• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev eyalarnz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi ojos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bizde valla eşimle çıktık alışverişe evimize ne istediysek aldık.Kimseye sormadık.O pahalı bu ucuz demeden.Hala da alıyoruz valla.Alışveriş ve istekler hiç bitmez :)) Sadece düğünümüzü ve balayımızı biraz pahalıya kaçtığı için babam karşıladı :)) öyle..

herşeyi ortak aldık beyaz eşyalar, salon takımı vs
biz çeyizimi (mutfak, banyo aksesuarları, küçük ev aletlerim, misafirlik ve günlük çkb seti, misafirlik ve günlük yemek takımlarım, kahvaltı takımım, cam setim ) ve yatak odamı mutfak ve yatak odası perdelerimi aldık, bazı beyaz eşyalar bize aitti
gerisi eşimindi ama ailesi maalesef pek yardımcı olamadı bu konuda
kalan herşeyi eşimle ödedik hala da ödüyoruz önümüzdeki yılbaşında inşallah bitirmiş olacağız :lepi:

bençamaşır makinesi bulaşık makinesi yatak odası takımı
1 kamyon dolusu çeyiz getirdim mutfaktan tut banyoya A dan Z ye herşey getirdim
hiç borçsuz evlendim eşimin ailesinden allah razı olsun nişanlı iken evimizi mobilyamızı beyaz eşya
buzdolabı fırın ocak lcd tül perde hepsini aldılar biz hiç borç ödemedik
annem babam da tabi ne gerekir ise yaptılar benim için

ben yatak odası (halısı perdesi) ,oturma odası(halısı perdesi, mutfak eşyaları fırın ocak aspiratör ,çamaşır bulaşık makinası. bir sürü ıvır zıvır yaptım .eşim salon takımı buzdolabı lcd tv 2 tane tv ,4 klima kaba inşaattan ev yaptırdı ,düğünü yaptı.eşimin ailesi salon mutfak perdelerini halılarını sehpa 1 yorgan 3 battaniye verdi.üstüne takıları alcaklardı havalarını aldılar :oklava:

canım benim ailem tüm mutfak eşyalarını ve yatak yorganları aldı
eşimin anneside 2 yorgan verdi,ve 5 bilezik taktı
geriye evimizin üm eşyalarını eşimle birlikte biz aldık
biz ödedik
böylesi daha iyi,kimseye laf düşmüyor,başımıza kakamıyorlar

sadece beyaz eşyalarım ve olması gereken çeyizleri ben aldım gerisini eşim aldı:umursamaz:

yatak odası..
bulaşık makınası..
dikiş makinası..
yorgan,yastık,tava,tencere ütü vs benden..
koltuk,konsol,masa büfe...
tuller halılar...
tezgah ustu aygaz,buzdolabı camaşır makinası...
portmanto,orta sehpa,servis sehpa tv sehpa...
çekyat bunlarda eşim tarafındandı...
hatırladıklarım bunlar...

herseyimizi biz kendimiz aldik sagolsun esim en ufak seyden tut bulasik makineme kadar aldi Allah esime guc versin basimdan eksik etmesin :Saruboceq:

Bizde yatak odası perdesi halısı mobilyası
Mutfak araç gereci halısı perdesi
Bulaşık makinesi süpürge ütü fırın
Sandık çeyisi kız tarafının
Oturma odası halıları perdesi mobilyası
Misafir odası halıları perdesi mobilyası
Çamaşır makinesi buzdolabı erkek tarafının AMA
Eşimin ailesi elini cebine atmadığı babam da damadına kıyamadığı için böyle hesaplara girmedi
Eşim Misafir odası takımı yemek masası konsol ve gümüşlük
Perdesi buzdolabı gelinlik bide nişanda 80 gram altın almıştı
Kalanı anne babam ve teyzem ortak yaptılar bizde kınada biriken nakit hasılatı bıraktık ki
Biraz katkımız olsun diye
Kaynanam da taş gibi bi yorganla iki yastık göndermiş
Yazın ortasında kalmaya geldiydi de o yorganı verdim üstüne kaydirigubbakcemile3

biz herşeyimizi otak aldık ödedik canım eşimin babası olmadığı için biz beraber çalıştık ödedik...

benim babam yatak odamı aldı bi....

herşey zamanla oluyorzaten önemli olan mutluluk....

evlenmeden önce çalıştığım için, tabağımı çanağımı, küçük ev aletlerini, bulaşık mak. çamaşr mak. mutfağın bütün ihtiyaçlarını ben aldım, babamlara sadece yatak odası takımı aldırttım bende herşeyin en mükemmel olma hastalığı olduğu için bir çatal bıçak takımına 2,5 milyar vermişliğim vardır yani :bbo: evlenene kadar borçlarını kapatmıştım. ankastre takımı ve buzdolamızı beraber alıp ödedik. tv eşimin bekardan kalma tvsi. hala onu kullanıyoruz. koltuklarımla, yemek takımımı ( yemek takımıda denmez bir masa bir tv ünitesi, vitrin konsol falan yok) mutfağa birde masa aldı eşimin ailesi. eşim ist. yalnız yaşadığı için çalıştığı parası kirası ve masraflarına gittiği için 3,4 milyar birikiminden başka brşey yoktu onla düğün yaptık, gelinliğimi, fotoğraflarımızın parasınıda düğünde takılan altınları bozdurup ödedik.

