ev hanımı olmanın püf noktaları

Esinle baş başa nasıl vakit geçireceksiniz öylede uff kadınlık zor

aslında vakit geçiremioruz o yüzden. elim cok ağır. ve eşim titiz biraz. yavaş yavaş yapınca yetişmior. hizlı yapıyım diyince de bu sefer herşey kırılıor.
yani biraz sakarlık var bende. bi yıllık evliyiz ve hala ilerleme yok.

ben de calisiyorum 2haftada 1 temizlikci aliyorum. temizlik utu ugrasmiyorum iki gune bir de yemek yapiyorum isten gelince. calisan bayanlar ne icin calisiyo maasinizdan 250yi ayirin bunlara. azcik kiymetinizi bilin. miller her hafta aliyo elini biseye surmuyo. ne icin calisiyoruz hanimlar. ben aksamlari yemek sonra cay kahve ya da gezme modundayiz. haftasonlari da uzun uzadiya kahvalti yapariz, sonra cikariz. tabi bunlari borclarim azalinca yapmaya basladim. oncesinde esimle is dagilimi kavgasini cok yapardik :KK66:

temizlikci izmirde cok pahalıymış. sigortayı da ödememiz gerekiormus. o yüzden alamıyoruz. gezioruz ama tabi o gezmeden sonra veya once butun işleri bitirmiş oluorum, olmak zorundayım. belki cocuk olunca alırım temizlikci. şimdilik gerek yok.

Benim prensibim her an biri gelcekmis gibi evimi düzenli tutmak, annem bekarken kalkın iş yapın biri gelir derdi, hoş o biri pek gelmezdi:KK45:

gece yatmadan evi toplarim cocuklar kocam dağıtır çünkü, ya gece hastane işi olursa çocuklara biri baksın diye eve gelen olursa diye paranoyakca düşüncelerim var:)
Ya da evden çıkmadan ev dağınık halde çıkmam, ya ölürsem arkamdan konuşurlar derim:KK57:
bende de aynı prensip vardır ev hep düzenli olmalı. bunun için uykumdan da fedakarlık yaparım. sizin paranoyak düşünceniz bende gerçek oldu. bir akşam misafirim geldi üç çocuğu vardı. evi öyle bir dağıttılar, bardak kırdılar, yediklerini döktüler vs. geç de gittiler onlar gidince çocukları uyutup evi temizleyip, düzenledim. eşim yarına kalsın geç oldu dedi içim rahat etmez dedim. sabah işe gittiğimde rahatsızlandım ve acil ameliyata oldum. eve geldiğimde evim tertemizdi.

bende de aynı prensip vardır ev hep düzenli olmalı. bunun için uykumdan da fedakarlık yaparım. sizin paranoyak düşünceniz bende gerçek oldu. bir akşam misafirim geldi üç çocuğu vardı. evi öyle bir dağıttılar, bardak kırdılar, yediklerini döktüler vs. geç de gittiler onlar gidince çocukları uyutup evi temizleyip, düzenledim. eşim yarına kalsın geç oldu dedi içim rahat etmez dedim. sabah işe gittiğimde rahatsızlandım ve acil ameliyata oldum. eve geldiğimde evim tertemizdi.
Çok geçmiş olsun, olmayacak şeyler değil gerçektende

Ölüm sonrası arkamdan konuşsalar ne denilebilir ama olmuyor işte , iki kere şahit oldum konuşulduğuna ve çok üzüldüm vah gidene dedim kadın ölmüş milletin derdi ne:(

Ben sabah kalkiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Cay demlenirken oturma odasini topluyorum. Esimi kaldiriyorum. Ise gonderiyorum. Hoop saat 8.

Kahvalti masasini topluyorum. Mutfakta tava falan varsa hooop makineye. Makineyi calistiriyorum. Kendime bi kahve yapip biraz internete bakiyorum.

Saat 10.00 falan gibi camasir katlamaya basliyorum. (Her gun makine aciliyor bende bizde iki kisiyiz ama...)

