağım ama kendime ait tek kuruşum olamayacak herşey ortak olacak.ben erkek te olsam kadın da bunu asla kabul etmezdim.hem ortak yatırımlar ortak para olmalı hem de ayrı ayrı .
Ayni
Kadin yillarca calistm ama kocam beni dolandirdi aldatti dese, onca yil calisip neden butun parani kocana kaptirdin derler.. yine burdaki kadinlar

Ayni
Kadin yillarca calistm ama kocam beni dolandirdi aldatti dese, onca yil calisip neden butun parani kocana kaptirdin derler.. yine burdaki kadinlar
aynen öyle.hatta bazı kadınların boşanma aşamasında 5 kuruşları olmuyor.burada ki avukatlardan bilgi almak istiyorlar çaresizce avukata danışacak paraları bile olmadığından ya da çevre baskısından dışarı bile çıkamadıklarından.ama bazı üyeler hemen yazıyor ee avukatlık ta meslek ücretli ne diye soruyorsun?sorsa ne olacak?3 5 dakikasını alır bir avukatın ama belki bir kadının hayatı kurtulur.burada öğretmenden işletmeciye doktordan mühendise bir sürü üyeyle bilgi alışverişi yaptık.sitenin kadına en büyük faydası bu zaten boş lak lak değil.

1 altından bahsetmedim ben sanırım anlaşılmadı söylemek istediğim ayrıca gezip tozuyoruz zaten maaşımı gayet yeterli kaliyo fazlasına harcamaya gerek yok sonu yok yani
Aşağıdaki mesajınızdan gezip tozmak istediğiniz ama yatırım için para ayırmak zorunda olduğunuz için gezemediğiniz anlaşılıyor. Eleştiri alınca da “anlaşılmadı galiba” demek moda oldu; siz anlatamamışsınız, ben yazılanı doğru anlamışım.
eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım

Back
X