• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçimi

gıda 600 tutar bence 2 kişi
benim aylık kıyafet yemek yol masrafım 250 falan
eşimin sigara kıyafet cep harçlığı da o kadar
birikim bile yapılır bence

ama faturalar hariç di mi bu para

harçlığın neye harcandığına bağlı, sigara içiyosanız yetmez mesela, bi de kaç kişisiniz, 3 kişiye bu para mutfak masrafına yetmez mesela

Hangi sehirde yasadigina bagli. Mesela istanbulda imkansiz... Ankarada kit kiymik geçinirsin mesela, gimsa var...

2 kişiyiz bizim market ve manav alışverişimiz aylık 250 oluyor en fazla. Çok çokta kısmıyoruz. Her şey yaparım vs.. ama anca bu kadar harcama yaparız. O biraz insanın elinde. Ve nerede yaşadığında önemli. Nereden alışveriş yaptığında elbette. Aynı gıda ürünü bi yerde 10 bir yerde 5 liradır misall.. Sen 10 liralık olanını alırsan arttıramazsın parandan. 400ü 500ü bile bulur elbette.. Ama çoluğunuz çocuğunuz varsa o zaman geçer bile..

2 kişiyiz bizim market ve manav alışverişimiz aylık 250 oluyor en fazla. Çok çokta kısmıyoruz. Her şey yaparım vs.. ama anca bu kadar harcama yaparız. O biraz insanın elinde. Ve nerede yaşadığında önemli. Nereden alışveriş yaptığında elbette. Aynı gıda ürünü bi yerde 10 bir yerde 5 liradır misall.. Sen 10 liralık olanını alırsan arttıramazsın parandan. 400ü 500ü bile bulur elbette.. Ama çoluğunuz çocuğunuz varsa o zaman geçer bile..
hangi şehirdesiniz merak ettim

ayda 400'e köyde yaşamadıkça çok zor.
bunun mutfakj masrafı var
yol parası var
dışarda yemesi var
gıda dediğiniz her yerden alınmaz doğru düzgün yerden almanız lazım. sepete 1 şampuan bir deterjan atsanız, iki makarna ekleseniz zaten 100 e yaklaşıyor ve dişe yarar bir şey bile yok içinde.

Hanimlar sizce 1 ayda 400 lirayla sadece gida olarak ve harclik olarak ew gecinirmi

sadece mutfak gideriyse olabilir? nerede yaşıyorsunuz,nereden alışveriş yapıyorsunuz,çocuk var mı? fazla açıklama yapmadan buna cevap vermek zor. Herkesin yaşam tarzına göre değişir bence.

nerde yaşadığına parayı nereye harcadığına bağlı
harçlık dediğinin içine neler giriyor
sigara yol parası kuaför dışarda yemek giriyorsa
imkansız

Neler yemek istediğinize bağlı canım.
ne harcadığınıza bağlı.
bana şu an yeter o mesela. evde fazla yemek yapmıyorum çünkü yazın (uzun saat çalıştığım için)
harçlık da içinde olsun bana yeter.
sen bir ayda mutfağa ve kendine ne harcadığını hesapla öncelikle

eşimle ikimizde çalışıyoruz ikimizde akşamdan akşama ve pazar günleri kahvaltı yapıyoruz aylık mutfak alışverişi gibi bir bütçemiz yok borçlarımızdan dolayı cebimizde ne kadar varsa paramız neye yetiyorsa alıp pişirip yiyoruz bazen domates peynir patates kızartması bazende sebze yemeği bazı zaman makarna ayran ne biliyim dediğim gibi neye yetiyorsa 400 tl bütçem olsa 150 tl meyve sebze bakliyat 150 tl de kıyma tavuk et aylık alırdım diye düşünüyorum yani kişiye göre yeterliliği değişir.

Back
X