Camasirlari katlayinca yatak odasina goturuyorum. O arada yatagi topluyorum. Esim ortaya kiyafet biraktiysa ona sovuyorum :KK70:

Yatak odasini da toplayinca biraz daha internete takiliyorum. (Isim bu kisim)

Oglen saat 14.00 gibi sil süpür toz al yapiyorum. 2+1 ev zaten yarim saat falan suruyor.

Daha sonra banyoyu bosaltiyorum. Camasirlari makineye atiyorum. Banyoyu yikiyorum. Ordan balkona geciyorum. O arada makine bitiyor. Camasirlar asiliyor.

Daha sonra mutfaga giriyorum. Yemegi yapiyorum. Saat 15.00 gibi oglen yemegimi yiyip kendime cay demliyorum.
O arada sabah calistirdigim makineyi bosaltiyorum.

16.30a kadar yine internetteyim.

Daha sonra izdivac programlarina abaniyorum. :KK70:

O bitince de masayi hazirlayip dusa giriyorum, cikinca yemekleri isitiyorum.

Esim geldiginde her sey hazir oluyor.

Yemek sonrasi tek mutfak derdi masadaki tabaklari makineye koymak oluyor. Esim yapiyor onu genelde.

Haftasonlari da beraber buyuk temizlik yapıyoruz.

Ek olarak, canim istemezse de hicbir sey yapmiyorum. :KK70:
Hergun banyo yıkamak ev supurmek mı:( Kızmayın ama okudumda gununuz cok bos gecmıyor mu? En azından kendınızı gelıstırebılecek bır aktıvıte ya da spor ekleyebılırsınız. Izdıvac programı sıze bırsey katmaz. Mesela sevdıgınız bır el becerısının kursuna gıdebılırsınız.

Ay işkence gibi şeyler yazıyo buzluk baharatlık temizlemek gibi :)

Yani aslında temizlikle düzenle ilgili sorunum yok yaptım mı yapıyorum ama istikrar yok.evlendiğimden beri sürekli dolap içi raf , kutu, sepet, çekmece düzenleyicisi hatta bardak askısı bile aldım, alıyorum ev çok ufak daha rahat düzene girmek için hep düzenli depolamaya mecburum.
Sorun disiplin, uyku saati, temizlik saatinde istikrar gibi şeyler evdeyken zaman kavramı kayboluyor günler aynılaşıyor. Sorumluluklarım artmadan bir harekete geçirici düzene sokucu bir şeye ihtiyacım vardı yazılanlar iyi geldi.

hiç işkence değil bilakis sakince yavaş yavaş düzene giriyor evin:) bende varım o konuda bana çok iyi geldi :) tavsiye ederim

Çok geçmiş olsun, olmayacak şeyler değil gerçektende

Ölüm sonrası arkamdan konuşsalar ne denilebilir ama olmuyor işte , iki kere şahit oldum konuşulduğuna ve çok üzüldüm vah gidene dedim kadın ölmüş milletin derdi ne:KK43:
Teşekkürler. O benim de aklıma geliyor. gece evi düzenlemeden yatmıyorum. dolap içleri, gardroplar, çekmeceler düzenli olacak. dağınık olduğunda rahatsız oluyorum orayı düzeneleyinceye kadar kafama takılıyor. sizinle aynı kafadayız. bir ara titizlik rahatsız edici boyuta gelmişti tedavi bile oldum, şimdi daha rahatım.

Evet dünden beri bi şeyleri düzene sokuyorum,

1. yakındaki ilgi alanıma giren bir kursa kayıt oldum ama kayıtlar dolmuş yedeğe aldılar.

2. Bir ara pilates yapardım uzun süredir yapmadım yeniden spora başlamak için geçenlerde atlama ipi ve hullahop sipariş etmiştim onları bekliyorum bugün yarın gelir inşallah.tek başıma yürümek sıkıcı geliyor, eşim de uyuşuk panda zaten :)

3. Her gün en az yarım saat daha erken kalkarak, uyanma saatimi 6 civarında sabitlemek, sabah namazından sonra uyumadan kuranı kerim okumak.

