Ev hanımı olmak mı çalışmak mı daha iyi ?

evli_mutlu_cocklu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
115
0
296
İstanbul
kızlar ben çalışıyorum işim çok iyi çok memnunm 8 aylk kızm var evde bakıcı bakıyo ama kızımdan dolayımı bilmiyorum artık evde olmayı düşünmeye başladım ne bilim bebeğimle kendm ilgilenmek evmn işini kendim yapmak istiyorum bazendde ya daha sonra sıkılırsam evde kalmaktan ev hanımı olupta evde güzel vakit geçirenler sıkılmayanlar varmı kısaca ev hanımlığımı yoksa çalışmakmı mantıklımı???

herkese göre değişir .yani genelleme yapmamak gerek .sıkılabilirsinde çokda sevebilirsin evde olmayı .seni en iyi tanıyan sensin .sen karar ver.

kızlar ben çalışıyorum işim çok iyi çok memnunm 8 aylk kızm var evde bakıcı bakıyo ama kızımdan dolayımı bilmiyorum artık evde olmayı düşünmeye başladım ne bilim bebeğimle kendm ilgilenmek evmn işini kendim yapmak istiyorum bazendde ya daha sonra sıkılırsam evde kalmaktan ev hanımı olupta evde güzel vakit geçirenler sıkılmayanlar varmı kısaca ev hanımlığımı yoksa çalışmakmı mantıklımı???

Ben evli degilim ve bir cocugum yok.
Fakat etraftan aldigim izlenimler kisaca soyle... (ev hanimlarina saygim sonsuz...)

Ilk olarak maddi anlamda ev hanimi olabilecek durumunuz var mi?
Elbetteki cocuk oldugu zaman her anne gibi sende cocugun ile kendin ilgilenmek ve onun ihtiyaclarini kendin karsilamak istersin.
Fakat anladigim kadari ile yasin da cok degil, insan gencken birseyler yapabiliyor.
Ailen ve cocugunun gelecegi acisindan bence calisman daha dogru olur...
Aile yapini ve su anda bulundugun durumlari bilemedigim icin genelleme olarak yaziyorum...
Calismak gibisi yok....

Ben calisan bir bayanim, eltim ev hanimi ve 4 yasinda bir oglu var...
Kendisi ilgileniyor oglu ile fakat arada bir maddi sorunlar yasamiyor degiller.
Ondan her zaman duydugum cumle sudur ki `iyi ki calisiyorsun, sakin calismayi birakma, cocugun oldugunda ben bakarim hic kafana takma, calismak gibisi yok`... Kaldi ki kendisi daha once calismamis, sadece 1 sene calisma deneyimi var... Egitim acisindan da cok bilmiyorum ama lise mezunu zannedersem... bunu yermek anlaminda soylemiyorum, bende lise mezunuyum ;)
Eltim eger bu kadar diyorsa elbet bir bildigi var diyorum...

Benim gelecek acisinda kendimle ilgili dusundugum, Allah bir saglik sorunu veya mecburiyet vermedigi surece cocugum oldugunda da calismayi dusunuyorum. Daha oncede dedigim gibi gencken yapiliyor birseyler. Cunku vucutta ayni sekilde bir yasa kadar kaldirabiliyor birseyleri... Eger cocuguma iyi bir bakim saglayacak biri (annem, kayinvalidem, eltim vs.) oldugu surece calisirim... Cok ihtiyac durumunda gerekirse bakiciya da basvururum... Hayat sartlari zaten ortada, bebek hali ile birakip ise gitmek eminim ki zordur ve anneler en cok bu zamanlarda zorlaniyor, forumlarda da okuyoruz... Ama ya gelecek? Bu cocuk okuyacak, gelecek icin birikimler lazim, gecim icin birikimler lazim... Kisaca lazim da lazim... Gencken bunlari kaldirmak mumkun ama yas ilerleyince malesef insan daha yorgun daha bitkin oluyor...

Annemi ben disardan emekliligini odeyerek (primlerini odedim ve toplu para odeyerek) emekli ettim.
Simdi bakiyorum masallah kimseye bir muhtacligi yok, ne guzel hayatini idame ettiriyor...
Yarin oburgun ben ne olacagim peki? Eger calismazsam sgk odenmezse, nasil emekli olurum? Toplu para o kadar kolay bulunmuyor ve istege bagli emeklilik sartlari da zor. Annemin yurtdisinda da calismisligi oldugu icin rahat emekli oldu...

