ev duzeni evlilikte onemlimidir?

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
Merhaba
sizce evin duzeni evlilik icin onemlimidir?
Yani evinizin duzenli ve temiz olmasi sizce esinizle iliskinizi etkilermi?
benim evim duzensiz oldugunda esim huzursuz oluyor, ona ve eve onem vermedigimi dusunuyor.
insan hali bazen ucu kacabiliyor , hic birzaman yemegimi ihmal etmem, mutfakta iyiyimdir :KK76:
ama ev duzenini pek beceremiyorum sanirim, dolaplar tikis tikis, aldigim seyi farkli bir yere koyabiliyorum biraz rahatim bu konuda , ne onerirsiniz bana ?
dusuncelerinizi merak ettim paylasalim mi?:KK49:

Benim eşim de öyledir :) ama benim dolaplarım düzenli bi işim kenarda kaldı mı aman 5 dk lık iş yap bitsin diye kendime gaz veririm ve işe de yarıyor. Bekarken dağınıktım evlenince değiştim :KK54: hamileyim geçen hafta yatağın ve dolapların yerini değiştirdim temizliği görünce de aman yapma sakın bi daha dikkat et kızımıza diye söyleniyor :anneadayı: yine de haftalık bi rutin uygulamak gerekir ben mesela 2 günde bir süpürge açarım, cumartesileri her yeri silerim balkonlara kadar, tuvaleti gözüme çarptığında temizlerim, banyomu 2 günde bir,bunların dışında evim çok çabuk toz olur 2 günde bir de toz alırım :)

benimkinin ruhu duymaz ev düzenli olmuş, temiz olmuş görmez bile... kendisi de zaten oldukça dağınık ve pasaklı... ben de aksine düzen hastasıyım. :D

Merhaba
benim evim duzensiz oldugunda esim huzursuz oluyor, ona ve eve onem vermedigimi dusunuyor.
insan hali bazen ucu kacabiliyor , hic birzaman yemegimi ihmal etmem, mutfakta iyiyimdir :KK76:
ama ev duzenini pek beceremiyorum sanirim, dolaplar tikis tikis, aldigim seyi farkli bir yere koyabiliyorum biraz rahatim bu konuda , ne onerirsiniz bana ?

sana önerim 2-3 ayda bir ciddi anlamda fazlalıklardan kurtulman... ve dolaplardan filan birşey aldığında düzeni bozmamaya dikkat etmen.
ben hayatımda kullanmadığım birşeyi asla tutmam. direk çöpe :)

henüz evli değilim, nişanlıyım önce onu belirteyim. ben düzeni çok severim. öyle ki gece karanlığında aradığım herhangi bir eşyamı bulabilirim. ya da birine tarif ederken, sağdaki dolabın, üçüncü çekmecesinin sol köşesinde gibi:KK48: aldığımı hemen yerine koyarım. odamı uyumadan önce havalandırır, toparlar öyle yatarım. nişanlım da öyle. eğer dağınık olsaydı çok sorun yaşardık gibime geliyor. birinin arkasını toplamak çok sıkıcı olmalı.

Merhaba

kesinlikle erkeklerin çok dikkatini çekiyor böyle şeyler. sırf bu yüzden benim amcamın eşiyle arası çok açıldı ve sonu boşanmaya gitti. erkek o evde huzurlu hissetmiyor kendini. ne yap et evini düzenli ve temiz tut. istanbulda mı oturuyorsun bilmiyorum ama ikeada çok güzel çekmece içi düzenleyiciler var mesela. internetten de sipariş edebilirsin. her yerin düzenli olur. bir de evdeki tüm kullanmadığın eşyaları at. gerekirse ortada sehpan varsa onu bile at. madem dağınıksın fazla eşya göze çarpmasın.

Ya bende duzenli olmayi seviyorum esimde ev tozlu guburlu olursa sevmiyo bende icim huzursuz rahat hissetmiyorum ama bazen 1 hafta oluyo supurge tutmamis oluyorum oda biraz tembelim nasil atabilirim bu tembelligi ustumden kizlar ?

Ama evim tertemiz ken inanilmazzz mutluyumm

kesinlikle erkeklerin çok dikkatini çekiyor böyle şeyler. sırf bu yüzden benim amcamın eşiyle arası çok açıldı ve sonu boşanmaya gitti. erkek o evde huzurlu hissetmiyor kendini. ne yap et evini düzenli ve temiz tut. istanbulda mı oturuyorsun bilmiyorum ama ikeada çok güzel çekmece içi düzenleyiciler var mesela. internetten de sipariş edebilirsin. her yerin düzenli olur. bir de evdeki tüm kullanmadığın eşyaları at. gerekirse ortada sehpan varsa onu bile at. madem dağınıksın fazla eşya göze çarpmasın.

esim rahatsiz bu durumdan ornegin buzdolabini o duzenler ve her seferinde curuk vs bozulmus birseyler bulur ve bana nasil bunlari gormuyorsun der biraz hayalkirikligina ugrar :110:
istiyor ki evimiz duzenli olsun esyalara kiymet vereyim temiz tutayim, bende istiyorum ama nasil yapabilirim bilmiyorum. calisiyorum eve gelince yemek yapiyorum, yedikten sonra bulasik vs derken tv izleyip yatiyorum zaten. haftasonu bir gun yardimci kadin geliyo utu temizlik ne varsa yapiyo. bana camasir ve gunluk isler kaliyo.

cekmecelerin ici daginik, kilerim daginik, esyam cooooook. benim kendi dolabimin ici felaket.
nereden baslayabilirim ? :mad:

Merhaba
Aşırı düzenli olduğumu söyleyemem, ama çalıştığım için düzen zorluyor bazen, evde aldığım kullandığım şeyi yerine bırakmaya özen gösteriyorum. Sanki başkasının evindeymişim gibi düşünürsem başarılı :) yerleri ancak haftada 1 süpürüp silebiliyorum akşamları yorgun olduğumdan bişey yapmak istemiyorum anca ütü varsa o kadar.

Benim esimde ev de duzenli titiz olunmasini ister bende kendim zaten duzenli bi insanim 2 gunde bir butun temizligimi yaparim erkeklere bence bu konuda laf vermemekgerektgini dusunuyorum yeri geliyor bir kavgada suratina vurabiliyor bu konulari o yuzden esime pek laf vermemeyi terch eder duzenli olurdum snn yerinde olsam

eskiden ev düzeni benim için her şeydi

sonra çocuk oldu

3 hafta ev temizlenmedi eşim pazar günü işe gitmedi sildi süpürdü sağ olsun :halay:

Düzeni severim..hemen herseyim düzenlidir taaaki kendi elbise dolabina kadar bi onda düzensizimdir ..esimin dolabini düzeltirim benimkisi vahim durumda
En sevmedigim süpürge cekme bunu bildigi icin esim süpürge robotu aldi ona bile üseniyorum acmaya

Esim evi silmisim temizlemisim toplamisim toplamamisim ruhu duymaz umursamaz.... yapamadigim zaman bile demez bisey oda cok nadirdir. Rahatim yani

Back
X