• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev cephesi hakkında

Imlegend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
80
Puanlar
88
Herkese selamlar.
İstanbulda bir dubleks daire beğendik akşam saatlerinde görmeye gittik çok içimize sindi ve eşim emlakçıya kaporayı vermiş bulundu. Ev çok güzel tam istediğim gibi ancak sonradan odaların baktığı cepheleri öğrenmek aklıma geldi. Evin salonu ve üst kat teraslı salonu güneydoğuya arka taraftaki odalar ve mutfak kuzeybatıya bakıyor. Şuanki oturduğum ev güneybatı cepheli ve ben bu ev yüzünden 10 yıldır yaz aylarından nefret etmiş durumdayım. Güneş öğleden sonra salon ve mutfağa bir giriyor akşam batana kadar çıkmıyor 1. Kat hiç esmiyor bu evin sıcağı yüzünden çocuklarım ve ben her yaz kurdeşen olup hastalanıyoruz bir daha tövbe etmiştim güneyli batılı evde oturmam diye ama yeni almak istediğimiz evin cepheleride ön taraf güneydoğu arka taraf kuzeybatı çıktı üstelikte dublesk yine aşırı sıcak olursa diye çok korkuyorum. Bu cephelerde oturan arkadaşlar yazlarınız kışlarınız nasıl geçiyor yorumlarınızı bekliyorum.

Salonum güneybatıya bakıyor benim de yazları çok sıcak geçiyor çok bunalıyorum, kiracıyım kendi evime çıkmak kısmet olursa ben de Kuzey cepheleri tercih edicem

Son katta oturuyorum ve güneybatı cephesi hiç öyle aşırı bir sıcakla karşılaşmadık ama bu problem yalıtım kaynaklı da olabilir.1.kat için bu kadar sıcaklık normal değil sanırım.Ev içinize sindiyse yalıtım yaptırabilirsiniz.Klima taktırabilirsiniz .

Yazın sıcak oluyor belki ama ben çok severim evin gün boyu ışık almasını. Karanlık evlerde bunalıyorum. Mutfak hariç iki katın bütün odaları güney cepheli ışığından memnunum. Sık kullandığım odalar en çok ısınanlar değil. Sahilden gelen esinti var çoğu zaman yazın da esiyor yada klimayla çözüyorum. Kışın bir problem olmuyor.

Sizin güney cephede iki salon var.
Evin diğer hareketli alanları kuzeye bakıyor. Salonu kullanma sıklığınıza bağlı birazda. Herkes en çok nerede vakit geçiriyor bunu göz önüne alın. Eşiniz akşam mı geliyor? Çocuklar salonda mı yoksa odalarında mı daha çok vakit geçiriyor? Siz salonda mı mutfakta vs mi kalıyorsunuz bunlara bakın.
Mesela mutfak boyutu nasıl? Büyük balkonu varsa kapatıp orayı günlük kullanabileceğiniz bir alana çevirmeyi değerlendirebilirsiniz.
Yok salonda oturan bir aileyseniz veya ekstra mutfak alanı/balkonu yoksa size uygun değildir. Doğu cephe size daha uygun olur.

Kuzey cepheler de küf tehlikesinden dolayı sıkıntı olabilir. Evin yalıtımı nasıl, mantolaması var mı, çatı izolasyonu vs bunları da kontrol etmenizde yarar var.

Benim evim de tam olarak öyle, bir odadan diğer odaya geçince mevsim değişiyor resmen:)) ama salonda klima olduğu için idare edebiliyoruz.

Güney cephe en güzel cephedir. Evin güneş alması sağlıklı olandır. Niye dert ettiniz ki bunu? Güney cepheler bir tık daha pahalıya satılır hatta insanlar tercih ettiği için.

İzmirde yaşıyorum, yaz sıcağını tahmin edersiniz. İstanbulla kıyaslanmaz bile. Eski evim kuzey cepheydi. Güneşsizlikte o kadar bunalmıştım ki güney doğu cepheli eve taşındım. Güneş bütün gün evin içinde. Evet biraz sıcak yazın ama çözümü var. Klima. 7/24 çalışıyor yaz aylarında evde olsak da olmasak da.

Benim ev de güneş Alir çok da memnunum en güzeli

Güneş girmeyen eve doktor girer derle

Ben odalar da kalın koyu renk perde kullanirim icerisi serin kalır sadece oturma odam da tül

