- 30 Temmuz 2013
- 250
- 451
- 303
- Konu Sahibi ruzgaryeli
Hepinize selamlar. Fikrinizi almak istiyorum. Şimdi büyük şehrin merkezinde bir mahallede giriş katta yüksek kira veriyorsunuz. Bu arada balkon yok, güneş almıyor, ısınma sıkıntı, ev eski... Ayrıca yakınında yamacında pazarda yok. Hep market. Mecburen araçla uzaktaki pazarlara ve toptan marketlere gidiyorsunuz ki bu da her zaman olamıyor. Ki burdaki marketlere mecbur kalınca fahiş fiyatlar ödeniyor. Bu arada çocuk ta yok. İşe giderkende servise binmek için 15 dakika yürüyorsunuz ve servis 40 dakikada gidiyor. Geldik soruma. Buralarda ev imkansız gibi birşey bizim için. 1 milyonlar telaffuz ediliyor. Eskilerde en az 500-600 bin ki onlarında bir sürü tadilata ihtiyacı var. Etraf ilçelere baktığınızda onlarında gözde yerleri faiz düşüp talep arttığı için gereksiz pahalı. Merkez ilçelerden biri daha söz konusu eski gecekondular yıkılmış bir sürü yeni bina dikilmiş ve dikilmeye devam eden, şuan oturduğum yere araçla 15 dakika, işe 30 dakika. Ancak şöyle bir durum söz konusu aralarda büyük kültür farkı mevcut. Bir ev söz konusu ki fiyatı inanılmaz, manzara deseniz bütün şehir ayaklarınızın altında, güneş evin içine doğuyor. Kutu gibi bir ev. Eve ölüp ölüp bayıldınız. Apartman sakinleride etrafa göre mükemmel. Ama muhit... Çok iyi değil.... Çocuk yetiştirmek için ne kadar doğru olur bilmiyorum. Hadi şimdi çocukta yok. Para kira ile çöp olmuyor birikiyor. Çocuk büyüyene kadar ortam toplamazsa taşınılabilir... Ev çok güzel çok şirin demiş miydim
Muhit herşey midir? Siz ne yapardınız? Evi alırmıydınız?