Hem kendi hem eşi calısan kızlar, ev bütcenizi nasıl ayarlıyorsunuz? Herkes payına düşenleri ödeyip kalan parasını kendi istediği gibi mi harcıyor, yoksa ortak bir hesap mı kullanıyorsunuz.
Böyle para mevzularını hiç sevmem ama eşim bu konuda bireysel takılıyor. 3 yıl oldu Bir türlü ortak hesap birlikte haraket etmek nedir öğrenemedi. Kalan parasıyla kendisine birşeyler alıyor. Hiç sana da bunu alayım sana alalım vs yok. Bana da karışmıyor gerçi ama bu böyle olmaz. Evde zengin gibi takılıyor pahalı markalar vs ben tasarruf etmeye çalışıyorum ama o yaptıkca inadına bende yapıyorum. Bu sekilde ikimizde kafamıza göre takılıp cok alısveriş yapıp paramızı carcur ediyoruz. Sizler nasıl yönetiyorsunuz bu süreci?
Teşekkür ederim hepinize öncelikle.
Evet ortak planlarımız var bunun için ortak hareket etmemiz gerektigini düşünüyorum ben tabiki ufak tefek seylerin hesabı verilmez bende alıyorum ediyorum ona sormuyorum fakat varsayalıki ben 1000 tl kazanıyorum o 3000 tl kazanıyor. Her ikimizde 800 tl yi ortak giderler icin veriyoruz ona kalıyor 2200 tl bana kalıyor 200 tl. O istedigini alıyor ama ben hep ay sonunu getirmeye çalışıyorum. Ve aldıgı seyleri tutarları konusunda 3-5 asagısında fiyata aldım diyor.
Bende rakamları farazi tuttum sıkıntı yok anladım ne demek istediginiziSenin maaşın daha azsa, eve onunki kadar para koyma sende.
Bırak çoğu şeyi o ödesin.
1.000 tl mi kazanıyorsun 300-400 ver geri kalanı senin olsun. (Rakamları farazi tuttum :) )
Maaş dengesizliği varTeşekkür ederim hepinize öncelikle.
Evet ortak planlarımız var bunun için ortak hareket etmemiz gerektigini düşünüyorum ben tabiki ufak tefek seylerin hesabı verilmez bende alıyorum ediyorum ona sormuyorum fakat varsayalıki ben 1000 tl kazanıyorum o 3000 tl kazanıyor. Her ikimizde 800 tl yi ortak giderler icin veriyoruz ona kalıyor 2200 tl bana kalıyor 200 tl. O istedigini alıyor ama ben hep ay sonunu getirmeye çalışıyorum. Ve aldıgı seyleri tutarları konusunda 3-5 asagısında fiyata aldım diyor.
Bende rakamları farazi tuttum sıkıntı yok anladım ne demek istediginiziAslında bunları konusmak bile çok çirkin hesabını tutmak. Ama yanlış mı düşünüyorum diye, ya da sizler bunu nasıl yürütüyosunuz diye danışmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?