• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev eyalarnz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ojos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla bizde de eşim dedi herşeyi kendimiz yapalım ailelerimize yük olmayalım... Erkek tarafının alması gerekenleri eşim aldı borcunu beraber ödedik. Ama ben kız tarafına düşenleri ufak ufak taksitle almıştım. Sadece çamaır makinasının taksitlerini evlendikten sonra ödedik. Yatak odasını da ailem aldı.
Kına gecesini ailem yaptı... Nikah sonrası yemeği biz nikahta takılan paralardan ödedik. Yani bana ailesinin aldığı bir yorgan 2 nevresim bir de burma bilezik var(annesi hayattayken almış eşim için). Babasının takacağı bilezği bile eşim aldı... Bu tür konularda maalesef erkek tarafı çok kolay kendni çekiyor...
Ama şunu dersen ki kayınpederine kızıyormusun.. Hayır, zaten durumu olmayan biri memur emeklisi maaşıyla kirada ancak yaşıyor. Kızım der başka bişey demez, çk sever beni... Bana zararı olmasın da ben kimseden bir iğne bile istemem, Allaha şükür çalışıp aldık herşeyimizi kendi zevkimize göre....

Bu konuları fazla takmayın, yapabiliyorsanız herşeyinizi kendiniz almaya çalışın, yada ailelere eşit olarak masraf yükleyin, sonradan seninkiler şunu yaptı benimkiler şunu yaptı diye konular oluyor ve hoş olmuyor....

arkadaşlar basmayın yarama oturma odası yatak odası halılar fırın bulaşık mak perdeler biz aldık birde üstüne babam beni verdi birde eğer almasydı adama parada verirdi sırnaşık şey şaka şaka düğünün bütün masraflarını eşim ödedi takılacağı altınına kadar bir bilezik bi,le almadı birde bizim enayi 4 bacısına altın yüzük almış sonra daha hala bakar onlarda rahat rahat gezer tozarlar :oklava:

çeyizlerle komple yatak odasını ben yaptım..
mutfak eşyalarını ben aldım..
beyaz eşyalardan da çam.bulaşık mak ve fırını ben aldım..küçük ev aletlerinide tabi..
oturma odasını,yemek odasını,salon takımını eşimin ailesi aldı..halılar ve tüller dahil..

çul çaput önemli değil inanki canım.Allahım ağız tadımızı eksik etmesin..

ufak tefek şeyler hariç hepsini beraber aldık
yani evlenmeden önce beraber aldık ama ödemeleri evlendikten sonra başladıı
ama onlara sorarsan onlar aldıı herşeyi benneyaptımki

ev tekstil ürünlerini yatak odamızı ve mutfağı ben yaptım.eşimde diğer esyaları aldı ama sen şunu bunu yap mevzusu olmadı aramızda..ama biz evımızın dekoru ıcın (ınce yapı işleri) bır haylı para harcadık kızlar! güsel oldu ama rabbım herseyın daha guselını de sızılere nasıp etsın.onemlı olan agız tadı:)

geç evlendiğim için anacığım haldır haldır hiç umudunu kaybetmeden istikrarlı bir biçimde çeyizimi düzdü sağolsun...kesmeden plastiğe yorgandan halıya herşey vardı...zaten çoğunu kızlar otomatik olarak yapmıyorlarmı...erkeğin ki kolayı bence beyaz eşyayı al,altını hazırla,bide salon takımı ev olmasada da oluyor zaten bitti gitti....
cidden aslında çeyiz diye bahsedilen evi dolduruyor...tabağı çanağı mandalı tuvaletteki maşrapayı bile kız tarafı düşünüyor...
bizdeyse eşim salon takımını ve oturma odasının yarısını aldı ve evimizin en elzem tadilat işlerini yaptırdı geri kalan eşyayı da ben tamamladım.işin özü adet gütmedik yapabildiğimiz ölçüde mobilyayla evimizi düzdük sonrasında çalışıp bize göre olan birçok eksiği giderdik...yani şükür ki o duyduğum ve sahit olduğum eşya ve ev yerleştirirken ki kavgalar olmadı...ailemde eşya seçmeye gelmedi ne beğendiysek ona karar verdik sonuçta kendimiz evlendik ailelerimizin maddi olarak katkıları olmadı yani...

benim çok ceyizim yoktu son anda alışveriş yapıldı. mutfak araç gereç yemek takımları ve küçük ev aletlerini, eşimin damatlığını ve koridorumda kullandığım şık bir konsol ve aynayı benim ailem aldı. onun dışındaki tüm eşyayı eşimle ben taksitle maaşlarımızla ödedik hatta bir kısmını hala ödüyoruz.1 yıllık evliyim hala alınması gereken ertelediğimiz ufak tefek şeyler var.bizde de adetlere göre kız yatak odasını çeyizini nişanı yapar.erkek tarafıda beyaz eşya ve mobilyayı alır düğünü yapar tabi bide altın takar.nişanda küçük bir set düğünde büyük bir set bilezik tek taş vs. uzar bu liste.bizim eşimle ailelerimiz dağılmış olduğu için bu tarz şeylerimiz olmadı isteme bile olamadı yani istiycek yada istenilecek kişiler yoktu malesef :( bazen arkadaşlarımın düğünlerimde için burkulmuyor değil ama anlık bir hüzün gelip geçiyor işte.