4.eşimle kahvaltı etmek

5.kahvaltı sonrası etrafı toplayıp 11 de başlayan radyo programım ile birlikte mutfak toplamak.

6. Öğlenden önce biraz ingilizce çalışmak.

7. Öğlenden sonra kitap okumak varsa dışardaki işlerimi halletmek

8. İnternete kısıtlı zaman ayırmak.

10.ikindiden önce biraz spor yapmak.

11. Boşta kaldıkça ingilizce testlerime devam.

12. Hobilerimle ilgili masa kurup sıkıldıkça oraya oturmak.

13. Yemek işini kesinlikle sabahtan halletmek ve 19 da akşam yemeğini sabitlemek.

14. Bulaşık makinası hep boşaltılack ki mutfakta kargaşa çıkmasın.

15. Dağınık bir sabah uyanıp gerilmemek için akşam da olabildiğince hareket halinde olmak elime geleni yerine koymak.

16. Şimdilik bunlar yardımınızla oluşturduğum bana düzen sağlayacak ve içimi rahatacak şeyler.

18.Hepinize teşekkür ederim.

Çok güzel bir plan olmuş hem kendine hem evine zaman ayırmış olacaksın

Mesela minik bi sepet vardı evde kullanmadığımız, bunu ilaç sepeti yaptım
Bi de dekoratif bi kase vardı ona da şarj aleti, bozuk para, anahtar vs. atıyorum. Eşime de dedim ne çıkarıyosan cebinden buraya koy sonra Tv nin sağı solu çok dolu oluyo toplamak güçleşiyo
Göz yoran şeyleri sevmem ben
Mutfakta ta bulaşık makinesine bayılıyorum misafir bile gelse tık hepsini içine oh mis
Ama ara ara yapmazsam bu dağınıklığı ipin ucu kaçıyo
Bebek benim için yeni bi durum onun oyuncakları içinde minik bi oyuncak sepeti yaptım ama sılak mendil bez krem için çözüm bulamadım sepet yapayım dedim de 80 li bez paketi kocaman mesela iki de bir de lazım oluyo
:) bir kaç gündür yazdıklarınızı okudum hatta bizim yarışmayada cee deyip gittiniz bana göre değil diye aslında tam size göreymiş, bu mesajınıza göre çok düzenlisiniz aslında hem de pratik fikirli:) bebek olunca oyuncak illa ki oluyor bende mutfak oturma odası çocuk odası her yere bolca sepet aldım, her odada oyuncak sepetimiz var:) akşama kadar topla dök fenalık geliyor ama dağınık duruncada fenalık geliyor:KK45: bez içinde bütün paketi değilde günlük kullandığınız kadar bezi koyabilirsiniz bir sepete öyle iyi oluyor, büyük oğlumda öyle yapardım bu oğlumda yapamıyorum çünkü büyük oğlum ıslak mendili ortada gördüğü anda paketi boşaltıyor:) mecburen yüksek yerlere koyuyorum
inanın bende aynı şeyi yapıyorum, eşim kapıda bekliyor ben ev topluyorum. ya bşy olursa arkamdan söylemesinler diye..

aslında gereksiz bşy de..

:mad:
çokta gereksiz değil kendini bilmez insanlar niye konuşsun arkamızdan:) benim eşimde evden çıkarken kırlentleri yere atardı toplamıycaksın bunların dağınık duracak hastalık seninki derdi:) şimdi alıştı
Buzluğa börek çörek atıp sonra da taptaze gibi yenebiliyo diyenler püf noktası yazabilir mi
Gül gibi sodalı böreği koyuyorum, sonra ısıtınca odun gibi oluyo sanki
çiğden atınca aslında güzel oluyor hoş ben pek atamıyorum bolca sebze meyve et dolduruyorum buzluğa:) birde bakliyat haşlayıp atıyorum kolayca pişiriyorum lazım olunca
Teşekkürler. O benim de aklıma geliyor. gece evi düzenlemeden yatmıyorum. dolap içleri, gardroplar, çekmeceler düzenli olacak. dağınık olduğunda rahatsız oluyorum orayı düzeneleyinceye kadar kafama takılıyor. sizinle aynı kafadayız. bir ara titizlik rahatsız edici boyuta gelmişti tedavi bile oldum, şimdi daha rahatım.