Bence en güzeli güneye bakan evler

Herkese selamlar.
İstanbulda bir dubleks daire beğendik akşam saatlerinde görmeye gittik çok içimize sindi ve eşim emlakçıya kaporayı vermiş bulundu. Ev çok güzel tam istediğim gibi ancak sonradan odaların baktığı cepheleri öğrenmek aklıma geldi. Evin salonu ve üst kat teraslı salonu güneydoğuya arka taraftaki odalar ve mutfak kuzeybatıya bakıyor. Şuanki oturduğum ev güneybatı cepheli ve ben bu ev yüzünden 10 yıldır yaz aylarından nefret etmiş durumdayım. Güneş öğleden sonra salon ve mutfağa bir giriyor akşam batana kadar çıkmıyor 1. Kat hiç esmiyor bu evin sıcağı yüzünden çocuklarım ve ben her yaz kurdeşen olup hastalanıyoruz bir daha tövbe etmiştim güneyli batılı evde oturmam diye ama yeni almak istediğimiz evin cepheleride ön taraf güneydoğu arka taraf kuzeybatı çıktı üstelikte dublesk yine aşırı sıcak olursa diye çok korkuyorum. Bu cephelerde oturan arkadaşlar yazlarınız kışlarınız nasıl geçiyor yorumlarınızı bekliyorum.
Benim evimde dublex ve güney cephe. Yani sabah gün doğumundan gün batımına kadar güneş evde. Kışın sıcacık oluyor dublex olmasına rağmen doğalgaz faturamız çok çok az geliyor. Yazın tabi ki sıcak oluyor, mutfak dahil bütün odalara klima taktırdım, camlara panjur yaptırdım çok güneş olduğunda yada yağmur ws kapatıyorum. Ben güney cephe olmasından mennunum ama kv kuzeyde onun evi buz gibi geliyor bana.

Kışın da güney cepheli evler çok güzel ısınır ama.
Adana Urfa olsanız anlarım da İstanbul’da sıcak aylar daha az.
Benim evimin salon ve yatak odası güney cephe çok memnunum. Kışın çok güzel ısınıyor. Işık alan ev insanın moralini de yüksek tutar

Normal dubleks mi apartman çatı dubleksi mi çatıysa daha zor

Kuzeybatı cephesi güneşe kısa süreli maruz kalabilir. Kuzey cepheler zaten püfür püfür. Kışın da aksine soğuk olur. Güneydoğu cepheli odalara öğlenleyin güneş girmez. Fazla ısınmaz. Isı yalıtımının da olduğunu varsayıyorum. Gündüzleri kuzey cephede takılırsınız, olur biter.

Yalnız gün doğumu ve batımını seyretmek için güzelmiş cepheler. Ben de böyle cepheye bakmasını tercih ederdim. Ne güneşi ve sıcağı severim.

İçiniz rahat etmiyorsa sıcak saatlerde eve gidin. Kendiniz tecrübe etmiş olursunuz. Kuzeydeki camlar açıkken güney taraf serinliyor mu vs onu da kontrol edersiniz.

evim sabahtan akşama kadar farklı cephelerden güneş alıyor, arka taraftan doğuyor ön taraftan batıyor, ben güneş alan aydınlık ev sevdiğim için çok çok memnunum. panjurlarım var, balkonumun tentesi var, ısı yalıtımı var, yazın panjurları ve tenteyi açık kullanıyoruz sıcaklığı baya kesiyor. sabahları mutfak çok güneş aldığı için yazın kahvaltıyı balkonda püfür püfür yapıyoruz, akşam yemeğini de mutfakta yiyoruz. kışın doğalgaz faturası bile eski evime nazaran yarı yarıya düştü. atalarımız güneş giren eve doktor girmez diye boşuna dememişler.

Herkese selamlar.
selam,
blackout tam yazılışını bilemedim mutfağanıza o perdeden yaptırsanız hem karartır hemde sıcağı keser. bizimde taşınmdığımız ev mutfak güneş yazın başındayız henüz aşırı rahatsızlık olmadı

selam,
blackout tam yazılışını bilemedim mutfağanıza o perdeden yaptırsanız hem karartır hemde sıcağı keser. bizimde taşınmdığımız ev mutfak güneş yazın başındayız henüz aşırı rahatsızlık olmadı
bu arada hayırlı olsun eviniz, güle güle oturun şimdiden. çatı katı sıcak olabilir, bence klima şart salonun önünde balkon varsa sıcağı kesebilir birazda oturarak tecrübe edilecek, içinize sindiyse şimdiden üzmeyin kendinizi

Evim kuzeydoğu. Ve o kadar sıcak ki sauna gibi. Yani tek başına cephe sıcak olmaması için yeterli değil. Pencerelerimiz çok büyük. Güneş aldığı zaman ev kaynıyor. Ve 2 cephe olduğu için, karşılıklı pencere açıp cereyan yaptıramıyorum. Şöyle bi esmiyor evin içi.
Bence cephe ve pencere açınca ev esiyor mu ona bakın. Eski evimiz güney cepheydi ama pencereleri açtığımızda hemen serinlerdi. Burada binalardan ve pencere konumlarından ev esmiyor. Doğu cephe olduğu için sabah güneş alıyor, kavrularak uyanıyorum resmen.
Mutfapın cephesine dikkat edin bence. Mutfağımız doğuya bakıyor ve öğleye kadar güneş vuruyor. Mutfağın bu kadar sıcak olmaması lazım. Mutfak balkonu da hakeza öyle.

Back
X