• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EV BÜTÇESİNI NASIL AYARLIYORSUNUZ

kızlar meraba bi konuda daha düşüncelerinize ihtıyacım var ev bütçenizi nasıl ayarlıyosunuz
yani bizde eşimde bende calısıyoruz eşim maası yatar yatmaz kira, faturaların 1 kısmını ve telefon almıstı aylık onu oduyo kalan ancak kendine yetıyo sıgara v.s
bende faturaların kalanını ve mutfak harcamalarını yapıyorum ve eşime soylemeden gizlice aldığım prımlerı kenara altın alıp atıyorum ilerisi için ev düşüncemız var yanı ben daha cok almak nıyetındeyım
esşime soylemememın nedeni eşim bişey yapamadığımızdan sikayetci biyerlere gidemiyoruz diye dertlenıyo ama bende isterım tabıkı gıtmek yemek ıçmek ama gelecegı de dusunmek zorundayım
eşimde sorumsuz degıl ama bişeyler de yapalım ıstıyo
ben de boyle bır yol izledım
calışan hanımlar sızın eşinizle ev butcenız nasıl benmı boyle dusunuyorum yada yanlısmı dusunuyorum
fikirlerinize ihtıyacım var
Kuruşu kuruşuna ne kazandığımızı biliriz, yatırıma da gezip tozmaya da ortak kararla bütçe ayırırız. Birbirinden gizli yatırım için dahi olsa para saklayan insanların ilişkilerini çok sağlıklı bulmuyorum.

Bir de şu zamanda ayda 1 altınla yapılan yatırım ile ev almak için baya uzun seneler beklemek lazım, o zaman da gezmeye dermanınız kalmaz. Bence bugünden bir miktar gezip bir miktar biriktirin. Hayatı yaşamadan ölürsem evladıma kalacak ev onu da mutlu etmez beni de…

bende sizinki gibi bir koca bir kayınvalide olsa valla kenara para atmamak değil, ortaya para koymam asıl.
pazartesiden bu yana bütün sorunlarınız nasıl hemence çözüldü yaa

Kuruşu kuruşuna ne kazandığımızı biliriz, yatırıma da gezip tozmaya da ortak kararla bütçe ayırırız. Birbirinden gizli yatırım için dahi olsa para saklayan insanların ilişkilerini çok sağlıklı bulmuyorum.

Bir de şu zamanda ayda 1 altınla yapılan yatırım ile ev almak için baya uzun seneler beklemek lazım, o zaman da gezmeye dermanınız kalmaz. Bence bugünden bir miktar gezip bir miktar biriktirin. Hayatı yaşamadan ölürsem evladıma kalacak ev onu da mutlu etmez beni de…
1 altından bahsetmedim ben sanırım anlaşılmadı söylemek istediğim ayrıca gezip tozuyoruz zaten maaşımı gayet yeterli kaliyo fazlasına harcamaya gerek yok sonu yok yani

bende sizinki gibi bir koca bir kayınvalide olsa valla kenara para atmamak değil, ortaya para koymam asıl.
Pazartesiden bu yana değil pazartesi yazdığım şey öncesinde yaşanan biseydi 2.5 senedir ben evliyim bu konu yaklaşık 2 ay önce yaşandı ve şuan kqyinvalidem lw konuşmuyorum eşimde konus demiyo esimlede gayet iyiz sadece o konuyu içimde qsamadim diye yazdım suan böyle bi sorunumuz yok zaten kayinvalimle de oturmuyorum cok sukur herkes kendi evine karışır benim evim hakkında söz söyleme hakkına sahip değiller 1.5 ay oldu evime döneli zaten şuan gayet normaliz

Çok gezmek tozmak istiyorsa sigarayı bıraksın madem, elini taşın altına önce o koysun da görelim, yok öyle ayda 700 lira sigaraya verip, karısının prim parası ile gezmek istemek kusura bakmasın.

Pazartesiden bu yana değil pazartesi yazdığım şey öncesinde yaşanan biseydi 2.5 senedir ben evliyim bu konu yaklaşık 2 ay önce yaşandı ve şuan kqyinvalidem lw konuşmuyorum eşimde konus demiyo esimlede gayet iyiz sadece o konuyu içimde qsamadim diye yazdım suan böyle bi sorunumuz yok zaten kayinvalimle de oturmuyorum cok sukur herkes kendi evine karışır benim evim hakkında söz söyleme hakkına sahip değiller 1.5 ay oldu evime döneli zaten şuan gayet normaliz
Arkadas yazinca diger konuya baktim, esin ilgisiz sevgisiz demissin bu herif hakkinda. Yani bu herifle hic birsey yolunda gitmiyor.. kaldi ki tee vajinusmus olusunu bile anasinin agzina sakiz etmis.