aynı kafadaymışız evet:) ben tedavi olacak kadar ilerlemedim sanırım ya da öyleyimde haberim mi yok:) şimdi yatağı toplayamadım bebeğim uyuduğu için aklım o odada:mad:

Valla benim de annem çalışıyor, biz kendimizi bildik bileli idare ederiz bir şekilde.
Hiç öyle dört dörtlük olmaya da heves etmedik, evdekiler uymak zorunda çünkü her şeye.
Dört dörtlük değiliz dediysem de yanlış anlaşılmasın çöp evde falan yaşamıyoruz. Tabi bazen bir iki gün ev biraz dağınık oluyor, kirli kalabiliyor çünkü benim okulum var, annem çalışıyor malum yapacak adam yok evde.
Temizliği haftada 1 bilemedin 2 defa olabilecek en pratik şekilde yaparız, süpür sil, toz al vs. Bulaşıklar falan makineye girer, çamaşırla ben ilgilenmem annem yapar.
Yemek dersen, pek pişmez öyle her akşam sıcak yemek falan yoktur bizim evde. Annem haftada 1-2 defa kuru fasülye, türlü, pilav tarzında pratik ama hemen bozulmayacak birkaç yemek yapar, babam bile itiraz etmeden bitene kadar yer. Bazen de ben pilav falan yaparım işte idare ederiz, salata, cacık, meyve falan geçiştiririz yanında işte.
Büyük temizlik ise öyle sık sık olmaz, zaten evde çocuk falan yok öyle çabuk batmaz bizim ev. Mesela bayram temizliğini, 3 güne bölerek yaptım, bir gün tuvalet, banyo, bir gün mutfak, diğer gün kapıları falan temizledim. Camları ve koltuk altlarını da annem yaptı. Böyle böyle bir şekilde bitirdik.
He annem ev kadını olsa evet bizim ev de günlük temizlenirdi, her gün yemek olurdu ama napalım hayat şartları işte her şeye alışıyorsun. :)
Rahata alışmış birisi bizim evde zor yaşar evet ama dedim ya alışıyorsun bir zaman sonra.
Ama annemin de benim de elimiz hızlı, hemen hallederiz şanslıyız o konuda. Biraz ağır falan olsak işler bizim açımızdan zorlaşabilirdi. Annem hemen 1 saatte 2 çeşit yemek pişirir, o arada ben evi temizlerim falan öyle kotarırız tatil günlerinde işte. Bir de evet tatil günlerimiz var ama onun ama komplesini ev işine ayırmak zor geliyor o yüzden yetecek kadar yapıyoruz abartmıyoruz. Biz halimizden memnunuz her ne kadar bal dök yala olmasa da evimiz.

ben çalışıyorum o yüzden ben sabah işe gitmeden once eşime kahvaltı hazırlıorum. 6,30 da kalkıorum tabi onun ıcın.
7 de kahvaltısını verıorum. 7,30 da cıkıor. bense o ara yatagımızı ortalıgını topluorum. üst baş giyiniyorum sonra 8 de evden cıkıorum.
5,30 da işten cıkıom. her aksam mutlaka bi iş yapıorum mesela. bi gün aksam ütü, dier gunse temizlik öbürün ki de yerleri paspaslama vs. . yatma vaktine kadar. iş bitince yatağıma giriorum 12 gibi.
her günüm böle geçer.
Bu arada da esiniz ayaklarini uzatip tv izliyor herhalde?
Sonra kadinlar neden daha az yasiyorlar diyoruz... peh peh peh...

