Ev büyüklüğü-çocuk

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar merhaba oturduğumuz ev kendimizin ailemden kaldı daha doğrusu.ev 120 metrekare falan salonum nasıl anlatayım günlük oturmaya müsait değil çok aksesuar lı avangarde tarzı mobilyam var oturma odam normal köşe takımı tv ünitesi falan var yatak odam ise çok küçük dolap bile sığmadı küçük odayı giyinme odası ve çamaşır odası gibi yaptık .buraya kadar şimdilik normal.fakat ilerisini düşünüyorum ve sizlere danışmak istiyorum eşim çok cocuk istiyor ben de istiyorum fakat çocuğu nereye yatırcam nasıl olacak şimdilik değiştirme şansımda yok benim durumumda olan var mu ben ona küçük bi odada olsa ayırmak isterim siz naptnız hemen oda mı ayırdınız

Canım yatak odanızda yer var mı? biraz büyüyene kadar yanınızda yatsa daha uygun değil mi zaten?

Kızlar merhaba oturduğumuz ev kendimizin ailemden kaldı daha doğrusu.ev 120 metrekare falan salonum nasıl anlatayım günlük oturmaya müsait değil çok aksesuar lı avangarde tarzı mobilyam var oturma odam normal köşe takımı tv ünitesi falan var yatak odam ise çok küçük dolap bile sığmadı küçük odayı giyinme odası ve çamaşır odası gibi yaptık .buraya kadar şimdilik normal.fakat ilerisini düşünüyorum ve sizlere danışmak istiyorum eşim çok cocuk istiyor ben de istiyorum fakat çocuğu nereye yatırcam nasıl olacak şimdilik değiştirme şansımda yok benim durumumda olan var mu ben ona küçük bi odada olsa ayırmak isterim siz naptnız hemen oda mı ayırdınız
Eviniz 3+1 oluyor çocuğunuz doğunca giyinme odası yaptığınız yeri çocuk odası yapacaksınız yada oturma odası ile giyinme odasının yerini değiştireceksiniz Buda olmadı yatak odası ile oturma odasının yerini değiştireceksiniz hele çocuk doğsun oda halledilir.

Daha dur :)
Cocuk dogana kadar buyuyne kadar :)
Cocuk ikk 3 yil zaten seninle beraber ayni odada uyuyacak , sonrasinda ayri odaya cikicak.

Yani simdilik kafana takmana gerek yok..

Ya kusura bakmayında bazen böyle seyleri okuyunca sadece gülüyorum.. 120 metre kare evde cok cocuk istiyoruz napıcam bilmiyorum gibi düsünceye ne denir onuda bilmiyorum.. 48 metre kare bı evde 3 cocuk bı annne ve baba yasadık ve halada yasıyoruz ben 25 yasındayım ve bu zmna kadar ayrı odam bile olmadı annem kardesım ben hala bi odada yatıyoruz sizinde düsünceniz biraz fazla lüxe kaciyor..eyer 120 metre kare size cok kücük geliyorsa cook cocuk dogrunca tasinirsiniz!

minicik uataklar var ya da besik alirsiniz olmadi oturma odasinda kalir.saglik olsun. ya da ev sizin ise yatak odasi giyim odasini birlestirerk buyutun esyalari bo gardropa sidirin ve bebek yatagini sigdirin.
ya da mutfak musait ise kose koltugu mutfaga alarak yasam alani olusturun oturma odasi bebegin olsun.
ben alti aylikken kizimin odasini ayirdim. evimiz uc arti bir eger ikinci cocugum erkek olsaydi mutfagi oturma odasi gibi donusturecektim gunun cogu zaten orada geciyor. salonda oturulur ama fazlaca dagilmadimi istemiyotum. tum eb darmadaginok sinirkerim bozuluyor yani. . her neyse iste ev size ait ise formul cok. kroki ekleseniz daha kolay tarif ederiz..

