Ev ekonomisi

Tek zamanliymis. Yani hep yazıyorlar ya makinaları 22.00 dan sonra çalıştırmak tasarruf sağlıyor diye o zaman bu benim için geçerli değil mi demek oluyor?
Evet geçerli değil,daha iyi tek zamanlı,eğer 3 zamanlı olsaydı 120 olan 170-200 bulurdu kışın termosifondan sürekli çalıştığı için.

Evet geçerli değil,daha iyi tek zamanlı,eğer 3 zamanlı olsaydı 120 olan 170-200 bulurdu kışın termosifondan sürekli çalıştığı için.
Hmm bunu öğrendiğim iyi oldu geç vakit çalıştırıp çıkarıp asmak çok zoruma gitmişti :)

Hmm bunu öğrendiğim iyi oldu geç vakit çalıştırıp çıkarıp asmak çok zoruma gitmişti :)
Termosifonu 1 ay hiç çalıştırma fatura dahada azalır güneş enerjinde varmış zaten faydası çok olur.

Termosifonu 1 ay hiç çalıştırma fatura dahada azalır güneş enerjinde varmış zaten faydası çok olur.
Evet başladık bugün bakalım inşallah yazın bari birikim yapalim kışın elektrik kömür parası belimizi bukecek gibi. Sağolun çok faydalı şeyler öğrendim :)

Cnm ben de bir yıldır dikkat etmeye calışıyorum hem tasarrufa hem de saglıgıma. Suyu kullanırken cok dikkat ediyorum, haftalık menü listesi hazirliyorum ona göre alışverişe cıkıyorum ve de abur cubur almıyorum artık. Ve de karışık yemek zararlı diye tek çeşit yemek besleniyoruz genelde (hekimimin tavsiyesi) onun dışında deterjan cok kullanmıyorum eskisi kadar eskiden yerleri bile deterjanla siliyordum hem saglıga zararlı hem de gerek yok suan sadece sirke ve lavanta yagi suya koyup siliyorum. Birsey alcgm zaman almasam olur mu diye soruyorum kendime kıyft cok alıyordum eskiden suan cok nadir alıyorum. Çamaşır mak bulaşık mak doldurmadan acmıyorum. Şarj mak çamşr mak kullanmıyorsam prizde tutmuyorum. Ama sunu farkettim abur cubura cok para gidiyormuş.

Cnm ben de bir yıldır dikkat etmeye calışıyorum hem tasarrufa hem de saglıgıma. Suyu kullanırken cok dikkat ediyorum, haftalık menü listesi hazirliyorum ona göre alışverişe cıkıyorum ve de abur cubur almıyorum artık. Ve de karışık yemek zararlı diye tek çeşit yemek besleniyoruz genelde (hekimimin tavsiyesi) onun dışında deterjan cok kullanmıyorum eskisi kadar eskiden yerleri bile deterjanla siliyordum hem saglıga zararlı hem de gerek yok suan sadece sirke ve lavanta yagi suya koyup siliyorum. Birsey alcgm zaman almasam olur mu diye soruyorum kendime kıyft cok alıyordum eskiden suan cok nadir alıyorum. Çamaşır mak bulaşık mak doldurmadan acmıyorum. Şarj mak çamşr mak kullanmıyorsam prizde tutmuyorum. Ama sunu farkettim abur cubura cok para gidiyormuş.
Evet bide pasta tatlı malzemelerine çok gidiyor kreması krem şantisi çikolata sosu falan ilk zamanlar çok yapiyodum eşime şimdi azalttim ben de. Valla dikkat etmeden biraz kemer sıkmadan bu devirde bişey sahibi olamıyor insan.insallah başarılı olurum

Evet bide pasta tatlı malzemelerine çok gidiyor kreması krem şantisi çikolata sosu falan ilk zamanlar çok yapiyodum eşime şimdi azalttim ben de. Valla dikkat etmeden biraz kemer sıkmadan bu devirde bişey sahibi olamıyor insan.insallah başarılı olurum
Kesinlikle 3 yil olmak üzere evliligm ilk zamanlarda ben de öyleydim her gün iki cesit yemek salata tatlı yapıyorum haftada birkaç kez börekler kekler pastalat epey masraf oluyordu, eminim yaptgm yemekler o kdr tutmamiştir.