benim yatak odamı ve onun dışındaki birçok ıvır zıvır eşyayı ailem aldı.
çamaşır makinamı teyzem aldı ev hediyesi olarak.
buzdolabı, bulaşık makinası ve oturma grubu eşimin ailesiyle kullandığı eşyalardı. evlenince onlar
bize geldi.

kalanların hepsini eşimle kendimiz yaptık, benim gelinliğimi bile eşimle ben aldık.
eşimin ailesinden bize hiçbirşey gelmedi -kayınpederimin düğünde taktığı 2 bilezik hariç-
gelmemesinin de sebepleri vardı kendilerince ama makul değildi tabiki de.

hiç bunun mevzusunu yapmadık ama biz. ne ailem ne de ben buna dair tek bir imada bile bulunmadık; ne eşime ne de ailesine karşı. ama eşimin boynu hep büküktür benim aileme karşı. hep babama beni sen evlendirdin der. kendi babasından bile önde tutar benim babamı. (bunun tek sebebi tabiki de iki parça eşya değil yanlış anlaşılmasın)

ikimizin ailesi de para verdi ve biz gidip kendimiz beğendik aldık eşyaları.

Biz eşimle 3,5 sene nişanlı kaldık ve herşeyimizi kendimiz aldık .. kimseyide karıştırmadık kendimiz seçtik kendimiz ödedik :asigim:

Cogunluga bakarsak kız tarafına daha cok sey dusuyor :))

yorumları çok okumadım
yeni yeni sevmeye başladığım kaynananama
eski duygularım depreşiyor sanki.

ama eşinizle mutlu olunda
eşyalar eksik olsun canlarım.

bızde oyle adetler soz konusu olmadı
kım neye gucu yettıyse aldı.....

vallahi param yoktu ailemde de yoktu o da cok ısrar etti çabuk oldu..aldıgım 2milyar degerinde mutfak eşyası ve çar çaputtu hepsi bu..kalan her seyi eşim aldı beni hiç kırmadı..altınları sat öde dedim onları da almadı benden..calışıp ödüyor cok çalışkan tutumlu Allah asükür..

evet bizde ortak aldık, ikimiz beraber kurduk evimizi...
eşime kalsa herşeyi kendi alırdı, o pek bilmez kız tarafı şunu alır, erkek tarafı bunu alır...
ancak ben müsade edemem bu duruma... iki kişi evleniyorsa herkes elini taşın altına koymalı... paylaşılmalı... onun bunun da lafı edilmemeli..
bizim adetlerimize göre yatak odasını herşeyiyle beraber kız tarafı getirir... buzdolabı hariç beyaz eşyalar bulaşık makinesi, fırın, diğer ufak ev aletleri kıza aittir... mutfak perdesi, masası, halısı kıza aittir.. yemek takımları, çatal, bıçak yani mutfakla alakalı kullanılacak her şey kıza aittir..

yatak odası ,fırın, küçük ev aletleri,çeyiz adındaki herşeyi ben alıyorum. nişanlımın ailesi altınları,beyaz eşyaları alacak ve de düğünü yapacak. nişanlımda salon takımı,oturma grubu,yemek odasını,halıları ve perdeleri alacak. yani herkes eşit bence.

ben tülleri halıları tüm ıvız zıvırları her şeyiyle yatak odamı, yemek takımımı aldım. 3 ay kadar bunların taksidini ödedikten sonra düğün oldu geri kalan oturma grubu beyaz eşya tv ünitesi televizyonu eşimle aldık ve şuan benim aldıklarımdan kalan taksitler ve yeni alınanlarınki ortak ödüyoruz. tabi benim annem bir döşşek iki yorgan uyku seti hazır yorgan nevresim takımları falan alıp getirdi. kayınvaldemde tek kişilik bir döşşek iki yorgan getirdi.
daha çok benim katkılarımla ama sonuç olarak herşeyi ortak almış olduk.
ha ayrıca çoğu yerin geleneklerinde yatak odası ve mutfak kız tarafına beyaz şeya ve geri kalanlar erkek tarafınadır.

elektirikli süpürge, fırın,set üstü, koltuk takımı ve diğer bütün elekririkli ev aletlerini ben alım. tekstil ıvır zıvır herşey. onlar bi yatak odası bi yemek odası aldı. başka hiiiç birşey yok.
beyaz eşyayı evlendikten sonr aldık.

Bizde de ortak ödendi.Yani ben ve eşim ödedik.Ben ilk evlendiğimizde çalışıyordum.Maaşımda eşimle aynıydı.İkimizde zorlanmadan ödedik.

Back
X