Hergun banyo yıkamak ev supurmek mı:KK43: Kızmayın ama okudumda gununuz cok bos gecmıyor mu? En azından kendınızı gelıstırebılecek bır aktıvıte ya da spor ekleyebılırsınız. Izdıvac programı sıze bırsey katmaz. Mesela sevdıgınız bır el becerısının kursuna gıdebılırsınız.

Bana bir sey katmasina gerek yok. Egleniyorum. O kadar sene calistim, yoruldum. Artik benim dinlenme zamanim. Ki yazimda da belirttim internetten calisiyorum. O saatten sonra kafami dinlemek, eglenmek en dogal hakkim ve bundan keyif aliyorum.

Ha mesela gunduz elektrikler kesikse ahsap boyama yapiyorum, surahi boyuyorum, keceden kendimize amerikan servisler yapiyorum.

El becerim var. Hepsinin kursuna gittim. Ama o soylediklerimi genelde haftasonu esimle beraber yapmayi tercih ediyorum.

Simdi de maket isine giricez. Bakalim. Haftada 3 kez esimle leslie yapiyoruz spor olarak da. Yuruyuse cikabilecegimiz bir yerde oturmuyoruz.

Yani bos gecirdigim falan yok. Gunluk yaptigim rutinlerden bile zevk alan insanim. Halimden de memnunum. Herkes sabah 8.30 aksam 19.00 calisip evde yorgunluktan olmek ya da illa bir seylerle ilgilenip kendini mesgul etmek zorunda degil.

Cok onemliydi ya evin temizligi :)
Yapmayin sunu kardesim, ne olur. Siz robot degilsiniz, eviniz de bal dok yala olmak zorunda degil.
Bir de calisiyorsunuz.. Ev hanimi olsaniz hadi neyse.. Ev hanimligi da bir meslek benim gozumde, hic de kolay bir meslek degil hem de. Calisan kadinlar iki meslek/is sahibi bu hizmetci ruh yuzunden..
Turkiye'de kadinlar ortalama 65 yil yasiyorlar, 45 yili temizlikle geciriyorlar. Erkekler de 45 yili TV karsisinda..
Bravo bize, ne guzel..
Evini temiz isteyen adamlara da sigarandan kis temizlikci tut diyin biraz da..
Icimi doktum kusura bakma :)

:) bir kaç gündür yazdıklarınızı okudum hatta bizim yarışmayada cee deyip gittiniz bana göre değil diye aslında tam size göreymiş, bu mesajınıza göre çok düzenlisiniz aslında hem de pratik fikirli:) bebek olunca oyuncak illa ki oluyor bende mutfak oturma odası çocuk odası her yere bolca sepet aldım, her odada oyuncak sepetimiz var:) akşama kadar topla dök fenalık geliyor ama dağınık duruncada fenalık geliyor:KK45: bez içinde bütün paketi değilde günlük kullandığınız kadar bezi koyabilirsiniz bir sepete öyle iyi oluyor, büyük oğlumda öyle yapardım bu oğlumda yapamıyorum çünkü büyük oğlum ıslak mendili ortada gördüğü anda paketi boşaltıyor:) mecburen yüksek yerlere koyuyorum

Teşekkür ederim ( :
Evet topiğinizi inceledim , hatta aaa ben bunu bunu zaten yapmışım dedim. Anahtarlık ,şarj alatei vb. şeyleri dekoratif kasede saklıyordum mesela
Ama sizin topikte günü günü ev ödevi var ve ben çalışıyorum anında yapamam
Bi de tamam dağınıklığı sevmem ama ha diyince de avize petek silemem, bunları görünce ceee deyip kaçtım topiğinizden :KK53:
Allah bağışlasın, ben daha acemiyim o yüzden çocuk eşyaları dağınıklığına da bi güzellik düşüneceğim inşallah ( :