Allah razi olsun yaw saf saf yorum yapiyorum bende😐😂

Arkadas yazinca diger konuya baktim, esin ilgisiz sevgisiz demissin bu herif hakkinda. Yani bu herifle hic birsey yolunda gitmiyor.. kaldi ki tee vajinusmus olusunu bile anasinin agzina sakiz etmis.
Esim değil annesi sormuş eşimde olmadı demis 1 kac sonra biz bu durumu alamayınca söylemiş çünkü ikimiz içinde zor dönemlerdi
Annesi 2.5 senedir kızım kızım diye peşimden gezen oturup 2 saat muhabbet eden bi insandı hep koruyup kullandığını düşünürdüm. Bende ara ara arayıp eşimi bazı konularda sikayet değil ama napmam lazım dediğim zamanlar oldu esimle zıt düşünce ailesiyle düştüm ben fevriyim biraz ablalrini instagramdan sildim kardeşsiniz ayrılıyorum yazdiim haliyle cephe aldılar bana yoksa her dogumgunuku kutlarlar hep ararlar ama şu son tartışma olayı kopardı

Esim değil annesi sormuş eşimde olmadı demis 1 kac sonra biz bu durumu alamayınca söylemiş çünkü ikimiz içinde zor dönemlerdi
Annesi 2.5 senedir kızım kızım diye peşimden gezen oturup 2 saat muhabbet eden bi insandı hep koruyup kullandığını düşünürdüm. Bende ara ara arayıp eşimi bazı konularda sikayet değil ama napmam lazım dediğim zamanlar oldu esimle zıt düşünce ailesiyle düştüm ben fevriyim biraz ablalrini instagramdan sildim kardeşsiniz ayrılıyorum yazdiim haliyle cephe aldılar bana yoksa her dogumgunuku kutlarlar hep ararlar ama şu son tartışma olayı kopardı
Annesi cinsellikle alakali kızlarıylada konuşabilen bi kadin tartışmadan 1 gün önce beni arayıp hala korunuyomusunuz annem çocuk yapin sevelim diyen bir kadın bende bu tarz şeyleri konuşmaktan rahatsız olduğumu bunların özel olduğunu söyledim daha once eşimde sormus aynı şekilde eşimde terslemis bunları konuşma diye özel şeyler diye

Annesi cinsellikle alakali kızlarıylada konuşabilen bi kadin tartışmadan 1 gün önce beni arayıp hala korunuyomusunuz annem çocuk yapin sevelim diyen bir kadın bende bu tarz şeyleri konuşmaktan rahatsız olduğumu bunların özel olduğunu söyledim daha once eşimde sormus aynı şekilde eşimde terslemis bunları konuşma diye özel şeyler diye
Olay sadece o degildi konunda.. oglumu uzuyorsun diyormus bla bla..ustune esin ilgisiz sevgisizmis.. sencede bu herifle birikimi dusunecegine baska seyleri dusunmen gerekmiyor mu?

Olay sadece o degildi konunda.. oglumu uzuyorsun diyormus bla bla..ustune esin ilgisiz sevgisizmis.. sencede bu herifle birikimi dusunecegine baska seyleri dusunmen gerekmiyor mu?
esim biraz agır abı modunda cok duygusal romantık değil bende aksine duygusalım eşim sevgısız degıl aslında ama surekli boyle seyler yapamıyor. ama gelip sarılır oper ama tartısınca herhangı bı konudan bende uzerıne cok gıdıyorum tartışma buyuyo ve eşim yapmayacagı seyler yapıyo yemegımı dokmesı gıbı mesela
yanı kızlar suan bende davranıslarıma dıkkat ediyorum ve bır tartısma saygısızlık söz konusu degıl
sadece gecçişte yaşadığımız seyler hayal ettığım seyler değildi vajınısmus esımın ıssizliği ve bıseyler yapma cabası falan bunlar hayal ettığım şeyler değildi. asla eşimi savunmak ıcın yazmıyorum bısey dedğiğm gibi kımseye muhtac değilim ama benımde bazı cıkıslarım oluyo