evlenmeden önce çalıştığım için, tabağımı çanağımı, küçük ev aletlerini, bulaşık mak. çamaşr mak. mutfağın bütün ihtiyaçlarını ben aldım, babamlara sadece yatak odası takımı aldırttım bende herşeyin en mükemmel olma hastalığı olduğu için bir çatal bıçak takımına 2,5 milyar vermişliğim vardır yani :bbo: evlenene kadar borçlarını kapatmıştım. ankastre takımı ve buzdolamızı beraber alıp ödedik. tv eşimin bekardan kalma tvsi. hala onu kullanıyoruz. koltuklarımla, yemek takımımı ( yemek takımıda denmez bir masa bir tv ünitesi, vitrin konsol falan yok) mutfağa birde masa aldı eşimin ailesi. eşim ist. yalnız yaşadığı için çalıştığı parası kirası ve masraflarına gittiği için 3,4 milyar birikiminden başka brşey yoktu onla düğün yaptık, gelinliğimi, fotoğraflarımızın parasınıda düğünde takılan altınları bozdurup ödedik.
ha unutmadan biz karadenizliyiz bizde erkekte evlendirsen kızda evlendirsen çeyiz yaparlar.. erkeklerin bile yatak örtüsü yorganı falan vardır. ama benim kayınvalidem bana bir tane yer minderi getirdi, onuda geri gönderdim aynen. görümcemde kendi çeyizinden kalma sandıktan çıkartılmış üstünde lekeleri olan 4 tane havlu verdi. onları yer paspası olarak kullanıyorum. kaydirigubbakcemile3

İkimizde ne alabiliyorsak aldık.Kimse kimseden bişey beklemden yaptık.Düğün ertesi borcumuzda yoktu çok şükür.Eşiminde ailesininde hakkını yiyemem,beni hiç üzmediler...

Herşeyi beraber yaptık eşimle,sağolsun ailesi bir çöp bile almadı,eşimin düğün için biriktirdiği parayı da yediler..Ben hem çalışıp hem okula devam ettim,zor oldu ama Allah a şükür kimsye muhtaç olmadan yaptık herşeyimizi....

[COLOR="Purple"]benim aldıklarım
yatak odası mobilyası,perdesi,halısı
mutfak masası ,halısı tabağı,perdesi
kaşığı yemek takımı,evin süsleri gümüşleri vs
fırın çamaşır makinası diğer küçük eletronik eşyalar
yorganı uyku seti battaniye herşeyi aklınıza gelecek en küçük şeyleri bile

eşim ise
oturma odası koltullarını perdesi halısı,
salon takımı ,koltukları,halısı perdesi
tv,bulaşık makinası buzdolabı
[/COLOR]

bizim buralarda genelde böyle alınır

bende mutfak ve küçük ev aletlerimin hepsini aldım
ayrıca yatak odası takımını halılarını tüllerini babam aldı sağolsun
diğerlerinide eşim aldı
ve 2 seneye yaklaştı evlendiğimiz hala borç ödüyoruz inşlhh bi kaç ay sonra bitecek sempatiksalakcinni

benimkinide sormayın kadınlar bu konuda dertli biraz daha deşilse bu konu nerelere varır:)kız ailleleri duyarlı oluyo yani

oturma odasını annemler aldı halısı perdesi .kayınvalidemlerde yatak odasını aldılar eşim evlenmeden önce buzdolabı ve çamaşır makinesini almış bulaşık makinesinide abim düğün hediyesi adlı geri kalanınıda birlikte aldık..düğündeki paraylaylada salon fotoğraf kuaför parasını ödedik..

eşimle birlikte yaptık herşeyi.. anneciğim çeyizimi çok güzel yaptı. babam 2000 lira verdi. onunla yatak odamızı aldık. ve çeyizim geldiğinde halılarımı aldı babacığım.
eşimin ailesimi ?? kumaş alıp diktirdikleri 2 yıkamada şaftı kayan 4 yastık kılıfı 1 çarşaf (nevresimi bile yok)
6 tane tabak, 6 tanede kahve fincanı getirdi.
allaha havale ediyorum hepsini.
düğün salonu parasını takılardan verdik. gelinliğimi kendim aldım. düğünde de 3 tane bilezik taktılar. çakma adana burması görüntüde öyle ama ederi yarısı bile olmayan.
çok şükür allaha borcumuz bitti. arabamızı da aldık. birde altınlarımla açtıkları dükkan devredilse altın paramı alsam 1 sene sonra evimide alırım allahın izniyle.

Son düzenleme:
Back
X