Bir digeri ise kendi ozguvenin ve her zaman hayatta saglam duruyor olman.
Dunyanin bin turlu hali var, kazancinin olmasi ve zor durumlarda ihtiyacin olabilecek hallerde bunu kendin basariyor olabilmen de onemli birsey... ama dedigim gibi maddi durumunuzu ve aile durumlarinizi bilmedigim icin genel anlamda yaziyorum...

Konuyu da fazla uzatmak istemiyorum... Calismak onemli birsey.
Ama yine karar senin ve ailen icin en iyisini dusunup yapacaksindir...
Cok yonlu dusunerek karar verebilirsin tabii ki... Ama acele karar verme derim, enine boyuna tart...
Hele ki dedigin gibi isin guzelse...

Allah simdiden kolaylik versin :34:

Son düzenleme:
ben 15 senedir ev hanımı oldugum için bence çalışmak daha iyi.bazen eşime diyorumda sen evde çocuklara bak yemek yap bende çalışayım diye yer degiştirelim ne kadar iyi olurdu

maddiyattan çok evde yapabilrmiyim matığı ön planda çalışan bayanların bı kısmı evde kalsa masraf daha az olur bence tabi genele konuşmuyorum çalışıyosan bakım şart yeri geliyoo yemeğe dışardasın kadınlar alışverişi harrcamayı seviyo evde kalsam bukadar masrafım olmaz diye düşünüyorum ev hanımları zorlanıyolarmı evde hanımı olmaktan

maddiyattan çok evde yapabilrmiyim matığı ön planda çalışan bayanların bı kısmı evde kalsa masraf daha az olur bence tabi genele konuşmuyorum çalışıyosan bakım şart yeri geliyoo yemeğe dışardasın kadınlar alışverişi harrcamayı seviyo evde kalsam bukadar masrafım olmaz diye düşünüyorum ev hanımları zorlanıyolarmı evde hanımı olmaktan

ben ev hanımıyım tek maaşla geçinmek çok zor helede 2 çocuk bide ev kira olunca çocukları düşünmekten kendime istediğim şeyleri alamıyorum bununla idare ederim diyorum keşke bir işim olsaydı yorulurdum belki ama en azından ay başını düşünür mutlu olurdum bence işini bırakma bazı alışkanlıkların var belli çok zorlanırsın

Bebeklerini bakıcıya kreşe bırakan çalışan arkadaşları ve bebekleri görünce içim acıyor onlara..
Eğer imkanın varsa iş durumun buna uygunsa çocuğun belli bir yaşa gelene kadar izne ayrıl ara ver sonra yine dönersin..
Ama kesinlikle işini tamamen bırakma benden sana tavsiye arkadaşım..

alışkanlık demeyelimde ister istemez yapılıyoo evde dursam ne saç derdim ne giym derdi otur evnde gy eşofmanı arada çık dışarı süslen püslen ya yoruldum galiba anlayamıyorum bazan kendmı

Bebeklerini bakıcıya kreşe bırakan çalışan arkadaşları ve bebekleri görünce içim acıyor onlara..
Eğer imkanın varsa iş durumun buna uygunsa çocuğun belli bir yaşa gelene kadar izne ayrıl ara ver sonra yine dönersin..
Ama kesinlikle işini tamamen bırakma benden sana tavsiye arkadaşım..

kesinlkle katılıyorum bakıcımz çok şükr iyi ama sonuçta aklım hep evde daha bebek ağzı yokkkı derdni anlatsın ben her ağladığında ne istediğini anlayabiliyorum kızıma üzülüyorum akşamları eve geliyorum nasıl çırpınıyo benı görünce mutlluktan ucuyoo gerçkten çok zor belkide yapmam gereken şey ara vermek

Ben de evlendikten sonra isi birakanlardanim. Bebegimiz henuz yok. Buna ragmen vakit nasil geciyor anlamiyorum.

Kaldi ki sizin bebeginiz var. kendiniz buyutseniz elbette daha guzel olur.

maddiyatın iyiyse yani çalışmayı bıraktığında zorlanmayacaksanız karı koca;bi kaç sene en azından bebeğin 2-3 yaşına girene kadar ara verebilir onun büyüdüğünün en güzel anlarını çağlarını kaçırmamak adına işi bırakman dinlenmen için de güzel fırsat....ama evim kira şimdiden birikim yapayım küçükken anca ödenir dersen ve işi bırakınca 2 sene sonra böyle iş bulamam asla dersen bırakma derim.zira iş bulamayan o kadar insan var ki ...