ben bekarım bende inşallah birikim yapmaya karar verdim
öncelikle ayırabileceğin miktarı tahmin ediyorsundur öncelikle o tahmininden biraz eksiğini kenara koy unut sanki maaşın azalmış gibi düşün
markete asla açık gitmeyin asla çünkü kesinlikle gereksiz fazladan şeyler alıyorsunuz
abur cuburu azaltın en çok bunlar parayı çekiyor, birikim gibi düşünmeyin zararlı olduğu için unutun (ben bu maddede takılıp kalıyorum ayırdığımı da buna harcıyorumEn Büyük KK)

ben bekarım bende inşallah birikim yapmaya karar verdim
öncelikle ayırabileceğin miktarı tahmin ediyorsundur öncelikle o tahmininden biraz eksiğini kenara koy unut sanki maaşın azalmış gibi düşün
markete asla açık gitmeyin asla çünkü kesinlikle gereksiz fazladan şeyler alıyorsunuz
abur cuburu azaltın en çok bunlar parayı çekiyor, birikim gibi düşünmeyin zararlı olduğu için unutun (ben bu maddede takılıp kalıyorum ayırdığımı da buna harcıyorumEn Büyük KK)
Abur cubura benden çok eşim düşkün ben zaten biraz şişman bı eşim olsa evde hep diyet yemek yapar ona göre alışveriş yaparım. Onun yüzünden ben de diyet yapamıyorum.. kumbara öneririm sana da öyle anahtarlı olandan değil kesilip kırılıp açılması gerekenlerden. İçine at 5-10 TL sonra unut :) bu ay başladım inşallah devamı gelir. Kumbaradan ayrı her ay bir çeyrek veya gram altın da almayı hedefliyorum insallah

Tek zamanliymis. Yani hep yazıyorlar ya makinaları 22.00 dan sonra çalıştırmak tasarruf sağlıyor diye o zaman bu benim için geçerli değil mi demek oluyor?
Bende böyle olduğunu düşünüyordum faydası olmaz diye önemsemefim.
1 ay boyunca elektriği aynı ölçüde kullandım makinaları 10 dan sonra çalıştırdım faturam düşmüştü. O zamandan beride gece çalıştırıuorum

Sabunu rende yapıp koyan arkadaşlar.
Arkadaşımın eşi beyaz eşya servisinde çalışıyor
Uzun süre bende böyle yaptım makinanın alt tarafındaki yerden su sızıntısı oldum.
Ona sorduk rende sabundan dedi. Eriyor sanıyordum ama az koyduğum halde tıkamış.
Normal deterjana geçtim. Cildiniz çok hassassa bebek deterjanı kullanabilirsiniz.

*Sifonun içine dolu küçük su şişesi koyun fazla su akışını engellersiniz.
*Bir de abur cubur kesin hem sağlıklı olun hem de çok para tutuyorlar.
*Mevsim sonlarında alışveriş yapın çok uyguna güzel markaların kıyafetlerini bulabilirsiniz.
Yumurta haşladığım suyu bile dökmüyorum daha ne yapayım çiçek sulayın.hemde canlılık veriyor.
*Kullanmadığınız ürünleri 2. El satabilirsiniz.
*Haftalık menü oluşturup pazardan marketten ona göre alışveriş yapın
Uygun bulduğunuz ürünleri stok yapabilirsiniz. Bazı marketler güzel indirimler yapıyor bozulmayacak ürünleri alıp stoklayın
*baklagilleri tek seferde haşlayıp donduruvuya koyun.
*dondurucuyu aktif kullanın
Börek poğaça kurabiye tek seferlik yapmayın fırın çalışmışken çok yapın dondurucuya koyun.
*bayat ekmekleri küp kesin fırını çalıştırfığınız gün tepside fırunlayıp çorbalara kıtır ekmek yapın.

*deterjan içinde yer silme ayrı toz silme ayrı yapmayın. Sirke karbonat karışımı toz için çok iyi.
Yerlerede kullanabilirsiniz.
Neredeyse 4 yıldır yer silmek için deterjan almadım.
Saçlarımada zeytinyağlı doğal sabun istiyorum denefim ama saçların alışması zor oluyor kıtık ediyor. Saçlar kimyasala alışmış belli ki

*deterjan içinde yer silme ayrı toz silme ayrı yapmayın. Sirke karbonat karışımı toz için çok iyi.
Saçlarımada zeytinyağlı doğal sabun istiyorum denefim ama saçların alışması zor oluyor kıtık ediyor. Saçlar kimyasala alışmış belli ki
Maşallah siz de baya tutumluymussunuz benim kırk fırın ekmek yemem lazım :) aslinda vakit derdim de yok ama nedense fırını sadece o zaman gelecek misafir için çalıştırıyorum keşke dediğiniz gibi yapabilsem. Resmen aydinlaniyorum burda :)

Şubat doğalgaz faturam tam 14 tl geldi.
Battaniye ile oturdum.
Belki saçma ama borcumuz var napabilirim, mis gibi de oldu. Gelenim gidenim yok sıkıntı olmadı.
Çalıştığım kurumda ücretsiz spor salonuna gidiyorum üç gün. Orada duş aldığım için haftada üç gün evde gerek kalmıyor :)
Böyle böyle geçiniyorum işte.
TLC aşırı pintiler.

Sirke leş gibi kokuyor

Back
X