oğlumu uzuyosun muhabbeti şu
ben eşimin bira içmesıne laf soyluyorum sıgara içmesine laf soyluyorum arkadaslarıyla bıyerlere gıtmesıne laf soyluyorum oda bunlardan sıkayetcı laf etmeme sureklı dırdır edıyomusum

oğlumu uzuyosun muhabbeti şu
ben eşimin bira içmesıne laf soyluyorum sıgara içmesine laf soyluyorum arkadaslarıyla bıyerlere gıtmesıne laf soyluyorum oda bunlardan sıkayetcı laf etmeme sureklı dırdır edıyomusum
Benim
Icin farketmez cnm sonucta senin kendi actigin konuda sikayet etmissin daha gecen hafta.

Sadece eşinizin maaşı eve yetiyorsa
Bence eve katkıda bulunmayın. Madem sizin ev almak gibi bir niyetiniz var kenara altın olarak atin.

Şu an hali hazırda çalışmıyorum.
Çalışmaya başlayınca ciddi bir kısmını birikime ayırmak gibi bir düşüncemiz var.
Eşimden ayrı birikim yapar mıyım? Şartlar olursa elbette yaparım. Çünkü eşim harcamayı fazla sever o yüzden hep der haber vermeden biriktir biraz diye.
Elimizdeki birikimi ne yaparım peki, bir kısmını ev bir kısmını tatile, hayatı keşfetmeye ayırırm.

Yetmez tabii
Siz gezmiyorsunuz ama o arkadaşlarıyla gayet iyi geziyor. Siz de hem ev işi hem dışarda çalışın 3 kuruş kenara atıcam diye uğraşın.
Bu kadar fedakar olmayın hanımlar!!
eşim uzun zmandır ev iş takılıyo arkadaslarıyla görüşmüyo her aksam evde
eve sorumsuzluğu yoktur. gıderleri ödeyebıldığını öder geri kalanına ben destek olurum. ama ben ılerısı ıcınde bıseyler ıstedığım için kendimide onuda kısıtladım bıraz

Haklisin ama dunyanin 1001 hali vardir ve insan gencken cidden senin gibi dusunuyor…o kadar cok ornek var ki.. herif arayisa giriyor diyelim aldatiyor seni sense dimdizlak kaliyorsun. Ne yapmissin mesela? Cocuk dogurmussun omrunu adamissin vs. O zamanda bosanmak isteyeceksin. Cocuklarka yeni hayat kurmasi gereken sensin. Ben biraz bencil olmak gerektigini dusunuyorum, cunku cogu erkegin eline para verdiginde har vurup harman savurur.

Guven iyidir ama kontrol altinda tutmak cok daha iyidir.
Bunun genclikle alakası yok. Annem babam kac yıllık evli bir kere annemin gizli para tuttuğunu bilmem. Babamında aynı sekilde. İnsan ne görürse onu aktarıyor muhtemelen. Bugün bosanırsam hesabımdaki biriktirdiğimiz parayı alırım baska seylerde varsa payıma düseni alırım. Esim cok cok cazgırlık yapıp olay cıkarırsa biriken paranın yarısını da veririm. Sonucta bu evde birlikte yasadık birlikte yedik ictik. Kendimi güvence altına almam lazım=herseyi karsı taraf sırtlansın

Bunun genclikle alakası yok. Annem babam kac yıllık evli bir kere annemin gizli para tuttuğunu bilmem. Babamında aynı sekilde. İnsan ne görürse onu aktarıyor muhtemelen. Bugün bosanırsam hesabımdaki biriktirdiğimiz parayı alırım baska seylerde varsa payıma düseni alırım. Esim cok cok cazgırlık yapıp olay cıkarırsa biriken paranın yarısını da veririm. Sonucta bu evde birlikte yasadık birlikte yedik ictik. Kendimi güvence altına almam lazım=herseyi karsı taraf sırtlansın
gorduklerinle ilgisi var o dogru..ama sadece anne babadan gorduklerinle degil. benim anneminde oyle gizli sakli parasi olmamistir ama ben bunu dogru bulmuyorum mesela. Sanirim benim gibi dusunenler insanlara daha az guvenenler. Kendim yaptigim icin demiyorum ama konu sahibinin yaptiginida yanlis bulmadim
Mesela, hak verdim. Zaten cocuklarin olduktan sonra tek dusuncen onlar ve gelecekleri oluyor, kendini dusunmuyorsun pek.

Back
X