Ben şu anda evliyim.Ve iş arıyorum ama bulamıyorumbu yüzden bebekte düşünüyorum.evdeyyken yapayım ilgi bölünmesin istiyorum.Maddi durumun iyiyse çok sıkıntı çekmezsin.ayrıca iş alanın genişse ,deneyiminde 2 3 yıl kadar varsa döndüğünde iş bulman kolay olur diye düşünüyorum.Çünkü çocuk büyüyor ve sen onun büyüdüğüne tanık olamıyorsun yeterince.Onun bebeklik halleri bir daha geri dönmeyecek.örneğin ben anne ilgisinden biraz yoksun büyüdüm.annem çalışıyordu.Bu inanın anneye ilgi göstermeyi ya da annenin çocuğuna ilgi göstermesini etkiliyor.Ben bunu arkadaşlarımlada gözlemledim.Annesiyle birlikte olanlar ve olmayanlar şeklinde.Tabi her çalışan anne aynı değildir.kimisi etkisini hissettirmez.Üniversitede bununla ilgili bir araştırma da yaptım.Çalışan anne ne kadar mutluysa o kadar çocuğunu mutlu eder çocuğuna ayıracak verimli 2 3 saat gerçekten yetecektir.Ev hanımı mutluysa çok daha iyi tabi...ama halinden mutsuzsa bu çocuğada yansır.Kişiye göre değişiyor bunlar canım.Kilit nokta sensin.Umarım yardımcı olmuşumdur:)

çalışan bir anne olarak evet bende bakıcı olayına üzülüyorum.aslında bakıcımız çok çok iyi,onu bulduğumuz için çok şanslıyız ama yinede aklım evde kalmıyor değil.annem yakın olduğu için sürekli kontrol ediyor,bakıcımızda güvenilir ama annelik işte...eğer çalışmıyor olsaydım 3 yaşına kadar (yani kreş yaşına kadar) kesinlikle kendim bakmak isterdim.kimselere emanet edemezdim.onlarla vakit geçirmek,herşeyleriyle ilgilenmek harika birşey.gerçi benim çalışma saatlerim çok iyi 8.30-14.30 ve okulum evime sadece 2 dk.uzaklıkta.yani pek sıkıntı yaşamıyorum ama yoğun tempoda çalışsaydım çocuklarıma vakit ayıramadığım için çok üzülürdüm.

Son düzenleme:
mezun olduğum günden beri çalışıyorum. 9 aylık bebeğim var. yaklaşık 1 senedir evdeyim. bebeğimle vakit geçirmek süper keyifli. birbirimize doyamıyoruz, ama artık evde sıkılmaya başladım. bi yandan oğlumu nasıl bırakıp çalışmaya başlıcam diye düşünüyorum ama evde de vakit geçmiyo be arkadaşım. bence hiç özenme.

eşim kamuda istanbul ve kiradayız benm katkım oluyo tabı maaşımın yarısı zaten bakıcıya gidiyo haftada 2 yada 3 temzlik için bayan geliyo bu demek oluyokii çalışmamın kime ne faydası yok çalışıyosan gelirn olduğu kadarr kedne ait giderlerde çoğalıyoo yakında anne kvalidede yokkii arada çıksın ilgilensn bebişle düşün düşünn çıkamıyorum ara verdiğimde aynı işime dönüşüm muamma :((uffff

muhtemelen sen üniversite mezunusun...bakıcın en fazla lise..

muhtemelen sen kitap okuyan, sosyal çevresi olan, kendini iyi yetiştirmiş, oturup kalkmasını bilen, kültürlü bir kadınsın...bakıcın ne kadar iyi de olsa seninle aynı değildir.

sence SEN'in çocuğunu kim yetiştirmeli? senin çocuğun neyi hakediyor?

bakıcısı olan arkadaşlar bana kızmasın. ben de çocuklarımı mecburen bakıcıya bıraktım...ama konu sahibinin birinci önceliği maddiyat değil anladığım kadarıyla..

eğer eşin evi geçindirebilecek kadar para kazanabiliyorsa boşver gerisini.. o bebeği sen yetiştirirsen sosyal zekası da ileri olur, gelişimi de... sırf çocuğuna 2 parça daha fazla oyuncak ya da giysi alabilmek çalışanları hakikaten anlıyorum. NOT: aklıma sırf bu sebebple çalışan eltim geldi de:)))

durum yukarıda yazdığınız gibiyse hiç çalışmayın bence,zaten alacağınız para bakıcı ve temizlik için gidecek.üstelik istanbulda bakıcılar çok yüksek ücret istiyormuş.bebeğinizi kendiniz büyütün.

Son düzenleme:
Back
X