ekleme. gaysan mobilya diye bi marka var. kapanan yataklar. yatak odaniza boyle bir unite alip gunduz oturma odasi gece yatak odasi yaparsaniz bi oda artirmis olursunuz. bi tandigimin evi boyle. gorunce vay be demistim :)

Son düzenleme:
Bizimde evimiz bi oda bi salondu salonda degildi eski cekyatlar giyinme dolaplari vardi hem orda oturur yer icer hem yatardik koltuk yoktu ufak kardesim benle yatardi bizimki fakirlikten degil annemin mal duskunlugunden di ama oraya bile sigiyoduk dert etme salonu cocuga gore ayarlarsin onun ayina gore koltuklara ortu serersin aksesuarlari kaldirirsin ben oyle yaptim cekmecelere oyuncak doldurd sandalyeleri kaldirdim rahay rahat oynuyo

v
Ya kusura bakmayında bazen böyle seyleri okuyunca sadece gülüyorum.. 120 metre kare evde cok cocuk istiyoruz napıcam bilmiyorum gibi düsünceye nir onuda bilmiyorum.. 48 metre kare bı evde 3 cocuk bı annne ve baba yasadık ve halada yasıyoruz ben 25 yasındayım ve bu zmna kadar ayrı odam bile olmadı annem kardesım ben hala bi odada yatıyoruz sizinde düsünceniz biraz fazla lüxe kaciyor..eyer 120 metre kare size cok kücük geliyorsa cook cocuk dogrunca tasinirsiniz!
skn
Ya kusura bakmayında bazen böyle seyleri okuyunca sadece gülüyorum.. 120 metre kare evde cok cocuk istiyoruz napıcam bilmiyorum gibi düsünceye ne denir onuda bilmiyorum.. 48 metre kare bı evde 3 cocuk bı annne ve baba yasadık ve halada yasıyoruz ben 25 yasındayım ve bu zmna kadar ayrı odam bile olmadı annem kardesım ben hala bi odada yatıyoruz sizinde düsünceniz biraz fazla lüxe kaciyor..eyer 120 metre kare size cok kücük geliyorsa cook cocuk dogrunca tasinirsiniz!
konu sahibininki luks mu bilemem ama sizin hayatiniz cok normal mi? imkaniniz boyleyse cok sukur ama bu cok ideal bir yasam degil. mahremiyet var ozel hayat var.

Hem salon hem günlük oturma odasi neden? Hic anlamam vallah, yok bide sözde misafir icin ama misafir gelincede günlük oturulan yerde oturulur, eeeee, ne anladim ben bundan... Bide cocuk olunca herseyden önemlidir bence, süs olarak kullandiginiz salonu oturma odasina cevirin ve aktif kullanin, suanki günlük oturma odasini yatak odasi yapin hatta dolabiniz bile sigar büyük ihtimal, suanki yatak odasi cocuk odasi, ve hala bos kalan bi odaniz olacak yani suanki kiyafet odaniz... Alin size cözüm... Insanlar iki üc cocukla 70 metrekare evlerde senelerce yasiyor, sizin ikinci bile olsa bos kalacak odayida ona yaparsiniz... Hey allahim yaaa...:KK14:

Henüz çocuğunuz yokken neden bu kadar dert ettiniz :KK14:
ilk zamanlar yatak odanıza küçük bir beşik alırsınız
ileride oturma odasını iptal edersiniz çocuk odası yaparsınız
Allah başka dert vermesin

120 metkare evde bir çocupu naısl sığdırıcam diyorsunuz insanlar 2 oda bir salon evde kaç çocuk büyütüyor. Salonunuza keşke çok aksesuar ve avangard mobailya almasaydınız ileriyi düşünüp ama zaten çocuk salonda yatmayacak. Çamaşır odası olarak kullandığınız odayı iptal edin çok çok küçük değildir herhalde orası olabilir çocuk odası bir yatak bir dolaba bakar yani yatmadan yatmaya girecek o odaya ne var. Ya da oturma odasını iptal edip orayı çocuk dası yaparsınızda hele bir hamile kalın da siz daha erken bunu düşünmek için.

Back
X