Ev depozitosunu geri alamama

papatyalarlar

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
108
135
303
32
Merhaba, biz 3 yildir kiraci olarak oturdugumuz evden 20 gun once ciktik. Ev de hicbir eksik yoktu. Boyattik hatta ve anahtari teslim ettik. Ev sahibi yaklasik 200 tane dairesi olan, adini googleda aratinca kendisiyle ilgili yazilar cikan biri. Yani bizim 1600tl'lik depozitomuza cokmesini gerektirecek bir durumu yok. Buna ragmen, ayrica, 3 yildir 1 kere bile kirasini geciktirmemize ragmen(banka yolu ile oduyorduk) paramizi geri alamiyoruz. Surekli bahane buluyorlar. Tabii kendisiyle degil de vekaletini verdigi kisi ile gorusuyoruz. Bize surekli şu gun yatacak, olmadi bugun yatacak deyip duruyor, vekalet sahibi kisi. Gercekten sinirimiz bozuldu artik, bu nedir? Seytan diyor git eve zarar ver, bizim cebimize gelmiyorsa onunkinden ciksin bari. Yasal olarak ne yapabiliriz? Cimer'e falan sikayet etsek olur mu?

Ay benim ev sahibi de depozito ya çöken bı kişiymiş.

Emlakçı bize çıkarken son kirayı yatırmayın depozitoyu alamazsınız dedi.

Ve inanın eve hiç bir zarar vermiyoruz.
Kendi evim gibi bilirim. Bundan önceki çıktığım evde ev sahibi depozitomuzu verirken adam elimize sayıyordu, x amca 200 TL yi al belki bilmeden bı hatamız olmustur dedim. Ki eve hiç bir zarar vermedik.

Çok haklısınız boyattıysanız ve evde bı hasar yoksa verecekler depozito yu.
Mahkemeye versenize avukat masrafı ile birlikte ödesinlerde akılları başlarına gelir.
Ya da noter kanalı ile yazı gönderin.

İcra mudurluklerinden icra takibi baslatmak gerekiyormus sanirim. Onu yapicaz artik son raddede.
Valla benim çalıştığım bı firmadan tazminat bazı birim ve kişilere çok çok zor oluyordu almaları.
Bir kişi hiç uğraşmadan ertesi günü gitmiş notere bı yazı gelmişti tazminatını, fazla mesailerini, kullanmadığı yıllık izin paralarını istedi ama ne diye çekmişti onu hatırlamadım.
Yoksa icra vs oluyordu.
Hemen parayı yatırmışlardı.
Bı araştır.

Benimde vermediler. Çoğu ev sahibi vermiyor. Yok o yok bu evin eski baktıklarını bana bahane etti. 2 ay bile oturmadım ne yapmış olabilirim. Haram olsun keşke bende peşine dusseydim ama o anki telaşla düşmedim. Hakkim helal değil zaten tuttuda kaç ay kiraci bulamadi. Sorunlu komsudan dolayi ciktim ben girende ondan çıkıyor hemen.

Merhaba, biz 3 yildir kiraci olarak oturdugumuz evden 20 gun once ciktik. Ev de hicbir eksik yoktu. Boyattik hatta ve anahtari teslim ettik. Ev sahibi yaklasik 200 tane dairesi olan, adini googleda aratinca kendisiyle ilgili yazilar cikan biri. Yani bizim 1600tl'lik depozitomuza cokmesini gerektirecek bir durumu yok. Buna ragmen, ayrica, 3 yildir 1 kere bile kirasini geciktirmemize ragmen(banka yolu ile oduyorduk) paramizi geri alamiyoruz. Surekli bahane buluyorlar. Tabii kendisiyle degil de vekaletini verdigi kisi ile gorusuyoruz. Bize surekli şu gun yatacak, olmadi bugun yatacak deyip duruyor, vekalet sahibi kisi. Gercekten sinirimiz bozuldu artik, bu nedir? Seytan diyor git eve zarar ver, bizim cebimize gelmiyorsa onunkinden ciksin bari. Yasal olarak ne yapabiliriz? Cimer'e falan sikayet etsek olur mu?
Böyle böyle zengin oluyorlar demek ki

Madem tanıdık biri ve evleri var. Şöyle tehdit edin aracıyı. Rezil ederim depozitonun üstüne çöküyor diye adınızı tüm kuşlu sitede yayarım diyin. Bir daha kiracı bulabilir misiniz bakın görün diyin. Sonuçta artık Türkiye'de adaleti kuşlu siteden sağlıyoruz. Belki o zaman aman rezil olmayalım, uğraşmayalım diye yatırıverirler. Öyle insana kötü olacaksın, cazgır, arsız, pislik olacaksın. Anladıkları dil bu maalesef. Çünkü lisanları bu.

Back
X