Benim prensibim her an biri gelcekmis gibi evimi düzenli tutmak, annem bekarken kalkın iş yapın biri gelir derdi, hoş o biri pek gelmezdi:KK45:

gece yatmadan evi toplarim cocuklar kocam dağıtır çünkü, ya gece hastane işi olursa çocuklara biri baksın diye eve gelen olursa diye paranoyakca düşüncelerim var:)
Ya da evden çıkmadan ev dağınık halde çıkmam, ya ölürsem arkamdan konuşurlar derim:KK57:
Bende bu paranoyaklardanim..aynen bu düsuncelere sahibim:KK23: ama..surekli toplamaya calistigim halde,cocuklardan olsa gerek ..hic istedigim gibi olamiyor evim

Cok onemliydi ya evin temizligi :)
Yapmayin sunu kardesim, ne olur. Siz robot degilsiniz, eviniz de bal dok yala olmak zorunda degil.
Bir de calisiyorsunuz.. Ev hanimi olsaniz hadi neyse.. Ev hanimligi da bir meslek benim gozumde, hic de kolay bir meslek degil hem de. Calisan kadinlar iki meslek/is sahibi bu hizmetci ruh yuzunden..
Turkiye'de kadinlar ortalama 65 yil yasiyorlar, 45 yili temizlikle geciriyorlar. Erkekler de 45 yili TV karsisinda..
Bravo bize, ne guzel..
Evini temiz isteyen adamlara da sigarandan kis temizlikci tut diyin biraz da..
Icimi doktum kusura bakma :)
ben bu tempoya alıştım. herşeyi planlı yapınca bana vakit de kalıyor. mesela haftasonları hiç temizlikle uğraşmam bir pazar sabah ütü yaparım o da herşey ütülü olduğu ve sadece o hafta yıkanlar ütüleneceği için yarım saatte biter. hafta sonu hep çocuklarımla ve şimle vakit geçirim.
önceden temizliğe yardımcı abla geliyordu, o bırakınca da yenisini ayarlayamadım. bu arada eşim de bana çok yardım eder ve çok şükür düzenlidir.

Ben börekleri sarıyor pisirmeden koyuyorum .

Pismis sekildemi koyuyorsunuz oyle olunca isitmak pek birseye yaramiyo gercekten cig sekliyle atip sonra firina atinca sorun olmuyor

Teşekkür ederim kızlar
Bi kere kahvaltıya misafir çağırmıştım
Buzluğa sigara böreği sarıp koydum, sabah biraz daha uyurum niyetiyle
Geç uyanınca çözülmesini bekleyemedim de, kızartayım dedim pat çat her yere mutfak dolaplarına filan fırladı peynirler :KK53: tavanın içindekileri kızartıp gerisini yapmadım

Teşekkür ederim kızlar
Bi kere kahvaltıya misafir çağırmıştım
Buzluğa sigara böreği sarıp koydum, sabah biraz daha uyurum niyetiyle
Geç uyanınca çözülmesini bekleyemedim de, kızartayım dedim pat çat her yere mutfak dolaplarına filan fırladı peynirler :KK53: tavanın içindekileri kızartıp gerisini yapmadım
Sigara böreği de tepsi böreği de yapıyorum sıkıntı olmuyor.
Sigara böreğini buzluktan çıktıktan yarım saat sonra falan kizartiyorum

Sigara böreği de tepsi böreği de yapıyorum sıkıntı olmuyor.
Sigara böreğini buzluktan çıktıktan yarım saat sonra falan kizartiyorum
Ben geç uyanınca bekleyemedim , misafir geleceği için beklemeden kızarttım ondan demek ki

hiç işkence değil bilakis sakince yavaş yavaş düzene giriyor evin:) bende varım o konuda bana çok iyi geldi :) tavsiye ederim

Herkesle aynı anda aynı yerin temizliğine ihtiyaç duyamamam diye düşündüm, bir de internete takılı kalıp zaman harcamak istemiyorum her girdiğimde sayfa sayfa okurum sonra :)

Yaşanabilecek kadar temiz bir ev yeterli bence. Öyle evim aman aman temiz olsun diye her gün yorulamam. Bebeğimle ilgilenmekten vakit kalmıyor zaten. En önemlisi ortalıkta dağınık ne varsa toplamak ve planlı çalışmak.

Back
X